Téma: Sifon 6

Celkem 71 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
P.avla 2011-05-23 13:50:56 ukázat v kontextu reset

A jelikož šířím Novou osvětu kudy chodím, hnedle jsem předvedla šéfovi, když předem slíbil, že se smát nebude. Nesmál, ale říkal, že mě bude pozorovat a pak uvidí... Tak doufám, že uvidí, že mi Sifon nezklame, protože teď už je sázce moje kariéra - šéfa jsem už překecala k pití bylin, k návštěvě pana Nového, zakoupení jeho picích kapek, taky Dubovek na klíšťata, aha, i jódu při Japonsku... Jestli v příštích dnech či hodinách začnu lézt po zemi či jinak viditelně chřadnout, bude si myslet, že jsem ho klamala vždy a....ajjaja Nicméně kolega jogín se pozastavil nad jednoduchostí a genialitou Sifonu, tak třeba tady budeme za chvíli bublat dva

P.avla 2011-05-23 13:37:58 ukázat v kontextu reset

Tak jsem, překecána p. Novým, Bumrlíčkem a všemi těmi vašimi ódami, také dneszakoupila Sifon6 Nejdřív jsem si ho šikovně rozebrala, zvědava, kudy co a kam, pak o něco méně šikovně, leč přesto, zase sesadila a před chvílí dobublala. No dobrý, pytlík se nafukuje a vyfukuje, voda buble tam i zpět... jen mám pocit lehké dechové nedostatečnosti. Byť funím po jogínsku zhluboka, z břicha, do prázdných plic, stejně mám dojem, že bych si ještě ráda přidechla mimo sifon. Dělám něco blbě nebo je úplně noumální , takhle zkraje?

Dědek kořenář 2011-01-18 03:23:08, odpověď na #8561 ukázat v kontextu reset

Narovnat, vyprsit a nebrat sladké. Je to od krční páteře porucha prokrvení a metabolická otrava vlastním zplodinami v oku...
Zateplit šíji.
Polarizační brýle.
Masírovat šíji K1+MO směrem k lebce
Cvičit krkem.
Kulich na noc až po pusu.
Sifon 6.
Zadbalon
JK po jídlech + Q10P + Dolomit
OO-KH + lžičku EVE do jídel
GK mimo jídla.
Novpoklony.

bumbrlíček 2011-01-17 18:41:25 ukázat v kontextu reset

opravuji, mi, mně chybí

bumbrlíček 2011-01-17 09:30:24 ukázat v kontextu reset

Zvětšeno. Děkuju, v pořádku to je... mezi řečí mi dcera sdělila, že při cvičení novpoklon vidí jiskřičky při otevřených očích....Problém se zásobením kyslíku v mozku?
Možná zablokovaná krční páteř, jak civí do učení? Možná průvodní jev zkouškového stresu? Zatím jsem jí řekla, ať maže šíji od ramen směrem k hlavě MO a poslala ji koupit dobromyslovou směs....Nicméně mě, pane Nový, chybí jistota vašeho názoru...

Dědek kořenář 2011-01-15 02:13:31, odpověď na #8524 ukázat v kontextu reset

Zvětšit.

bumbrlíček 2011-01-14 22:41:06 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
zajímají mě zkušenosti s dýchání Sifonem. Dcera také dýchá a řekla mi, že se jí po deseti minutách bublání docela točí hlava... míň než když dýchá ještěrčím dechem, to prý s ní tancuje celá postel, ale trochu ano...Má si zmenšit objem toho pytlíku na boku...jako že by to bylo moc uhličitého?
Já u sebe nic takového nepozoruji....

Revelacao 2011-01-13 17:09:40, odpověď na #8472 ukázat v kontextu reset

Je to prodejna jako "cumel". Mají tam vše - i laskavé lidičky.
Při troše štěstí i šéfa potkáte ... při troše štěstí ... ))))

Admin 2011-01-13 12:15:59, odpověď na #8471 ukázat v kontextu reset

Dovolím si odpovědět místo p. Nového - v pardubické prodejně je k dispozici všechno zde nabízené zboží. Pouze kdybyste potřeboval nestandardní balení koncentrátů (500 či 1000 ml), je třeba je předem objednat.

tomik 2011-01-13 10:24:55 ukázat v kontextu reset

Chtěl bych se zeptat p.Nového, zda je možné v pardubické prodejně zakoupit vše inzerované v e-shopu. Jde mi o to, zda některý sortiment pouze neposíláte. Děkuji za odpověď.

Dědek kořenář 2011-01-09 21:54:37, odpověď na #8381 ukázat v kontextu reset

Vyloučit to nemohu, ale připadá mi to, že jste se zapoměl projet na zadbalonu, protože jste měl blokádu dolní hrudní páteře od samého hrbení se. Proto vám nebral dvanáctník natráveninu ze žaludku a pracovním stresem jste zvýšil sice preistaltiku, ale i katecholaminy a ty vám stáhly cévy v trupu a možná i ten žaludek. Rozblokovat vás může klidně i bližní, je to jednoduché.

Pavel V 2011-01-09 08:20:34 ukázat v kontextu reset

Zdravím!
Také jsem zakoupil sif6 a už třetí den bublám a jsem zpokojen,ale včera se mi stala malá nepříjemnost:ráno jsem vstal a chvilku jsem bublal,pak si dal snídani,za hodinku se projel na kole do práce,tam si dal před otevřením obchodu ještě 3 minuty bublání a otevřel krám,no a zhruba za hodinku mi začalo být strašně zle a několikrát jsem se pozvracel a musel si lehnout(to byl průser,protože jsme v obchodě měli zrovna fofr )Zavolal jsem panu Zajíčkovi se kterým své zdraví konzultuji a ten mi řekl že to může být klidně silný detox po sifonu.Myslíte že je to možné?

