Téma: Dásně - bolavé problémy

Celkem 26 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
mira1011 2011-08-24 19:03:20 ukázat v kontextu reset

Děkuji Sluníčko3, kulíška jsem si hned upletla (hned jak jsem si o tom přečetla) a pár nocí už v něm spala. Jen teď když jsou ta horka, tak také?
Sluníčko3, můžete mi, prosím, napsat na mira1011@centrum.cz? Chtěla bych se na něco zeptat. děkuji.

Sluníčko3 2011-08-23 20:56:06, odpověď na #12265 ukázat v kontextu reset

Ještě jsem si s večerem vzpomněla (už to beru jako samozřejmost) KULÍŠKA až na bradu. Já osobně jak se ochladí spím v kukle (zakoupeno v army shopu), ta nádherně prohřeje celé tváře.

mira1011 2011-08-23 15:42:10 ukázat v kontextu reset

Děkuji, jenže já už to mám snad od konce července, ale dubovky užívám teprve asi týden. Takže teď už to snad odezní. Už jsem si vše objednala . Děkuji ještě jednou!!!

Sluníčko3 2011-08-23 14:20:12, odpověď na #12261 ukázat v kontextu reset

...nějak mi to tu vyskakuje ...takže pokračování...
Proti zánětu TK a LPK po lžičce do vody mimo jídla. Já si ještě vyráběla obkládek z propolisu+ promáčet je dubovkama a udělat obklad. Je to strašná piplačka, ale pomohlo mi to nejvíc. Taky nejíst kyselé ovoce....týden až dva...

Sluníčko3 2011-08-23 14:15:19, odpověď na #12260 ukázat v kontextu reset

Ty dubovky to chce šplíchnout alespoň 8xD a pak alespoň 3xD MO - na vatičku a promazat. Rovněž MO (plus je lepší) dát 1 lžíci do pusy a převalovat, jak dlouho vydržíte a pak polknout.

mira1011 2011-08-23 13:45:25 ukázat v kontextu reset

Prosím stejně "postižené" o radu, jaký průběh a jak dlouho to trvá, než se dásně uklidní. Bez otoku, 1 týdně proplachy kysličníkem u lékaře, zuby v pořádku. Bolesti nejsou, jen mírný tlak a občas se to stěhuje na různá místa i ucho. Cca 4 týdny. Dubovky používám (4 dny), vitamín C, samozřejmě hygiena vč. mezizubních prostor. Jen jsem nervozní, že to trvá tak dlouho. Můžete poradit ještě co pomohlo Vám? a hlavně jak dlouho to trvá??
Děkuji

Dědek kořenář 2010-10-12 21:05:45 ukázat v kontextu reset

Pro okruh známých jsem vyrobil Zubovky RK-ZP, což jsou dubovky RK s 10% propolisu (100 ml = 395 Kč) v kategorii Vzorek, tedy vždy jen 6 kusů najednou. Je to nejsilnější, co jde udělat pro nealergické na propolis. Přesto vymýšlím další věci.

wenca 2010-10-12 08:27:49, odpověď na #6344 ukázat v kontextu reset

Na paradentózu se mi nejvíc osvědčil vit.C v přírodním stavu. Při akutních stavech stačí koupit vaničku kiwi,jíst třikrát denně a spolu se zmizením plodů z vaničky zmizí i ona. Na udržení dobré kondice stačí si chléb sypat petrželovou natí. Ta se dá sbírat i v zimě,stačí odhodit sníh,natrhat a pak záhon zase přihodit sněhem.

Dana 2010-08-11 16:19:19 ukázat v kontextu reset

Přítelova maminka maže dásně s paradentózou Dubovkami tak vehementně, až jí pani zubařka řekla, že ten zub, který měl jít pryč, nevytrhne. A že je úplně neskutečné, jak se zakuklil zpět a drží. A to ještě zub mezi diagnózou a trhací prohlídkou dostal pro jistotu peteli od psa, takže vypadal, že odejde na věčnost sám bez trhání. ..juch.

babi Helča 2010-08-03 20:28:19, odpověď na #6344 ukázat v kontextu reset

....ty zuby? Mizí... ó...ale néééé....

Dědek kořenář 2010-08-03 19:45:30 ukázat v kontextu reset

Tak jsem pokusně obdržel paradentózu, coby bolest dásní až do čela. Dubovky celkem dobré. Mezi kapáním dubovek jsem si tam nalepil propolis na zuby a do toho občas kápl dubovky a mizí to jak jarní sníh.
Teď experimnetuji se žvýkačkou s propolisem, ale je moc tvrdá.

