Téma: Intelektuální a otevřená rubrika babči Helči. Vítejte!

Celkem 238 příspěvků.

Pro odeslání odpovědi se prosím přihlašte.
babi Helča 2011-01-22 18:07:29, odpověď na #8169 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem....
Koukám,že je to už zase měsíc,co jsem tu naposledy byla...tak vám sem dám pár vět k zamyšlení :

Kdo dobře chodí, nezanechává stop.
Kdo dobře mluví, nedopouští se chyb.
Kdo dobře počítá, nepoužívá počítadla.
Kdo dobře zavírá, nepotřebuje závor ani klíčů,
a co zavře, nikdo neotevře.
Kdo dobře svazuje, nepotřebuje provazů ani uzlů,
a co sváže, nikdo nerozváže.

To je, proč moudrý
vždy dobrotivě pomáhá lidem -
a nikoho nezavrhuje.
Vždy dobrotivě pomáhá tvorům -
a nikoho neodmítá.
Tomu se říká skrytá osvícenost.

Proto ten, kdo koná dobro,
je nedobrému učitelem;
ten, kdo nekoná dobro,
je dobrému cenným materiálem.

Nemít v úctě, co je pro nás učitelem,
nemít v lásce, co je pro nás cenným materiálem,
vede - i přes všechnu chytrost - k velkým omylům.
Tomu se říká potřebnost prozíravosti.

Zdravím vás tu všechny příznivce Dědka kořenáře.......a zase někdy...

Sluníčko3 2010-12-22 18:21:37, odpověď na #8163 ukázat v kontextu reset

))))

Dědek kořenář 2010-12-22 17:36:26, odpověď na #8121 ukázat v kontextu reset

Žena nevyšla z mužovho rebra a ani z boku!
Žena vychází z mužské spermie s chromozómovým párem č. 23 XX. A to není dopravováno z boku, ale... hmmm, ukazovat vám to nebudu, podívejte se od strany 130 do Atlasu http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/atlas-lidskeho-tela--p191.html

Sluníčko3 2010-12-22 06:41:29, odpověď na #8147 ukázat v kontextu reset

)))

babi Helča 2010-12-21 22:08:09, odpověď na #8121 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer přátelé...
...přišla jsem vám popřát co nejklidnější vánoce....hodně lásky...dobré zdraví....kopec štěstíčka....dobré přátele.
Vidím,že to tu šlape tak jak má...a to jsem opravdu ráda.Sluníčko děkuji za krásný výňatek z mejlu...chodí mi taky takové krásy od přátel,ale když je to v tom Pover Pointu....tak to neumím přesouvat nikam jinam než opět mejlem....snad se taky naučím.Učím se dnes a denně Dědoušku já se neflákám...sice do školy ještě přijet nemohu,ale snad už brzo zase dojedu....už se na vás všechny těším.Zatím je to pro mne ještě daleko....byla jsem ve Praze v galerii....a měla jsem problémy,takže fšeho dočasu,ano?
Tuhle jsem se musela smát....sny mám málokdy,ale zdálo se mi,že jsem normálně kouřila a když jsem na to přišla,tak jsem začala hulákat,ale já přeci nekouřím !! No po půl roce nekouření takový sen....že by to tam ještě bylo někde zasunuté?Ale už mne to vůbec neláká,spíš mi to začíná smrdět a jsem docela nepříjemnej odnaučenej kuřák pro své okolí.Absťák jsem úspěšně zvládla s Beníkem...skoro žádný se nekonal,ale to už přeci víte,dyk sem to tu prožívala s váma.Děvčata zo Slovenska Zuz a Gio to snad taky zmákly,věřím jim,že nekouří....můj syn snad taky to zvládá...nevidím do Mostu...musím věřit,no snad by mi nelhal.A dále se snažím mírnou,ale možná otravnou cestou likvidovat tento nešvar u mých přátel na fcb.Jo,to se nedá nutit....jak říká náš Dědoušek,to musí chtít každý sám....ale můžete jít dobrým příkladem a pomoci radou,když bude potřeba.Tak toť asi v tomto roce vše,co jsem vám všem chtěla sdělit....a já se zase ozvu.Jo než jsem začla psát,tak jsem si tu hezky početla ve všech rubrikách.

Sluníčko3 2010-12-19 14:40:51, odpověď na #8055 ukázat v kontextu reset

z mailíků

# # # # > # # # Ženy sú ako jablká na stromoch...
# # # # > # # # Tie najlepšie sú na vrcholoch stromov...
# # # # > # # #
# # # # > # # # Muži nechcú prísť k tým najlepším,
# # # # > # # # lebo majú strach, že spadnú a zrania sa...
# # # # > # # # Namiesto toho zbierajú jablká popadané
# # # # > # # # na zemi, napriek tomu, že nie sú až také
# # # # > # # # dobré, ale sú ľahko dostupné...
# # # # > # # #
# # # # > # # # A jablká, ktoré sú na vrcholoch stromov si myslia,
# # # # > # # # že majú nejakú chybu...
# # # # > # # # No v skutočnosti sú ÚŽASNÉ...
# # # # > # # # Jednoducho musia byť len trpezlivé a musia čakať,
# # # # > # # # kedy ten správny muž príde...ten,
# # # # > # # # ktorý bude mať odvahu vyškriabať sa pre ne až na vrchol
# stromu....
# # # # > # # #
# # # # > # # # Nesmieme padať, aby sme boli dostupné,
# # # # > # # # ten kto nás bude potrebovať a milovať nás,
# # # # > # # # urobí všetko preto, aby nás získal.
# # # # > # # #
# # # # > # # # Žena vyšla z mužovho rebra, nie z nôh, aby bola pošliapaná,
# # # # > # # # nie z hlavy, aby bola nadradená...
# # # # > # # # ale z boku, aby bola na rovnakej úrovni,
# # # # > # # # spod ramena, aby bola chránená a
# # # # > # # # vedľa srdca, aby bola milovaná.
# # # # > # # #
# # # # > # # # Povzbuď touto správou výnimočné ženy,
# # # # > # # # ktoré poznáš a spomeň si na mužov,
# # # # > # # # aby si pripomenuli, aká je žena dôležitá
# # # # > # #

Dědek kořenář 2010-12-16 01:49:58, odpověď na #8054 ukázat v kontextu reset

Děkovat netřeba - od toho je zadání dotazu.
))

Revelacao 2010-12-15 15:50:37, odpověď na #8054 ukázat v kontextu reset

Bohužel, do "poradny"se zpět nedostanete, ale lidé to řeší tak, že znovu vstoupí pod stejným zadáním (názvem) a děkuji, nebo ještě zadání rozšíří, či doplní ... Tak jsem to vypozorovala.

ala.la 2010-12-15 14:46:46 ukázat v kontextu reset

Prosím o radu: jak se dostanu v "poradně" do svého původního dotazu a odpovědi pana Nového, abych mu poděkovala...? dík.