Dědek kořenář 2010-12-31 03:17:29, odpověď na #8247 ukázat v kontextu reset

Ano únava svalů, můžete si dát špunt šikmo a držet rukou, aby byl zatím menší aerodynamický odpor.

bambulka 2010-12-30 14:41:59 ukázat v kontextu reset

Včera jsem začala poprvé bublat. Sifon pracuje v pohodě, začala jsem co hodinu tak 2 minutky. Dneska pokračuji stejně. Zeptám se: výdech v pohodě, ale při nádechu začínám mít knedlík v krku a nejde to. A nejenom že nekašlu, ale naopak po dnu jsem přestala suhonervověpokašlávat. Poraďte mi, je to ta únava svalů, jak píše pan Nový nebo dělám něco špatně?

Dědek kořenář 2010-12-16 02:04:00, odpověď na #7645 ukázat v kontextu reset

Správně.
))

Dědek kořenář 2010-12-16 02:02:46, odpověď na #8037 ukázat v kontextu reset

6 bez pytlíku.

simona 2010-12-12 20:37:07 ukázat v kontextu reset

Nemáte někdo zkušenosti s bubláním u dětí? Chci pořídit sifon pro svou devítiletou dceru, ale nevím, jestli jí koupit sifon 4 nebo už sifon 6 (bez pytlíku?)....

muflon 2010-11-04 10:21:19 ukázat v kontextu reset

Aby se nepomnožovali nedobré věci ve vodě...a např.přidáním 1/2č.lž. himalájské nebo nerafinované (šedé) mořské soli ZÁROVEŃ to může být "ala solná jeskyně"....možná i trochu minerálový elixír na průdušky...(k sehnání v prodejnách zdravé výživy nebo přes e-shopy)

Revelacao 2010-11-03 11:19:00, odpověď na #7644 ukázat v kontextu reset

Mám pocit, že se opravdu přikláním:
Do sifonu JEN čistá voda. Mrtvá, živá, ochucená, solná ... proč?
Jo Láskou nasycená - to jo!!!
Řasinky vibrují tím bubláním a ne obsahem vody. Samozřejmě je lépe odstátá - aby ještě stačil chlor vyprchati - tolik můj pocit.
Když, tak mne prosím Majáčku opravte.
Sama tam dávám vodu přefiltrovanou konvicí Brita. Snad alespoň proto, že abysem tam neměla časem v sifonu zaneseno jakousi drtí z vodního potrubí ... rez, minibrouček, větvička, kamínek a kdoví co ...

muflon 2010-11-03 10:39:51 ukázat v kontextu reset

Ještě mě napadlo že místo trocha soli do vody do sifonu, by asi byla ještě lepší MRTVÁ VODA ....přístroj velice levně z květináče vyrobený dodá uživatel cimirek na foru u pramene (přes SZ)

Dědek kořenář 2010-11-03 10:20:02, odpověď na #7638 ukázat v kontextu reset

jes
))

Revelacao 2010-11-03 07:31:24, odpověď na #7637 ukázat v kontextu reset

".. takže 1/3 dechu co nadechuje (vydýchává) člověk, by měla naplnit sáček a pak zbylé 2/3 tedy 2x tak dlouho, by se mělo ještě dál probublávat i po nafouknutí pytlíku (ty 2/3 dechu už jdou přes dirku ve špuntu...Snad to chápu dobře...."

Ano. Tak je to. Vždy je nutné, abychom ještě i vydechli vzduch přes špunt! Abychom případně celý obsah pytlíku opět nevdechli!!! To by fakt nebylo to pravé ořechové.
Sama také odhaduji. Když už vydechovaného vzduchu mám pytlík plný, dofučím špuntem. Pak začnu vdechovat (nadechovat se, nasávati) – pytlík se nejprve vyprázdní a pak ještě nasaju hodně přes špunt…
Když dáte vody více, pak ji také můžete dostat při nádechu do úst. Pak trochu odlejte. Já to tak dodržuji. Dýchá se zvolna a relaxuje. Do vody žádné příměsi.
Začátečníci dýchají kratší dobu a třeba vícekrát denně, pokročilejší (plíce si už zvykly na neobvyklou činnost) si čas mohou prodloužit … Tolik z vlastní zkušenosti.
Nedělat v začátcích hrdiny! Kdo déle a kdo lépe! Zřejmě by se mohly plíce hodně divit a vy posléze také … Aby jim vibrovaly řasinky – to fakt moc neznají … vše se učíme.

muflon 2010-11-03 00:25:41 ukázat v kontextu reset

Aha už sem to asi našel:
"Mladší, sportovnější a jogíni si upravují objem sáčku přibližně na třetinu vydechnutého vzduchu, starší a nemocní spíše na pětinu. "

... takže 1/3 dechu co nadechuje (vydýchává) člověk, by měla naplnit sáček a pak zbylé 2/3 tedy 2x tak dlouho, by se mělo ještě dál probublávat i po nafouknutí pytlíku (ty 2/3 dechu už jdou přes dirku ve špuntu...Snad to chápu dobře....
...a neměli bychom pociťovat potřebu zrychlovat dech, raději možná trochu ulejt vody aby sme nemuseli těžce probublávat větší objem tekutiny...tempo pomalé a hluboké dýchání.