Revelacao 2010-03-19 18:39:23, odpověď na #1974 ukázat v kontextu reset

Moc dobré zprávy!!!!
Krásný víkend!

osmerka 2010-03-19 13:45:37 ukázat v kontextu reset

Hurá už je pátek.
Já jsem taky padla na prdel,když mi to říkala,ale jak listuji netem,tak ono to tak stojí.Je to fakt pěkná darda.
Jinak mamku si musím předcházet-když je malá nemocná,tak je u mamky a je tam skoro pořád.Furt sme na hromadě.Teď měla malá spálu-sedlo jí to na močák.Tak měsíc byla doma.Aspoň se mamka nenudí,mamka se strará ještě o babču a zní teda roste,je horší než malý děcko.( a jak je sprostá).
No abych neodbíhala od tématu.tak dneska si šla pro zuby-když byly z vosku,tak prej seděly,ale stejně bude muset lepit-nemá se to jak přicucnout,když má patro srovnané.Jo a prej tam bude mít aj nějakej špunt,aby si mohla utěsnit díru.
Sem na to zvědavá-protézu bude mít až do krku,tak to jí bude furt natahovat.
Dásně se pěkně hojí už to prý ani tolik nebolí.Eště že ty bylinky existují.
Zas písnu mějte se.

Levandulka 2010-03-16 16:22:23, odpověď na #1834 ukázat v kontextu reset

Omserko, teď jste mi vyrazila dech - já to vážně brala jako překlep - a ona je to pravda .
Propána, tak to já jsem z laciného kraje...
Nevím ale rozsah prací, které je zapotřebí udělat, materiál - to všechno jsou pálky...ale takhle vysoké, to se mi jeví na první pohled až přemrštěné.
Tak MO mne prve napadl dobře, to jsem ráda. Že je úžasný? A taky skoro na všechno....
Ruku dál mažte, jasně, a buďte opatrná...
Všechno chce svůj čas.
Víte, co mi líbí? Váš vztah s maminou, nejenom podle vaší péče o ní, ale i mluvou - mamina, pusinu...jste hodná dcera. A mamina asi správná maminka, když vás takhle hezky v životě naučila.
Mějte se obě hezky .

osmerka 2010-03-16 06:51:18 ukázat v kontextu reset

Dobré ránko,
děkuji za informace všecko přepošlu a nebo hned udělám a odpo zanesu mamině.(pusinu si mamina vyplachuje měsíčkovým olejem a dá se to).Jinak včera mamka byla na obtisku-prej jí tekly slzy jak na to pan doktor tlačil,ale třeba jí koonečně ta protéza bude držet a nebude muset lepit.Jinak jsem se opravdu nepřeklepla byla by to teda uleva,ale tolik peněz opravdu nemá a ani my né.Od spolužačky taťka dal za zuby 150000,- a je velice spokojenej.
Ortézu už radši nenosím-nedá se stím řídit a ani pracovat,tak mažu jak divá.Večer si pak oddychnu když už nic nemusím a ručka pěkně odpočívá.
Tak já zas písnu co a jak.
Mějte se a já mizím do práce.
osmerka

Levandulka 2010-03-15 09:04:01, odpověď na #1793 ukázat v kontextu reset

Ahoj osmerko,
to je príma, že ruka nevykazuje větší známky poškození - byla jste na rentgenu? Jste šikovná - tím teď myslím zpacifikování bolesti a uvedení do stavu v poho . Tady zase napadl sníh a klouže to - tak opatrně, ano?
Mamina je taky šikovná, poradila si. Neudělala jste v té ceně jednu nulu navíc? Tak drahé zoubky by byly z té nejluxusnější kliniky a ještě snad i s kvalitními hodinkami jako dárek .
Ale i těch 16 tisíc je cena...ojojojojoj. Zubařské práce jsou ale dneska opravdu velmi drahé. Věřím, že se mamka s lékařem (je fajn, že potkala starostlivého) dneska domluví.
Velké trápení už má za sebou a teď už bude každým dnem jenom lépe a lépe.
Přeji vám oběma hezký den

babi Helča 2010-03-15 08:47:34, odpověď na #1793 ukázat v kontextu reset

Zdravím, a COŽE - zuby za 160.000,-Kč? Proboha,kde to žijeme?Jinak jestli mohu poradit - asi 15 hřebíčků do 200ml oleje,nechat vylouhovat a pak natírat,voní to stejně jako když Vám dělají amalgám do zubů a hlavně to znecitliví,nebolí.Také to mám vyzkoušené na různé vyrážky - hřebíček by měl mít antibiot.účinky,ale nechci tady dědečkovi kecat do řemesla,fůj to se nedělá !Hezký sluníčkový!