Sluníčko3 2010-12-15 13:50:30, odpověď na #8050 ukázat v kontextu reset

Helí, ty jsi přímo pilná PC včelička ))))

babi Helča 2010-12-14 22:07:03, odpověď na #7941 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer moji milí....
Tak jsem zase zaskočila na mé oblíbené stránky a hlásím,že už jsem relativně v pořádku,zahojená, opět plná energie a dobré nálady...plno úkolů před sebou,plno práce za sebou...rozjeto hodně aktivit...já už to totiž jinak neumím...a hlavně mne to baví,kdybych měla zůstat jen sedět a štrykovat....tak bych asi dlouho nebyla.To víte,že taky odpočívám a čím jsem starší,tím častěji,ale pak mne zase čerti zvednou a jedu dál.Zbláznila jsem se opět do fotografování..mého bývalého řemesla...takže kudy chodím,tudy fotím....mé práce vystavuji na fcb...už mám několik alb....teď mne dokonce vzali kluci do PF albumu jako správce...u dědouška mám stále otevřené a doufám funkční dvě rubriky,které taky musím opatrovat....občas se mi přihlásí o radu nějaký zbloudilec,asi ví,že umím pohladit slovem i když jen na dálku.Takže vidíte,že činností mám fůru....mezi tím uklízím barák na vánoce,peču,zdobím....pak zase vylítnu s foťákem.....no prostě děti moje....já opět žiju a vůbec se nenudím.To mám ještě v plánu angličtinu přes PC...no zkoušela jsem,ale dělá mi problém už to v té hlavě udržet...uvidíme,zakousnu se znovu...a když to nepude,tak se na to....šak sou i jiné zájmy,ale to by mne fakt štvalo,rozčiluje mne,že nerozumím a mezi přáteli na fcb mám i cizince a komunikovat přes překladač je docela úmorné....no uvidíme Mateřídouško moje milená,kdypa se ke mně přihlásíte co? Levandulka neprozradí a já pořád čekám...teda doufám,že už vás u sebe nemám,nebo snad ano? Takže se tu všichni opatrujte....vidím,že má milá přítelka Sluníčko převzala žezlo po dědouškovi a páni jak jí to jde,já jen žasnu....jen tak dál,já vím,že ty na to děvče máš,tak vydrž.....mějte se tu krásně a zase někdy....já nezapomínám,jen mi to chvíli trvá....

j.hermanek 2010-12-03 08:42:31, odpověď na #7920 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,
babííí Helenko, odpočívejte a nabírejte síly, jako vaše bylinky na zahrádce pod sněhovou duchnou, a na jaře rozkvetete nebo rozkveteme
Advent je krásné období, když si jej člověk umí řádně vychutnat. Třeba tím, že si v sobotu na sv. Barboru utrhne višňovou větvičku, dá doma za okno do vázy a ona mu rozkvete na Štědrý den a tím přinese zaručeně kopec štěstí a pokud se prý kvítek rozvije přesně o půlnoci kopce štěstí budou dva. Hodně štěstí, všem

Mateřídouška 2010-12-02 18:10:39, odpověď na #7920 ukázat v kontextu reset

Teda babííí, já vás zdravím a jen koukám .... Vy jste teda .... no hlavně, že to dobře dopadlo , podlitiny se vstřebají, žebra odrazí ...
Tak se opatrujte a odpočívejte, uklizenej barák by vám stejně návštěvy zaneřádily a rohlíčky koupíte letos hotové, no a co, že jo ?
Mějte se moc hezky a ať vás to nebolí.

Revelacao 2010-12-02 10:51:01, odpověď na #7928 ukázat v kontextu reset

Bude to určitě krásné setkání.
))))))))))))))))

Fanynka 2010-12-02 10:36:07, odpověď na #7920 ukázat v kontextu reset

Dobrý den, Helenko ), před 4 měsíci jste mě zde ve Váze krásně uvítala a na závěr jste napsala: „Přeji Vám, abyste tu našla klid a hlavně sama sebe... “ Čtyři ne dlouhé, ale krátké měsíce (když je člověku dobře, čas moc rychle plyne), jsem se s transvitalitou uzdravovala (a to jsem ani nevěděla, že jsem nemocná) a hledala se, po kouskách se nalézala zpátky ve svých vzpomínkách. Oooh, jak krásné vzpomínání to bylo! A teď se vracím mezi vás, kytičky, abych se ještě donalezla, dopochopila, douzdravila a konečně udělala všecky ty potřebné změny ve svém životě!
Helenko, uzdravte se brzy, aby se Vám zase vrátil Váš milý humor a abyste nám zde zase mohla napsat, jako před 4 měsíci: „každou chvilku si zpívám a dokonce i tančím - jéje,..... holky, jak já miluju tanec..„.“ A třeba jednou, brzo si spolu opravdu zatancujeme!

Dědek kořenář 2010-12-01 20:22:36, odpověď na #7920 ukázat v kontextu reset

))

babi Helča 2010-12-01 19:46:05, odpověď na #7764 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer moji milí....tak jsem se zase na chvilku zastavila,abych si tu pročítala,protože na tyto stránky se musí každý vracet,kdo jim jednou podlehl.A tady je čteníčka,úžasného,hladí to po dušičce...noví lidičky i staří známí...ale pořád příjemně miloučko.Až sem dorazí Dědoušek,omlouvám se opět ze školy,on ví proč...vám to tu prozradím tak trochu veřejně...asi týden,co jsem se vrátila z nemocnice jsem prolítla hlavou skleník na zahradě....šikovná holka,což .....já věděla proč kupuji umělý a né skleněný...to už bych tu asi s vámi nebyla.A teď se bojím vystrčit nos z baráku,aby něco nepřišlo do třetice.Takže krasavice...přes celý obličej podlitina a to nemluvím o naražených žebrech,které se ozvaly až za dva dny.No,já doufám,že už v lednu,nebo snad v únoru se do té školy za vámi dostanu....ale jak na to koukám,tak je zase kalamita v počasí....no snad se do jara ještě sejdem,což? Hlavně,že o sobě víme.Jinak už jsem tak nějak úměrně ke svému věku vpořádku....a až zase budu mít nějaké ty náměty ke čtení,tak vám sem budu dávat.Jako zákon schválnosti ten chlapec od kterého jsou ty indiánské horoskopy je tak pracovně vytížen,že to pokračování,jak jsem slíbila zatím nemám.Taky se snažím něco udělat doma před těmi vánocemi...co mi budou síly stačit,...co né...tak se to taky nezblázní.Dneska už si taky víc vážím toho zdravíčka,než upečených rohlíčků,nebo načinčaného baráku.Takže všem vám přeji krásný Advent....hodně pohody a lásky....já se zase stavím....)))

