Téma: Káva nebo čaj s mlékem

Celkem 8 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
amater 2011-09-18 21:42:48 ukázat v kontextu reset

Kávu - nepít jsou to pražená zrna a vše co je pražnéje tedy spálené a karcinogenní. Kávu rádi pijí lidé, kteří mají potíže se srdcem a tito lidé mají také rádi např. spálené jídlo - např. koláč.

Čaj černý - nepít. Na základě mého osobního pozorování působí dobře na zácpu. Kdo má potíže se zácpou by se ho měl vystříhat.

Bylinné čaje ano - ale pozor pro každého je vhodný jiný druh byliny.

Nejraději piji jenom a jenom šípkový čaj. Vynikající je i červené lapacho.

Dědek kořenář 2010-11-12 17:35:36, odpověď na #7718 ukázat v kontextu reset

Já také.
))

Sluníčko3 2010-11-12 06:21:29, odpověď na #7715 ukázat v kontextu reset

No já bych raději volila za pokusný nápoj CK a popřídě i REK ))

Revelacao 2010-11-11 19:25:40, odpověď na #7707 ukázat v kontextu reset

Vloudím se do diskuze:
Problémy se slinivkou, málo sladkostí života ... jen cituji autorku ...
Sama se teď budu pokoušet o výcvik radostí ... plánovaně a poctivě.
Až to myšlení bude akceptovat jako fakt.
Virgule mé kamarádky se již pozastavila nad činností mé drahé Slinivky a já také ... vypadl ovšem ze mně jen údiv ... postupně úvaha.
Musela jsem jen souhlasit a je nutno životní radovánky poněkud aktivizovat.
Poněkud nové pro mne, ale co by člověk pro Slinivku neudělal. Že??
Moc ji potřebujeme!!!

Otrisalova 2010-11-11 17:22:15, odpověď na #771 ukázat v kontextu reset

Vynechat na nějakou dobu pití kávy s mlékem pak si ji vychutnat a čekat co to se mnou udělá, smajlík
Výsledky mého prvního iridologického vyšetření potvrzují pomalou slinivku a tím pádem kolísající hladinu cukru...ve zprávě vyšetření,se píše, že v mém případě je káva s mlékem pro slinivku zabijákem. Tak to právě tak je, ale za půl roku může být jinak. Zaleží jak hluboké změny na slinivce jsou a jak patologické či ne.
Záleží na tom, jak dalece je slinivka poznamenána, přijdu na to, pokusně, až si kávu s mléke dám, první dny po vysazení jsem měla absťák na kávu s mlíčkem, dnes jsem šla kolem Tchiba a káva mi doslova smrděla.

Zdravím

Dědek kořenář 2010-01-30 00:08:12, odpověď na #773 ukázat v kontextu reset

Některým lidem vymizí po odstavení od prsu a přechodu na jinou stravu enzymy rozkládající mléčný cukr a mléko kvasící ve střevech potom způsobuje nevolnost. Zkvašené mléko je ale akceptováno. Někteří lidé umí dobře zpracovávat kasein a celkem dobře s ním žijí. Podle mých zkušeností potřebuje mléko víc kyslíku pro zpracování játry a je tedy zcela nevhodné pro lidi s psychovypětím. Vzhledem k vápníku a bílkovinám je zase na druhou stranu velmi vhodné pro lidi s fyzickou námahou. Mléko umožňuje organizmu snadněji produkovat hleny, kterým se přirozeně čistí a chrání na citlivých sliznicích. Při nedostatku kyslíku se ale hlenů tvoří moc a mohou být dráždidlem ke kašli i k průjmu. Takže lidem bez námahy fyzické bych mléko až tak moc nedával.
Byl tu u mě jeden ing. a vysvětloval mi, jak se dělá mléko odtučnělé. A znělo to celkem logicky. Problém spočíval v tom, že přilitím vody do mléka se sice naředí tuky, ale i bílkovinná složka, což se v praxi ošetří přídavkem plazmy do zředěného mléka z krve zabitých zvířat, kdy sušené zbývající krvinky se jim přidávají do granulí, protože jinak by se krev velmi obtížně ekologicky likvidovala. Logiku to má až takovou, že jsem přestal kupovat odtučněná mléka.
Mléko svým neutralizujícím vlivem na kyseliny šetří poněkud překyselenost, ale zároveň zpomaluje trávicí proces trávením jeho bílkovin a tuků. Bílkovinami také blokuje účinek tříslovin. Třísloviny sice mají mírný protizánětlivý vliv reakcí s buněčným kabátem mikrobů i slizničních buněk, ale při přebytku blokují také jaterní membrány, takže o protikancerogenních vlastnostech čaje tříslovinami spíše pochybuji a doporučuji to svádět na jiné sloučeniny typu flavonoidů. Jinými slovy, když chcete čaj spíše močopudný, udělejte si ho černý, když si ho chcete dát, aby zároveň omezoval hlad a nebyl svíravý, přidejte si plnotučné mléko. Já si do takového čaje přidávám většinou JK, TK, PPK, REK, CK, LVK, ale nikdy AK, protože by se srazil. Proto ani vitamín C, ale ten se výborně zase doplňuje s AK. Mléko zpomalí vstřebání alkaloidů a je tedy svým způsobem jed omezujícím elementem. Je tedy do čaje i kávy zcela vhodné. Káva je ale zároveň i jaterním dráždidlem, takže JK je s ní vhodné vždy.

Levandulka 2010-01-28 20:40:45, odpověď na #771 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer Anuš, víte, že jste položila zajímavou otázku? Zkusila jsem si zadat do google dotaz: škodí pití kávy a čaje s mlékem? A vyjelo mi tolik odkazů, že budu muset nastavit noc, abych aspoň něco pročetla.
Zajímavý názor: "Přidání mléka do čaje podle lékařů a vědců neutralizuje
protirakovinný účinek tříslovin, příznivý účinek flavonoidů, účinek fluoridu proti
zubnímu kazu, schopnost tříslovin stimulovat vylučování žaludečních kyselin
(což je výhodné při žaludečních vředech), a také preventivní účinek bioflavonoidů
proti arterioskleróze (ateroskleróze)"
O dvanácterníku jsem se ještě nic nedočetla, ale jela jsem odkazy jenom letmo. Takže se díky vašemu dotazu zase budu více vzdělávat - a člověk se pořád učí .
Ale uznejte, že i mnou nalezený názor není od věci - tak si počkáme, kdo se přidá.
Já piji zásadně všechno pravé a ničím neředěné a neslazené (ale slyšela jsem kdysi od lékařky, že káva se má trochu osladit, neboť méně škodí žaludku). I když - laté kafé je laté kafé - ale to pravé, z té úžasné mašinky. To je jedinou výjimkou, kdy se mi jeví mléko v kávě jako boží dar. Můj manžel zase pije všechno zásadně s mlékem. Takže jeden z nás jde na stravování dobře - ale který to je?

Anuš 2010-01-28 20:14:46 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer,
prosím o názor na pití kávy nebo čaje s mlékem. Piji většinou jednu kávu denně, ale s mlékem. Pila jsem i černý čaj s mlékem. Moje masérka, co se zabývá i zdravou výživou, mi říká, že káva nebo čaj s mlékem příliš zatěžují dvanácterník.
Děkuji,

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.

Vyhledávání

Přidat k oblíbeným

Nákupní košík

0 položek za 0,- Kč

Přihlášení uživatele