osmerka 2010-03-15 08:09:04 ukázat v kontextu reset

Zdravím,nějak rychle nám ten víkend utekl-zas do práce.
Děkuji za palečky.Ruku jsem mazala kostivalem míchanou s měsíčkovým olejem a celkem v poho.
Mamina se doma nudila a tak ze staré protézy -(pilovala jak divá),si udělala novou,aby aspoň mohla do obchodu bez studu.
Dneska jde na obtisk je tam mladej doktor-starostlivý,tak jsem zvědavá jestli mamina aspoň žblechtne a řekne mu co a jak.No uvidíme.Nové zuby by jí prišly na 160000,-a stejně by nedrželi.
Tak jo a já mizím do práce,pak dám vědět jak mamina dopadla.
Jinak hezké pracovní pondělí

Revelacao 2010-03-11 19:47:04, odpověď na #1716 ukázat v kontextu reset

Vím!
Když člověk nemá představu jak to v ústech vůbec vypadá a hledají se cesty, jak to "vypolstrovat" aby se to trochu uklidnilo a mohly vodičky působit ... Jsou to věci ... Uf uf .

daja 2010-03-11 19:40:45, odpověď na #1716 ukázat v kontextu reset

Osmerko nemohu jinak pomoci než jen popřát hodně rychlé uzdravení oběma. Mně na bolesti dásní pomáhal hřebíčkový olej. Kupuje se v lékarně. Po natření je pocit jako znecitlivění.
Třeba i to by trošinku pomohlo od bolesti.
Držte se obě.

Levandulka 2010-03-11 19:25:23, odpověď na #1710 ukázat v kontextu reset

Osmerko - holka jedna nešťastná....vydržíte celou zimu a poslední den sněhu si přivodíte takovou nepříjemnost - to máte domácnost jako u chromajzlíků - jéjda jéjda. Foukám, foukám .
Mám radost, že se věci s dásní mamky daly do pohybu. Osmerko, zavolejte DK a zeptejte se ho na možnosti, jak ulevit mamině od zánětu a jak pomoci k jeho zlikvidování. Řepíkovou ano, dubovky jasně, třeba ještě MO - nevím, přeci jen má DK zkušenosti a ty se vám teď budou moc hodit. Viděli ten zánět v nemocnici?
Jasně, že se budou držet palce - to se tu dělává automaticky Ono to nějak zvláštně funguje .
Mamina bude usměvavá určitě - jenom při té bolesti se křiví pusa holt nějak jinak, do úsměvu je daleko - ale vrátí se, nebojte se.
S tou žvýkačkou Revelacao opatrně - aby se v noci nevdechla.....
Tak se tam mějte osmerko s mamkou jak nejlépe to půjde. Moc zdravím vás i maminu .

Revelacao 2010-03-11 18:35:46, odpověď na #1710 ukázat v kontextu reset

To je hezké. že se nám ozýváte Osmerko!
Je to dobré, že se celá situace dala do pohybu. Ještě vyřešit tu velkou destičku co odírá tvář. Jste s maminkou bojovnice! Dubovky by měly pomoct se zánětem, ale pokud to bude neustále drápat, tak to není dobré. Nedá se něco na tu destičku nalepit?
Je to sice směšné, ale kdysi, když nebyla ta „tvárná hmota“ při nošení rovnátek, pomáhali si lidé žvýkačkou, aby to nedralo … Třeba alespoň na noc a k tomu Dubovky aby se to pár hodin mohlo vzpamatovat a trochu hojit. Kost se uklidňuje a to je prima.
Musíte být opatrná. Klouže to a sníh se znovu trochu objevil. Teď jste bolavé obě …
Tak tady držíme palečky všichni, ať máte kolem sebe dobré lidičky a hojíte se obě!
Hezký večer! ))))