Revelacao 2010-11-17 21:15:12, odpověď na #7763 ukázat v kontextu reset

Tak sláva, Helenko!
Víte, každý Boha i s armádou Andělů pozná ve svém určeném čase, každý jindy a jinak, někdo třeba vůbec ne. Jsem ráda, že jste doma a teď se snažte odpočívat abyste nabrala opět svou sílu. Vše se musí utišit, dozdravit a to chce delší čas. Je to tam celé jiné, tak se to musí pěkně v klidu uskládat.
Jsem ráda, že pěkně s námi pelášíte dál po pěšince života.

babi Helča 2010-11-17 15:37:43, odpověď na #7760 ukázat v kontextu reset

Ahojky moji milí....šťastnějšího člověka neznáte...jen mne...že už jsem konečně tu.
Bylo to kruté...docela dost...dokonce se mi dva dny nechtělo vůbec žít.A tak navazuji na příběh,který dal na fcb Ronny...znám ten příběh,zapomněla jsem naň,ale je tak pravdivý a výstižný....Jde Bůh s člověkem vedle sebe...jsou dvojí stopy v písku....najednou jeden úsek jsou stopy pouze jedny.....ó Bože,tys mne opustil,když mi bylo nejhůř....ne můj milý...jen jsem tě nesl.....Toto je zkrácená verze jednoho krásného příběhu,který jsem taky zažila,ale vedle mne nešel Bůh,ale můj Anděl strážný....a děkuji všem touto cestou,kteří mne hodně podporovali a byli se mnou....ani nevíte jak to pomáhá.... <3 <3 <3

Sluníčko3 2010-11-17 12:37:42, odpověď na #7753 ukázat v kontextu reset

Ahojky Babí Helí,
tak jsme se konečně dočkaly )))
Navíc mě tak napadá, jestli ty nejsi náhodou od pondělka o rok mladší (vysvětl.: u žen se od čtyřicítky věk odčítá). Chtěla jsem si to ověřit na fcb.,ale tam se dneska nějak ze záhadných důvodů nejde připojit. Tak budu spoléhat na svou paměť.
A tak Ti přeju k omlazování hodně štěstíčka, hlavně zdravíčka a samé radosti. Pusu a obejmutí Ti dám doufám někdy zase osobně, až se potkáme - doufám, že brzy. )))))

Revelacao 2010-11-17 08:33:14, odpověď na #7653 ukázat v kontextu reset

Tak Helenko, vítáme doma!
Kam se ale kouknete první? Sem? Třeba jo!

Sluníčko3 2010-11-03 20:47:11, odpověď na #7652 ukázat v kontextu reset

))

babi Helča 2010-11-03 20:19:23, odpověď na #7601 ukázat v kontextu reset

Hezký večer ...

Pěkný pohled......v ničem nevypadá žena tak dobře, jako v ničem......

Pokud tě žena vyměnila za jiného,tak by tě toto cizí neštěstí nemělo zajímat.....

Nymfomanka = žena,která si přeje sex tak často,jako průměrný chlap.....

Není pravda,že muži myslí stále jen na jedno....pivo....

Když jsem byl mladý,byl jsem namyšlený....ale teď už nemám chybu.....

V každé organizaci je vždy aspoň jedna osoba,která ví,o co jde.Tu je třeba najít a zastřelit.....

Všude dobře,doma manželka......

Co z toho,že zítra bude lépe,když vždy,když se probudím ráno,je dnes......

Krásný večer....

Dědek kořenář 2010-11-01 00:13:24, odpověď na #7590 ukázat v kontextu reset

Skvělé!
))

babi Helča 2010-10-31 20:11:43, odpověď na #7560 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem lidičkám .....protože ještě nemám materiály,abych dostála svému slovu,zatím vám sem opět dám nějaké "Moudrosti",které mi posílají všeliké dobré duše..

Žena je dobrý sluha,ale zlý pán.....

Nemám rád lidi,kteří berou drogy - hlavně celníky.....

Nedůvěřuji velbloudům a všeobecně nikomu,kdo dokáže týden nepít !

Rozdělovat restauraci na kuřáckou a nekuřáckou část...to je jako rozdělit bazén na strany "Smí se močit a nesmí se močit"....

Přístroj,který je pod proudem,vypadá stejně jako ten,který není,jen je jiný na dotek......

Na pracovišti jsem Bohem.Každý ví,že existuji,ale ještě mě nikdo neviděl.....

V sedmnácti letech se děvčatům začíná měnit hlas....z NE...na ANO........

Nevadí,že něco dělám pomalu,protože to možná dělám špatně....

Když máš nádhernou manželku,okouzlující milenku,když vlastníš skvělé auto,tak asi nemáš problémy s daňovým úřadem.
Když vždy,jak vyjdeš na ulici,svítí na tebe jasné slunce a lidé se na tebe usmívají..... je čas skončit s narkotiky......

Vykouřená cigareta zkracuje život o 2 minuty,
láhev rumu o 4 minuty..
a pracovní den o 8 hodin.....

Hezký večer a dobrou noc.....

Dědek kořenář 2010-10-30 17:52:51, odpověď na #7557 ukázat v kontextu reset

Výborné téma, babčo.
))

babi Helča 2010-10-29 20:01:57, odpověď na #7514 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem lidičkám na Dědouškových stránkách....kam se i já stále navracím.....

A dávám v plen další úryvky Murphyho - Zákony o zákonech

Veškeré zákony,dobré,špatné,takové i makové,se musí do puntíku dodržovat....

Nové zákony s sebou nesou nové právní nedostatky.....

Zkoumáte-li neznámou oblast,logicky nemůžete vědět,co v ní naleznete.....

Všechny zákony jsou předstíráním skutečnosti......

Počet zákonů se rozrůstá tak,aby zaplnil určitý počet stran zákoníku....

Stojí-li něco za to,není toho nikdy dost......

V každé organizaci platí,že čím větší zvíře,tím méně se mu líbí Murphyho zákon.....

1.Zákon se šíří úměrně k množství zdrojů vyčleněných pro jeho zavedení.
2.Špatný zákon se zpravidla nezruší - pouze se k němu schválí doplněk.
3.Žádný zákonodárný sbor nedokáže zrušit fyzikální zákony.....

Hrozný konec je vždycky lepší,než prožívat hrůzu bez konce......

