Téma: Váza plná Kytek, co se cítí dobře...

Celkem 1577 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
Fanynka 2012-02-04 09:04:18, odpověď na #14817 ukázat v kontextu reset

Myslím, že už jen tím, že si tady nahlas povídáme, skládáme své mozaiky životů a snažíme se v tom vyznat a vzájemně k sobě opakovaně hledáme cesty, že už jen tímhle pomáháme. Ty postoje sami k sobě, které si tu tříbíme a které se týkají především vlastní zodpovědnosti za to, co se nám v životě děje, dáváme dál - „jako kamínek hozený do rybníka“ - těm, co to tu zatím jen čtou a ve všech svých vztazích: s našimi partnery, výchovou dětem, ve svých zaměstnáních atd.. Svou změnou měníme náš svět.

Byly doby, kdy jsem si dělávala starosti o bezdomovce. Lidé je odsuzovali, ale já v nich viděla lidi, co padli „ke dnu“, ztratili všechno, i lidskou důstojnost a lidskou vzájemnost potřebují. Časem pak začaly vznikat organizace jim na pomoc a já se postupně dopracovala k tomu, že kdo chtěl, mohl z toho svého kola ven. Když moje dcera skončila svá exkluzivní studia zde i v Paříži, žasla jsem, že ji přitahovala profesně právě pomoc rozvojovým zemím – dneska už se odborně neříká třetí svět. Měla potřebu spojit svůj talent a pracovitost se svým soucitem. Má pro tu pomoc opravdu vysokou kvalifikaci a praxi a pracuje v tom vzhledem k svému mládí na vysokém místě ve světě. A tak trochu do té pomoci vidím. Soucitem to začalo, ale je to hlavně o pochopení a uchopení podstaty problému. Jedna ze složek je např., kdo tam to znásilnění afrických a dalších zemí dělá a co s tím. Ty motivy jsou lidské. Všichni je známe, protože jsme také lidmi.
A tak já zase znovu volám: JE TŘEBA ZAČÍT U SEBE A BÝT TÍM KAMÍNKEM HOZENÝM DO RYBNÍKA.

P.avla 2012-02-04 07:41:23, odpověď na #14811 ukázat v kontextu reset

Vidíte Revelacao, taky pomáháte - radou Takže vnímáte, že ne všichni jsou šťastní a spokojení To je dobře, neuměla jsem si představit, že tak ušlechtilá bytost, jako jste Vy, by nosila růžové brýle na očích a neviděla skutečnost
Souhlasím s tím, že každý z nás si utváří svůj vlastní svět svými myšlenkami, svým postojem - jen sám. Souhlasím s tím, že to co vyzařuji je jako kamínek hozený do rybníka - v kruzích se šíří dál a dál. Souhlasím s tím, že podle zákona přitažlivosti, co vyzařuji, to přitahuji. Jen nesouhlasím s tím, aby ti silnější (protože žít spokojeně je těžká věc, byť vlastně jednoduchá), šťastnější, neviděli bídu světa, nepomáhali slabším, potřebným a obcházeli je s myšlenkou "tak sis to přál" To by např. pan Nový mohl zavřít "krám, protože proč pomáhat nemocným, kteří si chorobu "přivolali" svým špatným životním postojem? Však si za to mohou(můžeme) sami...

Revelacao 2012-02-03 20:07:05, odpověď na #14810 ukázat v kontextu reset

Oooo, Fanynko, děkuji, ale hudba má obrovskou sílu, to je prapor nad hlavou ... a současně léčivá moc.
Každý člověk má velkou sílu ducha, když tomu uvěří.
Ať je jeho profese jakákoliv.

Přemýšlím o vašich příspěvcích.
Makovičko,polévka je jedna a je úžasná! Dokonce dostala chuť i rajčátka – v obchodě „bez chuti“. Říkám jim dekorační. Jsou červená, krásná, vydrží několik měsíců, nevoní a chuť také nemají ... Jsou to odrůdy, které musí přežít bez kazu dlouhou dobu ... a zdobit stůl a barevně nakrmit.
Ne. Paní Fialová opravdu nejsem ... ale její skvělá energie mne vždycky naplní radostí.
Žehnám Vám, krásná paní, ať jste kde jste. Děkuji.
Realitu vidím zřejmě s nadhledem – díky Vám, Makovičko, jsem si to zase trochu uvědomila.
Ne. Nenarodila jsem se zřejmě s těmito „schopnostmi“.
Kdysi jsem vykročila z pozice „šedé myšky“ beznaděje, pasivity a sebelítostně umučeného člověka. Rozhodla jsem se z bludného kruhu vyjít.
A přišli hned pomocníci. Je to už hodně dávno.
Dnes vím, že co bylo uvnitř, bylo i vně.
Když bádáte určitým směrem, začnou vám do života vstupovat další pomocníci stejného typu a rozvíjíte se. A přiznám, že poslední dva roky se mi jich „nahrnulo“ tolik – včetně skvělých knih, že se mi kamínky v mozaice pěkně usazují.
Chci řídit svůj život. Je fakt jen můj. Věřím, že to chcete všichni ...
Nadchly mne vědecké studie, které píší o tom, že myšlením se opravdu život mění. Zkoušela jsem, trénovala. Dovídala se, že nemoci mohou mizet, že máme všichni schopnost léčit sami svá těla.
Tělo je uzpůsobeno tomu se samo dostat do původního stavu.
Když se dáte do studia, nevejde tam už čas na sledování TV. Hlava je klidná a začne uvažovat, plnit svou funkci a pomáhat věci chápat pružněji.
Ano. Struktura lidstva je rozmanitá. Od vědců, podnikatelů, lékařů, milionářů až po děti v kojeneckých ústavech, nápravných zařízeních, lidí bez domova. Všichni tady mají své role a mají zde existovat. Jdou svými cestami života. Možná tomu neuvěříte, vzbouříte se, budete si klepat na čelo ... možná se rozzuříte. I oni se rozhodli takto žít.
Odpovím. S bezdomovci se opravdu nesetkávám ... ale nemocní mne občas oslovují.
Lidé se smutnou duší a srdcem. Když mohu, trochu pomohu aby začali sami myslet.
Tak a jdu si usmažit tři vajíčka – chuť je tady!
Těším se na ně tak, že se až pánvička roztřepala radostí. A tak to má být.
Jedna z pravd: Když je člověku dobře, je dobře i okolí ... a naopak.

Fanynka 2012-02-03 19:23:44, odpověď na #14802 ukázat v kontextu reset

Já to Pavlo s Revelacao cítím tak, že ona nám způsobem, jakým to umí, říká, že máme svět takový, jaký ho mít chceme - myslí tím lidi jako takové. A že kdybychom ho chtěli mít jiný, tak bychom si ho jiný udělali.

Tj. že každý má dělat to nejlepší, co umí. A že ona ve svém světě dělá to nejlepší, co umí. Ona je klavíristka a nemůže mít tím, co umí, vliv na bídu třetího světa. Ale tím, jaká je vnímavá, snaží se ve svém světě "svoje" lidi ovlivňovat svojí láskou. V té šířící se lásce vidí naději pro všechny.

Fanynka 2012-02-03 19:01:39, odpověď na #14797 ukázat v kontextu reset

Chtěla bych Vás, Heřmánko, na dobrou noc pohladit. Netrapte se už, co se Vám to celý týden dělo za těžkosti. Však se jednou dozvíte to proč. Každý se svoje proč? jednou dozví, když to vědět opravdu chce. A před Vaším vnímavým citem žádné tajemství dlouho neobstojí.

makovice 2012-02-03 18:15:55, odpověď na #14802 ukázat v kontextu reset

mně připadá,Pavli,že Revelacao ten náš svět a vesmír vidí víc s odstupem a z nadhledu, vnímám ji jako ženu, která má ten dar,nevím ale, jestli se s ním narodila nebo se k němu dopracovala roky práce a přemýšlení. Vnímám to proto,že i mně se občas ten nadhled daří,ale taky ne pořád.Možná je dobré znát oba přístupy,umožní nám to druhé pochopit.
Revelacao,kolik těch políveček vaříte?
jo,Revelacao,nejste Vy, náhodou, Květa Fialová?

P.avla 2012-02-03 17:24:38, odpověď na #14801 ukázat v kontextu reset

Revelacao a Vy tedy třeba problémy třetího světa, anebo, abychom nechodily tak daleko, v současné době umrzající bezdomovce nevidíte?
Neberte to, prosím, jako rejpání Já bych jen ráda pochopila, jak to jde, vidět jen to dobré na světě.
Víte mám to skutečně jinak nežli Vy - i v dobách osobního velkého štěstí a spokojenosti vnímám Svět jako celek, se vším všudy, nejen ten svůj růžový obláček. Je to vyčerpávající, přiznávám, ale na druhou stranu jsem ráda, že problémy vidím - protože mohu přiložit ruku k dílu při jejich nápravě (pochopitelně dle svých omezených schopností a možností, nejsem zachránce světa )

Revelacao 2012-02-03 17:08:30, odpověď na #14800 ukázat v kontextu reset

Znovu jen poznamenám, to co je uvnitř je i vně. Není nic jiného.
Píšeme zde jen své myšlenky. Myšlení jiných opravdu nelze znát i když si to třeba i můžeme myslet.
Heřmánka píše také jen své myšlenky, Makovička, Fanynka a další. Tvoří si úvahy, píšou své názory, své pocity ... ne naše.
Každý odstavec je JEN o myšlení pisatele.
V tom je ta celá jednoduchost.
Každý vidí jen to co on vidí. To jsou úhly pohledu.
Třeba já vidím vesmír jen přátelský a světlý ... Takže mi to i vrací ... a podle Bible 7x více.
Ano, kdybyste měla v sobě "jen" Mír, pak byste určitě viděla věci jinak. Jak?
To opravdu nemohu vědět ani já, ani další ... to vite zase jen Vy.
Protože každý vidí jinak.
Vaří mi tam polévka všehochuťka. Matka země mi dala vše podstatné a určitě, když ji poprosím, dodá i to, co už ve skladech dobrotky ztratily.
Vesmír plní to co v něm vidíme.
Děkuji.

P.avla 2012-02-03 16:44:05, odpověď na #14798 ukázat v kontextu reset

Revelacao, to nejsou "podivné" úvahy, to je realita Přece nebudeme strkat hlavu do písku a dělat, že tyto věci nejsou. Jsme součástí tohoto Vesmíru, tedy i jeho temná stránka se nás týká. Pokud vidím kolem sebe utrpení druhých, není mi lhostejné a snažím se pomáhat, jak se dá, znamená to, že mám uvnitř sebe co? Něco nepěkného, že vidím nepěkné věci? A kdybych v sobě měla jen a jen mír, potom bych ty hrůzy neviděla? A to by bylo dobře?

P.avla 2012-02-03 16:39:31, odpověď na #14797 ukázat v kontextu reset

Ještě nedávno nedala, sháněla jsem jí skoro rok pro kamarádku (já svojí mám ) takže jsem ji stáhla na netu - budete-li chtít, ráda pošlu v pdf, jen Váš mailik mi chybí
Nicméně na odkazu, který sem hodila Revelacao je napsáno, že je kniha na skladě, dokonce že je dostupná v prodejně Kosmas-Plzeň - Borská pole, U letiště 2/1074, tak tam brnkněte, třeba vyšlo další vydání.

Nikdo Vás nezkouší, Heřmánko Jen prostě máte více nastražit uši a napnout zrak a nedělat věci automaticky, véce se soustředit na každý krok - kdo ví, třeba to není kvůli lištičkám a zajuchům, ale abyste spatřila, neopomněla i něco jiného, pro Vás velmi důležitého... Už jste si zjistila, kde se Vám toulá ten Saturn? To by Vám hodně napovědělo
Moje osobní zkušenost za volantem je, že čím častěji jezdím, tím mizernější jsem řidič - řízení se stává automatickým, myšlenky mi od silnice putují tu tam, tu onam, mnohdy se přistihnu, že jsem doslova duchem nepřítomna a tělo si dělá co chce... Takže asi tak bych to obecně viděla, neznajíce Vaše čísla narození

Revelacao 2012-02-03 14:54:56, odpověď na #14797 ukázat v kontextu reset

http://www.kosmas.cz/knihy/158489/osud-jako-sance/

Je to ona?
Už jste si Heřmánko 300x denně řekla, že jste skvělá? Dokonalá a mocná a zdravá?
Slyším tady jen samé podivné úvahy, které moc do pozitiva nezní, tedy budete přitahovat to druhé ...
Cítíte to, jak se přidaly i další květinky s "problémy"? Jak přicupitaly aby posílily ve Vás stejné energie?
Zkoušíte se jen Vy sama. Nikdo jiný to fakt není...
Makovičko - jak uvnitř, tak vně. Tak to je...
Zmatek uvnitř množí zmatek vně ... Vidíte kolem sebe jen to co máte uvnitř...
Nic jiného. Opravdu.

Máte-li chuť se uklidnit tak tady je borec, který tuto knihu vydal v roce 1919...
Pak ji církev okamžitě stáhla a teď ji znovu vytáhli na světlo ...
Opravdu hodně zajímavá
http://www.kosmas.cz/knihy/166714/mistrovske-ovladani-mysli/
Haanel: Mistrovské ovládání mysli
Seznámíte se s mnoha "zákazy", které máte v sobě jako pravidla života ...
Třeba někomu pomůže. Třeba popudí.
A vítr praví ... Kdo ví ...

j.hermanek 2012-02-03 13:51:40, odpověď na #14792 ukázat v kontextu reset

Osud jako šance, tak to se mi líbí. Dá se ta kniha sehnat? Minimálně v knihovně. Vím, vím, pokoru v sobě mít. Však jsem již svému anděli poděkovala, proč mě takhle zkouší. On to myslí dobře. On mě totiž učí překonávat překážky. Ono mu nestačí, že si umím vyměnit žárovku, spravit kapající kohoutek, já už teď vím, kde a nač mám v autě palivový filtr a že ačkoliv ve tmě ovládám tunelový vidění (což je prý doménou mužů, proto nemůžou nikdy nic najít v ledničce, protože do ledničky je zapotřebí širokoúhlé ženské oko) je dobré přepnout občas na dálkový obzvlášt v lese. Dneska jsem již lištičku zblejskla včas a nechali ji v poklidu přejít. Hm. Asi zase špatně. Protože liška ráda zajíčky Divoká prasátka jsem měla v zorném úhlu loni v létě. Brzdila jsem vším možným a naštěstí jich bylo jenom pět a když prošlo páté, já mu projela za zádí mokrá až ... no prostě všude. Nechápu. Já mám zvířata ráda. Proč a kdo mě zkouší? To bych ráda věděla. Že bych byla za volantem někdo jiný? Že by čertík ve mě? Že by EGO ?

Hm taky jsem měla tu čest zaznamenat informace, že hladomor se může i hodit do krámu. Ty děti, které přežijí, jsou pak "oddolné" a hlavně vděčné za kus jídla a oblečení od armády, jdou pak zabíjet bez jakéholiv vědomí, co činí.

Vázo, vázo, vázo rozřeď moje černé myšlenky. Děkuji.

makovice 2012-02-03 13:41:38, odpověď na #14793 ukázat v kontextu reset

to jsem ráda,že jsem Vás tady zase všechny mohla číst,dávám si Vás za odměnu.
Prvně musím udělat to a tamto a pak teprve si zajít do Vázy načerpat vědomosti,názory a pocity. Už vím,že když dám na svoji intuici a na taková předznamení (jako byl např. Heřmánčin zajíc),udělám dobře. A vidím,že Vy to máte stejně.Taky jsem tak nejasně vždycky tušila, že myšlenky mnou vyslané mi formují budoucnost,přesně,jak to píšete Vy,Revelacao.
To rozdělení světa na syté a hladové mě taky trápí,ale vím,že pomáhat mohu jen tak,jak mi síly a možnosti dovolí. Když už to víc nejde,tak se tím snažím nezabývat.
Jedna moje kamarádka mi kdysi řekla,že žije tak,že se může na sebe směle podívat do zrcadla.
Vzala jsem si to krédo za své.
ještě chci napsat,že obdivuji Vaše znalosti hvězdné,už jsem o tom četla knížky,ale hlava mi to stále nějak nebere,nevím,třeba potkám nějakého hvězdáře a konečně ty konjunkce a opozice pochopím

hrachovka tak ta tu dlouho nebyla

Fanynka 2012-02-03 13:29:01, odpověď na #14793 ukázat v kontextu reset

S tímhle apod. já osobně už problém nemám. Na to jsem si už odpověděla. Je to jednoduché a lidé to ví už od nepaměti : "Změň sám sebe a změníš celý svět." Je to tak jednoduché jako "mít se rád". Jenže je to hrozně těžké. Ptejme se: PROČ je to pro nás tolik těžké?

"Změň sám sebe a změníš celý svět." Je to na každém jednotlivém člověku. A že nás je na světě! A tak to nebude ani zítra, ani za měsíc, a nejspíš ani kam ve svém životě dohlédneme. Ale je to to jediné opravdové řešení.

Fanynka 2012-02-03 12:41:32, odpověď na #14792 ukázat v kontextu reset

Jj, Pavla má v tomhle určitě pravdu: ".....................pojídat budete nemocniční nemastnou, neslanou stravu.... "
Já k tomu jen dodám: A nemohla byste si tu s námi povídat a my bychom z toho byly všechny moc smutné, Heřmánko .

P.avla 2012-02-03 12:04:48, odpověď na #14790 ukázat v kontextu reset

Taky už jsem slyšela, jak se vlády (nebo spíš ti, co vládnou vládám...) brání např. výzkumu aut na vzduch nebo na vodu apod. Pravda je, že - jak tady nedávno psala Sluníčko - , když jedni mají hoooodně velkou bídu, druzí obsazují opačný pól a mají se hooodně dobře. Obsazení středu není žádoucí. Však proto se nenápadně ničí společenská střední vrstva - ti ve středu na tom nejsou tak zle, aby nepřemýšleli, ani tak dobře, aby přemýšlet nechtěli. Jsou tedy velmi, velmi nebezpeční. Hladoví chudáci nemají sil se bránit, jen trpně čekají na konec, a boháči, ti nic měnit na svém blahobytu nebudou.