osmerka 2010-03-11 18:11:04 ukázat v kontextu reset

Zdravím moc všechny,kteří posílají rady a podporu.
Moc děkuji.No ono je to sice fajn přejít k jinýmu doktorovi-mamina stím byla u sv.Anny a tam jí rovnou přesunuli do Bohunic.Takže velkej výběr nemá,koukal na to i pan primář,ale bohužel prý jsou jen 2 takhle těžký případy a mamka je ten horší.
Dneska byla na kontrole její pan doktor tam nebyl,ale pan asistent,ten jí pochválil,že má kost pěkně zhojenou,ale bohužel díra na patře se né a né zacelit.Ale aspoň už jí poslal na protézu,tak jsem zvědavá.Má dubovku aj řepíkovou směs.Tak poctive vyplachuje.Už nemá takový bolesti jak předtím,ale má pro změnu na tváři z vnitřní strany zánět jak blázen-prej je to od destičky,kterou musí nosit.Jak je jí velká a nedrží,tak se jí to odírá o tvář a teď tam má ten zánět.
Držte nám palce ať to máme za sebou.A mamina doufám,že už bude v klidu usměvavá ženská jak předtím.
A dneska jak nám napadl ten nádhernej peršan,tak já sebou liskla a má ruka se dostala pod mé těžkopádné tělo a ups mám jí v ortéze,pěkně to vní škube,držím pusinu,neboť mamina má jistě větší bolesti a skučí jen když sme sami.
Tak zbytek krásný a ničím nerušený večer přeje ošmerka

Revelacao 2010-03-07 12:52:21, odpověď na #1590 ukázat v kontextu reset

Ještě jsem vyloupla toto krásné povídání k problému:

Dědek kořenář 2010-03-07 11:15:04
Někdy dobří lékaři už mají tolik pacientů, že další nepřijímají a přijímají jen ti, kterým hynou...
Faktem je, že potom nezbývá než hladit a modlit, a když upadne uhnilá kost, tak jen hladit, protože modlit se není čím. Ještě by se dalo soudit. Ani si numíte představit, jak taková perspektiva zvýší lékařovu administrativu... a mnohdy i péči. A to je právě ten další problém, kdy lékař neperspektivního pacienta nepřijme. Postižení sice přicházejí, ale to je problém spíše politický, který ale u nás těžko někdo vyřeší.
Žijeme v hektické a velmi nestereotypní době. Myslím, že tolik zajímavých změn na Zemi ještě nebylo, než za posledních 100 let. A my jsme v tom dosud živí. Je to fantastický dar. Podívejte, na to hemžení politiků a marné duchovní výkřiky němých hluchým. Past touhy vlastnit vybičované reklamou až po smrtonosné myšlenky závislých. Země se viditelně učí lidskou hračkou, co může od života na sobě očekávat a chová se jako naivní předpubertální děcko, které dostalo atomové sirky. Zemi ničí zákon o duševním vlastnictví velmi zákeřným způsobem. Je to blok technického a duchovního rozvoje pozemšťanů, protože každý, kdo cokoliv vymyslí a zaregistruje si to první, má nárok na prodej vstupenek na vše, kde je to použito a ze všech svých ekonomických a následně právních sil ekonomikou přizpůsobených brání jakýmkoliv dalším novinkám, které by zlatou stařinku předběhly. Proto většina převratných vynálezů mizí v trezorech a jen díky sv. válce část z nich vyšla ven. Všichni se podřizujeme vládě majitelů a snažíme se také stát majiteli. To naznačuje jenom jedinou možnou cestu. Vládnoucí si nás musí zaregistrovat a kontrolovat co nejlépe, aby mohl modernější otrokářský řád zamořit vše živé a konečně jsme mohli poručit větru a dešti. Protože tento systém vede ke kolapsu administrativou a tím se znehodnotí do té míry, kterou vidíme v CZ. Povšimněte si, jak malá zemička světového významu zaniká v parazitizmu a kanibalizmu přítomných a za pár let tu nezazní ani tuzemský jazyk.
Takhle to dopadá, když někdo včas nemá dubovky...