Hezký večer........

babi Helča 2010-10-25 23:00:58, odpověď na #7492 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem...
Tak jsem se snažila sem ještě přetáhnout zajímavosti z té indiánské knihy,ale zatím se mi to nepodařilo...musím se domluvit s majitelem,proč to nejde.Jsou tam ještě zajímavosti,které znamení s kterým ano,či né....a malé ratolesti v těchto znameních...no budu o to usilovat.

Zatím vám sem dám : Murphyhologie mezilidských vztahů --

Člověk je tvor společenský -- dobře mu tak....

Když se někomu líbíte,je to proto,že mu připomínáte někoho jiného...

Když se už konečně odhodláte poslat milostný dopis,zdrží se natolik,že ze sebe dřív uděláte šaška osobně.....

U jiných lidí vám romantická gesta připadají neotřelá,vzrušující.Pokusíte-li se o ně sami,připadáte si jako neohrabaní pitomci....

Každý by rád,aby si ho lidé všimli,ale nikdo nechce,aby na něj všichni civěli......

Délka manželství je nepřímo úměrná nákladům na veselku.....

Vzápětí po manželčiných narozeninách zjistíte,že dárek,který jste jí dali,o polovinu zlevnili....

Váš soused kupuje pro svou ženu vždycky vhodnější dárky,než dáváte vy té své.....

Manželka má své věci v prádelníku uloženy vždy nahoře - na vašich věcech...

Láska je,když žena nikdy nedostane to,co očekává a muž nikdy neočekává to,čeho se mu dostane.....

Ať rozdělíte práci v domácnosti jak chcete,vašemu manželovi vždycky připadne ta lehčí půlka....

Pampeliška od milence znamená víc než orchidej od kamarádky.....

Lépe dostat kamínek z lásky,než briliant z povinnosti....

Tak....pro dnešek stačí....krásnou dobrou noc...

Dědek kořenář 2010-10-24 18:16:50, odpověď na #7482 ukázat v kontextu reset

Slunko u babči Helči zlaté (tím samozřejmě myslím oba významy), to je nejlepší odpověď na váš předpředchozí emajl...
))

Sluníčko3 2010-10-23 17:44:12, odpověď na #7419 ukázat v kontextu reset

"Mnoho nápadů se daleko lépe rozvine, když se přenesou do jiné mysli, než je ta, ve které se daná myšlenka zrodila" Oliver Wendell Holme Jr.

"Nejdále dojde a nejúspěšnější bude, kdo nejvíc zápasil sám se sebou" Antone de Saint Exupery

Krásný večer všem.

Revelacao 2010-10-20 23:06:49, odpověď na #7419 ukázat v kontextu reset

No to jsem si ale početla!

babi Helča 2010-10-20 22:12:32, odpověď na #7405 ukázat v kontextu reset

Tak dneska vážení dáme poslední indiánský horoskop.......přeji krásný večer a hezké čtení...

SOVA 23.11. - 21.12.
.
Lidi narozené mezi 23. listopadem a 21. prosincem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu „Sovy“. Tyto zrozence ovlivňuje ohnivý živel (síla, aktivita, tvoření, vůle, činy), vládne jim pak vítr západní (cítění, vnímání, empatie). Sova je symbolem osvícenectví a vědění. Stejně tomu bylo i ve světě starých indiánů. Byl to posel životní modrosti, hluboké pravdy, vyslanec Stvořitele.

Jedinci, kteří přišli na svět v totemu Sovy charakterizuje neutuchající touha po vyšších ideálech. Snaží se je hledat, sami se jimi řídí a horlivě je předávají a šíří mezi jinými. Něco jim našeptává, že jsou věci mezi nebem a zemí. Snaží se nacházet odpovědi na nejrůznější otázky a je úplně jedno jakým způsobem ke studiu přistupují a z jakého úhlu pohledu se na věc dívají. Důležité je, že to dělají v ušlechtilém zájmu, pro dobro své i ostatních. No, možná vám tahle charakteristika přijde trošku nadnesená. Spíš je zde popsán jakýsi prototyp Sovy-ideála. Tak by tomu mělo být. Pravda, nikdo není dokonalý, ani Sovy ne. I když si to o sobě často myslí.

Právě z toho důvodu bývají ostatními někdy považovány za namyšlené, občas se chovají povýšenecky. A jsou-li navíc o svých ideálech a pravdách neotřesitelně přesvědčeny, bývá s nimi nejednou těžká řeč. Otevřít nové obzory a možnosti pohledu jim pak dokáže jen autorita, kterou sami uznávají. To však platí jen v případech, kdy se jedná o ty nejzásadnější otázky. Jinak jsou naopak velice otevřeni jakékoliv debatě a diskusi. Rádi vedou rozpravy na nejrůznější témata. To se odráží i v běžném životě. Raději každý problém proberou se všemi zúčastněnými stranami a snaží se nalézt optimální řešení, které by uspokojilo všechny. To je přístup, který by si měly osvojit všechny Sovy. Naslouchat a akceptovat názory nejen uznaných odborníků, zajímavá iniciativa může vzejít i od těch, od kterých bychom to nečekali. Jednají férově.

Mají smysl pro čest, jednají otevřeně. Na svět se snaží dívat optimisticky, se životem si rozumí – možná je to díky snaze řešit problémy okamžitě a efektivně. Pokud je vyřeší v zárodku, už se s nimi nemusí zatěžovat později. Vynikají svou neustálou aktivitou. Drží je „při životě“. Mají spoustu koníčků a zálib a k práci přistupují s plným nasazením. Pokud by se jim někdo snažil svázat křídla, buď uletí, nebo se „v kleci“ trápí nudou a zahálkou, nakonec uchřadnou. Tak by se k nim měl chovat i partner.
Dopřát jim svobodu s vědomím, že se Sova potřebuje proletět, ale vždy a ráda se vrátí tam, kde je jí dobře. Díky pracovitosti a houževnatost se o rodinu dokáže dobře postarat, své „hnízdo“ ráda zvelebuje. Zaskřípat to může v momentě, kdy se Sova snaží mluvit do všeho, všechno ví nejlépe. Důležitý je konsensus a vzájemná dohoda.

A budu muset vymyslet,čím vás tady opět pobavím....nějak mi dochází materiály...

Příjemný večer vám všem...

Gio 2010-10-20 12:20:24, odpověď na #7387 ukázat v kontextu reset

Jeeej, Helenka, konecne o mne!! Nieco na tom bude..hlavne treti a stvrty odstavec...

babi Helča 2010-10-19 08:48:44, odpověď na #7389 ukázat v kontextu reset

A na mne to sedí Revelacao,co? Moc vás zdravím a přesto,že už jsem tu jen sporadicky...na některé lidičky já nezapomínám a jsem jim vděčna celý život.
Je fakt,že jsem se prvně sešla s takovým horoskopem,kde všechno tak krásně odpovídá aspoň na ty lidi kolem mne....že si říkám,jak to ti indiáni měli zmáklí,že?No,prostě jsou to lidičky přírodní a tam to fšechno je dané.
Tak se tu opatrujte,já zase nakouknu.......