Dále čtu že žádná voda se nesmí dostat ani do sáčku ani do úst...a hlavním kriteriem pro regulaci velikosti pytlíku bude asi to zda to nejen udýcháme, ale i pocity tepla, nemají přijít moc náhle do studenějších končetin (ani motolice hlavy, nebo bolesti...).....
...pocity tepla do končetin by měly přicházet naopak pomalu a pozvolna...

muflon 2010-11-02 11:34:39 ukázat v kontextu reset

Ještě dodávám že do toho vyrobeného sifonu od Alcaplast, se vejde cca 120-135ml vody....tak snad by to takový rozdíl být neměl...a výška vytažení horní části je od 145 do 225cm....

(přesto kutilům doporučuji kupovat na místním e-shopu..., ušetří si nervy i čas a rozdíl peněz není nijak velký, stačí si kromě Sif6 objednat ještě nějaké bylinné koncentráty nebo zadbalon, a už se hned poštovné rozpočítá....

muflon 2010-11-02 11:08:12 ukázat v kontextu reset

Možná malý zlepšovák:
Pokud má vydržet celý den voda bez pomnožení většího počtu neřádů ve vodě..., tak možná dobré přidat 1/2-1 č.lž. soli.... !?

Samozřejmě nutno měnit vodu často, ale možná by takto ten 1den vydržela i na vícero pobublávání během dne....

muflon 2010-11-02 11:04:27 ukázat v kontextu reset

PS: ještě dodávám, že údaj který chybí na obrázku zde:
http://www.alcaplast.cz/?page=cz,p1507
-tedy dolní část, od středu dirky otvoru kterým se v(y)dechuje, je 11cm směrem dolů.
Tak nevime zda je vůbec vhodný takovýto druh sifonu...
(už si ho někteří z rodiny co jim nechcem pučovat naše Sif6, pořídili a vyrobili z tohoto na obrázku uvedeného odkazu)

muflon 2010-11-02 10:59:12 ukázat v kontextu reset

Chápu dobře, že pokud je někdo sportovněji založený a využívá větší kapacitu plic, tak může postupně zvětšovat velikost pytlíku který nafukuje a pak vdechuje(dostane do sebe více CO2)....?
Je ta velikost pytlíku co čouhá ven a nafukuje se nějak omezena, nebo se dá prakticky kam až to jde (pokud to někdo udejchá a splní podmínku, že se má vdechovat a nadechovat ("bublat" ještě poměrně dlouho po nafouknutí(vyfouknutí) pytlíku...)

Protože nás je v rodině povícero a příbuzenstvo...tak z hygien.důvodů určitě lépe abychom si nepředávali Sif6 mezi sebou (a nešířili tak třeba navzájem candidozu a jiné laskominky ...!!),

tak jsme pár Sif6 koupili a někteří kutilové z rodiny si dle obrázku dědka kořenáře vyrobili svůj Sifon...akorát neví zda ten vzduchový a vodní sloupec je stejný protože to má dolní nádržku trochu níže posazenou než u Sifonu6....:
http://www.alcaplast.cz/?page=cz,p1507

Ale cenově to vyšlo prakticky stejně jako tady u dědouška, takže lépe mít jistotu než něco doma bastlit s nejistým efektem ...a
raději koupit tady....

Přesto dotaz- možno používat i takovéto doma vyrobené? Samozřejmě nutné co nejvíc vytáhnout horní část....a sehnat si správný vrták na dirku do špuntu....

Sluníčko3 2010-09-20 06:15:16, odpověď na #7070 ukázat v kontextu reset

http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/zdravotni-pomucky-a-pristroje-k21.html

faustyna 2010-09-19 23:26:03 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, už jsem hrozně unavená a ne a ne najít, kde sifon seženu, či kdo mi ho vyrobí, ani obrázek se mi neukazuje a tůze ho chci.... Prosím...

babi Helča 2010-08-30 20:48:53, odpověď na #6798 ukázat v kontextu reset

Děvče,z toho si fakt nic nedělejte. Uvidíte,že se to naučíte,musíte na to holt ze začátku dost myslet...já jsem toto zjistila u svého šestiletého vnuka,že se neumí vůbec nadýchnout pusou,tak jsem byla v šoku...chytli jsme mu nos a on se dusil...
Prostě někdo to tak má,ale myslím si,že se to dá na ten sifon naučit...kolíček dost bolí. Já měla jako kuřák dost zase velké záchvaty kašle,nemohla jsem to bez kašlání utáhnout.......ale teď už to pomalu zvládám...zase si čistím plíce po 3 měsících nekuřáctví /je to možné?to letí/......zkrátka vydržte a trénujte,je to vše pro naše zdraví a dobro od toho našeho dědouška léčitele...

Petruše 2010-08-30 20:00:50, odpověď na #6795 ukázat v kontextu reset

Děkuji za reakce, zkusila jsem doporucocvane, ale utesneni spuntu nepomohlo.
Kolicek na nos pomohl, ale neni to moc pohodlne, po chvili me to stve.
Asi mam nejakou anatomickou zvlastnost

Opravdu se vam to nikomu nestava?