P.avla 2012-02-03 11:58:14, odpověď na #14791 ukázat v kontextu reset

Heřmánko, vím, jak pana Saturna uspokojit, aniž byste nutně musela totálně zničit PC síť v celém podniku, rozbila auta široké rodině a doma zavařila vše od mikrovlnky po pračku Přizpůsobte se principu, energii Saturnu, však víte - černá barva, hřbitov, asketismus, makrobiotická strava, vážnost, klid. Neradím, abyste se navlékla do černého šatu a šla strašit na krchov , ale meditace, usebrání, poslech vážné hudby, čtení duchovní literatury. Já osobně bych do sebe ještě hodila homeopaticky nějaké olovo nebo vápno, aby Vás to naladilo hezky zhluboka a zespodu. Podle mé milované knížky Osud jako šance se totiž seznámíme s principem ovládající planety buď po dobrém, anebo po zlém, vyhnout se nelze. Myslím tedy, že je lepší poslechnout a přizpůsobit se po dobrém, a podle požadavku Saturna se zklidnit a ztišit, nežli jet ve starých kolejí a seznámit se s jeho energií jinak- třeba, že příští bouračka už nebude do zajucha, ale do kance a skončíte v nemocnici se zlomenou nohou - no a šup, hezky budete v klidu meditovat, kdeže jste udělala chybu obklopena strohým, asketickým prostředím nemcnice, pojídat budete nemocniční nemastnou, neslanou stravu....
Držím palce

j.hermanek 2012-02-03 11:46:54, odpověď na #14788 ukázat v kontextu reset

JO
Pavli ani nevíte tedy vy víte. Říkám po druhé JO. Tento týden na co šáhnu ... to ... to taky a pak to nefunguje nebo to funguju kulhavě. Firemní ajťák je ze mně trošku na nervíky. Včera už to vzdal, řka: "Tady je nějaká černá díra." ... ztrácejí se mi programy, nenavazuji spojení se servrem, mizí mi tiskárny ... prý si mám obnovit nastavení, při aukci se fakt děsně dobře dělá restart ... kolegyně se mi směje se slovy na rtech: "Já ti říkala v pondělí vem si dovolenou ..." Takže jsem ted kde jsem

Revelacao 2012-02-03 10:38:47, odpověď na #14788 ukázat v kontextu reset

Otázka hladu je často při besedách kladena - Nemohu to teď najít, ale oba známí protagonisté, jak p.Monfort tak Jasmuheen na to reagují, že jim to nebylo dovoleno v těchto zemích učit pránickou výživu ... nechci komolit - obchodní důvody.
Je to kruté, ale "není zájem" aby tam žili lidé ... tolik velmi zjednodušené vysvětlení ...
Monfort vypráví jak byl požádán o spolupráci americkými vojenskými veliteli ... ubyla by starost o jídlo vojska ... Ale má to jeden podstatný zádrhel. Vojsko by s pránickou výživou ztratilo schopnost cítit nevraživost k čemukoliv a ničit a zabíjet už vůbec ...
Jednou z podmínek vůbec přijímat pránu je, láska ke všemu živému, přírodě ... a dále a dále. Je tam velká změna myšlení.
Třeba: nejsilnější prána je ve sluneční energii ... Denně alespoň 10 minut na slunci (pozor - ne déle kvůli zdraví ...) Bezpečnější je pít vodu, která byla na slunci - sluneční vodu.
To jsou jen střípky - teprve začínám bádat v knihách.
Podobně na tom byl i Norbekov.
V Japonsku mu nechtěli povolit přednášet o léčení zraku, dělat kurzy... (mentálním postupem se zbavit brýlí... a dalších těžkých nemocí očí) Důvod - přišli by o potencionální zákazníky v prodejnách s brýlemi ... ve světě je mnoho "obrýlených"! Jednoduché.
Ano, Pavli, jsme hodně naprogramovaní (co všechno "nelze" Už jste někdy promlouvali k nějaké části svého těla? Třeba k části buňky? Ona vnímá naše emoce ... a programuje co dál ... Všechno je možné pro všechny. Opravdu.
Věda hodně pokročila a mnohé je už nefunkční ...
Jdu pozdravit vodu ve sklenici a vařit hrachovku ... to bude mňamka.
Krásný den!

P.avla 2012-02-03 09:05:42, odpověď na #14787 ukázat v kontextu reset

Teda Heřmánko, to jste mi promluvila přímo z duše. Dumala jsem nad tou výživou, co mi tam nesedí a ono toto. Pravda ovšem je, že ty nejlehčí, nejjednodušší věci se nejhůře učí - třeba ono "jednoduché" mít rád sám sebe... Třeba jsme natolik zblblí reklamou, vyráběnou cíleně na tahání korunek z našich kapes, ohlupující naše mozky, vsugerující nám, jak bez TOHO, natož pak TAMTOHO nemůžeme!!!!! existovat, že už ty nejjednodušší věci nejsme schopni vůbec pojmout. Třeba...(to bude asi ten šťourající Mars v Panně, co? Mám v Panně Měsíc, tzn. je tam konjunkce, hm, to se mám na co těšit, Měsíc s Marsem, mou vládnoucí planetou, to zase bude Lambáda )

S těmi auty - koukněte se do svého horoskopu, Heřmánko, kde máte Saturna. Ono to může být tak, že Vás moudrý učitel varuje, abyste se teď na nějaká nebezpečná jednání vykašlala a seděla doma za pecí Vím, že musíte jezdit z té Vaší divočiny do civilizace za prací jen si prostě dávejte větší pozor - Osud Vás chce evidentně od všeho, co má motor, udržet v bezpečné vzdálenosti To by mohlo ukazovat na Mars v opozici /nebo kvadraturu) na Saturn v momentálním postavení.

j.hermanek 2012-02-03 07:26:20, odpověď na #14785 ukázat v kontextu reset

Revelecao, když já nějak nevím jak s pránickou výživou? Kdyby to fungovalo, tak proč na světě lidi trpí hlady? Proč internetem kolují fotografie čtyřletého podvyžíveného chlapečka. Proč ti, co propagují a umí používat pránickou výživu nejedou do afriky a nenaučí ji tamní lidičky. Proč my nejsme schopni vzít denně nebo by stačilo i týdně jeden bochník chleba a poslat ho hladovějícím dětem. Tady si nevím rady. Hlava mi to nebere a rozum mlčí. Na místo toho řeším svoji hmotu. Od úterý mám auto v opravně, včera jsem nabořila tátovo (ještě tak nešťastně, skočil mi před auto zajíc). Hlavou se mi přemítá, co jsem kdy kde udělala špatně, že se mi to vrací takhle. Hvězdy říkají pro tento rok, že když budu chtít příliš, budu přicházet i o to co mám. Nemyslím, že chci příliš. Jen chci se každý den dostat do zaměstnání, vydělat pár korunek, uživit svoje tři děti, nebydlet pod mostem, nechodit nahatí a moci poslat alespoň malý příspěvek pro potřebnější. Mars couvá.
Učební lekce: Mars v Panně hledá neustále chyby, nedokonalosti, s ničím není spokojený, má čich na nedokonalost v jednání druhých lidí (situace) a v některých případech proto zakouší extrémní nedůvěru. Pokouší se najít v povaze druhého (situaci) takový kaz, který mu nakonec potvrdil, že jeho předem naprogramovaný způsob jednání s tímto jedincem či situací byl oprávněný a správný. Naslouchejte tomu, co říkáte, požadujete, a nebo, co si myslíte o druhých, a uvědomte si, že dokonalost, kterou hledáte, začíná u vás samotných.
Děkuji ti Vázo.

Revelacao 2012-02-02 18:50:51, odpověď na #14766 ukázat v kontextu reset

Milá Heřmánko a sešlosti kolem vody.
Tedy chleba voní jen ve vašich krásných představách!!! Což je prima - dobrý nástup na pránickou výživu. Buňky se nasytily jinak než fyzickou potravou.
Těším se až budu "křížkovat" dalamánky podle návodu mojí žačky ... Zabalím a hop do ošatky ... Milá představa.
Ale jak jsem psala tady vedle v Dračím roce (tak se to před likvidací jmenovalo ...),
jogurt - to je síla!!!
Základ - trošku Řeckého jogurtu... a pak už jen množit.
Bašta!!!!!
Takže zatím pa pa!

Jo a zdravím kosa! Tady zatím krmím jen moudré vrány.
Jsou tak suverenní. Úžasné!
Rvou se o suchý chleba a jaksi "bokem" sezobávají ovesné vločky ...

makovice 2012-02-01 21:04:24, odpověď na #14764 ukázat v kontextu reset

vidíš Vázo a já se o Tebe obávala,že jsi smutná opuštěná...kdepák,nejsi a nebudeš. Už vím,proč jsi na mě tak šibalsky pomrkávala,ono to bylo jinak
Vždycky se najde někdo,tak jako já v tento čas,kdo toho bude mít tolik na srdci,ale nevejde se mu to do písmenek a nebude to umět správně popsat,ale přesto se sem zastaví a bude vědět,že je vnímán,tak jako se cítím být vnímaná já a zároveň, když čtu příspěvky ostatních- dlouhé či krátké,tak je vnímám a raduji se s nimi,soucítím,podporuji

rozmarýna 2012-02-01 20:20:06 ukázat v kontextu reset

Krásný večer, vázo

jdu se nadechnout, ovonět, popřát vše dobré. U nás mrzne až praští, ale ráno jsem v té zimě slyšela hlasitě zpívat kosa, bylo to plné silného ptačího vzdoru..zpíval do zimy a přivolával sluníčko, zpíval o jaru, které, až se příroda prospí (jen ať sladce spí konečně ) zase přijde. Byl to krásný zpěv. Srdíčko mi zpívalo s ním .

j.hermanek 2012-02-01 19:35:43, odpověď na #14732 ukázat v kontextu reset

Vázo, u tebe voní čerstvý chléb .... hmmmmmmm ... to je vůně, a po upečení pěkně udělat křížek, poklepat na kůrku, zabalit do lněného plátýnka a s pohlazením uložit na ošatku do druhého dne, kdy je možné s poděkováním se do něj zakousnout.... šikulky jsou kytičky.

Makovičko na Revelacao pozor , co předpoví, to se splní.

A víte proč? Dneska jsem na to přišla. Přetéká láskou. Né, nemyslím Eros, ale Agipé. Hm a tak to je

Revelacao 2012-01-31 13:55:44, odpověď na #14731 ukázat v kontextu reset

Myslím Makovičko, že mohou být i ukryti velmi blízko - v jeskyňkách skal kolem Vázy. Jsou tam ohýnky a teplo! Hlídají Vázu.
A jsou tam
Krásný, Šťastný, Bohatý, Laskavý, Silný, Tolerantní, Dokonalý, Zdravý a Milující.
A právě se stalo ...
Věk nerozhoduje ... U nás, ani u nich ...

makovice 2012-01-31 13:23:21 ukázat v kontextu reset

všichni se v těch mrazech choulí někde u kamen či krbu
neboj,Vázo,on se zase někdo ukáže
mohl by být mladý,hezký,bohatý,ale nikolivěk pro mě
mně stačí hodný(á)

makovice 2012-01-30 17:34:48 ukázat v kontextu reset

Vázo,věděla jsi,že tím největším darem a uměním člověka je žít úplně obyčejný prostý krásný život? Nač si ho kazit a trápit se věcmi, které nezměním.Já vím,patří k němu i to smutné,co nás někdy ničí,ale víš,přeci,že je všechno pomíjivé

makovice 2012-01-29 20:43:22, odpověď na #14707 ukázat v kontextu reset

tak, právě jsem si Vás,Revelacao,dokázala představit
jste taková paní menšího vzrůstu,ale né hubená,taková akurátní,máte tmavé vlasy a mírné prošedivělé a občas - hlavně při čtení návodu na kvásek, nasazujete brýle,jste taková oduševnělá a občas máte takový zastřený pohled,my tady tomu říkáme - kozí vidění
vidím Vás v kostkované flanelové košili a v džínách,hlavně ale vnímám Vaše usměvavé oči
no,nebudu rušit,ten chlebíček má přednost před mým fantazírováním

Revelacao 2012-01-29 18:13:43, odpověď na #14706 ukázat v kontextu reset

Jak jinak ... úžasný! Plný svobody rozhodování ...
Co si přát víc!

Fanynka 2012-01-29 17:06:49, odpověď na #14705 ukázat v kontextu reset

A jak byste, Revelacao, nazvala tento víkend s kváskem?

Revelacao 2012-01-29 16:25:31, odpověď na #14704 ukázat v kontextu reset

Tak nenakynul a tváří se naprosto uvzatě a zarputile.
Upéct by znamenalo zhotovit tmavý, tvrdý nerost ... nepoživatelný.
Snad jedině po vychlazení rozbít v hmoždíři na prášek ... nebo na strouhanku...
V míru se rozloučíme a sušený chlebový kvásek už v budoucnu nikolivěk.
Jdu zadělat na nový chleba ...
K půlnoci si pošmáknu ...

Revelacao 2012-01-29 14:46:30, odpověď na #14703 ukázat v kontextu reset

A koupila jsem si doporučovaný řecký jogurt a jdu dělat - skleničky už připraveny ...

Revelacao 2012-01-29 14:41:07, odpověď na #14702 ukázat v kontextu reset

Kyne na topení ... pokus!
Vykyne-li, bude následovat trouba - asi remoska.
Nevykyne-li, bude kontejner ...
Nebude sice večeře, ale bude další pokus!!! Paráda!
Je to z kvásku sušeného-chlebového ze Zdravé výživy ... Návod nic moc, odvaha zvítězila nad nejistotou ... Nic se dle návodu neplnilo - inzerované "bouřlivé kvašení" jsem nezaznamenala ...
Leč těsto sedí na topení v utěrce...

Objímejte milované! Je to nádhera si vás doma představit!!!

makovice 2012-01-29 14:03:48, odpověď na #14694 ukázat v kontextu reset

Revelacao,je to tak,je to jejich vydávaná energie,ale mám je ráda.
Jsme zde všichni vespolek s dobrými úmysly a tak je všechny dohromady i každého zvlášť objímám

jo Revelacao,klidně si myslete,že jsem zapomněla,ale já nezapomněla
skleničky jsou nachystané vymyté
a co chlebíček,křupe?praskla mu kůrka?můj pekař mi prodává vždy prasklý řkouc,že jedině takový je nejlepší

Fanynka 2012-01-29 08:50:05, odpověď na #14694 ukázat v kontextu reset

Moc hezky jste to, Revelacao, napsala ! Jsou to stále stejné začátky každého nás tady. Tápeme. Nerozumíme druhým, protože nerozumíme sami sobě. Až skrz své vlastní pochopení se, porozumíme i druhým. Ale jak dlouhá je ta cesta ! Jak těžké jí procházet !

Revelacao 2012-01-28 19:47:31, odpověď na #14693 ukázat v kontextu reset

Pěkná úvaha.
„ONI“ mluví o svých pocitech jinak než ostatní? Každý jsme jiný a jedinečný. I vyjadřovací schopnosti máme různé. Touhy různé. Povahy různé ...
S některými ladíme, s jinými ne. Ale to je naprosto normální.
Zase s nimi ladí jiní. Představte si, kdybychom všichni „ladili“!
Myslím, že by bylo hodně fádní ... NUDA!
Jestli se chtějí „odlišovat“ nebo ne ... to už nechme na nich. To „odlišování se“- úpornou cestou - hodně unaví ... odběr energie, která mohla být využita užitečněji ... radostněji.
Na nás je zvolit, jestli se hodláme trápit tím, že „nechápeme“, a nebo si zvolíme cestu tolerance a odejdeme tam, kde se cítíme dobře.
Mám na to osobní metodu. Upozorňuji, že je to můj pohled na věc, můj úhel pohledu, můj život. Jako ostatně přece máte všichni, ne?
„Nechytám se? Nechápu?“
Ještě chvíli vydržím a snažím se ... den, možná týden, někdy hodinu. A dost.
Pak se zasměju, tlesknu si k obloze, poděkuji za zkušenost, popřeji neznámému šťastnou cestu a jdu svou.
Je přece plná nových nápadů a tvořivosti, ne?
Třeba teď dávám veškerou lásku pečení chleba. Bude šťastný jako já. Bude vonět!
Kyne mi kvásek a to je požitek!
Zejtra peču!!!
Jestli je to špatně nebo dobře?
Dobře. Protože je mi dobře. A o to přece každému jde, aby mu bylo dobře.
Nebo znáte někoho, kdo by toužil aby mu bylo stále zle, konfliktně a jedovatě?
Jestli ano, obejměte ho „na dálku“. Je smutný a uleví se mu...

Ale POZOR!
Jedna z mnoha variant je:

„Propáníčka ... NECHÁPU NAPROSTO NIC ...!!!! VNÍMÁ MNE VUBEC ... ?
ASI NE ...
ALE MÁM HO (JI) RÁDA!“

A to je hodně dobrá varianta!