Revelacao 2010-10-18 23:26:32, odpověď na #7387 ukázat v kontextu reset

Znám dva, možná i víc a souhlasím.

babi Helča 2010-10-18 22:53:09, odpověď na #7379 ukázat v kontextu reset

Hezký večer....

HAD - 23.10. - 22.11.

HAD - 23.10. - 22.11.
Lidi narozené mezi 23. říjnem a 22. listopadem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu „Hady“. Tyto zrozence ovlivňuje vodní živel (cit, emoce, empatie, duševno), vládne jim pak vítr západní (cítění, vnímání, empatie). I přes to, že had patřil a patří k jedněm z nejnebezpečnějších živočichů a v evropské kulturní tradici vystupuje většinou coby spodobnění zla či ďábla a mnoho lidí se ho štítí, u starých indiánů tomu bylo naopak. Ne, že by nepředstavoval nebezpečí, ale pokud šlo o mystické záležitosti, byl ztělesněnou moudrostí, magickou postavou a představitel nadpřirozených (s lidmi spřátelených) sil. Z výše uvedených přirovnání můžeme vyjít i při charakterizování Hada jako jednoho ze znamení Kruhu Země.

Bývají to skutečně moudří a hloubaví lidé, dobří pozorovatelé, kteří si nedají pokoj, dokud nepřijdou na kloub nějaké záhadě. Neprohlédnou to, co má být skryto, neodhalí to, co má být tajné. Ti, kteří před Hady něco utajují nebo se vyznačují neprůhledným chováním pak na ně působí jako výzva. Pomáhá jim jeden velký trumf. Jsou obdařeni intuicí, šestým smyslem. Odpověď a výsledný obraz poskládají i z malých dílků - krok pokroku a neúnavně. Nepotřebují policejní školy, aby odhalili to, co ostatní nevidí. Hadí lidé umí vyslovit jednoznačný závěr, do věci či řešení problému vnášejí světlo.

Neumí příliš dělat kompromisy, nezná „něco mezi“. Buď a nebo. Dobro nebo zlo. Ne, že by všechno viděl černobíle, prostě potřebuje mít jasno. Dejte si pozor, aby jste jednou nebyli odhaleni třeba vy. Raději s Hady jednejte na rovinu (samozřejmě nejen s nimi), férově. Určitě se vám to vyplatí. Nezapomeňte, že pokud je had v nebezpečí, dokáže kousnout! Na druhou stranu jsou kdykoli připraveni pomoct tam, kde je jich třeba. Jsou velice vytrvalí, za svými cíli dokážou jít velice odhodlaně a tvrdohlavě.

Mnohdy však nepoznají zdravou míru a mají tendenci se přeceňovat. Příliš se tím vyčerpávají a často to odnese jejich zdraví. Pokud si něco umanou, neposlouchají rady svých přátel a prostě to budou dělat tak dlouho, dokud je neskolí nemoc nebo se jim jejich záměr nakonec s vypětím všech sil podaří. Podobně je to i v partnerském soužití. Had nesnáší nevěru, neupřímnost. Pokud miluje, tak úplně, z celého srdce, „napořád“. Z toho důvodu lidé, kteří se narodili v totemu Hada neuznávají volnost – druh se jim musí odevzdat úplně. Jak jsem napsal výše, pokud odhalí zradu, kousne. Pozor, může to hodně bolet!

A dobrou noc...

babi Helča 2010-10-17 21:56:43, odpověď na #7371 ukázat v kontextu reset

Krásný nedělní večer.....

HAVRAN - 22.9. - 22.10.
Lidi narozené mezi 22. září a 22. říjnem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu „Havrany“. Tyto zrozence ovlivňuje vzdušný živel (myšlení, rozum, pohyblivost, bystrost), vládne jim pak vítr západní, který s sebou přináší poznání a soudnost. V evropské kultuře je havran symbolem smrti, je to zlé znamení. Pro indiány však každé zvíře představovalo tvora s duší, tedy potomka „Velké Matky“ - Země. Žádné stvoření pak nemohlo být představitelem záporných vlastností. Nejinak je tomu i v případě havrana.

Symbolizoval rovnováhu v přírodě, napomáhal udržovat svět v harmonii. I v indiánské mytologii byl spojen se smrtí - pomáhal mrtvým duším. Ale indiáni smrt nechápali jako něco negativního. Je to součást života, podmínka života. Zabití havrana znamenalo velké neštěstí. Typická je pro lidi narozené v totemu Havrana potřeba společnosti a společenského života. Nemají rádi samotu, ve skupině se cítí bezpečně a sebejistě. Bývají to otevřené, přátelské a vstřícné povahy. Umí navazovat nové známosti, jsou komunikativní, mají diplomatický talent. Navázané známosti jsou však často povrchní (nechají se okouzlit zevnějškem – neumějí proniknout „dovnitř“).

Havrani prostě nekladou na jedince příliš velký důraz – důležitá je skupina. S jejich citem pro spravedlnost nejednou vystupují v roli soudců, rozhodčích a prostředníků mezi znepřátelenými stranami. Spory raději urovnávají než vyvolávají. S chutí nad vším dumají, přemýšlí, hodnotí ze všech stran. Okamžitou odpověď od nich nečekejte. Z toho důvodu jim leckdy unikne výhodná příležitost. Pro svou otevřenou mysl lehce podlehnou různým pletichám a intrikám. Je lehké je ovlivnit, bývají příliš důvěřiví. Velice dbají na svůj zevnějšek, jsou to elegáni na pohled.

Obrazně řečeno, úzkostlivě dbají o „každé peříčko“. Chtějí se líbit, mají dobré estetické cítění. Nezřídka mezi nimi najdeme umělce. Potřebují volná křídla, svobodně se prolétnout. Pokud je jejich partner dostatečně tolerantní a tyto jejich potřeby nemá tendenci příliš potlačovat, bývá soužití ve dvojici šťastné. Každé velké „koule na noze“ a příliš těsných okovů se snaží zbavit. Pak by se mohlo stát, že odlétnou a zahnízdit tam, kde se budou cítit volně.

Hezký večer všem.......

babi Helča 2010-10-16 19:23:06, odpověď na #7366 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer.....

MEDVĚD - 22.8. - 21.9.