Revelacao 2010-03-07 12:37:57 ukázat v kontextu reset

Zkusila jsem opět Dásně odloupnout a trochu probrat, aby zůstalo to podstatnější …
Snad to pomůže nové diskuzi …

osmerka 2010-02-25 20:57:22
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu,moje mamka 55let je po operaci horního patra,měla tam nádor-po odstranění měla díry takže vůbec nemohla jíst,pít-všechno měla v nose nebo se jí to usadilo v dutinách nyní je po další nepodařené operaci-pořád má někde malou dírku nemůže pořádně komunikovat...(je bezzubá).Aby jí zadělali díry vzali jí sliznici z vnitřní strany dásní,má nyní odhalenou kost,hrozný bolesti a pan doktor jí řekl,že bohužel stím se musí naučit žít.Chci se informovat co by pomohlo na zaceleni a aby se uchytla tkáň.
Moc děkuji za informaci.
osmerka

Dědek kořenář 2010-02-26 03:39:17
Doporučil bych několikrát denně prostříknout REK z rozprašovače neředěné, protože to je hojivka. Při bolesti asi pomůže jen RK.

Revelacao 2010-02-26 21:50:25
Milá paní,
Váš problém mne oslovil svou naléhavostí a přeposlala jsem celé Vaše povídání svému lékaři, který mi před jistou dobou dásně operoval (řešili jsme jiný problém) Posílám jeho odpověď. Věřím, že Vás potěší. Vaši maminku moc zdravím! ))

Citace:
Dobrý večer, půjdu rovnou k meritu věci;
existují preparáty na basi carboxycelulosy(vazký základ) kterým lze byť dočasně pokrýt vzniklé defekty opakovaně tak, že rané plochy jsou kryty a díky obsahu některých látek pak je indukováno hojení a reepitelizace defektů. Některé mají přísadu anestetickou (bolest tlumící).
Vhodný preparát je např. Solcoseryl. Trochu mne překvapuje, že dotyčný(í) lékař(i) už toto neaplikovali a nereagovali na stesky této pacientky, protože tyto preparáty jsou chronicky známé. Čili ať je pacientka o tuto službu požádá, taková terapie by měla být samozřejmostí a součástí takového výkonu až do úplného vyhojení.
Já také poměrně často odbírám slizniční štěpy a vždy odběrové místo ošetřím výše popsaným způsobem s tím, že pacientovi předám tubu a naučím jej tuto hmotu aplikovat dle potřeby na příslušné místo..

osmerka 2010-02-27 15:54:31
mamka má obnaženou kost z vnitřní strany na horním patře.Po první operaci se jí nepřichytila sliznice,když ríkala doktorovi,že má v ústech zápach,bolesti... jen jí tu ránu vyčistil peroxidem a hotovo po 2 týdnech ji vypadla uhnilá kost -nevím jak to popsat,ale horní patro uprostřed.Teď je po další operaci a jak už jsem psala má odhalenou kost -levá strana.klenbu má vyplněnou sliznicí, tu má přišitou až do krku v podstě má horní patro srovnané,takže jazyk nemá kam dát.

osmerka 2010-03-04 07:51:52
Tak jsem zvědavá jak mamka dneska dopadne u doktora.Od té soboty co si to pravidelně mazala mastičkou,už neměla tak strašné bolesti(dalo se to vydržet).Když se na ránu včera koukala,tak se jí zdála menší.No uvidí co na to pan doktor.hned jak budu mít nějaké informace písnu co a jak.
Děkuji a hezky sluníčkový den.
osmerka

osmerka 2010-03-06 09:18:39
Dobré ránko,
mamina sice u doktora byla čekala na něj 2hod.a pak se dověděla,že byl odvolaný k operaci.Takže bohužel až zas další čtvrtek budem chytřejší.jinak mastičku jsem koupila tu co napsal pan doktor.Je bez předpisu,další je na oči a tam už je potřeba recept.Mamině jsem ani neříkala cenu,jinak by to sňou asi šlehlo (250,-) ale hlavně že to pomůže.zas jí budu muset dokoupit.
Ještě moc děkuji.

Levandulka 2010-03-07 10:09:54
Dobré ráno osmerko,
jak tu čtu patálie vaší maminky se zubama - osobně bych co nejdříve změnila lékaře a vyhledala opravdu odborníka. Přístup lékaře maminky se mi zdá více než podivný a s dásněmi není žádná legrace. V dnešní době existuje spousta moderních metod, jak dát dásně dokupy.
Jasně, že je rozhodnutí jenom na vaší mamince, ale u dásní žádné hlazení nepomůže - tam pomůže jenom kvalitní lékařský zákrok. Na doléčení mám vynikající zkušenosti s dědkovo enterosgelem a dubovkami - tady by už pak byly asi dobré i zubovky.