Velké U nemá u mne kroužek ... takže je to tak jak to je ...
Jo, Makovičko .... a myslíte že bloudí?
To je Vaše myšlenka, ale ne jejich ... Oni jdou určitě dobře ...

makovice 2012-01-28 17:10:13 ukázat v kontextu reset

potkávám lidi,kteří,ač si to sami nemyslí, mají stejné pocity, jako ostatní. Oni jim ale dávají jiná jména,všechno se snaží popsat složitě a to až tak složitě,že jim ostatní nerozumí. Aniž by si to uvědomili,začnou bloudit. Chtějí se tak od ostatních odlišit?

makovice 2012-01-26 14:45:56, odpověď na #14601 ukázat v kontextu reset

Revelacao,Vaši odpověď jsem četla nejméně 20x,děkuji
víte,přemýšlím, co mě na některých lidech přitahuje,je to něco,co i já sama snad mám,ale s jistotou to tvrdit o sobě nemůžu. Je to právě to dítě v nás,které v každém,ať chce nebo nechce, stále je. S tím je pak spojeno to,že všechno vidíme z té lepší stránky,nebereme se tak příliš vážně,dokážeme se sami sobě zasmát a hlavně - žijeme přítomností.
Ještě se sem večer stavím,tak zatím všem

Revelacao 2012-01-24 22:42:54, odpověď na #14598 ukázat v kontextu reset

Makovičko,
tak takové povídání tady ještě nebylo. Napsala jste to nádherně. Věřte, že Váze povídat můžete kdy chcete a vše co chcete. A co popsat nelze, to cítí beze slov. Nezná přetvářku. Je to obrovská vodní plocha. Přijímá vzkazy celou svou hladinou. Už tady u ní sedělo hodně lidiček, hodně nemocných, zdravých, šťastných i těch druhých. Bdí u ní, i když třeba nepíší. Mohou přijít kdykoliv a popovídat si sami se sebou. Svědkem je jen ona.
Neobávejte se. Jste dokonalá tak jak jste, srdíčko plné, jen přetékat ...
Přeji krásnou dobrou noc Vám, i všem, co je toto přání potěší.

makovice 2012-01-24 14:00:57, odpověď na #14597 ukázat v kontextu reset

milá Vázo,nevěděla jsem,že se dá povídat i s Tebou,teď mám ale pocit,že jo,tak to zkusím.Víš,myslela jsem,že když se stavím sem,na tyto stránky,budu číst věci zajímavé,poučné,povznášející a hladící,to samé jsem sem chtěla dávat i já,ale zjišťuji,že jsem jen člověk na cestě,který zdaleka není takový,jakého by sis,Vázo,zasloužila.
Měj se mnou,prosím, strpění,třeba se postupem času budu zlepšovat.
Měj ale strpění i s ostatními,víš,jsme jenom lidé,potřebujeme rozlišit důležité věcí od těch nedůležitých a těmi důležitými pak naplnit svá srdce,ale to všechno chce svůj čas, a ten je, ke všemu, u každého z nás různě dlouhý.

Revelacao 2012-01-24 09:54:13, odpověď na #14595 ukázat v kontextu reset

A Váza, plná kytek, má zase práci ... čistí a čistí ... voní, chladí a je šťastná.
Dobrý den všem!

Dědek kořenář 2012-01-24 09:46:52, odpověď na #14577 ukázat v kontextu reset

Každý člověk prochází vývojem od hmoty k Duchu v čase. Ne každý to za život stihne, protože je málo učitelů, ale hodně rozptýlení, málo vůle, ale hodně zbytečné zábavy, málo skromnosti, ale hodně ješitnosti, málo sounáležitosti, ale hodně sebestřednosti, málo radosti, ale hodně žalosti, málo sytých, ale hodně hladových, málo rozumných, ale hodně nerozumných, málo mocných, ale hodně nemocných...

bumbrlíček 2012-01-23 18:13:16 ukázat v kontextu reset

Vážený dědečku, moudrý učiteli...
dobrý učitel je takový, který vysílá žáčka do světa a říká, hledej a přijď mi říct, cos našel.
Neomezuje rozsah hledání a neshazuje kvalitu nalezeného. Ví, že žák nalezne takové informace, jaké si zaslouží a přinese jen takové, které právě unese...
Dobrý žák je takový, který se ke svému učiteli s nákladem vrací a znovu odchází hledat.
Když jsem obdržela transvitalitu, dostala jsem nejen energii pro přežití, ale dostala jsem mnohem víc. Dostala jsem impulz, abych samostatně hledala. Jste „ukazatelem u cesty slepých motýlů“, protože člověk musí mít odvahu se chvíli nedívat a neslyšet, aby viděl neviditelné a slyšel neslyšitelné. Aby věděl, kam má jít, co sebrat a co minout. Jste ukazatelem, který káže, abych hledala cestu, nejste lampou , která oslní a polapí člověka jako můru. Jestliže se tak někteří lidé přesto chovají, jejich problém a jejich škoda...
Ještě v pátek jsem měla pocit, že „duchovní souvislosti“ na Vašich stránkách jsou napsané tak, aby žák bloudil...Ne, jsou napsané tak, aby ho přiměly k samostatnému hledání...Dneska v noci mě to napadlo...Hledala jsem tedy a něco našla...pokusím se v rámci svých časových možností předvést mnou nalezené poklady...Samozřejmě hledám dál. Odcházím a vracím se. Jste pevným bodem, o který když se opřu, pohnu svým světem. Jsem si jistá, že někdo moje nálezy, možná i Vy sám, za poklady považovat nebudete....To je ta pravda holá, že? Možná jsem nalezla jen střípky a do plného tvaru mi hodně chybí, Vy víte, já možná ještě ne......Nebojím se, hledající bývá odměněn nálezem..
Jsem však žáček, který mluví o tom, jak právě přemýšlí, ne vždy je to každému příjemné.....sorry...
S úctou
Bumbrlíček

makovice 2012-01-23 13:26:30, odpověď na #14537 ukázat v kontextu reset

víte,jsem teď v takové životní etapě,kdy se cítím vyrovnaná a klidná,ten klid mi dřív občas chyběl,
pan Nový mi tenkrát řekl,že je to mým pocitem vlastnění, copak já jsem tenkrát něco věděla o vlastnění a lpění?přála bych všem,aby ten klid v sobě našli
K těm myšlenkám se chci vrátit z toho důvodu,že jsem někde zpátky četla od Vás to procentuální zastoupení pozitivních myšlenek,myslím 51 procent byla ta magická hranice a Vy jste tenkrát psala o 30 -tak tomu opravdu nevěřím ve Vašem případě
a pozoooooor dneska ráno byla moje první myšlenka pozitivní - to mám dneska ale krásný plný hlad

Revelacao 2012-01-22 20:19:49, odpověď na #14533 ukázat v kontextu reset

Podvědomí si zvykne ...
Dělám jogurt z 1 litru do necelých 4 skleniček s víčky. Tvořím v létě marmeládky a tak skleniček mám dost - po snězení v zimě...
Nevěřím, že člověk dělá chyby ... vše se děje jak má ... žije jak myslí. Myšlení je primérní a za tím jdou skutky. Takže když se pak ohlédnu za sebe, vidím co mi minulé myšlenky uskutečnily v reálu.
Jestli budete ráno "hekat" (Vaše citace), bude uhekaný celý den. A druhý asi také ...
protože jste včera takto žila... Ráno po probuzení se ladíme.
Takže třeba:
"Každý den se mi v každém ohledu daří čím dál tím lépe." 50x a je to slušný start ... 30x prošpikovat slovem "radost" ... Zajímavá kombinace ... A DĚKUJI ...
Tady je mír ... "Váza" - vidím ji jako obrovské jezero, polovinou obklopené skálami. Je v takovém zvláštním šeru, poslouchá ... Naše srdíčka a myšlenky ... nic jiného neumí... je léčivá, jako každá voda, když jí poprosíme ... to je vše.
I Vy jste se tady objevila ve svůj čas ... nepřemýšlejte co jste četla a nečetla ... je pouze tady a teď. Čtete, co právě čtete ... i v tom je svoboda.
Krásný večer všem ...

makovice 2012-01-22 14:46:25, odpověď na #14525 ukázat v kontextu reset

Jůůů, Revelacao, Vy jste mě inspirovala, zkusím ten jogurt taky,akorát nemám dost skleniček,ale neva,budu shraňovat a pak podám zprávu,jak se povedl....
ale mnohem víc jste mě inspirovala těmi předusínacími větami (už to praktikuji taky),moje podvědomí to začíná brát v potaz,ale je pěkně vykulené
no,nedivte se mu,tolika rán má za sebou, co jsem vstávaje hekala,že se zase cítím,jak kdybych nespala.
Možná jsem udělala chybu, že jsem sem vpadla,aniž bych si přečetla všechny nebo alespoň některé příspěvky v historii,dnes jsem tomu věnovala chvíli času a jsem tomu ráda.
Nacházím zde moudrost,pokoru a vcítění.
Ještě nesmím zapomínat na vstávající větu,to se mi zatím nedaří

Revelacao 2012-01-20 23:22:11, odpověď na #14523 ukázat v kontextu reset

Psala.
Jogurt - už budu dělat čtvrtou várku - zítra.
Je skvělý a už nekupuji v obchodě. Není proč.
Je bílý, bez přísad a něžný jako samet.
A jak jdu kolem okna - je na parapetu nebo v lednici - vezmu pár lžiček - zavíčkuji a jdu dál ...

Čtu si tady Váš přípis, Makovičko.
Pořád koukám marně "co jste přidala"..... a on to je úsměv!
Také Vám do snů přeji dobrou noc.
Včera jsem šla - tedy dnes - spát k ránu ... prohlížela jsem si na Netu krásné mlýnky na mouku ... Dřevěné - nádherné ...
Tak dnes chci jít spát ještě před půlnocí.
Dobrou - modrou ... všem spícím i bdícím.

makovice 2012-01-20 22:01:29, odpověď na #14518 ukázat v kontextu reset

musela jsem ještě zaskočit,Revelacao,i když jsem tu Vaši odpověď už četla předtím,
nedalo mi to, Vám ještě nenapsat před spaním poděkování
tákže ještě jednou prolítnu Vaše psaní, pak přidám
a můžu pod duchnu
jo a mimochodem,nepsala jste tuhle něco o jogurtu?

Revelacao 2012-01-20 13:13:00, odpověď na #14516 ukázat v kontextu reset

MO- silák!
Také jsem ho občas kápla když dásně již byly Dubovkami značně nervózní. Uklidnil je obrovsky!
Ovšem - "když to tak občas míváte" (vaše citace).... Pak to tak bude.
Programujete se pěkně...
Pokud stíhám - poslouchám co říkám a neříkám to, co bych neměla.
Ráno se budím se slovy:
"Děkuji ti, že jsem ..."
Večer usínám s mnoha poděkováními a poslední věta před usnutím:
"Ráno se probudím naprosto odpočatá a plná nové energie ... "
A podvědomí splní.
Děkuji!
Osvědčuje se mi během dne několikrát zakřičet rázně:
"Jsem naprosto zdravá ... A PRÁVĚ SE STALO, právě se stalo, právě se stalo!!!!"
A Duch, který nic jiného nedělá, než že plní naše myšlenky (nic jiného fakt neumí...),
se dá do práce ... Je to opravdu jednoduché.
Není to návod. Kdepaaak!
Jen jsem šla tady okolo.... a šplouchla do bystré vodičky...

makovice 2012-01-20 11:13:01, odpověď na #14449 ukázat v kontextu reset

Dobrý den Revelacao,chci se s vámi taky podělit o moji zkušenost. Tři týdny trvající kašel a myslím i zánět průdušek,tak jsem letos kolem Vánoc dopadla.Už jsem si začínala myslet,že mi něco vážně je,říkám si,sakryš,přece nepůjdu k doktorovi. Pak najednou blik,spásná myšlenka
- občas to tak mívám
objednala jsem MO
1.den užívání - jen psychická úleva,že jsem pro sebe něco udělala
2. den - kašel a bolení na hrudníku je poloviční
3. den- kašel minimální a mizí i únava
4.den zdraváááááááááááá

rozmarýna 2012-01-17 10:50:45, odpověď na #14449 ukázat v kontextu reset

To je dobře, já také nakoukla skoro po týdnu, co mě nešel internet....jsem ráda, že nakukujete , přeji Váze křišťálovou vodu a pěkné dny všem....

Revelacao 2012-01-16 17:48:22, odpověď na #14384 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, milá Vázo!
Jdu takhle okolo a nakoukla jsem … trochu jakoby udeřila zima … trochu i napadlo sněhu … je třeba se aklimatizovat… Nevím kam to napsat – tak jsem šla k tobě.
Znáš MOM – Měsíčkovou mast? Úžasná věc.
Chodila jsem s ní pokaždé k lékařce, když jsem nosila rovnátka a po zákroku bylo třeba honem natřít vysušené rty. Každý se mně ptal, co to mám … a pak jsem ji i paní doktorce dala jako dárek …
Dnes jsem ji po delší době opět vytáhla ze špajzu … Okoralé rty ze zimy …
Okamžitá úleva … Mast je kouzlo samo!
Tak Pa!
Až půjdu kolem, zaskočím zase …

Jo a dělám si sama jogurt! Bašta!!! Příště přinesu …

Fanynka 2012-01-12 13:46:10, odpověď na #14381 ukázat v kontextu reset

Revelacao, Heřmánku, můj svět je v pořádku. I já původně chtěla napsat, že Revelacao zůstává
v mém srdci napořád, ale to už je jako loučení se nad rakví, a to ne! Život běží dál a my s ním, však se ještě potkáme .

To o těch básnících jsem cítila jinak. Jako výzvu ! To je tady každou chvilku nějaký povzdech, jak to v naší společnosti špatně vypadá, jaké jsou to čím dál horší vztahy mezi lidmi - no, jen si vzpomeňte, na co si naříkáte. Průběh několika těchto dnů zde na stránkách - to je obraz naší společnosti ! Každý jste tam měli svoji roli a básník...

j.hermanek 2012-01-12 12:55:23, odpověď na #14379 ukázat v kontextu reset

Svět o básníky nepřichází. Svět je právě takový, jak jej CHCETE vidět.

Revelacao už jednou jste se loučila. Tehdy jsme vás s Fanynkou přitáhly nazpět. Dnes jsme všechny trošku jiné.
Zvláštní je, pro mě, v mém případě, že v krátkém čase se se mnou loučí více osob, ptala jsem se na tento jev jedné zpřízněné duše a ona mi řekla nech je jít, ony vědí, že už jsi holka dospělá a že dál můžeš jít "sama", ale v duši, v duši si na ně ponech vzpomínku, v duši s nimi žij, rozprávěj i nadále... Revelacao s dovolením si i Vás ponechám v duši, děkuji.

Fanynka 2012-01-12 12:47:54 ukázat v kontextu reset

A rovněž se mi nelíbí, když básníci přicházejí o svůj svět, který měli rádi a stávají se z nich vyhnanci.

Fanynka 2012-01-12 12:25:07, odpověď na #14378 ukázat v kontextu reset

Nelíbí se mi, když svět přichází o básníky. Svět básníky potřebuje. Je to sůl země.

Revelacao 2012-01-12 12:05:21, odpověď na #14377 ukázat v kontextu reset

1520 - moje symbolické číslo.

Mám vás všechny ráda!

Revelacao 2012-01-12 12:03:19, odpověď na #14087 ukázat v kontextu reset

Miluji tě,
Omlouvám se,
Odpusť mi, prosím,
Děkuji.

Zůstávám tady, i když se to bude jevit jinak.
Kontakt na mne můžete najít u pana Nového ...
Děkuji za vše a jsem vděčná.
Mír.

„Jsem duší, která má tělo. Ne tělem, které má duši...“
Dr.Wayne W.Dyer
Uvidíte to, až tomu uvěříte
(Cesta k osobní proměně)

P.avla 2012-01-04 13:37:18, odpověď na #14084 ukázat v kontextu reset

Zdravím v Novém roce, Revelacao Já tedy nehupsla, já důstojně vkráčela - Silvestrovské hupsání je mi cizí. V zimě mám nějak potřebu ticha, ne halasu a řevu a petard a chlastu a vůbec...
Nicméně všeobecně se přidávám a: ahoooooooj

makovice 2012-01-04 12:03:36, odpověď na #14082 ukázat v kontextu reset

jak psal níže pan Nový - katka plná lásky je nablízku, říkám si,jsem taky Katka,tak to je asi impulz,abych o sobě dala vědět,teĎ vidím, že přišla další Kateřina,tak je nás tady povíc,jestli jsem plná lásky,toť otázka,ale asi ano.Ježiš,houkají sirény,co se zas bude dít? téma mě zatím žádný nenapadá, tak Vás aspoň všechny dneska zdravím

Revelacao 2012-01-04 11:55:48, odpověď na #14084 ukázat v kontextu reset

1515 příspěvků!!!! Super!!!!

Revelacao 2012-01-04 11:54:53, odpověď na #14082 ukázat v kontextu reset

Katkooooooooooo! )))
To je zpráva jako cumel!!!!!
Mám obrovskou radost!!!! A držte se Nové Katky! Ne té, co chce spasit celý svět a nemyslí na Katušku v sobě! Ej chu chu!!!!
Pokud to půjde, pište tady, ať o Vás víme stále!!!! Plácám do vody ve Váze, aby šplouchla až k Vám do Bruntálu!!!!
A vůbec ... Vždyť se taky můžete kdykoliv potápět sama. My Vás budeme nadlehčovat odspodu, kdyby Vás to chtělo táhnout poněkud pod hladinu.
Tak kytičky, nepolevovat v posílání energie myšlenky za Katkou!
No .... to ten nový rok krásně startuje! A bude jen úžasný!!!!
Zdravím všechny!!!
Chřestím si tady drobným máčkem naší nové Makovičky!!!
Sluníčko, fungujeme!!!!
Rozmarýna ... to je síla!!!!
Pavli ... hopsly jsme ze starého světa do nového ... (tedy asi "hopsli" ... je tady Majáček s kolektivem mužstva také... )
A vůbec ... Zdravím všechny co zde nakukují nesměle a hledají odvahu se tady také objevit coby "spisovatelé"!!! Ahooooj!

P.avla 2012-01-04 10:19:03, odpověď na #14074 ukázat v kontextu reset

Jen pište, Makovičko!!!