Lidi narozené mezi 22. srpnem a 21. zářím zveme v názvosloví Indiánského horoskopu „Medvědy“. Tyto zrozence ovlivňuje zemský živel (stabilita, racionální přístup, řád, cílevědomost), vládne jim pak vítr jižní (cítění, vnímání, empatie). Medvěda většinou posuzujeme jako neobratné, těžké a lenivé zvíře. Indiáni však život medvěda důvěrně znali. Pro ně byl naopak symbolem hbitosti, obratnosti, rychlosti, síly, klidu a rozvahy.

Obdobně nahlíželi i na lidi, kteří byli narozeni v totemu Medvěda. Nejsou to jedinci nutně toužící po životě ve skupině. Dost dobře se o sebe dokáží postarat sami. Jsou samostatní, nezávislí. Ví, že na sebe se mohou spolehnout. O svých kvalitách a přednostech jsou přesvědčeni. Mají za to, že jen oni jsou schopni zvládnout danou úlohu. Protože jsou pak na všechno sami (ovšem z jejich viny), musí pracovat o to tvrději, pilněji. Vyznačují se praktickým a rozumným přístupem nejen k jednotlivým úkolům, ale i k celému svému životu. Raději si všechno pečlivě a systematicky připraví, naplánují.

Nemají rádi nečekaná překvapení a náhody, které s sebou občas život (chtě nechtě) přináší. Je-li pak třeba reagovat neodkladně, rozhodnutí nebývají příliš efektivní. Bohužel postrádají operativní schopnosti, jsou nejistí. Jsou to typy, které své uplatnění najdou v týlu. V klidu prostudují mapy, zváží pro a proti, připraví podklady a navrhnou postup, řešení. V první linii pak ale musí stát někdo malinko dravější, někdo, kdo si s adrenalinem rozumí víc než Medvědi. Prostě neumí své schopnosti a přednosti „prodat“. Navenek často vystupují jako přehnaně kritičtí lidé. Jsou to detailisti. To jim na oblíbenosti nepřidá.

Do partnerských vztahů vstupují s rozvahou. Život o samotě jim nedělá přílišné problémy, s manželstvím čekají. Pokud se ale rozhodnou, mnoho ze své síly a energie obětují na vytvoření teplého a příjemného domova. Jsou oddaní, věrní, ke svým blízkým zodpovědní. Problémy může způsobit ona zmiňovaná „záliba“ v kritizování. Občas neuškodí, ale uznejte, kdo se cítí dobře, je-li neustále napomínán pro maličkosti?

Buďte tolerantní, Medvědi! Naučte se chválit, i když víte, že vy byste to určitě udělali lépe a pečlivěji. Uvědomte si, že potřebujete pomoc druhých, všechno sami nezvládnete. Ze života nemějte takový strach, zbytečně si kazíte zdraví. Vězte, že je vždy někdo, kdo vám rád pomůže.

Krásný sobotní večer všem.....

zuz 2010-10-15 22:05:46 ukázat v kontextu reset

No toto!!!
To je lichotivé... ale podľa mňa museli mať iný kalendár... proste nejak nevychadzaju dni, alebo čo. Ale keby to tak bolo, to by bolo!!!

babi Helča 2010-10-15 21:50:32, odpověď na #7343 ukázat v kontextu reset

Hezký večer .... ...a pokračuji v horoskopu....

LOSOS - 22.7. - 21.8.

Lidi narozené mezi 22. červencem a 21. srpnem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu „Lososy“. Tyto zrozence ovlivňuje ohnivý živel (aktivita, tvoření, vůle, činy), vládne jim pak vítr jižní (cítění, vnímání, empatie). Losos je symbol obrovské síly, energie. Na své cestě zdolává nespočet zdánlivě nepřekonatelných překážek. Jako by měl nezlomnou vůli, obrovský motor, který ho žene vstříc úspěchu. Navíc je od přírody vybaven očividnou mrštností a hbitostí, které mu putování ulehčují. Podobné vlastnosti viděli indiáni i v jedincích narozených v totemu Lososa.

„Lososí lidé“ vynikají především silnou osobností. Jsou to rození vůdci. Mají obrovské sebevědomí, které všem vystavují na odiv. Dávají jasně na srozuměnou, kdo je tu pánem. Do čela skupiny se nestaví z touhy po moci a v žádném případě z nutkání bezohledně vládnout. Prostě si myslí, že na to mají - většinou tomu tak skutečně je. Chtějí skupinu chránit, jsou ochotni nést za ni odpovědnost, přinášet oběti. Za časů dávných indiánů se z nich stávali velitelé (a vítězové) loveckých či bojovných výprav. Za své odříkání však musí být ostatními ctěni, musí ke své osobě cítit dostatečný respekt a potřebují být obdivováni. Odmění se pak. Pokud ale dojdou k závěru, že je skupina spíše využívá a neodměňuje je dostatečnou úctou, prostě se seberou a „odplavou do jiných vod“. Jejich velkorysost a kouzlo osobnosti budí u ostatních sympatie a důvěru.

Životní energie z nich doslova prýští. Dokážou tím strhnout ostatní na svou stranu, k uskutečnění jejich vizí a plánů pak nestojí nic v cestě. Někdy jsou jinými obviňování z nadřazenosti, někdy se nechají omámit svou iluzí neomylnosti a dokonalosti. Nesmí zapomínat radit se s ostatními, dát jim prostor, nevnucovat všem své názory, i když je Losos o jejich správnosti absolutně přesvědčen. Občas se nechají strhnout situací a s chutí si zariskují, rádi si dokazují svou připravenost a schopnost okamžitě reagovat. Adrenalinové opojení je někdy oslepí natolik, že prostě narazí. Pokud nastane nějaký problém, chápou jej jako další výzvu a znovu se vrhají do práce.
Jsou zvyklí žít naplno, jsou pořád aktivní. Není pak divu, že často trpí srdečními chorobami. Měli by poznat, kdy už je toho na ně moc a prostě vysadit. Možná bude těžké uznat svoji nahraditelnost, ale vyplatí se. Je lepší odpočinout si, načerpat síly a pustit do boje s případnou konkurencí než prohrát boj s infarktem. Umění žít naplno se projevuje i v partnerském soužití. Rádi si dokazují své schopnosti. S potěšením si jen tak zaflirtují, pokud se však vztah stane vážným, odevzdají celé své srdce a partnera hýčkají vzácnými perlami donesenými z mořských hlubin. Na oplátku žádají přímé jednání. Upřímnost je jim nadevše, pijí jen čisté víno. Rovněž jim nezapomeňte připomínat jejich úspěchy a výjimečnost.

