Téma: Infratopení
Celkem 10 příspěvků.
| Jituš 2011-11-24 13:17:19 | ukázat v kontextu reset |
|
Tuto diskuzi jsem založila a mohu říci, že jsem vyzkoušela nabídky téměř všech firem a po dlouhém vybírání bylo jasno: WELLINA a pan Gottwald. Jiné infra vůbec nekupujte, české panely navíc nejsou ani vhodné pro obytné místnosti, ale jen do stájí. Panely jsem si nakonec vybrala kulaté na strop, vypadá to moc hezky. Mám je druhý rok, topení je strašně příjemné-nevíří prach a krásně vás hřeje-jako sluníčko, má životnost asi 100 let, mám přímotopnou sazbu na ele-takže vše ostatní běží na 20-ti hod. noční proud a mám poloviční sazbu za KW. V podstatě by stačilo topit od listopadu do února. Je pravda, že můj byt je ze všech stran prostřední, takže spíše doma větráme, než topíme, když nás sousedi vytápí na 23 stupňů. Mám byt 3+1 a plyn nemám, jen ele a zálohy mám teď 1300-ale vloni mi také ještě vracel ČEZ peníze. Panely mi vyšly na stejné peníze jako kdybych musela koupit kotel, radiátory a projekt na plyn..navíc odpadají náklady na revize kotle a na jeho opravy /ze zkušenosti/. Všichni si mysleli, že jsem blázen a co si to chci do bytu dát a teď mi to každý závidí. Navíc v každé místnosti mám termostat a mohu nastavovat teplotu-když jsem doma sama, stačí vytápět např. jednu místnost. Opravdu DOPORUČUJI |
|
| MB 2011-11-23 17:42:01, odpověď na #9874 | ukázat v kontextu reset |
|
Dobrý den poldi, |
|
| Drakeus 2011-04-07 18:39:44, odpověď na #2610 | ukázat v kontextu reset |
|
Dobrý den, |
|
| poldi 2011-03-19 10:40:42, odpověď na #9812 | ukázat v kontextu reset |
|
Zdravím. Před čtyřmi roky jsem se velice nadchla reklamou na infravytápění a pořídila do nově nabyté nemovitosti pět velkých infrapanelů.(Ono trochu nebylo zbytí, jelikož jsem se stěhovala do roubené chalupy bez přístupové cesty v zimě. Bylo prvního listopadu a za tři dni nasněžilo.) Elektrikář mi můj koncept rozmluvil a panely doporučil na zkoušku dát do jedné místnosti. Moc krát jsem mu pak v duchu děkovala. Přestože panely nadimenzoval odborník, teplota v místnosti se vždy pohybovala jen pár stupňů nad venkovní teplotou. Tu nedostatečnost nejspíš způsobila trvalá vysoká vlhkost jak vzduchu, tak zdí. Určitě si na to dejte pozor a zjistěte si, jak je na tom váš dům či byt. Velkou vlhkostí je účinnost vytápění podstatně znížená. Jinak to teplo je velice příjemné a na teplotní pohodu postačuje podstatně nižší teplota, to potvrzuji a garantji, a prádlo u toho krásně vyschne. V podstatě se vším jsem byla spokojena, až na to, že to moc netopilo. |
|
| Fanynka 2011-03-17 17:45:14, odpověď na #9795 | ukázat v kontextu reset |
|
Mohl byste nám sem, prosím, napsat ještě nějaké podrobnosti? Zajímaly by mě např. jejich rozměry vůči rozměrům místností a také jejich celková cena včetně montáže. |
|
| Fanynka 2011-03-17 13:23:20, odpověď na #9790 | ukázat v kontextu reset |
|
Dobrý den, pane Madl |
|
| Madl Milan 2011-03-17 11:25:03 | ukázat v kontextu reset |
|
Dobrý den, |
|
| Jituš 2010-04-08 08:09:54 | ukázat v kontextu reset |
|
Díky, díky...podlahové plánuji jen do koupelny, v ostatních místnostech budu mít lino, tak to nevím, jestli pod něj jde nějaké topení dát, ale optám se. Dám tedy plyn. kotel a radiátory, díky za rady |
|
| Dědek kořenář 2010-04-07 21:28:53, odpověď na #2610 | ukázat v kontextu reset |
|
|
|
| Jituš 2010-04-07 07:33:55 | ukázat v kontextu reset |
|
Dobrý den, |
|
.... . 
Já doporučuji jakékoliv podlahové topení. Podobné panely jsem měl, ale efekt ne.