Revelacao 2010-03-07 10:22:46
Sohlasím s Levandulkou.
Už to, že se můj lékař podivil nad postupem ... lékař nemůže nechat pacienta trpět. Samozřejmě to chce mít odvahu hledat poradu jinde. A člověk se bojí zkusit změnu.

Levandulka 2010-03-07 11:01:56
Revelacao, ano, pořád ještě spousta lidí vzhlíží s bezmeznou důvěrou ke "svému" lékaři. A bohužel se nechávají demolovat.... Nemusí se hned měnit lékař - exisutují konzulatce s jiným lékařem - lékař si je nechá zaplatit - ale ta platba je mnohdy velmi vyplatí, ušetří finanční prostředky následně. Na základě konzulatace je možné se potom rozhodnout, zda zůstat u svého lékaře nebo ho změnit.
Pacienti si ani dnes neuvědomují, že jsou pro svého lékaře kšeft - a ne malý. Přináším-li někomu peníze, proč je nosit tam, kde mi nepomůžou nebo mají přístup, který mi nevyhovuje?
Zuby jsou dost drahým odvětvím, které se bude platit čím dál tím více. Správná péče o zuby tedy předchází pozdější vyndavání peněz z našich peněženek.
Chodíme jenom z nostalgie pro rohlíky k pekaři, který je dělá připečené, má je na špinavých platech? Myslím si, že určitě ne. Pekaře změníme raz dva. A to jde jenom o rohlíky.
Proč se tedy bát změny, která nám prospěje?
Zákrok na dásních bolí, auau. Ale je tolik prostředků, jak následné bolení zmírnit, dbát o správné zahojení. A hlavně - lékař by měl pacienta kontrolovat, probírat s ním možnosti - nenechat ho trpět. Zuby jsou spojeny s dalšími orgány v těle. A může se zadělat na daleko větší problém, než se původně jevil.
Osmerko, proberte to všechno s maminkou a přeji šťastné rozhodnutí.

Dědek kořenář 2010-03-07 11:15:04
Někdy dobří lékaři už mají tolik pacientů, že další nepřijímají a přijímají jen ti, kterým hynou...
Faktem je, že potom nezbývá než hladit a modlit, a když upadne uhnilá kost, tak jen hladit, protože modlit se není čím. Ještě by se dalo soudit. Ani si numíte představit, jak taková perspektiva zvýší lékařovu administrativu... a mnohdy i péči. A to je právě ten další problém, kdy lékař neperspektivního pacienta nepřijme. Postižení sice přicházejí, ale to je problém spíše politický, který ale u nás těžko někdo vyřeší.
Žijeme v hektické a velmi nestereotypní době. Myslím, že tolik zajímavých změn na Zemi ještě nebylo, než za posledních 100 let. A my jsme v tom dosud živí. Je to fantastický dar. Podívejte, na to hemžení politiků a marné duchovní výkřiky němých hluchým. Past touhy vlastnit vybičované reklamou až po smrtonosné myšlenky závislých. Země se viditelně učí lidskou hračkou, co může od života na sobě očekávat a chová se jako naivní předpubertální děcko, které dostalo atomové sirky. Zemi ničí zákon o duševním vlastnictví velmi zákeřným způsobem. Je to blok technického a duchovního rozvoje pozemšťanů, protože každý, kdo cokoliv vymyslí a zaregistruje si to první, má nárok na prodej vstupenek na vše, kde je to použito a ze všech svých ekonomických a následně právních sil ekonomikou přizpůsobených brání jakýmkoliv dalším novinkám, které by zlatou stařinku předběhly. Proto většina převratných vynálezů mizí v trezorech a jen díky sv. válce část z nich vyšla ven. Všichni se podřizujeme vládě majitelů a snažíme se také stát majiteli. To naznačuje jenom jedinou možnou cestu. Vládnoucí si nás musí zaregistrovat a kontrolovat co nejlépe, aby mohl modernější otrokářský řád zamořit vše živé a konečně jsme mohli poručit větru a dešti. Protože tento systém vede ke kolapsu administrativou a tím se znehodnotí do té míry, kterou vidíme v CZ. Povšimněte si, jak malá zemička světového významu zaniká v parazitizmu a kanibalizmu přítomných a za pár let tu nezazní ani tuzemský jazyk.
Takhle to dopadá, když někdo včas nemá dubovky...

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.

Vyhledávání

Přidat k oblíbeným

Nákupní košík

0 položek za 0,- Kč

Přihlášení uživatele