P.avla 2012-01-04 10:17:49, odpověď na #14078 ukázat v kontextu reset

Tééda Katko, perfektní, vítejte To je krásný start do Nového roku - a pak že bude konec světa. Houby, začátek

rozmarýna 2012-01-04 05:46:18, odpověď na #14078 ukázat v kontextu reset

hurráááá, přeji aby se ten skvělý pocit vítězství ve Vás zabydlel mám taky radost, víc takových zpráv...Sílu na další cestu přeji Kateřinko

Sluníčko3 2012-01-03 21:59:55, odpověď na #14078 ukázat v kontextu reset

Katuško, raduju se s tebou ani nevíš, jak moc

katerina 2012-01-03 21:23:19 ukázat v kontextu reset

Děkuje velmi a hluboce Kateřina.
Vážené "bytůstky" jsem Vám hluboce vděčná za vše, co jste pro mě udělaly a děláte.
Jste jedinečné, skvělé a úžasné!
Doufám, že tohle si již přečtete, neb se mi na PC nevede .
Má/nejen/ hlava se stále léčí,.
Hlásím, že jsem doma v Bruntále zcela NOVÁ ŽIVÁ A HLUBOCE VDĚČNÁ ZA VŠE CO JE
S úctou a láskou děkuji
Katka

rozmarýna 2012-01-03 16:59:12 ukázat v kontextu reset

Vítám Vás, makovičko , pěkný den i večer přeji

Dědek kořenář 2012-01-03 14:33:00, odpověď na #14074 ukázat v kontextu reset

Vítejte!
To je vidět, že jako makovice nejste prázdá...
))
(jestli naopak, tak to byl pokus o ftip)

makovice 2012-01-03 13:38:28, odpověď na #14070 ukázat v kontextu reset

zdravím všechny,právě jsem se zaregistrovala,aťˇsi to sem nemusím chodit jen číst,ale taky Vám občas něco napsat

Dědek kořenář 2012-01-02 21:45:15, odpověď na #13920 ukázat v kontextu reset

Katka plná lásky je nablízku.
Vítejte v 2012.
))

Revelacao 2012-01-01 13:44:03, odpověď na #14031 ukázat v kontextu reset

Rozmarýnko,
užívejte si radosti plnými doušky!!! A bude se množit! Jelikož dnes si "zakládáte" zítřek! Proto jste důkazem a vzorem pro nás všechny, že to funguje. Život se vám nádherně prosvětlí.Aniž se budete jakkolv snažit. Záře se bude rozšiřovat daleko daleko! Je to tady hodně potřeba! Díky za světýlka ve Váze všem!!!

rozmarýna 2012-01-01 12:57:36 ukázat v kontextu reset

Krásný první den, konečně máme za sebou to lidské blbnutí nejtěžšího kalibru a začne zase všechno od začátku , tam, kde to skončilo ( ale může to začít i úplně jinak !) je to jen o každém z nás.. ... a protože mám plnou náruč chlupatého štěstí a radosti a energie na rozdávání děkuji za to především, a posílám všem potřebným.... , jakpak je Kateřince ? Dnes , na startu, předávám naprosto čistou energii čtyřnožce dvounožcům...kytičky, och , jak to je nakažlivé , jak málo stačí k radosti..jen ji chtít vidět )

Revelacao 2011-12-31 13:50:47, odpověď na #14026 ukázat v kontextu reset

Připojuji se a přeji jen zdravé lidičky v budoucnosti ... tedy právě teď!!!
A tady, v přítomném okamžiku, který je pro člověka jediný živý, reálný, funkční a silný.
Startuje zítřky.

Sluníčko3 2011-12-31 09:45:24, odpověď na #13991 ukázat v kontextu reset

Do nového roku přeji těmto stránkám a Váze, a všem lidičkám a kytičkám, abychom se tady mohli stále ve zdraví potkávat

Sluníčko3 2011-12-26 11:21:15, odpověď na #13989 ukázat v kontextu reset

Ano, Pavlí a Rozmarýnko - nejkrásnější dárek nad dárky

P.avla 2011-12-26 10:24:51 ukázat v kontextu reset

Ještě se musím omluvit všem mnou včera osočeným (skřítkům, šotkům a adminům) za vymazání mého příspěvku z Vázy. Sluníčko mi právě v mejlu vysvětlila, že jsem sklerotik zapomnětlivý, a že jsem na její psaní o sluncích odepisovala na Facebooku a ne tady...

Skleroza, zbrklost, scvrkávání mozku a tak vůbec Omlouvám se

P.avla 2011-12-26 10:22:05, odpověď na #13986 ukázat v kontextu reset

Rozmarýnko, to jste napsala krásně, už podruhé mám dneska díky Vašemu psaní slzy v očích vzkaz od Terezky je úchvatný - a podnětný

Moc držím celé vaší tříčlenné smečce palce a pěsti, ale nějak mám dojem, že to nebudete potřebovat. Štěstíčko se vás bude držet samo a dobrovolně

P.S. Netřeba děkovat. Dali jste mi možnost prožít s vámi třemi radost ze setkání a ze vzájemného poznávání. To je dárek nad dárky

rozmarýna 2011-12-26 07:21:59 ukázat v kontextu reset

P.S. Ještě musím poděkovat Kytičce Pavle, radí a rovná naše snahy.které ne vždy jsou podloženy věděním. Všichni jsme se měli na Terčiné cestě potkat a potkali ...dík

rozmarýna 2011-12-26 07:17:09 ukázat v kontextu reset

Krásný den, kytičky, tak Vám musím napsat, že jsme zažili s naší Terezkou první velké dobrodružství. ( KTERÉ ALE DOPADLO DOBŘE)
Dcerka našla před svátky čubičce v uchu tetování a mě začalo mrazit, že o Terezku přijdeme. Začali jsme pátrat. Bylo to napínavé, ale rychlé. Díky P.avle jsme šli skoro přímo k cíli.
Dnes - vlastně včera- už všechno víme - víme že ji už nechtějí, že se toulala asi 4 dny a ušla sama víc než 10km . Štěně uteklo, udělalo velké rozhodnutí ve svém krátkém životě. Riskovalo, hledalo cestu k novému pánovi a našlo !
Dnes už Terka spí ve své zateplené boudičce, má o 5,5 kg více než před 3 týdny a je zdravá a šťastná. No a my od včerejška definitivně taky
A tak vám všem posílám plnou náruč nefalšovaného štěstí a takový malý návod, jak zatočit s problémem - vzkazuje malé štěně :

Nenech se trápit, uteč, neboj se, hledej správnou cestu, nevadí že nebude snadná .... na konci čeká určitě vysněný sen
Vždy tu správnou cestu a mnoho splněných snů v novém roce svým sudičkám přeje (štěkala mi to do ucha) naše - Vaše Terezka

P.avla 2011-12-25 20:40:39 ukázat v kontextu reset

Tak mi tady někdo vymazal moje včerejší přáníčko Nechápu a budu si pozitivně myslet, že šlo jen o omyl nebo o šotka počítačového
Už není Štědrý den, tedy už nebudu hlubokomyslná a jen docela obyčejně: všem spokojenost a lásku

P.S. jestli i tohle přání zmizí, začnu si to brát vééélmi osobně

Revelacao 2011-12-24 15:34:35, odpověď na #13980 ukázat v kontextu reset

Přesně tak, kytičky. Určitě se sejdeme! Heřmánko! Jste superman!!!
Myslím na vás na všechny!!!

Sluníčko3 2011-12-24 09:15:37, odpověď na #13979 ukázat v kontextu reset

Děkuji za všechna světýlka, sluníčka a slunce, která mi v životě posvítila a svítí na cestu, když jsem začala bloudit v šeru a v temnotě. Je důležité si uvědomit, že stejně jako se střídá den s nocí, střídají se i v životě světlo a stíny. Ale po noci vždycky nastane den

Krásné a pohodové svátky všem, a v novém roce co nejvíce radostí a sluníček na svých cestách.

Sluníčko3 2011-12-23 22:03:34, odpověď na #13978 ukázat v kontextu reset

Věřím, že se nám podaří se někdy sejít

j.hermanek 2011-12-23 20:39:14 ukázat v kontextu reset

Děkuji Sluníčko, skládám mozaiku, díky vám skládám mnohoúhelníky, paprsky a střípky, díky vám se už nepohybuji v trojúhelnících, ale propojuji buňky plástve v úle s hejnem pilných včeliček (kytiček). Díky vám jsem našla svoji rovnováhu. Troufám si říci, že ji již mám a že pokud dojde k výkyvům misek vah(moje sluneční znamení), díky vám se budu umět vrátit zpět do rovnováhy.Děkuji, že jste taková jaká jste.

Děkuji všem Kytičkám, že jste takové jaké jste a prosím zůstaňte i nadále.

Revelacao 2011-12-23 14:35:51, odpověď na #13975 ukázat v kontextu reset

Kytičky,Kytičkové a Majáčku!
Přeji také krásné Svátky, smělé vykročení do Nového roku!
Určitě bude nádherný!
Mír naší Váze!
Pa!
Revelacao

Sluníčko3 2011-12-22 18:39:40, odpověď na #13974 ukázat v kontextu reset

Připojuji se k vašemu přání, Heřmánko A přeji i vám úspěšné hledání a skládání mozaiky radostí, života...

j.hermanek 2011-12-22 08:58:32 ukázat v kontextu reset

Váza plná Kytek, co se cítí dobře ...
Rok se schází s rokem, kolik bolístek, smutku váza dokázala vyléčit, přeměnit v radost?
Přeji váze, přeji Kytičkám, přeji všem příchozím. Přeji nevysychající křišťálový pramen.
Hezké Vánoce.

P.avla 2011-12-21 16:05:33, odpověď na #13972 ukázat v kontextu reset

Krásné přání (a krásná holka ), pěkné Vánoce i vám všem doma

rozmarýna 2011-12-21 09:36:01 ukázat v kontextu reset

Milá Pavli a všechny kytičky. Jste tu moc milé a mám radost, že i Vy máte z naší Terezky radost. Pavli, Vám určitě napíšu jak bude víc času, zatím jsem ráda že to stíhám v letu...funícím Ach, dobrá vize býti jako proutek , dobrá , jej, to bych chtěla. Vím, že je to hlavně o nás třech
Protože tady nemám čas teď často pobývat (ale každý den alespoň nakouknu a počtu co je kde nového i u pana Nového )
Děti mě navedly jak na to a tak

posíláme Vám všem pozdravení a přání

http://www.uloz.to/11929316/pf-terezka1-2jpg-jpg

krásný den všem a plno čerstvé zimní síly Kateřince

P.avla 2011-12-21 09:00:05, odpověď na #13964 ukázat v kontextu reset

Děkuji Vám, Fanynko

P.avla 2011-12-21 08:59:01, odpověď na #13963 ukázat v kontextu reset

To víte, Rozmarýnko, že kdykoliv Pokud by se Vám nechtělo sem, klidně na mejlik p.avlam@seznam.cz. Kdybyste byla z Prahy, pozvala bych vás s Rezečkou na výchovně-socializační vycházky, které pořádám pro psí pubertální nezřízence Jsem totiž pejskař cvok, celoživotní, ale nějak ke stáru s touhle poslední holku víc a víc. Protože moje psí holka má poruchu soustředěnosti a nehodí se na klasickou výcvikařinu, kterou jsem celý život dělala, přitom je to ale šílenec hyperaktivní a dělat tedy něco musí, aby nezbořila byt a mě neposlala do blázince, objevila jsem kouzlo agility a začaly se dít věci... Kdo říkal, že ženská po čtyřicítce nemůže mít skvělou fyzičku, aniž by trávila hodiny v posilovně? kdo říkal, že nemůže mít postavu jak proutek, aniž by se trápila hlady? kdo říkal, že celulitidy se nelze zbavit?
Pokud jako vedlejší produkt péče o Rezku očekáváte i vylepšení figury, tak se po nějakém agility družstvu ve Vašem okolí poohlédněte Navíc agility je o týmu, o souhře, o spolupráci. Tam když se něco pokazí, může za to vždy!!! páníček To není že jeden maká a druhý komanduje, tady makají oba. Úžasná propojenost člověka a psa...
No vidíte, že jsem cvok, už zase básním na téma pes
Drbu Rezku za ouškem a vám s manželem přeju pevné nervy - ono vychovávat puber´táka není snadné ani u pesanů

Lily* 2011-12-20 19:41:27 ukázat v kontextu reset

Přeji všem také pohodové svátky, hodně zdravíčka do nového roku. I když zrovna nepřispívám příspěvky, čtu tu s Vámi příběh Rozmarýnky o nalezeném štěněti, je to hezký vánoční dáreček, přeji Vám to. Já se zrovna potýkám s nachlazením (rýma, kašel, zvýš. teploty), zorvna když potřebuji být plná energie na svátky, něco udělat, cítím se celá rozlámaná, ale věřím, že s dubovkami, čaji, vitamíny to brzo zvládnu a bude zas dobře. Takže Vám nic takového nepřeji na konec roku a vykročte dobře a plni elánu do nového roku...

Fanynka 2011-12-20 18:53:14, odpověď na #13964 ukázat v kontextu reset

A moc se těším, že až přijedu, že si tady přečtu ty všechny příběhy vašich pejsků, pesanů atd.
Já se prostě pořád mám na co těšit .

Fanynka 2011-12-20 18:41:11, odpověď na #13961 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer, Rozmarýnko . Je to přímo moře, co moře OCEÁN ŠTĚSTÍ, co sem do Vázy vkládáte. Všechny jsme šťastné s vámi. Ale vím, že Pavla nejvíc ! Moc ti to, Pavlo, přeji ! Ono je vždycky nádherné, když člověk potká někoho, s kým může sdílet to, co má rád.
HEZKÝ VEČER VŠEM KYTIČKÁM

rozmarýna 2011-12-20 18:23:09, odpověď na #13947 ukázat v kontextu reset

Pavli, i Vám děkuji za milé psaní. Jestli dovolíte, někdy si přijdu pro radu. Protože i když čteme oba , a sdělujeme si co víme, abychom tu naši berušku co nejvíc pochopili, oba jsme měli pesany už dááávno a vždycky to byl pes buď tchána nebo mého muže (dřívějšího), takže vychovatelé jsme oba poprvé a rádi bychom aby byla nejen šťastná jako my, ale i hodná a vychovaná... přeji krásný večer.

rozmarýna 2011-12-20 18:16:09 ukázat v kontextu reset

Kytičky, přeji pohodový večer všem a děkuji za krásné reakce pro Rezku - Terezku. Aby bylo jasné, když jsme ji vezli domů autem řekl muž, máš ty ale krásně rezavou hřívu, budeš Rezka , když jsme o ní povídali u mladých, malá vnučka se porád vyptávala kde je Tarezka..a tak vznikla Terezka jinak už tak moc rezavá není , nějak se vybarvuje do světla černa.
Jen stručně , protože mi váza připadá příliš velebné místo k povídání o naší čubičce (jejda co už se toho za krátkou dobu přihodilo
Dnešní vážení u pana doktora si vysloužilo pochvalu - za 17 dní pobytu u nás přibrala 4,5 kg a má už pěkně lesklou srst. Protože jste tak trochu její kmotřičky sudičky, (povídala jsem ji na vycházce o vás) dělím se s vámi o naši radost. Nyní je to o vypůjčování knih o pejscích a jejich výchově, krmení a tak...stavíme pořádnou boudu, utrácíme za hračky, spěcháme domů a touláme se po okolních polích, aby se Terka pořádně prolítala a nedevastovala zahradu... JE TO MOOOC KRÁSNÉ a bude ještě víc, až trochu zhubneme a nebudeme vedle ní funět jak lokomotivy. Jejda, co jsem toho napovídala, ani jsem to tak nechtěla. Tak mi to milá vázo odpusť, máme Tě všichni moc rádi

j.hermanek 2011-12-20 13:07:21, odpověď na #13942 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
Rezka-Terezka, nejvděčnější fenečka.
Stejným dílem vděčná panička.
Nádherná rovnováha.

Sluníčko3 2011-12-19 17:16:19, odpověď na #13947 ukázat v kontextu reset

krásně se to čte, radostně

P.avla 2011-12-19 15:32:52, odpověď na #13942 ukázat v kontextu reset

Téda Rozmarýnko, jako velké milovnici pesanů a staré kynoložce mi to nedá a prostě musím reagovat - pohádka Vy máte vysnění dárek, a co teprve ta čubička, Rezka? Ta ve Vás a Vašem manželovi evidentně našla poklad největší. Vždyť co víc si může chlupáč mlaďounký, bláznivý, hravý, přát, než páníčky, ochotné změnit pro jeho pohodu svůj líný životní rytmus Navíc, když byla ovčanda asi vyhozena, co hrůzy na té cestě, osamělá, opuštěná, musela prožít. A pak vy dva.... Andělé. Prostě Vánoční příběh o dárku a o andělích Děkuji Vám za něj

Revelacao 2011-12-19 09:32:02, odpověď na #13942 ukázat v kontextu reset

No to je zpráva!
Máte dáreček, který jste si přála!
Funguje to!
Krásný den!

rozmarýna 2011-12-18 23:02:10, odpověď na #13940 ukázat v kontextu reset

Revelacao, víte já pekla vždy pro celou rodinu hromady dobrot a taky jsem je pak ráda doma ujídala, až letos jsem si řekla že to bude jinak a zatím odolávám a je mi báááááječně! Před 14 dny se nám splnil sen a našli jsme vysněného psa - fenku. Šli jsme pro chleba a donesli fenečku . Někdo ji asi vyhodil z auta, motala se po silnici a šla nakupovat...Napřed jsme vše dělali pro to, aby ji její páníček mohl najít, ale teď už to vypadá, že bude navždy naše. Je jí 5 měsíců, vypadá to na německého ovčáka - veterinář napsal kupu léků, dietu...a tak žijeme pejskem a máme už Vánoce. A musíme s ní chodit ven a hýbat se hurá, budeme chodit na cvičák, tedy můj muž já je budu fotit Od 3.12.tedy máme Rezku - Terezku, krásnou, hodnou a naši,jsme už silná trojka.
Tak to je naše radost, už kvůli ní, ale hlavně kvůli sobě nemůžeme být tlustí. denně děkuji za ten dárek,já si tak přála vlčáka...a ona přišla.....

Revelacao 2011-12-18 22:17:51, odpověď na #13938 ukázat v kontextu reset

Aaaa! Rozmarýnko!
Přece je tady ještě jedna kytička!
Jááááááááááááááááá!
Taky nepeču ... tak jsme dvě. Je to pak moc lákavé a kyselost žaludku značná.
Přeji hezký večer!

rozmarýna 2011-12-18 22:12:46 ukázat v kontextu reset

opravuji Ani jedna kytička....

rozmarýna 2011-12-18 22:11:22 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer kytičky, běžím sem po krásném dni a ona ano jedna kytička...jasné, všechny máme různé vánoční starosti...já jsem se rozhodla letos nepéct, jsme oba víc tlustý než velcí , a tak jsem se raději pustila do perníčkování pro radost a to už budu mít hotové. Dětem koupím raději hromadu ovoce a oříšky..ty budou zírat , A tak si užívám pohodu a posílám ji Vám všem. Kateřince posílám od nás oblohu plnou hvězd . Dobrou noc.

Revelacao 2011-12-18 11:34:11, odpověď na #13923 ukázat v kontextu reset

Váza je laskavá a mocná.
Čistí bez problémů vše co je potřeba.
Opravdu se o ni nebojte ... Září bezpodmínečnou Láskou.
Jsou v ní roje vil, skřítků, duše stromů ...

Co je to "kal"? Je to myšlenka, kterou přijímáte za svou ...
A uvěříte v ni. Je jen Vaše. Naše ne.