Pokud prokouknou špinavou hru, odplují a už jen zřídka se vrátí do stejných vod, kde jednou došli zklamání. Takže Lososové, občas sestupte na zem, uvědomte si, že dokonalý a neomylný člověk neexistuje. Ostatní mohou přinést zajímavý pohled na věc. Pracujte, žijte aktivně, ale nezapomínejte na zdraví!

Příjemný večer všem.........

babi Helča 2010-10-13 20:02:13, odpověď na #7336 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem....

DATEL - 21.6. - 21.7.

Lidi narozené mezi 21.červnem a 21.červencem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu "Datly".Tyto zrozence ovlivňuje vodní živel / cit,emoce,empatie,duševno/,vládne jim pak vítr jižní /cítění,vnímání,empatie/.Indiáni spatřovali v lidech zrozených v totemu Datla léčitele a mocné uzdravovatele.byli přesvedčeni,že stejně,jako datel zbavuje strom nemoci zevnitř a zabíjí škůdce,kteří jsou zavrtaní hluboko v kmeni,mohou tito jedinci pomoci svému bližnímu taktéž "zevnitř".Tradovalo se o nich,že příčiny neduhů objeví díky citu,empatii a umění naslouchat.Byli to lékaři duše.
Stromy totiž indiáni chápali jako důležitý projev života a jako nedílnou součást Velké Matky - Země.Každý strom měl duši a tak ten,kdo dokázal uzdravit strom,musel být obdařen obrovskou mocí.Datlové velice dbají na vztahy s druhými lidmi.Často by se rozdali,jen aby bylo vše v pořádku a všechno klapalo.Dojde-li ke konfliktu,nesou to velmi těžce,ale znovu se vrhnou do práce a usmiřují.Jsou to často plašší,možná ostýchaví lidé,nezřídka se stává,že si kvůli své citlivé povaze staví bariéry před okolním světem právě,aby se ochránili před hrubými útoky.Citlivost neznamená slabost.
Nejsou to slabochové,jsou to silné osobnosti,jen tak si je neochočíte.Jdou si tiše za svým.Dobré vycházení s nimi může pokaziti jejich častá náladovost,zapříčiněná zvýšenou vnímavostí.Pro druhé zapomínají na sebe.Rádi se cítí potřební,s neobyčejnou trpělivostí a sebezapřením se snaží pomáhat druhým.Bývají rovněž výbornými přáteli.Za projevenou náklonnost se dokáží odměňovat.
Mít datla za příbuzného a sdílet s ním teplo domova je nesmírným štěstím.Jejich prioritou je zajistit harmonii,klid a zahrnout své blízké péčí.Tato starostlivost však může přerůst v přehnané opatrování - zejména takoví rodiče mají tendenci svým potomkům svazovat poněkud křídla a co nejdéle oddalovat jejich výlet z hnízda a osamostatnění.
Datel potomek se snaží co nejdéle vyhřívat u rodinného krbu,rodiče by mu pak do samostatného života měli trochu pomoct.Může to být těžké,ale určitě se to vyplatí.Většinou pak dlouho nemešká a už pracuje na hnízdě vlastním,kde zanedlouho švitoří malá Datlí miminka...

Příjemný večer a hezké rozjímání nad horoskopy od indiánů.........

Šťovka 2010-10-12 22:49:19, odpověď na #7317 ukázat v kontextu reset

To jsem z toho jelen, já jsem JELEN ! A mám doma VLKA, a teď babi raď.
Je to zajímavé, díky, jdu číst dál pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-10-11 20:15:42, odpověď na #7312 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem čtoucím....

JELEN - 21.5. - 20.6.

Lidi narozené mezi 21.5. - 20.6. červnem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu "Jeleny".Tyto zrozence ovlivňuje vzdušný živel /myšlení,rozum,pohyblivost,bystrost /,vládne jim pak vítr východní /cílevědomost,intuice,učení/ .Jsou šikovní pozorovatelé,nebezpečí a nepřítele umí vycítit na dálku.S přestrihem pak dokáží obratně reagovat.Elegantně se vyhýbají otevřeným konfliktům a bojům.Kdo uteče,vyhraje ! Je-li však střet nevyhnutelný,nastaví hlavu.Ano,tam se totiž skrývá jejich mocná zbraň.
Znakem Jelenů je inteligence a bystrý rozum - jejich "zbraň".Tito lidé měli mnohdy hodně co mluvit k otázkám týkajících se kmenového života a vedení společenského života.Díky spojení nevšedních verbálních schopností,inteligence a umění okamžité reakce to byli vyjednávači a vyslanci,často přinášející či nabízející mír.Jeleni jsou jedinci společenští.Neobejdou se totiž bez podpory svých bližních,potřebují být chráněni.A navíc řekněte,když by byli sami,kdo by je obdivoval,před kým by se měli předvádět?Díky šarmu a osobnímu kouzlu se umí rychle seznamovat,navazovat kontakty,uzavírat přátelství.Není-li mu něco po chuti a stojí-li to skutečně za tu námahu,mnohdy vynaloží mnoho energie a stráví hodně času na zhmotnění svých představ.Nebývá to ke škodě jeho okolí,má cit pro detail,každá změna je tvůrčí a vede k lepšímu.
Jelenovo mínus spočívá v neschopnosti dotahovat své záměry až do úspěšného konce.Jednodušší je prostě někoho pověřit.Vyplývá to z jeho životního stylu.Je svobodný,přebíhá z "pastviny na pastvinu",všude vychutná to nejlepší a už aby zase běžel dál.Nejednou je mu vytýkána povrchnost,ledabylost,neochota k hlubšímu poznání.Když mu to chcete říct přímo,nezapomínejte na jeho rétorický talent ! Brilantně ze sebe vysype milióny důvodů,výmluv.Přesvědčuje tak dlouho,až je úspěšný - jedině tam je schopen dotáhnout záměr až do konce.Prostě vás "ukecá".Pokud se naučí a zvykne své přednosti zneužívat,málokdy se mu chce jednat na rovinu.Má snahu každého si líbivými řečičkami omotat kolem prstu nebo naopak nikoho nepustí ke slovu,rád vede monology.Buď mu okouzlením podlehnete,nebo vám po "dialogu" s ním pořádně brní uši.Nestálost se může projevit na emocionální rovině.Díky přecitlivělosti lehce podléhají strachu,jakoby stále čekali nepřítele,hrozbu.Neustálá připravenost k obraně či útěku se projevuje i na spánku,což je vyčerpává ještě víc.Potřebují se schovat pod křídla někoho silnějšího.Přátelská a otevřená společnost je jim největším darem.
Buďte ostražití,ale uvědomte si,že ne každý k vám přichází s nepřátelskými úmysly.Naučte se poslouchat,vyslyšet druhé i když vás kritizují.Není to nic příjemného,ale "nastavit zrcadlo" potřebujeme každý.Dbejte na rodinné zázemí,pamatujte,že je dobré mít místo,kde se můžete vždy vrátit,i když je vám volnost vším....