Revelacao 2010-08-30 07:32:50, odpověď na #6793 ukázat v kontextu reset

http://www.dedekkorenar.cz/data/attachments/sifon6.jpg

Nádech i výdech musí bublat. Jeví se mi to, jestli se Vám při výdechu i nádechu nenadzvedává ten špunt nahoře!!!! Někdy se prvním fukem nadzvedne a člověk to nepozoruje. Pak je to dost nefunkční. Dobře ho usaďte.
Máte dobře utaženou matici s pytlíkem?
Není vadný náustek? Prasklý?
Při problému kolíček na prádlo na nos – dýcháme jen ústy.
Na vodu mám dokonce odměrku, abych dala dobré množství. Musí být voda jak má být ...
Ale jeví se mi to na ten špunt!

babi Helča 2010-08-29 23:57:15, odpověď na #6790 ukázat v kontextu reset

Troufnu si říct,že asi ano,nadechujete se nosem.....žádná otázka tu není hloupá...stále se tu fšichni učíme
...zkuste si posouvat ten pytlík,nebo máte málo vody...bublat by to mělo vždycky...

Petruše 2010-08-29 23:13:31 ukázat v kontextu reset

Dobry den, provedla jsem pokus se Sifonem a jsem trochu v rozpacich - vydechuju spravne, hezky to bubla a plni se nejdriv pytlik.
Ale ten nadech - jednak to nebubla a druhak se pytlik nevyfukuje (teda malinko se zmensi, ale rozhodne nesplaskne). Asi nadechuju nosem.
To si mam u toho nadechu zacpavat nos?
Nebo to pri nadechu nema bublat? Myslela jsem, ze ano.

Pokud kladu hloupou otazku, omlouvam se predem. Dekuji za radu

babi Helča 2010-07-23 10:57:40, odpověď na #3892 ukázat v kontextu reset

Dobrý den v trochu zapomenuté i když velice důležité rubrice....
....jen tak na okraj.......naposledy jsem tady psala ještě coby kuřák,zajímavé,jak se posouvám...
......chtěla jsem tu připomenout tak důležité dýchání,neustále nám to dědoušek připomíná,co za problémy z přidušení organizmu může vzniknout....zjistila jsem nedávno,že můj nejmenší vnuk 6let vůbec neumí dýchat,no to zjištění,že se mu při dýchání hrudník ani nehne bylo alarmující.Tak jsem mu dala vyzkoušet dýchat se sifonem a ejhle,on dělá pusou pouze nádech a výdech přesměruje do nosánku .....tak mu babička podržela nos a on zjistil,že se taky dá vydechovat pusou.No toto zjištění jsem dělala na základě toho,že je dost často nemocný,uplakaný,nevrlý,zároveň ho pobolívají uši,zuby a já nevím co ještě.Prostě to není pohodové dítě - stálý neklid,nervozita a vyssávání energie hlavně z ustarané matky.Zkonzultovala jsem to s DK a on mě přivedl na myšlenku dýchání-nedýchání a měl pravdu.Hned jsem objednala sifony,jak pro kluka,tak pro maminku a doufám,že jsem udělala dobře.....uvidíme,jak to bude dále pokračovat...

babi Helča 2010-05-09 16:49:32, odpověď na #3888 ukázat v kontextu reset

Díky za nabrání nového dechu i bez sifónu Revelacao
...hormóny se uklidnily,už je zase dobře ,jsem ráda,že Vás tu máme
...nechci být věčná stěžovatelka ,jsou na tom lidičky daleko hůře,takže opět úsměv
...o zvednutí nálady se také postarala naše milá paní Říhová....to je neskutečné,co ona prožívá za dobrodružství,co?
...takže hezký zbytek neděle všem

Revelacao 2010-05-09 13:56:27, odpověď na #3887 ukázat v kontextu reset

Máte pravdu, Heličko,
do Sifonu to asi už nepatří, i když to s dechem života souvisí, ne?
Dech je jeden … a plíce a srdíčko také.
Je zajímavé, že zrovna řeším podobný problém jako Vy.
Neříkám tomu problém, ale nová situace na mé skvělé cestě života…
Takže akceptování a adaptace, pochopení … ne?
Slovo do pranice )))))
Co když se cítíme odcizeni sami v sobě … ??
To je, co? Jen myšlenka proletěla!
Je to hodně široké téma a spousty názorů na tyto problémy a každý jiný … A všechny jsou správné! Zlaté „úhly pohledu“ jak mne tady naučila Heřmánková víla.
Můj úhel pohledu je, začít si dělat pořádek myšlení svého – a že je tam prááááce jak „na kostele“ – říká lidové rčení …
Nu … Babi, jdem na to

babi Helča 2010-05-09 13:36:30, odpověď na #3886 ukázat v kontextu reset

....tápat se může v každém věku,hm to máte naprostou pravdu...teď jde jen o to to přiznat a když né okolo,tak aspoň sama sobě,že?
Jste výborná psycholožka,asi bych Vás potřebovala mít někde u sebe,občas
Máte pravdu,že snad každý človíček má někde v sobě hluboko uloženého něco,nad čím se pak...s přibývajícími roky zamýšlí,rozebírá,zkoumá,zda to neměl udělat lépe,zda udělal dostatečně apod.....ostatně už jsem se tady o tom někde zmiňovala.....
I když člověk tak nějak žije v pohodě,momentálně ho nic netíží,tak nevím,zda to dělají ty splašené hormóny - jak já říkám klimaktériu , stále si vyčítám,že jsem mohla udělat více,trápí mě momentálně to jak se mi vzdalují děti,manžel /dnes se tomu výstižně říká - trpět ponorkovou nemocí,že?/, nemáme si co říct jsme si všichni tak nějak lhostejnější,vše je v zaběhlém typu normálnosti až nudnosti dětem jdeme mi staří na nervy,nemaj čas a ani náladu,nebo nervy s námi o čemkoli diskutovat,hned jsou podráždění,uspěchaní .... to jsou normální projevy stáří ??
mně to teda normální nepřipadá
tato diskuze se spíš hodí do rubriky o stáří,že? No a to,že mě to trápí,tak to je asi ta vyrážka?...jenže mě se to udělalo teprve asi před týdnem,kdežto uvnitř se trápím už kolik let
...ale vždy to nějak vytěsním a jedu dál,snažím se na to nemyslet....ovšem že to tam stále je,mi občas dává najevo ale né zloba,jak říkáte, spíš lítost