V současné době praktikuji:
Myšlenka co mi jakkoliv přináší negativum, je podrobena poradě v mém nitru (udělám schůzi...) a je jí projevena nedůvěra ... Je nahrazena pozitivem ...
Je to o pozornosti k tomu o čem přemýšlíte ...

L.Hay doporučuje:
Zastavte se občas a zjistěte na co zrovna myslíte ... no to jsou věci!!!

Ráda bych se dostala na zázračných 51% pozitivních myšlenek během dne.
Zatím jsem asi na 30%.
Je to skvělé to pozorovat ... a měnit!
Okna neumytá?
Ha! Pomáhají mi aby mi bylo v bytě tepleji ...
Sousedka je hrozná?
Ha! Super! Je zajímavé pozorovat její žlučník!!!
Nemám kachnu pro rodinu?
Ha! Těším se na moment překvapení s bramboráčky ...

Když zjistíte, že všechny myšlenky jsou jen Vaše, bude Vám nádherně.
A budete měnit a měnit a měnit a máte práce jako na kostele...

P.avla 2011-12-18 11:15:59, odpověď na #13923 ukázat v kontextu reset

Fakt?
Mějte hezké Vánoce, Fanynko. A mír v srdci

Fanynka 2011-12-18 11:11:42, odpověď na #13924 ukázat v kontextu reset

Kolem mne se nyní všechno pročišťuje.

P.avla 2011-12-18 11:08:46, odpověď na #13920 ukázat v kontextu reset

Moc hezky napsané, Revelacao "Bůh stejně ví...." Taky si myslím, že dohadovat se je malicherné, zpochybňovat jeden druhému jeho názor zbytečné. Každý cítí to, co právě cítí - ve svém čase, aktuálním rozpoložení, ve svém bodu na Osudové cestě... Nic, co není konáno ve zlém zlé není - ani nemůže být, byť by se to mnohým nelíbilo. Pravda pravdoucí, nejsme přes kopírák

Fanynka 2011-12-18 11:07:48, odpověď na #13922 ukázat v kontextu reset

Nezapomínejte, že jste ve Váze.

P.avla 2011-12-18 11:04:51, odpověď na #13921 ukázat v kontextu reset

Mít jiný názor je kalné? Hmmmm, tak to přemýšlejte, Fanynko

Fanynka 2011-12-18 11:00:40, odpověď na #13914 ukázat v kontextu reset

Přemýšlím, Pavlo, jestli ono to Vaše "nesouhlasení" není ten "kal do srdce", o kterém jsme si tady včera povídali vedle.

Revelacao 2011-12-18 10:02:56, odpověď na #13913 ukázat v kontextu reset

Kytičky, kamarádky!
Váza se po čase obnovila a je to dobře! Je to úžasné!
Vše co s Láskou Katce pošleme ze srdíčka, má velikou sílu.
Nepřemýšlejte co je dobré a co ne. Pro každou je to něco trošku jiného, nejsme přece holky "přes kopírák"

„Nesnažte se ...“ i letmá myšlenka letí velkou rychlostí a má obrovskou sílu.
Čím vkládáte více „úsilí“ do přenosu, tím to více dusíte.
Posílejte třeba „motýlky“ Katce. Ty jsou nejlepší.

Sluníčko píše přesně. Kateřinka stále čeká na odpověď.
„ ... proč a za co já takhle trpím, když jsem dávala lásku, pracovala, starala se..“
V tomto smutku ji těžko pomůžeme ...
Posílejme jí Lásku bezpodmínečnou ...

Rozmarýnko, jste super! Perníčky voní až sem!
Myslete, pište, mluvte jak to cítíte. Pak je to to nejlepší.

Bůh stejně – i kdybychom to všelijak chtěly „rovnat“ aby to bylo nejlepší – ví jaké to máme uvnitř a to mu nemusíme nahlas tady vykřikovat.
Tak a co kdybychom Katku všechny občas přestříkly vodou z Vázy.
Už ji vidím, jak utíká po louce a směje se, jak jí voda překvapila ...
A vůbec ... dělejte jak to cítíte.

Tak do toho, květinky!
Majáček je s námi!

P.avla 2011-12-18 09:54:19, odpověď na #13913 ukázat v kontextu reset

Hihi, jsem včera byla možná až překyslíkovaná, Sluníčko

P.avla 2011-12-18 09:52:37, odpověď na #13909 ukázat v kontextu reset

Copak se "ještě" musíte naučit, Rozmarýnko? Umíte cítit, umíte přijmout, umíte dumat, umíte pohladit, umíte se za svůj názor postavit? To je všechno. Jen dobré srdce, jen vcítění, zdravý selský rozum, kus pokory a kus bojovnosti... No a jasně, v neposlední řadě ona Víra

P.avla 2011-12-18 09:48:10, odpověď na #13907 ukázat v kontextu reset

Fanynko, Fanynko, už jsem si všimla mnohokrát, s Vámi jak člověk nesouhlasí, hned je podle Vás v opozici, popř. věcem nerozumí, nepochopil je. Víte, Fanynko, jsem velmi daleka někoho "sprdávat", energii na sprdunk kohokoliv si škudlilsky ponechám pro sebe - je to totiž tak zbytečné Všechny nás spravedlivě "sprdne" někdo daleko objektivnější, moudřejší a silnější, nám, maličkým tady na zemi, to nepřísluší
Jen jsem napsala svůj názor, nesoudící, přemýšlející... Jako vždycky, nic jiného nikdy nedělám. A to - s dovolení i bez - budu dělat i nadále

Sluníčko3 2011-12-18 09:27:12, odpověď na #13909 ukázat v kontextu reset

Nedokážu posoudit, zda je dobré či špatné,co se tu rozebírá...každá píše,co cítí...já jen s určitostí vím, že jsou v ní stále nevyřešené otázky...byly v ní před dvěma léty...a bohužel jsou v ní stále...kdo se postará o moje děti....proč a za co já takhle trpím,když jsem dávala lásku, pracovala, starala se...

...a myslím si,že je spousta žen,které si kladou stejné otázky

...když odpovědi nenalézala,alespoň svoji bolest vkládala do veršů...každý má svůj způsob,svoji hru, kam vkládá beznaděj, strach, neznámé...některým to postačí na celý život,jiným ne...

...to, že to tady začalo drobet bublat a vřít, je jen krásný důkaz toho,že energie ke Katce doputovala, vložily jsme ji láskyplně do ní a na oplátku ubraly tíži těch otázek....tak jak nám klesla energie, vyrojily se stresové hormonky naše, aby nás upozornily, že máme něco dělat - hmmm - dýchat...no jo, ale jsme ženské a tak kecáme a kecáme,místo "dýcháme a dýcháme"...jdu to napravit

rozmarýna 2011-12-17 23:02:26, odpověď na #13908 ukázat v kontextu reset

Pavli, díky Vám všem tady a toho čtení co jsem tu početla se tak nějak nesměle začínám dívat na život úplně jinak a zjišťuju, že opravdu hodně toho co čtu a vstřebávám funguje, až se mi to nechce věřit.VĚŘÍM jak to, že jsem to nevěděla dřív?
Přesto mám chvilkami pocit, že tu všechny mluvíte často jinou řečí , a že se mám ještě co učit, abych mohla s vámi povídat.

rozmarýna 2011-12-17 22:57:16, odpověď na #13907 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer kytičky, vlastně noc . Prožila jsem krásný den , v soustředění nad perníkovým tvořením jsem si dávala dohromady myšlenky o Kateřince, aby byly veselé a optimistické. Všechno jde změnit, až se uzdraví - ne špatně - uzdraví se - až se něco změní. Máme, li všichni dohromady šanci něčemu pomoct je to úžasné a naplňuje mě to radostí. Zajímavé je, že mě taky při tom zdobení napadla myšlenka, jestli máme právo přemýšlet nad Katkou v oněch souvislostech - podobně jak to napsala P.avla. Jenže vzápětí jsem si odpověděla, že mě to nezajímá z obyčejné zvědavosti, ale z prosté potřeby vědět, abych mohla líp pracovat s uzdravnými myšlenkami. M.

Fanynka 2011-12-17 21:59:31, odpověď na #13902 ukázat v kontextu reset

Plna energie, přiběhla jste nás sprdnout. Vůbec jste nepochopila duch toho našeho povídání.

P.avla 2011-12-17 20:23:33 ukázat v kontextu reset

Děvčata, nevím, jestli je dobré taky o Katce "drbat" Vím, že to všechny myslíte/myslíme v dobrém, se srdcem na dlani, ale hodnotit její život, proč došlo k tomu, že je tam, kde je... To podle mě energii nepřidává, spíš naopak, ubírá. Můžeme hodnotit život kamarádky, sedící proti nám u kafíčka či vínečka, či život svůj, při "sebezpytování", sem tam si můžeme i zadrbat o někom třetím, kdo tam právě není, ale je třeba si uvědomit, že každá myšlenka je vysílána směrem k tomu, komu je určena. I ta soudící, hodnotící - byť třeba ne ve zlém. No a posílat toto ženský, která není právě ve formě, to není fér
Ty básně jsou krásné Je-li potřeba o Katce psát, tak proč ne právě prostřednictvím jejích básní. To byl supr nápad, Sluníčko a Revelacao
Rozmarýnko, pobavila mě věta "neumím to co vy tady" Umíte přesně to samé, co my tady Vyslat pozitivní myšlenku umí každý, na to není potřeba žádných škol Jen jsme se nějak hromadně jako lidstvo, naučili posílat spíš ty nehezké... Takže obyčejná, hezká, podporující, fandící.... myšlenka stačí, vážně
Jej, to jsem se zase rozkecala

Fanynka 2011-12-17 13:49:53, odpověď na #13878 ukázat v kontextu reset

Jo jo, vždyť my všechny víme, o čem mluvíme... "Nic nového pod Sluncem"
Důležité je POCHOPIT SÁM SEBE. A pak už je to stále totéž dokola. Návodů tu máme dost!
Je to těžké, někdy hodně, ale daří se, když se chce. Prostě musí se chtít. Katko, myslíme na Vás, pořád, abyste CHTĚLA ŽÍT. Život jde opravit, jako cokoli, co se občas porouchá

Revelacao 2011-12-17 13:11:06, odpověď na #13876 ukázat v kontextu reset

Tak tak, Fanynko...
Někdy jsou to pěkné životní motanice ... ale je tady i přes to všechno krásně ...

Fanynka 2011-12-17 12:45:40, odpověď na #13875 ukázat v kontextu reset

No jo, ale toho svýho chlapa si vybrala ona. Něčím s ním rezonovala. Za výběr máme každý svoji zodpovědnost - jinak jsme oběti. Takže tak. Ono je pořád v životě co zdokonalovat. Na světě je prima, Katko, Katuško !!! Zůstaňte tu na světě s námi, ještě si užijete pohody, radosti, legrace, štěstí i lásky a vůůůůůbec všeho, co si doopravdy přejete - uvidíte .

Revelacao 2011-12-17 12:34:25, odpověď na #13874 ukázat v kontextu reset

Ano, Majáčku.
Někdy můžete říkat co chcete. Když nerezonuje ... není nic.
Kdesi jsem četla krásnou větu:

"Lásku nenajdete tam kde není, ale nepřehlédnete tam kde je ..."

Dědek kořenář 2011-12-17 12:16:43, odpověď na #13861 ukázat v kontextu reset

Ano, to jsem jejímu chlapovi před asi rokem řekl... i když jsem tušil, že on se za jedno ani druhé nepovažuje...

rozmarýna 2011-12-17 12:11:38, odpověď na #13872 ukázat v kontextu reset

děkuji za ta krásná slova Revelacao

Fanynka 2011-12-17 10:50:27, odpověď na #13869 ukázat v kontextu reset

Revelacao, máte pravdu: ČLOVĚK POTŘEBUJE BÝT UZNÁN. Těmi básněmi si přála být uznána svými rodiči. ...........
Uznáváme ji my. Povídejme si s ní přes ty verše. To, že my ji uznáváme, je mocnou silou.

Fanynka 2011-12-17 10:38:08, odpověď na #13868 ukázat v kontextu reset

Přeji Vám, Rozmarýnko, krásnou předvánoční perníčkovou sobotu .

Revelacao 2011-12-17 10:31:46, odpověď na #13865 ukázat v kontextu reset

Ano květinky,
onemocněla duševním strádáním ... podrobnosti nevíme, ale to co mi psala, bylo vše dost smutné ...
Rozmarýnko, je tam vše. Je tam ŽENA.
Ale ne tragická. Je tam nádherná poezie a tiché čekání a doufání. Žádná nenávist, naříkání, ironie. Jen tichý "povzdech"...
Fakt jsem dlouho nečetla něco, co by se mnou tak rezonovalo ... Ladilo. Je to čistá ONA. Žádná přetvářka - to bychom podvědomně poznali. (myslím i muže!
Vnímá nás tímto "kanálem". Cestou své Duše.
Klidně jí čtěte ty básně doma - uslyší vás.
Samozřejmě ji děti "drží". Ale nejprve musí držet sama sebe ... To je cesta.
Povídejte si s ní, mluvte na ni, že ji rozumíte a slyšíte! Zřejmě víc nepotřebuje.
Ví, že víme a cítíme ... Patrí mezi nás, květinky.
Tiše jí zpívejte ... lidský hlas je úžasná cesta ke spojení na jakoukoliv vzdálenost!!! Jsou to čisté rezonující vibrace. Vysíláte jako rádio! Ona má anténky!
Funguje to bezpečně.
Pa!
A neživte v sobě obavy z čehokoliv ... pak se vaše vibrace mění a přestávají být hojivé. ... Ruší ty pozitivní ...

rozmarýna 2011-12-17 10:29:37 ukázat v kontextu reset

Fanynko, dobře jste to napsala. Jdu zdobit perníky a myslet na Katku. Třeba to bude taky jedno ze zrníček tolik potřebných ...

Fanynka 2011-12-17 10:21:26, odpověď na #13865 ukázat v kontextu reset

Předpokladem uzdravení se je TĚŠIT SE NA BUDOUCNOST.
Měl by s Katkou někdo hledat její budoucnost.

V dobrém na ni myslíme, sílu jí posíláme, radost z každého jejího zlepšení s ní musí někdo blízký prožívat, hladit ji všemi způsoby a dávat v uzdravení důvěru a věřit, že všechno dobře dopadne.

rozmarýna 2011-12-17 10:20:47, odpověď na #13865 ukázat v kontextu reset

celkem nic o to nevím a nevím kde se stala chyba, že takto onemocněla. Její rodiče se dnes určitě trápí a možná ani netuší že dělali chyby...ale to já nevím a netroufám soudit.

Fanynka 2011-12-17 10:12:53, odpověď na #13864 ukázat v kontextu reset

Myslím, že kdyby její rodiče měli z ní radost, tak by takhle těžce neonemocněla. Trauma s rodiči - to je na celý život.

rozmarýna 2011-12-17 10:05:18, odpověď na #13862 ukázat v kontextu reset

Některé jsou ale opravdu krásné...jestli pak je rodiče četli? Měla bych jako rodič radost, asi byli překvapeni, co skrývá její nitro

rozmarýna 2011-12-17 10:01:04 ukázat v kontextu reset

Já pročítám básničky a tečou mi slzy. Jsou krásné, ale nevím proč, necítím z nich jen radost. Že by to bylo mnou?
Myslím, že Katka potřebuje smět opravdický vítr, oblaka, stromy, kamínky v dlani , teplé obětí všech svých blízkých, napřed tolik potřebnou realitu a pak sny....
Katko, posílám Ti radost, naději, sílu , vydrž, stojí to za to !

Fanynka 2011-12-17 09:51:37, odpověď na #13859 ukázat v kontextu reset

Myslím, že DK by ji poradil tohle: "Hladit 6xD 5 minut v náručí pořádného a milého chlapa."
Třeba se právě takový chlap pro ni našimi přáními ji všeho dobrého najde.

Revelacao 2011-12-17 09:50:14, odpověď na #13859 ukázat v kontextu reset

Kdysi mi v mailech psala, že se konečně ukáže rodičům tak jak to netušili ...

Citace od Katky:
"Vše co jsem napsala, je sdělením o něčem co je pro mě důležité a přiznám se, že vlastně tím blogem jsem ukázala své Já i rodičům , kteří mě takovou nikdy nepoznali...."

Tím je řečeno hodně... nebála bych se toho. Ona chce abychom ji takto vnímali, že to je právě ONA. Tehdy mi napsala, že je ráda, že jsem básně na Webu našla ... že jí to nenapadlo ...

Fanynka 2011-12-17 09:42:39, odpověď na #13858 ukázat v kontextu reset

Nejsem si jista, že těmi básněmi žila. Spíš bych si myslela, že tím řešila své neřešitelné a unikala - stále se obrací snově mimo tento svět. To předčítání jí jejích básní - nerozlítostní ji to spíš? Neprocítí znovu tu marnost svých snažení?

Revelacao 2011-12-17 09:37:14, odpověď na #13857 ukázat v kontextu reset

Až tam

Od země
přes hory
do nebe

očními víčky

jdu
noční tmou
k měsíci

pro plamínek svíčky

No to je nádhera!

Revelacao 2011-12-17 09:32:05, odpověď na #13856 ukázat v kontextu reset

Je to dobrý nápad, květinky a nová Rozmarýnko.
Ona v těch básních žije a měla by je slyšet od někoho číst. Ona je v nich!
Jsou přehledné a klidné. Zní hudbou.
Zkuste to.
Že je tady všechny čteme a jsou nádherné!

Otázka

Myšlenkou
začíná pochybení.
Co zprava DOBRÉ je-
zleva
NENÍ...

Kdy zamknout dveře
a jiné otevřít?
Přemýšlet o činech,
směrech,
kudy jít ?
Správné je vždy
TADY A TEĎ
však

kdy zůstat stát
a kdy si říct

jeď!

rozmarýna 2011-12-17 09:25:37 ukázat v kontextu reset

Dobrý den přeji všem , čtu a tečou mi slzy. Neumím to co vy tady , ale pokud pomůže moje intenzivní přání do mozaiky síly která pomůže k uzdravení Katušky (neznám ji, ale po přečtení básní, jako bych ji znala), posílám. Nevím, jak jinak pomoci, kdybych to věděla, udělám to .

