Téma: Infratopení

Celkem 10 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
Jituš 2011-11-24 13:17:19 ukázat v kontextu reset

Tuto diskuzi jsem založila a mohu říci, že jsem vyzkoušela nabídky téměř všech firem a po dlouhém vybírání bylo jasno: WELLINA a pan Gottwald. Jiné infra vůbec nekupujte, české panely navíc nejsou ani vhodné pro obytné místnosti, ale jen do stájí. Panely jsem si nakonec vybrala kulaté na strop, vypadá to moc hezky. Mám je druhý rok, topení je strašně příjemné-nevíří prach a krásně vás hřeje-jako sluníčko, má životnost asi 100 let, mám přímotopnou sazbu na ele-takže vše ostatní běží na 20-ti hod. noční proud a mám poloviční sazbu za KW. V podstatě by stačilo topit od listopadu do února. Je pravda, že můj byt je ze všech stran prostřední, takže spíše doma větráme, než topíme, když nás sousedi vytápí na 23 stupňů. Mám byt 3+1 a plyn nemám, jen ele a zálohy mám teď 1300-ale vloni mi také ještě vracel ČEZ peníze. Panely mi vyšly na stejné peníze jako kdybych musela koupit kotel, radiátory a projekt na plyn..navíc odpadají náklady na revize kotle a na jeho opravy /ze zkušenosti/. Všichni si mysleli, že jsem blázen a co si to chci do bytu dát a teď mi to každý závidí. Navíc v každé místnosti mám termostat a mohu nastavovat teplotu-když jsem doma sama, stačí vytápět např. jednu místnost. Opravdu DOPORUČUJI

MB 2011-11-23 17:42:01, odpověď na #9874 ukázat v kontextu reset

Dobrý den poldi,

rád bych ty panely koupil na chatu, máte je ještě?

Drakeus 2011-04-07 18:39:44, odpověď na #2610 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
S panely IT i Sunnyhouse jsem se již setkal, tudíž "fungují" avšak provedení nic moc. Po dvou letech provozu jsou hrozně očouzený a nevypadají moc k světu. Na zkoušku jsem si koupil taky jeden panel od rakušáku (wellina) a zatím spokojenost. Mám ho první sezónu. Tak uvidíme co do budoucna. Pokud bude v pořádku vyměním i ostatní české výrobky. Každopádně doporučuji si pár firem oběhnout a hlavně všechny výrobky vidět na vlastní oči. Na internetu na těch obrázkách to vypadá vše stejně. Většina firem umožňuje nezávaznou poptávku, když pošlete údaje o stavbě určitě Vám orientačně něco spočítají. Zkuste pana Gottwalda ( www.infratopeni-gottwald.cz ), se kterým jsem o problematice infratopeni diskutoval a případalo mi, že jako jediný tomu rozumí!.... .

poldi 2011-03-19 10:40:42, odpověď na #9812 ukázat v kontextu reset

Zdravím. Před čtyřmi roky jsem se velice nadchla reklamou na infravytápění a pořídila do nově nabyté nemovitosti pět velkých infrapanelů.(Ono trochu nebylo zbytí, jelikož jsem se stěhovala do roubené chalupy bez přístupové cesty v zimě. Bylo prvního listopadu a za tři dni nasněžilo.) Elektrikář mi můj koncept rozmluvil a panely doporučil na zkoušku dát do jedné místnosti. Moc krát jsem mu pak v duchu děkovala. Přestože panely nadimenzoval odborník, teplota v místnosti se vždy pohybovala jen pár stupňů nad venkovní teplotou. Tu nedostatečnost nejspíš způsobila trvalá vysoká vlhkost jak vzduchu, tak zdí. Určitě si na to dejte pozor a zjistěte si, jak je na tom váš dům či byt. Velkou vlhkostí je účinnost vytápění podstatně znížená. Jinak to teplo je velice příjemné a na teplotní pohodu postačuje podstatně nižší teplota, to potvrzuji a garantji, a prádlo u toho krásně vyschne. V podstatě se vším jsem byla spokojena, až na to, že to moc netopilo.
Takže mám na půdě pět panelů, tři ještě originál balené, pokud máte chuť to zkusit, přenechám vám je za symbolickou cenu, eventualně zapůjčím k vyzkoušení. Je ovšem potřeba mít dům alespoň standartně zateplený, a pokud si vzpomínám sádrokarton není přiliš vhodným materiálem pro tento způsob vytápění. Nejlépe pokud jsou zdi z materialu, který se ohřeje a je shopný teplo akumulovat.

Fanynka 2011-03-17 17:45:14, odpověď na #9795 ukázat v kontextu reset

Mohl byste nám sem, prosím, napsat ještě nějaké podrobnosti? Zajímaly by mě např. jejich rozměry vůči rozměrům místností a také jejich celková cena včetně montáže.

Fanynka 2011-03-17 13:23:20, odpověď na #9790 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, pane Madl
Jsem osobně moc ráda, že jste sem tu svoji zkušenost s infrapanely dal, zaujalo mě to. Také jsem se o to před časem zajímala, ale netroufla si sama za sebe tu zkušenost udělat .

Madl Milan 2011-03-17 11:25:03 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
infrapanely mám doma a jsem s nimi maximálně spokojen. Máme RD o cca 120m2, porotherm 44cm bez zateplení. Po dvou letech provozu jsme na cca 15 000 Kč/rok a to topíme na cca 25°C. Když jsem to porovnával se sousedy s plynem, byly jsme i o prá korun níže. K tomu máme sazbu D45d a ta nám ušetří v porovnání s nimi více jak 6 000 Kč/ rok. Topení je tiché, nevíří prach a vzduch není suchý jako u jiných topení. Koupil jsem si ty dražší panely rakouské od Welliny. Bydlím kousek o Prahy tak jsem se obrátil přímo na dovozce - usby s.r.o., http://www.usby.cz a po zaslání podkladů jsme se osobně sešli, probrali příkony, umístění a celé topní mi udělali na klíč. Prakticky do 14 dní jsem měl všechno hotovo. Po dvou letech jsou panely jako nové, bezvadně fungují. Známý si také koupil infrapanely ale levné od IT a ty mu do roka zmavly a udělaly se mu na nich tmavé skvrny a protože mají zbytečně na vysokou teplotu, musí je mít na stropech a když pod nimi sedí, po hodině ho bolí hlava a u stropu má hodně teplo. Tak jsem rád že jsem si připlatil a mám kvalitní topení certifikované a teplo mám v celé místnosti rovnoměrně všude stejně.

Jituš 2010-04-08 08:09:54 ukázat v kontextu reset

Díky, díky...podlahové plánuji jen do koupelny, v ostatních místnostech budu mít lino, tak to nevím, jestli pod něj jde nějaké topení dát, ale optám se. Dám tedy plyn. kotel a radiátory, díky za rady

Dědek kořenář 2010-04-07 21:28:53, odpověď na #2610 ukázat v kontextu reset

Já doporučuji jakékoliv podlahové topení. Podobné panely jsem měl, ale efekt ne.

Jituš 2010-04-07 07:33:55 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s Infrapanely /např. firmy IT n. sunnyhouse/, jaké vychází náklady na běžný provoz na měsíc a na jakou velikost domu či bytu. Ráda bych při rekonstrukci zvolila tento druh topení, protože nevíří prach a také mi dost vadila hlučnost plyn. kotle a jeho neustálé opravy a údržba. Moc díky za jakékoliv zkušenosti JITKA

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.

Vyhledávání

Přidat k oblíbeným

Nákupní košík

0 položek za 0,- Kč

Přihlášení uživatele