...tak už dost,abych svými úvahami někomu nezkazila neděli

Revelacao 2010-05-09 12:13:57, odpověď na #3885 ukázat v kontextu reset

Babi, Vy jste naprostá šílená činorodka!!!
Nevím kolik tady komu je let … tápat může každý věk a dobře vysvětlovat může také každý věk. Jde jen o to jaké vyjadřovací postupy zvolí …
Já mám ráda ty podrobně pohádkové:
„Neboj se … Otevři oči, narovnej páteř a rozhlédni se po obrazovce. To je ta velká placička před tebou! Dýchej ještěrčím dechem! Vidíš vpravo nahoře malinký čtvereček ?… Vidíš tam malinký křížek? Ten ale nesmíš odkliknout. Všechno bys vypnul a už bys nic na obrazovce neviděl .. “
Jsem ráda, že jste si upravila sifon na přijatelnou míru – abyste se nám tady neudusila!!!
Na nemoci se dívám jistým systémem jistých moudrých knih jedné úžasné paní a ten systém mi plně vyhovuje. Kdybych mohla jen trošininku naznačit abych nepopudila ….
Dělejte jakože nečtete … jen vánek vlaje pokojem …
Hmmmmmm
Pak tedy vyrážkou se dostává z těla zloba – jako ostatně vše co z těla kůží vytéká, včetně potu, slz, hnisu i krve … Tělo se tím brání a vylučuje to co mu ubližuje.
Duch nás upozorňuje, že něco jsme mysleli špatně. Nemá jinou možnost než prostřednictvím těla.
Pak by bylo dobré na to přijít, kde je v nás cosi divného a ublížilo to tělu … a následně se tělu omluvit, že jsme ho „obtěžovali“ a příště se už „těchto nedobrých myšlenkových pochodů“ vyvarovat. Je to pěkné pozorovat vůkol. Hmmmm
Milé je třeba „kýchnutí“ … odchází rychlá zloba …
Krásný den!

Tady jsem na netu ještě něco objevila a možná se vám to bude hodit …
http://www.maxiorel.cz/files/pravy-alt.pdf

babi Helča 2010-05-09 10:51:08, odpověď na #3865 ukázat v kontextu reset

....pauzička a kuk....
Dobré dopoledne i v sifónu...jak málo stačí...
Revelacao já Vás pasuji na PŘEKLADATELKU písemných odborných projevů našeho dědouška

Vy to totiž umíte vysvětlit i starším lidem,je vidět,že jste na to machr

....protože ať se snažím jak chci,některé jeho výroky v článcích jsou pro mne i po několika čteních prostě TABU,holt mi nebylo zhůry dáno

...ale stejně ho myluju,protože to vše dělá pro lidičky

...zkrátila jsem pytlík a hned se mi s ním krásně dýchá,nekašlu,nebolí na prsou,jen mi vyskočila nějaká svědící vyrážka na hrudníku / na prsou / a Zapper nezabírá,zeby to bylo čištění

...když já jsem hrozná - umažu,vyperu ,umažu,vyperu / vykouřím cigaretu,použiji sifón/

Dědek kořenář 2010-05-08 22:37:04, odpověď na #3858 ukázat v kontextu reset

))

Revelacao 2010-05-08 19:56:28, odpověď na #3856 ukázat v kontextu reset

Babi,
Bylo to dávno … Jeden můj žák se stal mým první průvodcem v PC. Byl to už dospělý muž a expert … Byl ale i přírodní pedagog. Což značí – bezpapírový.
A ještě ke fšemu prima kluk …
Když mi vysvětloval začátky, potila jsem se rozpaky, že tomu nerozumím, že až odejde všechno zapomenu a moc jsem se styděla … Přiznám, že viděl i jak se třepu uvnitř … Respektoval můj speciální slovník – čudlík, tlapka … kouknu nahoru – vidím křížek, kliknu na něj dvakrát, uvidím šedé okénko atd atd … levá myš …
Byl věcný – měl vše pevně v rukou – i rozklepanou kantorku :
Máte kus papíru? Vemte si tužku. Sedněte si. Vidíte na to? Kde máte brýle? Dobrý?
Hledala jsem vše jako bych byla v cizím bytě!
Trpělivě čekal a usmíval se. Kontroloval každou větu co jsem si třesoucí se rukou psala na papír.
„Pište pomalu ať to po sobě přečtete a nepláčete mi za dva dny do telefonu …“
Pořád jsem vykřikovala, že chápu, ale lhala jsem. Stres mi stahoval buňky mozkové i funkci plic. Tajil se dech …
Pak jsem si to musela několikrát podle svého papíru před jeho zraky zkoušet!!! To byl horor.
Přátelství s tímto mužem už trvá hodně let a je stále mým poradcem.
Je kluk do nepohody a tatínek dvou malých dětiček. Tvrdý Skopec.
Kdysi se mi i on se studem přiznal, že když slyší píseň „Lásko má já stůňu“, má slzy. Je to normální. Důvěřoval mi. I muži pláčou. Mám ho velmi ráda.
Perličku jen závěrem.
Jednou mi nešla tiskárna. Po telefonu jsme se mořili – nic. Vše bylo zapojeno, elektrika šla …
Přijel. Kouknul se na zadní stranu tiskárny a lépe zastrčil kabel USB. Tiskárna se rozdrnčela a vyjel papír … Myslela jsem, že se propadnu…
Podíval se na mne po očku – to mu šlo skvěle.
„Vy jste mne chtěla vidět, že? Občas i vaše něžné ručky musí použít hrubou sílu …“
Mám dodnes tlustou knihu, kde si píšu polopatě vše co potřebuji, když se něco nového učím. Když to člověk denně neprovozuje, zapomene. Pak mám jistotu.
Babi, kdybych neměla trpělivost, nemohla bych vykonávat s Láskou své povolání.
To snad ani není trpělivost. To je jen schopnost vcítit se do druhého a pochopit.
Hezký večer! ))))