Sluníčko3 2011-12-17 09:16:30, odpověď na #13854 ukázat v kontextu reset

Pane Nový,myslíte že byste mohl tu básničku nadiktovat do telefonu její kamarádce, co s vámi a Katkou komunikuje, prosím...i s úvodem...myslím si,že je to vzácný náhradní díl, který nutně potřebuje...není v tom sama...létá přeci v hejnu...
děkuji

Sluníčko3 2011-12-17 09:05:35, odpověď na #13853 ukázat v kontextu reset

Fanynko, nádhera...velmi, velmi pravdivé ...šroubujeme a sestavujeme, dokolečka dokola...až do doby, kdy konečně najdeme ten správný materiál nebo technologii, která vydrží

...při zemi ji drží jen děti...naštěstí je to ta největší mocná síla ))
...tolik lásky rozdala...

Fanynka 2011-12-16 23:07:59, odpověď na #13851 ukázat v kontextu reset

Je to duše křehká. Drží ji něco u země? Mysleme na ni dál. Nenechme ji do těch nebes uletět. Už je tam příliš blízko... A pak, až se vrátí dolů, třeba se potká se svým snem.

„Do nebes“
Tak zas
zastřižená křídla
pryč je pár peříček
celá letka nalomená
rozjezd o něco kratší
konstrukce z půlky roztavená
duše
v koutku ukrytá, užaslá
vysouká se z hromady špíny
protáhne si záda
sešroubuje, vyladí
otřepe
a
a
a
a
a
opět
vzlétne

Sluníčko3 2011-12-16 22:13:24, odpověď na #13849 ukázat v kontextu reset

...děkuji

Revelacao 2011-12-16 22:11:04, odpověď na #13841 ukázat v kontextu reset

Sluníčko, mne poprosilo, abych tady uveřejnila stránky s básněmi Kateřiny.
Před časem jsem je objevila na Netu, když jsme si ještě s Katkou psaly emaily.
Tehdy jí to překvapilo a zároveň se omluvila za nedobrou grafickou úpravu básní.
Že to tento blog jinak neumožňuje...
Pozorně je odkrývejte a čtěte. Musíte se tam trpělivě orientovat a hledat... Něco je i po pravé straně ... v odkazech.
Je to naprostá nádhera zpovědi nitra Duše člověka.
Spatříte tuto paní v celé kráse.

Katuško, děkujeme!!!! Jste úžasná!

http://kosnovskajarkova.blog.idnes.cz/

Revelacao 2011-12-16 18:35:55, odpověď na #13839 ukázat v kontextu reset

Moc dobrá zpráva!!! Děkujeme!!!

Fanynka 2011-12-16 18:25:23, odpověď na #13837 ukázat v kontextu reset

To je, Sluníčko, moc krásná zpráva do předvánoční Vázy !

Všechny dobré zprávy sem vložené povzbuzují.

Sluníčko3 2011-12-16 18:03:57, odpověď na #13821 ukázat v kontextu reset

Katka o nás ví, ví o naší lásce...a to je dobře,moc dobře...

Děkuji vám za ni, všem

Revelacao 2011-12-16 10:10:15, odpověď na #13817 ukázat v kontextu reset

Ano, Pavlinko, je to vzájemné.
Posvátná zkušenost pro všechny.

P.avla 2011-12-16 09:35:24, odpověď na #13815 ukázat v kontextu reset

Řekla bych, Revelacao, že to bude takové všeobecné naplnění, nejen pro Katku No, však jsou Vánoce čas klidu a pohody a lásky pro všechny

P.avla 2011-12-16 09:33:59, odpověď na #13809 ukázat v kontextu reset

Super nápad, tak jo

Revelacao 2011-12-16 09:17:38, odpověď na #13812 ukázat v kontextu reset

Hezké ráno všem!
Stačí letmá myšlenka a cílle dosáhne. Ano, Heřmánko. Spojíme se. Každá jsme úplně jiná a tak bude věneček myšlenek barevný a svěží. Věřím, že nás Katka vnímá. Klidně si s ní povídám, co dělám, kam jdu, o čem přemýšlím ... Líbí se jí to.
Kdysi tady někde náš Majáček napsal hezké pokyny ... A tak jsem si ji posadila na lavičku v krásném letním dni, sluníčko na ni svítí, je šťastná a hlavně ZDRAVÁ a krásná a plná síly. Myslím, že je to hodně dobrá vize ... A letí vesmírem a vesmír koná ...
Koukám z okna a máme tady hezké sluníčko!

j.hermanek 2011-12-15 13:53:59 ukázat v kontextu reset

Připojuji se.
Dovoluji si připojit návrh. Zkusme tuto adventní neděli naplnit láskou a soucítěním. Klidně přitom pečte, uklízejte, nakupujte, shánějte to i ono, každý dle svého vkusu a gusta. Jen přidejte ždibíček citu zrozeného z krystalu ........

Revelacao 2011-12-14 08:50:22, odpověď na #13794 ukázat v kontextu reset

Ano, Majáčku!
Už jsem ve spojení se Sluníčkem ... zřejmě víte hodně.
Jdem na to!

Dědek kořenář 2011-12-14 04:04:10 ukázat v kontextu reset

Katce K. směřujte lásku a bioenergii směr Ostrava...

Fanynka 2011-12-14 00:00:51, odpověď na #13786 ukázat v kontextu reset

Je to moc pěkné, když Sluníčko a Revelacao spojují svoje síly. Je to důkaz, že všechno špatné je k něčemu dobré.

Revelacao 2011-12-13 22:35:45, odpověď na #13784 ukázat v kontextu reset

Zdravím všechny kamarádky!
Sluníčko, dalo by se přibližně určit, kdy tady Katka psala? Spousta lidí tady prošlo. Ráda bych si ji osvěžila ... lépe se tak kontaktuje.
Jedné paní toho jména jsem i psala před časem mailíky, ale nevím, jestli je to ona ...
Zkusme spojit síly ... Váza je mocná!
Sluníčko, děkuji za zprávu!!!!
Napíšu Vám zprávu na FB.

P.avla 2011-12-13 21:06:04 ukázat v kontextu reset

Zvládnete to, Katko. Držím palce a posílám Vám anděly.

Fanynka 2011-12-13 20:47:34, odpověď na #13782 ukázat v kontextu reset

Katko, Katuško ! Sice se neznáme, ale Sluníčko je moje kamarádka, a tak vám přes ni posílám i já svoji velkou dávku energie. Nedejte se! Na světě je prima!!!

Sluníčko3 2011-12-13 18:06:05, odpověď na #13742 ukázat v kontextu reset

Před necelými dvěma lety sem na tyto stránky občas nakoukla moje kamarádka Katka,aby zde nabrala oživující sílu vázy i těchto stránek....dneska za ni píšu já...je po velmi těžké operaci odstranění metastází v mozku...a tak ji koupu celou v této živé vodě a posílám vzkaz...bojuj Katuško,bojuj...bojuj za sebe a pro své děti...jsme tady a bojujeme s tebou

Fanynka 2011-12-08 20:57:56, odpověď na #8022 ukázat v kontextu reset

Forever Friends - NAVŽDY PŘÁTELI
http://www.youtube.com/watch?v=Wjp_tM0Xqm0&feature=player_embedded#!

Rok s rokem se sešel, tolik věcí jsem prožila od té doby, co jste mi tuto skladbu právě před rokem poslala, Revelacao ! Stále ji poslouchám, stále s ní souzním ! Děkuji Vám za ni !

babča Janča 2011-12-08 06:36:43 ukázat v kontextu reset

Nesměle ťukám a vstupuji , přináším čerstvou zimní energii. U nás je trošku hnusně, ale vody je třeba i do hlíny, tak ať prší . Tady je teplo . Krásný den přeji všem.

Fanynka 2011-12-07 10:00:22, odpověď na #13562 ukázat v kontextu reset

Volám, na všechny strany VOLÁM a přivolávám sem VŠECHNY LASKAVÉ ENERGIE.

P.avla 2011-11-12 18:53:05 ukázat v kontextu reset

S nadcházející zimou vytahuji Vázu nahoru, jen tak, abych pozdravila a poslala úsměv Pořádně se oblékejte, kytičky, mně dneska v polích málem zmrzl nos

Viola2 2011-10-11 23:48:24 ukázat v kontextu reset

Hezký večer, po překonání mnoha technických nástrah hlásím, že Sandra je v nemocnici a ozve se, jak jí pustí. Nemůžu najít její téma, tak píšu sem. Mějte se všichni krásně

Revelacao 2011-10-08 11:02:39, odpověď na #13267 ukázat v kontextu reset

Posílám poselství Dr.Josepha Murphyho ... bez komentáře.

http://www.dreamlife.cz/svet-uspesnych/duchovni/dr-joseph-murphy-mistr-bozske-vedy/article.html?id=2006

Patří sem do Vázy. Pro všechny, kteří naději postrádají i pro ty, co radostně přitakají.

babča Janča 2011-10-04 10:04:04, odpověď na #13266 ukázat v kontextu reset

sluníčkový den přeji

daja 2011-10-04 09:02:31 ukázat v kontextu reset

Pěkné dopoledne.
To je krásné rozehřátí srdíčka a hlavně podaná berlička k tomu , aby člověk ještě nelámal hůl na dnešním světem.
Děkujeme

babča Janča 2011-10-03 23:06:34, odpověď na #13060 ukázat v kontextu reset

Krásnou podzimní noc, nesu náruč radosti, smím chvíli smočit nohy? děkuji
Mám radost a chci se podělit , já mám štěstí na milé lidičky..ne, ne, je to o tom že jsou...
Šla jsem nočním Brnem a čekala jsem na zastávce tramvaje, že se nechám kousek přiblížit.
U lampy stál mladík , na zádech velký baťoh, v jedné ruce hůl, bílou - v druhé vodítko vodícího psa. Pes byl očividně ne ještě zdatný vodič a chlapík ne zvyklý chodit po Brně. Byli ode mně tak 50 kroků a já byla v případě potřeby připravena pomoct. A pak to přišlo. Napřed děvče - se staralo kam jede, přečetla za jak dlouho šalina přijede, po té mu zase kluk pomáhal do vozu a ve finále mu úplně samozřejmě uvolnili místo. Že normální? Kdepak ! Krásné ! Všichni okolo jsme se na sebe usmívali a mě srdíčko zpívalo radostí. a to je všechno, mějte se pohodově. J.

Fanynka 2011-09-22 17:34:57, odpověď na #12891 ukázat v kontextu reset

Revelacao, Look through my window
„V mém životě je všechno v pořádku.“
Můj život jsou i tyto stránky a vy všichni, kdo si tu se mnou povídáte. Děkuji vám všem.
http://www.youtube.com/watch?v=3vGhlLsJ_10

Revelacao 2011-09-18 17:06:31, odpověď na #12885 ukázat v kontextu reset

To je nááádherná zpráááva!!!
Díky!
A prosím, pozdravujte ji!!!

Dědek kořenář 2011-09-18 14:32:23 ukázat v kontextu reset

S paní Říhovou připravujeme knihu...

Fanynka 2011-09-15 18:20:10, odpověď na #12828 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, Dajo, přišla jste, přišla... velkou radost jste mi udělala ... opravdu velkou .
Však ona paní Říhová také přijde, tak či tak, jsem si jista. Vždyť jak by mohla nepřijít, když tady po ní každou chvilku někdo volá. Jistě to slyší.

bumbrlíček 2011-09-15 17:35:49 ukázat v kontextu reset

Možná nebudete, dajo, souhlasit s mým úhlem pohledu...četovací komůrka, linka, na poli nalezený kámen, co jsem ho prohlásila za kouzelný...všechno jsou to rekvizity...rekvizity ve hře, zvané život....mají takovou úlohu, jakou jim ten, kdo s nimi nakládá, zrovna přisoudí...ten můj velký achát pomáhal u nás na svět pravdivým pocitům, a člověk, který ho držel, nemusel se bát zesměšnění ani odmítnutí za svou vyřčenou pravdu...ale zrovna tak by se tím kamenem dala rozbít někomu hlava.....Vše záleželo na člověku a okolnostech, za jakých se účastnil HRY
Paní Říhová nejspíš ztratila důvod sem chodit...jinak by se tu ukazovala...my ten důvod máme..užíváme tedy komůrku podle vlastního uvážení a vlastních potřeb...
Pokud byste měla pocit, že vstupováním sem ji nějak znečišťujeme, pak mám pocit, s dovolením, dochází k jejímu shazování z vaší strany...Jako že nevěříte, že naše zacházení vydrží...
Lze si představit, že váza má tak velkou samočisticí schopnost, že to nejen vydrží, ale navíc očistí duši toho, kdo sem přišel unavený, "zablácený", rozmrzelý na celý svět...
Ať ji založil kdo chtěl, vykonal záslužný čin...váza zůstává stále funkční....Odcházíme osvěženi...

ÁÁÁCH ten vyjímečný pocit....!

daja 2011-09-15 12:23:04 ukázat v kontextu reset

Krásné dobré poledne. Děkuji Fanynko za Váš příspěvek.Několikrát jsem již četla příspěvky Z V Á ZY- která mněla smysl sahající do hloubky duší od začátku jejího vzniku. S odchodem vzácné p. Říhové ztratila svou podstatu a čistotu. Asi bychom mněli s každým příběhem s kterým chceme pomoci nebo máme potřebu se vypovídat, což je opravdu strašně důležité, založit vázičku novou.
Také bych p. Říhovou ráda pozdravila a věřím , že je ji fajn.
Hezký den.

Fanynka 2011-09-11 11:00:49, odpověď na #12555 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, Amater, i já mám potřebu vám říci, co pro mě Váza znamená. Ne chatovací komůrku.
Váza má duši, moji - naši duši. A pokud potřebujete chatovací komůrku, sama ji klidně založte .

Revelacao 2011-09-07 14:48:36, odpověď na #12623 ukázat v kontextu reset

Miláčku, jsme na tom stejně.
Majáčku, prosím, Vy víte něco? Je paní Říhová OK?
Jste alespoň trochu v kontaktu?

Zdravím všechny!

miláček 2011-09-07 14:25:08 ukázat v kontextu reset

Dobrý den všem, moc mi chybí zpráva, že je paní Říhová vpořádku a zdravá...stále na ni myslím...

Revelacao 2011-09-06 19:53:30, odpověď na #12581 ukázat v kontextu reset

http://www.1panflute.com/czech/video_mezi_mnou_a_tebou.php

Malý dáreček vodě ve Váze...

bumbrlíček 2011-09-06 13:50:50, odpověď na #12553 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, amater
když jsem sem začala chodit já, než jsem klobla do klávesnice první písmenko, otevřela jsem jednu rubriku za druhou, srolovala na její začátek a četla a četla...
Je tu v textu vklíněno tolik zajímavých informací, že jsem si řadu z nich překopírovala k sobě do počítače ze strachu, že je nenajdu, když je budu potřebovat...Takže dřív, než jsem tady ty lidi oslovila, už jsem o nich hodně věděla z diskusí, a začala jsem psát, když jsem se cítila "jako doma"...dlouhou cestu jsem už urazila ze startovního bodu A...myslím, že všichni tady...když se vám bude líbit...pojďte se skupinou, téma si vymyslete, nebo se připojte ke stávajícímu

Revelacao 2011-09-06 08:36:42, odpověď na #12555 ukázat v kontextu reset

Váza má léčivou sílu a vždycky se tu scházeli lidé, kteří se hojili z nemoci.
Vodili sem své děti, sourozence, rodiny...
Pokračuje to stále.
Je přístupná ve dne, v noci. Má kouzelnou moc. Voda v ní je vždycky čistá.
Má obrovskou rozlohu.
Chrání ji vodní víly a další jejich přírodní přátelé. I lidé.
Je-li potřeba, jsou přivoláni i silní andělé.
Díky!
Jakoukoliv jinou rubriku - "komůrku" - vytváříme opět sami.
Bez "svolení" operátora.
Žije, nebo zaniká dle potřeb lidí.

Voda je dnes obzvlášť klidná. Moudrá je vždycky.
Slyší a vnímá. Můžete se napít, nebo omýt své bolesti a problémy.
Krásný den všem

amater 2011-09-06 05:48:06 ukázat v kontextu reset

Již mi vše
dochází, toto je tzv. chatovací komůrka. Já jsem se původně domnívala, že tu bude odborná i když laická diskuze.

Návrh pro administrátora stránek: zřidte prosím chatovací komůrku a nazvete ji VRBA nejen u RYBNÍKA.

amater 2011-09-06 05:41:51 ukázat v kontextu reset

Mám nápad, lidi, co si tady sděluji své poznatky, by si měli vyměnit na sebe emaily a pak si dopisovat. Nebo by měl někde být seznam těch kontaktů na ty lidičky, a když si nějak padnou do noty, pak by měli na sebe možnost kontaktu.

amater 2011-09-06 05:37:01 ukázat v kontextu reset

Může mi někdo sdělit, o čem se v této rubrice diskutuje? Mám asi dlouhé vedení a vůbec zcela vůbec mi to není jasné?

P.avla 2011-09-05 21:34:07, odpověď na #12546 ukázat v kontextu reset

A ještě - svoje programy taky chápu, dlouho - ale nejsem schopná s nimi pohnout. Co já se navztekala, nabrečela, natrápila.... Jenže mám jen dvě možnosti - buďto to vzdát s vědomím, že budu po zbytek života nešťastná, anebo se vztekat sama se sebou dál, zkoušet tápat, hledat, nalézat, ztrácet...s nadějí, že možná, jednou, najdu

P.avla 2011-09-05 21:29:09, odpověď na #12546 ukázat v kontextu reset

Kolegyně beranice Název Matrix jen přejímám, já mám pod tím jen onen film - nejsem příliš obdařena faktazií, takže kdyby tam nehrál Keanu Reeves, nekoukala bych, protože jsem nechápala
No mě zajímá, co na nás Bumrlíček vymyslela, takže si zahraju Ona vymýšlí tuze efektivní věci - nemá ráda neefektivno a zbytečné plácání do vody - takže myslím, že z toho něco pozitivního klidně i může vylézt

Sluníčko3 2011-09-05 21:21:44, odpověď na #12544 ukázat v kontextu reset

...já jsem taky Beran dokonce jsem to začala psát i ve wordu, ale ... zkráceně - programy ve své hlavě už chápu, ale stejně to asi nezměním...odměny byly zřejmě Dary, kterými jsem byla obdařeno,..no ovšem i ty umí udělat ze života peklo... hru vám přeji..Matrix bych viděla úplně z jiných úhlů...

