Téma: Káva, kávička, kafe, kafíčko...

Celkem 11 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
Dana 2010-07-26 17:56:06 ukázat v kontextu reset

Já mám kávu moc ráda. Nejraději presovanou, pak překapávanou a pak rozpustnou. Klasického českého turka jsem pívávala, ale mám z něj žaludeční problémy, tak už ne. Z džezvy jsem ještě neměla.
Jinak když si vychutnat kafíčko, tak picolo. Stačí mi malinká kávička, ale hodně silná. Nemusím k ní cukr, mléko ani smetanu a ani zákusek, ale sklenkou vody nepohrdnu. Tuto vynikající sílu si dávám tak jednou, dvakrát za měsíc.
Celkem vypiji tak tři až pět klasických káv (síla pressa) za týden.
Hřeším totiž ještě čokoládou, 70% kakaa a více, to je moje slabina.

daja 2010-06-22 11:36:00 ukázat v kontextu reset

zase chyba. NE !!! rozpustné

daja 2010-06-22 11:35:29 ukázat v kontextu reset

Rychle než přijde šéf. Dnes říkali v rádiu, že se mají na ochranu srdéčka pít 2 až4 šálky denně kávy. Ale na ty rozpustné nahrážky. Vrátila jsem se zpět k turkovi piji denně 1 někdy 2 a kupuji voňavou Vulkano silnou a pochutnám si Fakt. Mazitím piji ajurvédské kávy. Jsou 4 druhy a vynikající. Jen si musíme na ně zvyknout.

babi Helča 2010-06-22 11:20:58, odpověď na #5387 ukázat v kontextu reset

...i Vy pokušitelky,už mě zase svádí...

Gio 2010-06-22 10:16:53, odpověď na #5348 ukázat v kontextu reset

Turecka kavicka = kusok raja na zemi
Nenapodobitelna, lahodna, silna, vonava, povzbudiva, trvajuca a stekliva chut..)

kavomilka 2010-06-21 12:41:31 ukázat v kontextu reset

No tak to by nešlo nepřispět!!Tak já donedávna taky turkařka ale od jéžiška presovačka a teď jsem se někde dočetla že ten kofejn néni takovej neřád ale to kafčo je mooc kyselinotvorny-takže nás okyseluje víc než je zdrávo, což zvládáme i tak tím ostatním jako je dobrý papu a nedejchání a stresík a tak.....no prostě co ted stím nevim ale skoušela jsem ty náhražky jak njá řikám z bukvic a vono je to zdrávo ale neni to vono tak to dlouho nevydržim.Srdečně Fšem.

babi Helča 2010-04-03 21:55:25, odpověď na #2439 ukázat v kontextu reset

Prostě není nad dobrou kávičku Zandalí,máte pravdu a to si ještě do ní přidám trošičku skořice pro vůni a zamíchám tou stříbrnou lžičkou od babičky,no prostě to mám se vším všudy.Tak co,zkusíme to spolu s těma cigárkama,zatím v této sekci vedu jen monolog,každý kuřák se asi bojí přiznat,nebo tu jsou samí nekuřáci a to je teda babi hanba,styď se!Hezký večer i tady všem než půjdu do hajan s panem kulichem.

Dědek kořenář 2010-04-01 23:38:59, odpověď na #2434 ukázat v kontextu reset

Tak uvidíme...?
))

zandalee 2010-04-01 17:34:04, odpověď na #2430 ukázat v kontextu reset

Babi Heli , vy jste taky turková? )) No tureček je prostě nejlepší kávička. Taky si ho dopřávám. Sice můj tlak je kolísavý rapl, občas to se mnou zacloumá, ale této neřesti se vzdávat nebudu. Neumím to bez kávy, rozpustné jsou z nouze ctnost, melta není káva a žitná (káva), to je sice dobrota, ale nenahodí řemen. A bez té vůně bych byla smutná. Ráno provoněné čerstvou horkou kávou vyloženě dělá dobrou náladu. S tím cigárkem....taky se s ním peru. ( Ale už se chystám praštit s tím. Jenže závislák je nejhorší pacient, klient, slibovač.... Už jsem to jednou dokázala - úspěšně, takže - když teď vím, že to jde, jednou si řeknu dost. To datum se blíží! Při odpolední kávové siestě zdraví Zandalí

babi Helča 2010-04-01 13:26:53, odpověď na #2429 ukázat v kontextu reset

Já se přidávám,bez kafíčka ani ránu a žádné napodobeniny!Ty fujtablové rozpušteniny co jsou cítít jako magi,tak to fakt nemůžu ani ucítit,natož píti.Protože trpím nízkým tlakem,tak si můžu dopřávat,potvrdila jedna Mudr.že můžu kolik chci,tak nevím jak dalece škodí,on nám to tu dědoušek vysvětlí - ne-li vytmaví!A protože vím,že odvodňuje,nakonec zapíjím vodou,tu ostatně piju celý den.Zrovna teď upíjím dobroučkého turka a k tomu pšššššššt cigárko a čtu si tady O kouření,cha cha.Hezký den a dobrou chuť s kávičkou !

zandalee 2010-04-01 13:14:01 ukázat v kontextu reset

Dobré odpoledne všem!
Jak jste na to s kávou? Myslíte si, že škodí? Jednou čtu článek o škodlivosti kofeinu, jednou čtu, že káva je prospěšná. A co já? Chutná mi. Jsem kávař. Černá, voňavá.... to je moje.
Kolik jich smím vypít, abych neměla oči jako lívance? Může mi uškodit? Tak co vy na to?

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.