babi Helča 2010-05-08 18:39:48, odpověď na #3847 ukázat v kontextu reset

....jéje Revelacao,děkuji,děkuji,děkuji
jste úžasná jakou máte trpělivost,víte oni si kolikrát /a teď to vůbec nemá souvislost s těmito stránkami/ hlavně mladí lidé myslí,že stačí říct něco rychle,stručně a hlavně do toho zamontovat cizí slovíčka a my abychom rychle pochopili,tyto problémy mám bohužel s mými syny
...zrovna nedávno mi přišel krásný mejl,hned jsem jim ho poslala - my jsme taky musely mít tu trpělivost a vysvětlovat když se učili prvním krůčkům,slovům a různým dovednostem, tak aby na oplátku měli oni nyní trpělivost se svými rodiči,když už jim to tak rychle nejde,něco hned nepochopí a mají třeba s něčím problémy.Jo jo víte,ono to stáří naštěstí dostihne každého a pak si třeba i vzpomenou.Neříkám...mám hodné syny,ale ta trpělivost a hlavně ten čas na rodiče jim bohužel chybí,nevím,třeba je to tou uspěchanou dobou,rvou se o to,aby uživili rodiny A na posezení a popovídání s rodiči už toho času moc nezbývá,je to smutné,ale je to tak.
...no tak teď jsem do bylinek namontovala trochu svého stesku,ale myslím si,že není jen můj a tak mi to promiňte
...proto vždy velmi ocením,když někdo mladší má se mnou nebo s námi tu trpělivost a hlavně když děti vidí,že rodič se snaží jít s dobou a stále se učí,ale bohužel už to nejde jako za mlada....

Koukám,že dědoušek nakouk i když má SNM ?

Hezký večer a ještě jednou děkuji

Revelacao 2010-05-08 14:20:27, odpověď na #3845 ukázat v kontextu reset

Dědoušku milý

Dědek kořenář 2010-05-08 14:05:27, odpověď na #3844 ukázat v kontextu reset

))

Revelacao 2010-05-08 13:52:30, odpověď na #3841 ukázat v kontextu reset

Je to tak, babi,
má to logiku. Když ten pytlík zasunete za kroužek hodně zmenšíte jeho velikost (obsah).
Třeba na čtvrtinu – 25 %.
Začnete vydechovat. Nejprve zaplníte tu „velikost“ pytlíku za kroužkem a zbytek fučí ven špuntem. Pytlík (takový jak jste si přes kroužek udělala) je nafouknut vaším „kuřáckým“ či jiným obsahem plic.
Pak se začnete nadechovat a bubláte dovnitř do sebe.
První se smrskne pytlík, jelikož je naráně první a když už je naprosto smrsknut, začnete vdechovati Boží čistý vzdoušek přes špunt … ))))
Nejprve vcucnete to co je v pytlíku a zbytek přes díru ve špuntu sifonu – tedy čistý vzdoušek z venku! Aaaaaaaaaaaach
Kdybyste pytlík měla tak nastavený, že byste ho celý 100 % nafoukla (při svém výdechu) a už nic nevydechovala ven špuntem, pak byste zpětně vdechovala vlastně pouze obsah pytlíku – tedy Váš obsah jistě zajímavého vzduchu z vlastních plic a dál už nic jiného …
Což by bylo naprosto k udušení …
Možná to píšu také hodně polopatisticky, ale sama vím, že to někdy takto popsáno také potřebuji …
Sama si to nastavuji tak, že kontroluji při bublání „ven“ (výdech) pytlík s tím, že když je už nafouknut (velikost asi 30 % - odhad asi třetina), tak dbám o to, abych ještě dloooouho funěla špuntem do éteru.
Pak ostražitě dohlížím na to, abych po vycucnutí pytlíku (při nádechu) ještě dost dlouho nasávala čistý vzdoušek špuntem… Tedy dvě třetiny čerstvého, když třetinu už mám z pytlíku. Mám se totiž ráda a nehodlám se dusiti …
Doufám, že jsem Vám pomohla a nezamotala Vám ještě více hlavičku. ))
)))))))))))))))))

babi Helča 2010-05-08 12:52:04, odpověď na #3841 ukázat v kontextu reset

....to víte,já musím vše rozebrat přímo polopaticky,už mi to tak nemyslí,jsem stará vosoba...