P.avla 2011-09-05 21:06:13, odpověď na #12542 ukázat v kontextu reset

Helejte, Sluníčko, omlouvám se, ale já jsem beran a vzdávání mi s...e Kdybyste rovnou napsala, ať Vám dáme pokoj tak to jo, nerada, ale zmlknu Ale že Vám nejde sem vložit zprávu... Nejste Vy váha? Váza sem tam blbne, je tady moc příspěvků, z práce se do ní třeba skoro nedostanu..., takže já jdu založit nové téma, Sluníčkové, kam se pokusím zkopírovat ten návrh Bumbrlíčka na hru a názory Fanynky a Revelacao... Protože mi tu hru hrát budeme a uvidíme, třeba Vás k drobnému zablbnutí si taky překecáme

Kdyby se mi to zkopčit nepodařilo tak proto, že jsem kopyto , všechna děvčata mi to jistě odpustí a budou vědět, kde a kam navazuji, jo?

P.avla 2011-09-05 21:06:04, odpověď na #12542 ukázat v kontextu reset

Helejte, Sluníčko, omlouvám se, ale já jsem beran a vzdávání mi s...e Kdybyste rovnou napsala, ať Vám dáme pokoj tak to jo, nerada, ale zmlknu Ale že Vám nejde sem vložit zprávu... Nejste Vy váha? Váza sem tam blbne, je tady moc příspěvků, z práce se do ní třeba skoro nedostanu..., takže já jdu založit nové téma, Sluníčkové, kam se pokusím zkopírovat ten návrh Bumbrlíčka na hru a názory Fanynky a Revelacao... Protože mi tu hru hrát budeme a uvidíme, třeba Vás k drobnému zablbnutí si taky překecáme

Kdyby se mi to zkopčit nepodařilo tak proto, že jsem kopyto , všechna děvčata mi to jistě odpustí a budou vědět, kde a kam navazuji, jo?

Sluníčko3 2011-09-05 20:19:52, odpověď na #12538 ukázat v kontextu reset

...díky,holky...už jsem se snažila sem napsat několikrát odpovědi, ale pokaždé se to přeřuší a přihlášení vypadne...tak to asi tak má být...

Revelacao 2011-09-05 16:43:04, odpověď na #12538 ukázat v kontextu reset

Láska je silnější než nenávist - jak praví klasik... Funguje to.
Čemu se bráníme, to přivoláme - Velmi funkční Zákon přitažlivosti.
Láska je mocná čarodějka ...
Všechno je ve velkém pohybu a bourají se nefunkční vztahy, zaměstnání, staré vzorce myšlení, které dávno dosloužily a my je držíme silou občas až nadlidskou..
Marně. Budou stejně odtrženy ať se to líbí, nebo ne.

Soused je na vás alergický?
Tak bude. Podvědomí vám to splní.
Očekáváte totiž alergického souseda a on přichází.

Revelacao tady zase blábolí?
Pak bude...
Sluníčko je autoritativní a snaživé?
Tedy bude.
Kámen na kameni nezůstane.

Staré skříně jsou rozbité na podpal u skvělého kamaráda stolaře.
Hodně věcí je ve sběrném dvoře
Hroutila jsem se, vyrážky naskákaly - zloba létala gejzíry ven. Tolik jsem vše chtěla změnit.
A přišli pomocníci. Co bylo těžké, mužské ruce odvezly. Děkuji za ně!
Vymalovala jsem sama. Radovala se z každé čisté stěny.
Vše se mi tady nádherně provzdušnilo ...
I v hlavičce. Vystěhovalo se "staré", aby bylo místo na "nové".
Mohou se tam nastěhovat nové poznatky. Další skvělé objevy...
Přicházejí noví duchovní poradci a je s nimi opravdu veselo.

Přeji všem hodně zdaru při vyklízení.
Bude se vám dobře bdít i spát.

j.hermanek 2011-09-05 14:52:28, odpověď na #12535 ukázat v kontextu reset

"Sluníčko, Sluníčko sedíš tu u cesty, popojdi maličko, nebo se stane neštěstí ...."
Pamatujete? Před rokem, možná i déle, jsem Vám tuto písničku připomínala, že mi tak připadáte. A vy jste mi odpověděla, že tak nějak by to mohlo být. Že by další rozcestí pro Sluníčko? Nechce se mi věřit. Díky vám jsem nepotřebovala vteřinové lepidlo na zlomené srdce. Již tehdy jste mi radila odpustit, propustit, nelpět (kdo chce vědět o čem je řeč nechť nakoukne do diskuze na téma bezvěrce s datumem 7.6.2010), radila jste nežít v trojúhelnících, ale v plástvech medu ... Vím život není jako plástev medu. Jen i Sluníčko má nárok cítit se unaveně. Však také se dneska schovalo za mraky a prší a prší a ... pan Kemr ve filmu "Na samotě" by dodal jadrnější výraz...
Sluníčko, díky Vám, jsem se naučila život skládat jako plástev medu, držím palečky

bumbrlíček 2011-09-05 13:02:50 ukázat v kontextu reset

Tam je právě ten for, že ublížime-li svému klonu, jeho bolest pocítíme taky...Naše klony, každý jen tu svou, ale my, budem cítitit tu svou a navrch i tu jejich...
Ale podle mých zkušeností černomagisti hravě ublíží jiným, aby z toho sami měli prospěch...pro ty hra vhodná nejspíš nebude...
Nic by z ní neměli...a tak jí nebudou ani hrát...ale pro bílomagisty, co odpovědnost cítí za celý svět, pro ty je tahle idea velmi, velmi vhodná, když sebe mají až na posledním místě...ale svému klonu ubližovat a v přímém přenosu cítit, jak trpí...to je přece na zbláznění...
Však ji Sluníčko hrát nemusí, vlastně nikdo...je docela ulítlá, to jistě (hra myslím), ale o pomoc by požádat měla...ne lidi, ne sebe ale jen tak..do éteru, před spaním třeba...mě to fungovalo tak, že do rána bylo řešení na světě...co jsem předtím nevěděla, bylo ráno zřejmé...chyby, řešení...když tak funguju já, bude Sluníčko a každý, kdo skutečně chce nalézt odpověď, taky..Zkusím zformulovat prosbu " Já jsem ta, co si rady neví a proto prosím, aby mi byla poskytnuta nutná pomoc při hledání efektivního řešení tohoto problému. Já jsem ta, kdo bude vděčná za poskytnutou pomoc a nikdy ji nezneužiju, abych někoho poškodila".
Myslím, že i druhá půlka prosby je důležitá, prosíme-li o nějakou neférovku, můžeme to slíznout..
Pokud však bude formulace vypadat takto: "já jsem ta, kdo vždycky dostane přes ústa, ať dělám co dělám" dostane se, oč požádáno...přes ústa...taky jsem prosím vyzkoušela ( jsem ten trouba, co musí zkoušet všechno)
Takže tedy ta hra. "Já jsem ten, kdo pečlivě zvažuje každý krok, činím tak s vědomím, že chci, aby moje já i moje klonovaná já prožívala štastné pocity"
A třeba si vymyslíte pro sebe vhodnější formulaci...

Zase tolik času to nezabere...a co když to uhněte naše podvědomé programy tak, že to bude fungovat...
No nebyla by to krása?

Revelacao 2011-09-05 12:49:58, odpověď na #12533 ukázat v kontextu reset

http://www.scribd.com/doc/36337741/Mirzakarim-S-Norbekov-Jak-se-zbavit-bryli

Toto je hodně pro veselé nátury...

P.avla 2011-09-05 12:20:07, odpověď na #12525 ukázat v kontextu reset

Já jsem pro každou legraci, Bumbrlíčku Už si hraju tvou hru "Já....", zatím jsem nemohla posoudit její výsledky v praxi, ale vnitřně to cítím docela hezky - večer ti napíšu majlík, jak to provádím, se asi budeš chechtat (nebo zlobit), protože jsem si to zase upravila k obrazu svému
Nicméně by mi tedy fakt zajímalo, jak sami sebe v téhle hře na Matrix přesvědčíme, abychom neubližovaly svým klonům.... Si klidně den co den ubližujeme sobě, proč tedy ne nějakým smyšleným klonům, když jsme takové zkušené sebetrýznitelky?? Máš nějaká pravidla hry nebo je právě společně dáváme do kupy? - píšu "my" protože čtu, že Fanynka taky hraje Třeba vymyslíme novou psychologickou pomocnou hru, necháme si to patentovat a budem v balíku (ty budeš mít největší díl, protože jsi ideový tvůrce)

Fanynka 2011-09-05 11:16:37, odpověď na #12525 ukázat v kontextu reset

Jó kočičky, ty si umí úžasně hrát. Mám na tu jejich hru velmi krásnou vzpomínku z dávných letních prázdnin. Bydlely s námi v letní chatičce 4 čerstvě narozená koťátka s jejich mámou - naší milou Lucinkou. Učila je trpělivě před našimi zraky všechno, co správná kočka potřebuje umět. Jak ta si
s nimi hrála! Za odměnu jim dala napít svého mlíčka, drbala je, hladila a olizovala, lízala jim rány, když se jim nedařilo a třeba sklouzly ze stromu. Někdy je i plácla ocasem, když moc dováděly a jí, mámu, unavenou celodenní výchovou, to už rušilo. Jednou v noci přinesla do chatičky mrtvou, čerstvě zakouslou myš. S výkřiky silného odporu jsme ji vyhnaly!!! Jenže ona se nedala odradit
a dál trpělivě každou noc zase přišla s mrtvou myší v zubech. Pak nám to došlo: potřebovala svá koťátka naučit, co je to myš a lovit ji. Tak jsme se přemohli a myš strpěli. To pak bylo v chatičce večer co večer rodeo . Napřed nosila myš mrtvou, nechávala ji koťátkům očuchat, packami osahat, poválet, pohrát si s ní. Ze začátku se jí bály – jako my, ale pak se bát přestaly – my ne. Následovaly myšky čím dál míň mrtvé, poté čím dál víc živé. A pak přišel čas – my kočičí školu neznali a nevěděli jsme, co nás čeká – prostě přinesla myš živou, pořádně vyplašenou. My byli také vyplašení, skákali jsme nahoru – myš i my - a všichni dohromady pištěli a do tohoto rumraje se rozběhla naše hravá koťátka. Bylo to pro všechny tohoto lovu zúčastněné poučné a pro nás jasný impulz, že kočičky, sice mile a něžně vypadající, ale dravci, se z našeho letního obydlí postěhují na zahradu. Byly to tehdy krásně hravé prázdniny. Škola hrou.

I my jsme vlastně takové hravé kočičky. Jdu, Bumbrlíčku, s vámi do té hry, i když tomu zatím moc nerozumím. Ale já se chytnu... až přijdu od zubaře, jiného... uvidíme, co ten zas na moje zuby mi poví...

P.avla 2011-09-05 10:40:59, odpověď na #12523 ukázat v kontextu reset

Sluníčko, pokud jste jednou "dobrák od kosti", těžko se přeformátujete na "prevíta" Spíš se zamyslet nad tím, proč, je-li v dobrotě myšleno a konáno, se ve zlém navrací. Tady bude zakopaný čoklík, tady bude chyba v systému. Jenže na to, pomoci Vám odhalit, kde je chyba, by to chtělo konkrétna, no Zase chápu, že se Vám do pitvání jednotlivostí takto veřejně nechce....
A jinak věřte, že předělávání sebe sama stylem - a od teď budu naprosto jiná - nejde Zkoušela jsem a tvrdě dopadla na držtičku Buďte jaká jste. Na mě působíte jako moudrá, čistá bytost, tak trochu zatvrzelá (to asi ty špatné zkušenosti), ale to není na škodu, osobitost je u každého člověka jedinečný jev Mám Vás tady zaškatulkovanou jako "nevím si rady, oslovím Sluníčko". Fanynka na Vás pěje chválu, takže pravděpodobně i live jste super ženská, tak PROČ by Vám měl někdo ubližovat? Hodné lidi si většinou hýčkáme, za a/ protože je potřebujeme, za b/ protože jich moc není

Fanynka 2011-09-04 22:50:14, odpověď na #12523 ukázat v kontextu reset

Přesně tohle si člověk říká, když se motá v bludném kruhu. Říká si to stále dokola a dokola
a dokola. Jsou i jiné písničky, zpíváme je i tady: Cokoli dobrého pro někoho udělám, z tohoto
světa se neztrácí a zase se to vrátí zpět. Třeba úplně nečekaným způsobem, jako se to stalo
mně, ale vrátí. To jsou ty "Boží mlýny".

Chyba je ve špatném vyhodnocení situace - v naší špatné diagnóze. Je to ta chyba, která nás
má něco nového naučit. "Problém se nám bude vracet, dokud ho nevyřešíme." Je to náš problém, NÁŠ, a nikoho jiného. Pokud na toto přistoupíme, přebíráme za svoji situaci zodpovědnost, přestáváme být oběti a můžeme s tím něco udělat. Vyjít ze svého bludného kruhu.

Vyjít ze svého bludného kruhu není lehké, detoxikace těla je mnohem snadnější než detoxikace duše. Je mnoho knih, které o tom mluví. Psaly je lidé, kteří tím prošli, anebo jako terapeuti pomáhali druhým tím projít. Jsou to příběhy ze života, jako ty naše. Když L.Hay ne, nechat se oslovit někým jiným, nechat se jím vyzvat na cestu ke svobodě.

Anebo v tom svém bludném kruhu zůstáváme, zůstáváme, zůstáváme. Proč ne? Nevím. Je to náš život, my sami o něm rozhodujeme. Nebo nerozhodujeme? Kdo ví?

bumbrlíček 2011-09-04 22:46:33, odpověď na #12523 ukázat v kontextu reset

Já bych navrhovala takovou hru...hru na reinkarnaci, nebo na matrix, jak chcete...pro naše účely nám může být lhostejné, zda může nastat, či nikoli....
Představme si, jako by každá epocha probíhala zároveň jen "odděleně"...takže se dané epochy nemohou setkat...
Představme si, že existujeme v každé z nich jako svůj vlastní klon a naše osudy jsou závislé, nebo provázané tak, že to, co se přihodí v "naší době", přihodí se v dobách minulých našim klonům...Stejný příběh, jiné kulisy...
Jestliže tedy "teď" něco zpackáme, budeme trpět mnohokrát...prostřednictvím našich klonů momentálně žijících v "minulých dobách"...a my tady a teď cítíme nejen naši, ale i všechnu tu jejich bolest
V čím vyšší epoše chybujeme, tím větší utrpení způsobíme...i sobě
Je možné si říct, že jsme povinni, vzhledem k naprosté závislosti našich klonů na nás, nejen všemu přijít na kloub, mít vhled, ale všechno také efektivně vyřešit....
Je to sakra důvod, abychom neotáleli a hleděli své energie srovnat na "nedestruktivní hladinu"...Trpíme-li, jsme destruktivní...
Opakuji, nezáleží na tom, jestli je to pravdivé, hra spočívá v tom, že se chováme, jako by to pravdivé bylo...
I naše kočka si umí hrát, honí piškot po podlaze, jako by to byla myška...číhá, packuje, zatíná drápky a vyhazuje do vzduchu, a když se dost "naloví", slupne ho...

Co dokáže naše kočka, dokážeme taky..je jedno, že je to zvláštní a praštěný nápad...dáme-li mu šanci, bude plně funkční jako motivační prostředek proč se na svůj život nevykašlat... Ať už se ubírá jakýmkoli směrem a my jsme z něj jakkoli unavení...
Všechno se nám X krát vrátí!

Fanynka 2011-09-04 22:08:05, odpověď na #12522 ukázat v kontextu reset

Tady -a zvláště ve Váze- si lze povídat i o hezkých věcech. Nebylo vždycky v životě jenom smutně. Lze si nepovídat, lze cokoli. Nemám nic proti ničemu. Vyjadřuji jen svůj názor. To jenom dneska to tu bylo nějak příliš dramatické. Nějaký průvan sem vtrhl.

Sluníčko3 2011-09-04 21:09:56, odpověď na #12522 ukázat v kontextu reset

...na popisování hrůz, kterými jsem si v životě prošla...je to tu příliš veřejné

mým celoživotním problémem je přílišná laskavost a tahání druhých z průserů (a jak se správně říká - za dobrotu na žebrotu)... takže se raději začnu řídit nikdy nikomu nevěř a sobě až po hooodně dlouhé a důkladné analýze... bohužel, teď už je mi to asi na nic...

P.avla 2011-09-04 20:52:51, odpověď na #12521 ukázat v kontextu reset

Každý reaguje na to, na co chce, mě taky nebaví odpovídat např. na hudební klenoty nebo citáty na každý den či třeba o zmrzlé vodě - není přece třeba reagovat, jen ze slušnosti, na všechno, není nutno mít na všechno názor Kdykoliv jsem se Sluníčka na něco zeptala, vždy jsem dostala rychlou, upřímnou a fundovanou odpověď, takže můj úsudek není, že "by se jí nechtělo povídat" Každý máme svojí zájmovou kostičku a je to tak správně

Fanynko, dovolím si lehce nesouhlasit - NIC není chyba Vše co děláme, říkáme, myslíme, je v danou chvíli pro nás podstatné, někam nás to posouvá, formuje, byť by se to za pouhou pikosekundu zdálo jako největší blbost našeho života Takže pokud se někdo z nás rozhodne zůstat "sám", je to naprosto v pořádku

Fanynka 2011-09-04 20:12:13, odpověď na #12520 ukázat v kontextu reset

Ono jí nebylo nikdy nic moc dobře. Jistě jste si všimla, že se jí s námi povídat nechtělo. Uzamčená, uzavřená ve svém krunýři bolesti. Vy jste byla už otevřená, když jste sem přišla. Slova nepomáhají, člověk si musí pomoci sám, s tím souhlasíme asi všichni, ale názor druhých nás někam posouvá.
Proto i vy si tady s námi povídáte a pěkně to tu oživujete. Ani já si celá léta o svých problémech s nikým nepovídala, až tady, v jakési pseudoanonymitě. A jak jsem písemně začala formulovat, i vaše reakce či nereakce na ně, moje souvislosti jsem si v sobě začala uspořádávat. Kdyby to tu nemělo smysl, asi bychom sem nechodily. Je chyba zůstat sám na to, na co nestačím. A ta vzájemná konfrontace, která tu probíhá, to je víc, než jen dělat vrbu.