babi Helča 2010-05-08 12:48:50, odpověď na #2854 ukázat v kontextu reset

Dobré poledne Revelacao a Simonko,
....dovolila jsem si to povídání o sifonu vytáhnout tady v diskuzi,abychom nezatěžovaly poradnu.Já abych se přiznala taky nejsem z těch procent vůbec chytrá,ale selským rozumem si myslím,čím kratší ten pytlík je,tzn.že ho více posunu za ten upevňovací kroužek,tím je to pro nás začátečníky lepší a tím teda méně procent?
...a čím si ho posunu až úplně na krajíček,tak tím více se tam vejde vzduchu a tzn.více procent ?
Je to tak,anebo právě obráceně? ...takže když nafouknu malý pytlík,nejsem tak ohrožena svým kuřáckým / u mne !/ dechem,jako když nafouknu velký pytel svého ošklivého vzduchu a tak to už bych měla asi raději dýchat rovnou bez pytlíku,což?
...tak koukám,že musím zkrátit svůj pytlík,beru toho ošklivého zpátky nějak moc a proto se mi občas motá hlava !

babi Helča 2010-04-14 20:43:47, odpověď na #2224 ukázat v kontextu reset

Tak a ještě něco malounko tady,to abyste mohli nad čím dumat,já jdu za chvíli na kutě s panem kulichem a to Vy tady teprve začnete všichni řádit,já si to přečtu ráno,páni,to je raníčko! )) Ještě nikdo nevyzkoušel to hučení do sifónu?Při výdechu zapnu i hlasivky,to je paráda,jako jogíni - óóómmm,zkuste to!Hezkou dobrou noc sovičky!

babi Helča 2010-03-26 08:56:14, odpověď na #2215 ukázat v kontextu reset

Dobré sluníčkové ránko.Děkuji za odpověď,zatím sifon vynechám,ale dýchám zhluboka,dokonce jsem snad i zmákla ten ještěrčí dech,jen mi leží v hlavě ten mikroténový odér,to se mi nelíbí,že ho musím nassávat a ještě s takovou vervou.Ten holotropní efekt je motání hlavy?Tak ten nemám ani s pytlíkem,ani bez něj.Já vím,jdu si důkladněji a znovu pročísti jak dýchat se sifonem,sice jsem četla,ale to víte,vyletí to zase ven jako ptáček z klece,nějak už mi tam ty nové myšlénky nechtějí zvostat.To je jako jsem se snažila učit angličtinu přes PC,naučila jsem se i vyslovovat s tím předříkávačem,ale druhý den je to z hlavy pryč,ach jo a už jsme zase u toho stáří.Babi by moc a moc chtěla toho vědět a tak to nasouvá a ono jí to druhou stranou zase padá ven.Tak co s tím?Jedině dát na tu druhou stranu kyblík a chytat to do něj a zase lejt zpátky,co?Krásný usměvavý den Vám všem ! Jo a stejně si chytím v létě ještěrku,dám do sklenice a budu pozorovat jak dejchá,jestli dědoušek nek......!

Dědek kořenář 2010-03-26 00:08:00, odpověď na #2202 ukázat v kontextu reset

Přehnala jste to. Pytlík je nezbytný proti vzniku holotropního efektu. Za týden začněte znovu. Popíjejte PK.

Revelacao 2010-03-25 21:48:16, odpověď na #2202 ukázat v kontextu reset

Babi,
pan Nový často v návodech píše, že máme začínat se Sifonem v malých dávkách. Přiznám, že to také nepřeháním a dávám si pozor, aby to bylo jen po chvilkách. Také jsem mluvila s paní bylinkářkou u nás a ta mi řekla, že jí osobně se bolesti dostavily dokonce až po dvou měsících. Uvidíme co nám pan Nový napíše ...

babi Helča 2010-03-25 18:19:53, odpověď na #1733 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer i tady,tak jsem dodrnčela,začalo mě bolet na prsou a tak pár dní vynechávám.Musela jsem taky sundat ten pytlík,cítila jsem ten umělý odér z mikroténu až v krku,proč mám bolesti až po kolika dnech bublání?Nejni to také tím,že mám začínající rozedmu plic?Dědoušku poradíte?

babi Helča 2010-03-12 10:09:50 ukázat v kontextu reset

Hezké dopoledne,tak si tady bublám,bublám a taky drnčím.Přišla jsem totiž na to,že je výborné do toho bublání hučet,jako to dělají jogíni,v mládí jsem trochu dělala jógu a tak vím,že oni dost používají tzv.ómování - nádech a výdechem se říká ÓMMMMM.To Vám krásně rozdrnčí mozkovnu a tak i do sifónku si drnčím a jsem celá rozdrnčená,je to fakt dobrá masáž mozku,ó já budu chytrá!!! Jen aby se mi tam nehnuly nějaké špatné myšlénky!Co na Vy na to?Zkusíte taky DRNČET?

Dědek kořenář 2010-03-10 22:24:26, odpověď na #1673 ukázat v kontextu reset

Stačí voda. Nepije se, neinhaluje. Buble, vlhčí, chytá prach.

babi Helča 2010-03-10 10:00:14 ukázat v kontextu reset

Dobré ránko,tak ještě opráším naše plíce,dědoušku můžu si místo vody dát do sifónu Vincentku,nebo jí ředit s vodou?Jo a už tak nekašlu jako na začátku,bublám si u PC /jen když čtu/,bublám si též u TV,ale to dost ruším a tak radši bublám,když jsem sama a pustím si k tomu krásnou relaxační hudbu.Ó já se mám!!!

Dědek kořenář 2010-02-16 01:03:08, odpověď na #1159 ukázat v kontextu reset

A když vám nedá, zkuste jinou babu...

Salix 2010-02-15 23:24:11, odpověď na #1136 ukázat v kontextu reset

Bohužel to dělám každý den (experiment s plícemi), ale já jsem ještě celý poplantaný... Dá-li Bůh, přijdu brzy na to, jak s tím seknout a nerozpadnout se na atomy.

Revelacao 2010-02-14 07:44:05, odpověď na #1131 ukázat v kontextu reset

To jsem si oddechla. Jak si lidé mohou ublížit ... Musím se zeptat hráče na dechové nástroje, jestli obtížnost je také vyšší při hře na nástroj, který má delší zvukovou trubici (lesní roh ...) než kratší. Bože, experimentovat s plícemi ... to je dost odvážné.

Salix 2010-02-14 02:19:39, odpověď na #1131 ukázat v kontextu reset

Tím pádem vyřešeno. Díky.

Dědek kořenář 2010-02-13 23:44:49, odpověď na #1130 ukázat v kontextu reset

Nemohlo.

Salix 2010-02-13 23:41:21, odpověď na #1122 ukázat v kontextu reset

Právěže mám stejnou pochybnost, proto se tu s tím svěřuju Ale pokud hadice bude dost široká a nebude mít více něž 40 cm, mohlo by to "fachčit".

Dědek kořenář 2010-02-13 23:35:45, odpověď na #1117 ukázat v kontextu reset

1) Efekt by se výrazně zhoršil.
2) To nedělejte, jestli nechcete transplantaci plic, tak zapomeňte na silice a esence.

Revelacao 2010-02-13 22:00:20, odpověď na #1121 ukázat v kontextu reset

A nebude tou délkou hadice větší námaha při dýchání?
Ta cesta k Sifonu ... nějak to cítím jako že se něco podstatně technicky změní ... Nevím ... Musíme počkat na pana Nového. Trochu se mi to nezdá ...

Salix 2010-02-13 20:45:38 ukázat v kontextu reset

Díky, přesně to jsem potřeboval vědět. Ale ještě to domyslím s tou hadicí, protože benefit obou volných rukou při dýchání by byl obrovský.

Revelacao 2010-02-13 20:39:50, odpověď na #1119 ukázat v kontextu reset

Zdravím!
Našla jsem povídání o Sifonu z minulých Webovek a přikládám malinkou část, co pan Nový píše zrovna k Vašim otázkám:

„Dýchaný vzduch je probubláván vodou. Raději nechlorovanou nebo alespoň převařenou, ale studenou. Je jí tedy zvlhčován a čištěn. Přídavek bylinných čajů do probublávané vody je nevýznamný, ale kdo chce, například u astmatu a u dlouhodobých dýchacích potíží, může pomocí PPK (1 lžička do obvyklé vodní náplně 150 - 180 ml) připravit čaj, který lze při náhodném vtažení do úst i polknout. V případě akutnějšího kašle, bolesti na plicích apod. je vhodnější stejná dávka směsi PK. Lze přidat i kuchyňskou sůl nebo Vincentku.
Olej nebo glycerin by komplikoval čištění přístroje a zbytečně by již zvyšoval tlakové rázy.
V žádném případě nepřidávejte těkavé látky, kouře či silice, mohlo by dojít k poškození surfaktantu a tím i ke zmenšení povrchu plicních sklípků.“

Tolik citát. Taky občas bublám a přiznám, že mne asi třikrát i přepadlo mírné pobolívání v hrudi. Bohužel v noci, což přiznám, mne poněkud vystrašilo ...
Hezký večer!

Salix 2010-02-13 20:22:04 ukázat v kontextu reset

Já už po dvou dnech začínám taky pěkně chrchlat... Tou esencí jsem myslel například pár kapek dubovek, nebo třeba kapku oleje z čajovníku. (Mimochodem - příjemné je pak ještě do těch roztáhnutých plic dýchat ještěrčím dechem. Ten mi nejspíš zachránil život nebo přinejmenším auto cestou od pana Nového z Pardubic )

babi Helča 2010-02-13 19:40:44, odpověď na #1117 ukázat v kontextu reset

Taky dobrý probublaný večer,není to špatný nápad,že bychom bublali třeba i v leže?Jen jestli nám to pan Nový nezatrhne!!!Co na to ostatní bublající?Já teprve začínám a mám občas pěkný záchvat kašle,je to v normě?Odpoví nám dědoušek Sifónek?Co se týče té esence i to bych brala,ale možná by to dělalo v plicích pěkné brigule,co?

Salix 2010-02-13 19:24:20 ukázat v kontextu reset

Dobrý den všem, tak si tady tak bublám sifonem a napadlo mě následující:
1) Změnil by se nějak efekt sifonu, kdyby se podařilo naroubovat na náustek řekněme hadičku tak, že by nakonec mohl stát opodál?
2) Nebylo by možné posílit efekt sifonu a ještě více zhodnotit čas strávený dýcháním skrz něj třeba přidáním čehosi (esence) do vody v něm obsažené?
// berte prosím jako podnět k diskuzi

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.

Vyhledávání

Přidat k oblíbeným

Nákupní košík

0 položek za 0,- Kč

Přihlášení uživatele