P.avla 2011-09-04 19:55:39, odpověď na #12517 ukázat v kontextu reset

Netuším, Fanynko, jak to Sluníčko má Vím, že jí je zle, ráda bych pomohla. To je vše, co vím

Fanynka 2011-09-04 19:53:52, odpověď na #12517 ukázat v kontextu reset

Ještě k té hře - dětská hra není přetvářka. To dospělí lidé přetvářce říkají hra.
Opravdová hra je o pravidlech, se kterými souhlasíme. Děti ze hry odcházejí, když se jim pravidla nelíbí, a tak když si s nimi ostatní chtějí hrát, začnou tu hru jinak. Hra je tvorba, je to o tvoření života, aby se mi v něm líbilo. Pokud netvoříme, přizpůsobujeme se hře jiných, hře, která se nám nelíbí, necháváme se strkat a jsme oběti.

P.avla 2011-09-04 19:46:58, odpověď na #12514 ukázat v kontextu reset

Taky dělám, Sluníčko, vše pro to, aby můj syn a nikdo z mých blízkých nepoznal, nezažil, to co v dětství já. Daří se mi to tu lépe tu hůře, no snažím se ze všech sil Jestli jsem se tímto postojem zničila? Nevím....je dost fyzických i psychických potíží, pravda. Ale nebyly by stejně - a možná ještě horší, kdybych se rozhodla naplnit "učení" svých rodičů, nevzbouřit se, nejít proti proudu?

Jestli je Vám zle, těžko Vás nějaká slova, nějaké psaní ve váze uklidní, znám to Přesto se mi v poslední době dostalo slovíček, která pomohla, slovíček od člověka, který je mi darem. Jasně, i sebehezčí a sebetrefnější slovíčka mohou jen nakopnout, vybabrat se člověk musí sám . Přesto, anebo právě proto, kdybyste chtěla: p.avlam@seznam.cz

Jo a ještě (byť fakt nemám ráda vypisování karaoke textů ), když je zle, přebroukávám si refrén jedné hip hopové písně: "jediný co vim, co bude co je jistý, že přijde podzim a že začne padat listí. V týhletý době, kdy nic není jistý, na stoprocent vím, že bude padat listí" Je to moje mantra jistoty - i v sebekrkolomnějším volném pádu existují neměnné věci

Držte se.

Fanynka 2011-09-04 19:45:49, odpověď na #12516 ukázat v kontextu reset

No a máte to tedy, Pavlo, nějak se Sluníčkem podobné?

P.avla 2011-09-04 19:31:25, odpověď na #12489 ukázat v kontextu reset

Mám to, Fanynko, naprosto jinak. Dospělý život (no, od 16 let) žiju vědomě naprosto odlišně, než jak jsem v dětství doma zažila. Mimo mnoha věcí, kterých se mi podařilo vyvarovat, byť jsem je měla před očima den co den, jsem si odpřísáhla, že budu vždy s lidmi jednat na rovinu. Se mnou totiž doma nikdo nejednal - na rovinu ani nerovinu. Jen bylo musíš, nesmíš, popř. nějaká forma citového vydírání. Dnes ve svých 43 letech musím říct, že jsem si nevybrala nejlehčí cestu, protože přímost, otevřenost a pravdomluvnost za každé situace, není oblíbená Usměvaví, pochlebující manipulátoři jsou oblíbenější.
To je to, co se tady snažím stále "propagovat" - každý to máme trochu jinak, nejsme všechny co sem chodíme stejné, neočekáváme totéž

P.avla 2011-09-04 19:22:56, odpověď na #12486 ukázat v kontextu reset

Naprosto souhlasím - něco, cokoliv, ze sebe mačkat, je pěkná blbost. Výše Revelacao píše, že mám-li na něco nebo někoho vztek, nemám to s ním vyřešené. No, mačkat "nevztek" ze sebe nebudu Kdysi jsem to zkusila, říkajíce si, že člověku mého postavení nepřísluší se věčně vztekat, hrála jsem si na klidnou a odnesl to žaludek. Protože hra je jen přetvářka, přetvářka je lež, lež ubližuje mně i mému okolí. Od té doby jsem vždy pravdivá - mám-li radost, raduju se, jsem-li smutná, brečím, mám-li vztek, vztekám se, nelíbí-li se mi něco, řeknu to. Hlavěn nic nemačkat....

Sluníčko3 2011-09-04 19:08:56, odpověď na #12513 ukázat v kontextu reset

Fanynko, s tímhletím zjištěním mi nikdo nepomůže...

Fanynka 2011-09-04 18:57:24, odpověď na #12512 ukázat v kontextu reset

Kytičky, kytky, kde jste?
Sluníčko vás potřebuje. Pohladit potřebuje. Poradit. Do radosti "nakopnout".

Fanynka 2011-09-04 18:46:42, odpověď na #12511 ukázat v kontextu reset

To je taková smutná, vypozorovaná skutečnost z říše zvířat. No, my lidé jsme také pořád troglodyty .

A co třeba zákon přitažlivosti? Moc pěkný zákon.

Sluníčko3 2011-09-04 18:34:25, odpověď na #12510 ukázat v kontextu reset

zákon života je jen jeden...přírodní...žer nebo budeš sežrán...nelíbí se mi, ani trochu se mi nelíbí...ale je tvrdě pravdivý...

Fanynka 2011-09-04 18:07:37, odpověď na #12509 ukázat v kontextu reset

A to je ten bludný kruh. Hezky ses do něj zamotala - tedy nehezky. Takže rozmotávat, jako my tady. Buď s námi. Sloupávej ze sebe ty vrstvy smutku, pěkně jednu po druhé. Nezůstávej obětí. Tělo a duše jedno jsou. Věřím v zákony života, v zákony vesmíru. Dala jsi mi krásný, nezapomenutelný prožitek. Každému tady radíš. Jsi naše Sluníčko, Sluníčko .

Sluníčko3 2011-09-04 17:48:57, odpověď na #12507 ukázat v kontextu reset

k L.Hay jsem dostala tak před 12 lety a velmi věřila, znala téměř nazpaměť... měla jsem možnost na vlastní kůži vyzkoušet, že život je úpně o něčem jiném
ano, tužby a přání...měla jsem jich nespočet...stejně jako pádů a vstávání...to poslední vyrvání z mých snů bylo už příliš tvrdé a navíc v době, kdy ještě nebyly ani zlehýnka zahojeny staré rány..teď už si raději nepřeji a neplánuji nic...

Fanynka 2011-09-04 17:24:39, odpověď na #12506 ukázat v kontextu reset

Mám radu z knihy: Napsat si na papír 100+1 přání a pustit se do jejich realizace. Budoucnost je tak stále před námi. Vytáhnout ze sebe svá přání, své touhy a zpřítomnit je. Zkušenost nám zabrání dělat stejné chyby. "Chybami se člověk učí"

Robert Kiyosaki: "Jsem tak bohatý právě proto, že jsem v životě udělal mnoho chyb." a já dodávám, protože se z nich poučil.

Fanynka 2011-09-04 17:07:45, odpověď na #12500 ukázat v kontextu reset

Nejhorší je pocit bezmoci - to už je skoro jako smrt.
První mě oslovila L.Hay - je to velká učitelka.
A to ODPUŠTĚNÍ JE CESTA.

Ale ty se tomu bráníš, odmítáš to na těchto stránkách ze všech svých sil. Máš svoje zkušenosti, svoje vážné argumenty.

Třeba tě osloví pohled moderní : kouč Aleš Kalina:
Mluvím tady často o našich "programech". To nemám ze sebe, ale dobře mě to komunikovalo, co se tím myslí. Dřívější termíny jako schémata chování, nebo vzorce chování mi nic moc neříkaly pro moje chápání vztahů. Máme vztahy úplně ke všemu: k sobě jich máme spoustu, ke každičké věci, ke každému vjemu, stromu, obloze, písničce, knížce, ke svému zdraví.... ke každému člověku. Nechci tu dělat přednášku, jen nahazuji, jak je to s těmi vztahy složité, kolik jich je a jak v nás ty vztahy vlastně vznikaly. Ty vztahy můžeme změnit. Prý můžeme. Nechala jsem si poslat CD emoční rovnice a dostala jsem do těch vztahů vhled.
http://www.emocni-rovnice.cz/

Sluníčko3 2011-09-04 16:54:40, odpověď na #12500 ukázat v kontextu reset

...teď už jsem ztratila všechny iluze a sny i přání...

Fanynka 2011-09-04 15:59:58, odpověď na #12499 ukázat v kontextu reset

No konečně, Sluníčko, jsi mezi námi . Chybělas mi tady . Ty jsi právě ta, která jsi to špatné vůči sobě vnímala a odmítla to předávat dál. Nejsi převozník. Ale obětí jsi zůstala. Také si ve svém životě stále cosi potvrzuješ. A přitom teď už je všechno jinak.

Sluníčko3 2011-09-04 15:37:45, odpověď na #12489 ukázat v kontextu reset

nemyslím, Fanynko, u mě je to přesně naopak. Dělám vše pro to, aby ostatní nezažívali, to co já... Bohužel jsem tím zničila úplně sebe...

Fanynka 2011-09-04 14:26:35, odpověď na #12488 ukázat v kontextu reset

Člověk dělá druhým to samé, čím v dětství trpěl. Převezme program, kterým byl utiskován, týrán, odmítán atd. Prostě ten program jako malý "odkouká" a provozuje ho sám. Je vlastně "převozníkem".
V bludném kruhu. Jako převozník v pohádce. Ne každý na ten jeho program rezonuje. Ale člověk si vybírá takové, co s tím programem rezonují, "vibrují. A tak se mu tenhle program stále v životě daří realizovat, stále se mu v životě "potvrzuje".

"Proč to tak máte ve svém životě?" říká v knihách Ing. Jordánová. Tato její otázka mě kdysi nezapomenutelně oslovila.

Revelacao 2011-09-04 13:43:09, odpověď na #12486 ukázat v kontextu reset

Teprve odpuštěním získáváme svobodu.
Je to velmi prosté.

Opakuji znovu jednoduchý proces:
Odpustit člověku co mi způsobil svým činem stres.
Odpustit sobě, že jsem dovolila aby tento stres do mne vůbec vstoupil
Odprosit tělo, že jsem mu tak ublížila. Nejvíc trpělo ono.

Když člověka něco na druhém "štve", pak to ještě nevyřešil a má to STEJNÉ v sobě hezky pečlivě zapouzdřeno. Schováno. Tabu. Neoddělí to ani tlustá čára, ani zabouchnuté dveře "minulosti", ani "pusť to z hlavy".
Jde to hezky oddaně s člověkem dál a balí se na to stále to stejné. Dá mu "to" opět najevo někdo jiný a někde a někdy úplně v jiné situaci. A nabalené do větší síly. Vrací se to jako nevyřešená emoce. Odzkoušeno.

bumbrlíček 2011-09-04 13:08:46 ukázat v kontextu reset

No jo, aby radost mohla plnit v našem životě svou funkci, je třeba, aby "samovolně tryskala", či alespoň vytékala...vizualizujme pramen radosti...
V momentě, když ji člověk ze sebe ždímá jak šťávu z citronu...už to nefunguje...je v tom bolest, povinnost, strach jako příměs...a jediná kapka takové emoce dokáže zakalit celé moře radosti...
Nejdřív se vyhojit....tedy vlastně uklidit prameniště a pak ať teče, jako potůček, spojuje se s dalšími do potoka a pak jako řeka...stálá, trvalá věčná...jen žádné meliorace a přehrady prosím...
Vymačkaná radost je konečná...s jinou se nespojí...
Asi tak...

Fanynka 2011-09-04 10:31:17, odpověď na #12471 ukázat v kontextu reset

Cítíte se odmítána, a tak si můžete představit, jak odmítána jsem se cítila já. Myslíte si, že to pro mě bylo jednoduché? Co se mi ze všech stran dělo? Zůstat sama, všemi odmítána? Měla jsem zato, že jste mně pochopila, že jste mě vnímala. Je to těžké vnímat druhé. Jednodušší se je na ně zlobit.
Ale nevzdaly jsme to, ani jedna, ani druhá, a tak jsme se domluvily .
*******************************************************************************************************
Před nedávnem jsem pochopila, že jde o INTERPRETACI. Jak to jeden myslí a jak to ten druhý cítí.
Myslíme to i cítíme to podle svých naprogramování. A když dojde k nesouladu, osobně to srovnat jde, když je dobrá vůle, a to my tady všichni máme. Veřejně se to srovnávat nedá. Lily* to chápala, díky Lily*.

Moje snaha o vlastní rekonstrukci je vysoká, změna, kterou v sobě realizuji je tažena rodostností, kterou ze sebe vytahuji a kterou dávám i sem na stránky. Je to můj motor, ta radost. Možná proto, aby táhla i vás, i když vás spíš štve a myslíte si o mně, že mi nic není. Vlastně i to naštvání ve vás změnu startuje. Sama teď vím, že člověk musí prožít nějaký otřes, něco významného prožít, najednou cítí ten předěl a pak už nikdy není, co bylo dřív a zpátky ten krok prostě už neudělá.

Radost jsem měla vždycky v sobě, nechala jsem ji v sobě zadupat, ale teď už se jí nevzdám, je to můj životní motor. A že mi lidi nerozumí? Na šibenici se dovést nenechám.

P.avla 2011-09-04 10:00:07, odpověď na #12473 ukázat v kontextu reset

No ejhle, neodpustit...ale to je novinka, vždy a každý radil odpusť, jinak se nezbavíš
Mé povaze tohle, cos právě nastínila, zní velmi dobře, schůdně - vymanit se, osamostatnit, nenechat se táhnout ke dnu rozhodnutím někoho jiného, někoho, jehož myšlení a rozhodování nemám šanci (a možná ani právo) měnit. Zapřemýšlím, projedu, zeptám se Duše, co ona na to... Děkuji ti andělíčku strážníčku

bumbrlíček 2011-09-04 09:46:59 ukázat v kontextu reset

já si myslím, Pavlo,
že čin se odpouštět nemusí a ani nemá
Je třeba využít "oddělit čin od činitele"
A zformulovat...(třeba) " Já jsem ta, kterou tvůj čin velmi zasáhl a dlouho a hluboce bolel, já jsem ta, která tě odděluje od tvojí viny a já jsem ta, která odpouští tvé osobě a propouští tebe i sebe ze vzájemného spojení tímto činem.
Já jsem ta, která ten čin vyhojí, nezapomene, ale vyrovná se s tím. Já jsem ta, jejíž život nebude více tímto činem ovlivňován...

Vlastně je to přesun do toho kvadrantu JÁ JSEM DOBRÝ, TY JSI DOBRÝ...
To se nám to krásně propojuje!

P.avla 2011-09-04 09:37:30, odpověď na #12447 ukázat v kontextu reset

Děkuji Fanynko za emočně upřímnou a přijímající odpověď Víte, svou nejzákladnější bolístku umím pojmenovat už mnoho, mnoho let. Vím, že z toho důvodu krachly všechny moje "dospělé" vztahy, protože i kdyby se můj muž snažil jak o život a milionkrát mě chtěl, moje základní naprogramování "nechtěná" to zařídí tak, aby byla mise "úspěšně" dokončena.
Jenže od pojmenování k nápravě je kus cesty, ta moje trvá 15 let, uvědomění si příčiny i důsledků je veliké, praktické výsledky nevalné
Jen jsem chtěla Revelacao sdělit, že odpustit čin je snadné, ale odpustit tu bolest, kterou čin
zasel, zvláště když trvá celý život a neustává, je velmi, velmi těžké a nejde si říci jen "a tak jo"

Já jsem se, Fanynko, kvůli Vám netrápila, mě jste jen docela obyčejně naštvala a to dokonce ani ne kvůli tomu, že byste snad něco "vyvedla" mě. Nechci to tady rozebírat, jsme ve váze, vázu považuji za klidnou hladinu, léčivou a milou Jsem celkem upřímný člověk, netajím se se svými názory, netajila jsem se, napsala jsem, v sobě vyřešila, smazala, můžeme jet dál

Ještě jednou děkuji, Fanynko, za Vaše chtění

Fanynka 2011-09-04 08:18:01, odpověď na #12447 ukázat v kontextu reset

NAJÍT CESTU K SOBĚ, MÍT SE RÁD.
Začněte se hýčkat, poradila mi Revelacao. Byla to skvělá rada. Bylo to to nejvýstižnější vyjádření toho, co už jsem tehdy pár měsíců dělala. Stále dělám. Mám velkou potřebu cítit se dobře. Vždyť kolik let jsem se cítila špatně. Díky za to zformulování. Pomůže to i vám, Pavlo, pomůže to každému.
HÝČKAT SE.

Fanynka 2011-09-03 23:19:29, odpověď na #12440 ukázat v kontextu reset

Právě jste, Pavlo, rozkryla, svůj program, kvůli kterému vaše manželství ztroskotala. Nechtěnost.
A když tohle jste pochopila, máte nakročeno ke změně. Sbohem smutku. Vy se nedáte. Také proto jste se narodila, že jste se nedala. Ten svúj program změníte, protože MY VÁS TADY VŠICHNI CHCEME, bez vás by na těchto stránkách nebyla legrace . Chytněte se energie těchto stránek a propusťte ze sebe všechny emoce. Bylo mi líto, že jste se kvůli mě tolik trápila, že jste si to po svém vysvětlila - že jsem vás "nechtěla", "odmítla". Ono, když jsem zjistila, že mi četli všechno, všechno, všechno a bylo to moje soukromí, ztratila jsem jistotu, nemohla jsem v komunikacích s nikým dál pokračovat. Vážím si Vás, Pavlo, a CHCI VÁS .

P.avla 2011-09-03 22:44:08, odpověď na #12407 ukázat v kontextu reset

No, Revelacao, moje nejzákladnější, celoživotní bolístka je, že mi nechce můj otec, byt já ho jako svého prvního muže, velmi miluju Z toho se odvíjí celé klubko dalších a dalších vztahových problémů....