Hezký večer vám všem.....

martecka 2010-10-11 10:58:17 ukázat v kontextu reset

Dekuji i za sokoly, mam doma dva - manzela a Andilka Anezku

Hezky den preje Sedici Vlk

babi Helča 2010-10-09 21:10:01, odpověď na #7302 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem indiánům....když máme ten indiánský horoskop...

BOBR - 20.4. - 20.5.

Lidé narozené mezi 20.dubnem a 20.květnem zveme v názvosloví indiánského horoskopu "Bobry".
Tyto zrozence ovlivňuje zemský živel /stabilita,racionální přístup,řád,cílevědomost /,vládne jim pak vítr východní /cílevědomost,intuice,učení/.Bobři milují jistotu a bezpečí.Stojí pevně na zemi,jsou to typičtí realisti.Mistři praktického života,moudří lidé.Člověk narozený v totemu Bobra si cílevědomě buduje kvalitní domeček,který stojí na pevných základech,není jen tak vidět a do kterého mají přístup výhradně pozvaní.
Jsou neustále v pohybu.Mají jasný plán,konkrétní vizi,budoucnost si umí dobře naplánovat.Krok po kroku jdou za svým cílem,zvládají jednu metu za metou,nic neuspěchat - vše musí stát na pevných základech.Nekonečná aktivita a mravenčí práce se jim vyplácí.Po čase už to není neviditelná nora,kde bobr přebývá.Stává se z ní,obrazně řečeno,honosná vila a posléze palác,který je neustále rozšiřován a vylepšován.Díky své šetrnosti,pracovitosti a praktičnosti jsou Bobři dobře zajištění pro život.S prostředky umí nakládat účelně.Pelíšek takového jedince pak může skrývat nejeden poklad.Jen ať příjde s prosíkem ten,který se celou dobu vysmíval,sám si užíval,rozhazoval a marnil peníze ! Inu,kdo se směje naposled....Ale ne,Bobři jsou velkorysí.
Nic však nedají zadarmo."Přijď,přilož ruku k dílu a já se ti odměním",říkají.Pravda,nic v životě však není úplně idylické.A tak jsou i bobři,jejichž život není až tak růžový,jak si původně představovali.
Pro malé věci občas přehlédnou ty velké.Upnou se na svůj plán,puntičkářsky plní každou stanovenou podmínku a leckdy si nevšimnou příležitosti,která přichází /často ani nechtějí/.Nejspíš je to právě tím,že každý projekt tvoří s velkou pečlivostí a je jim pak líto jen tak od něj upustit a vrhnout se na jiný byť mnohem výnosnější.Možná mají i strach.Neustále totiž musí myslet na zadní vrátka a neumějí riskovat - lepší vrabec v hrsti,než holub na střeše.Ono je to kolikrát i mnohem pohodlnější,že?
Pohodlnost a pasivitu vidíme u těch,kteří jsou právě na bezpečí svého domova,svého pelíšku,až příliš závislí.Nejspíš to vypadá,že si první a druhý odstavec poněkud protiřečí,ale jsou to jen různé strany téže mince - jak jste si mohli všimnout,pramení z týchž potřeb.K jejich uspokojení ovšem nevede jen jedna cesta.A tak rozeznáváme Bobry - workoholiky na jedné straně a Bobry - pecivály na straně druhé.
Jistotu a bezpečí si zajistí oba,byť každý po svém.Kde stojíte vy? Podobně přistupují i k lásce a partnerství.Pomalu,nic neuspěchat.Nejdříve kvalitní základy,pak můžeme jít dál.Umí zajistit rodinné zázemí,teplo domova.Na svět se dívají přes konzervativní a "materialistické" brýle.
Možná je něco mezi nebem a zemí a oni to nevidí.Možná se o něco okrádají,možná mají pravdu.To už musí zjistit každý sám.Takže Bobři - peciválové,naučte se být v pravý čas flexibilní,překonejte pohodlnost,občas neuškodí opustit komfort domova a rozhlédnout se po okolí ! Bobři - workoholici,měli byste se naučit odpočívat a čas od času si vyhodit z kopýtka.
K životu přistupujte s nadhledem.Nejen prací živ je člověk !

Hezký večer přátelé.....

babi Helča 2010-10-09 10:51:58, odpověď na #7300 ukázat v kontextu reset

A vy potom trejkující,nebo drakující ? Krásné učeníčko všem ve školičce....

Dědek kořenář 2010-10-09 00:52:10, odpověď na #7275 ukázat v kontextu reset

Takže Martečka by se mohla přejmenovat na Sedící Vlk...
))

Sluníčko3 2010-10-08 20:29:15, odpověď na #7292 ukázat v kontextu reset

Díky Babí, krásný večer tobě i ostatním přeje Sokol(ka)

babi Helča 2010-10-08 19:29:38, odpověď na #7275 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem na těchto stránkách....

Děkuji za reakce na Indiánský horoskop...jsem ráda,že se líbí tak jako mně....je v něm hodně moudra a řekla bych,že i na fcb se setkal s kladným hodnocením....vyřídím autorovi,abych ho také potěšila.Jinak abych upřesnila...kniha ze které tyto horoskopy jsou se jmenuje -"Horoskop. Astrologie a moudrost čtyř větrů ".....

SOKOL - 21.3. - 19.4.

V mýtech a legendách sokol téměř vždy představoval slunečního ptáka a byl atributem všech slunečních bohů.
Symbolizoval nebe,moc,královskou důstojnost a ušlechtilost.Také mu byly přisuzovány kvality jako úsilí a touha,vítězství a stoupání všemi úrovněmi.Stejně jako orel byl považován za bytost schopnou vyletět ke slunci a hledět do něj bez mžourání.Ztělesňoval svobodu a naději pro všechny,kteří žijí v morálním či duchovním poddanství.Pro svou rychlost,bystrý zrak a statečnost býval také důležitou postavou,často hrdinou řady pohádek a bajek.
Lidé ve znamení Sokola jsou přesní,mají vynikající vidění,pozorovací schopnosti,jsou stateční a dokáží moudře využívat příležitosti.
Člověk - Sokol,díky svému vynikajícímu zraku je pravým mistrem v pozorování okolí.Pro něho by měl mít sebemenší úkol smysl,i když je třeba skrytý.To,že si dokáže vážit všeho,ale hlavně svých schopností,mu pomůže s lehkostí zdolávat těžké chvíle a s neobyčejnou elegancí překonávat "přemety života".
Využij své odvahy,tvořivosti i dlouhodobé paměti.Na základě zkušenosti si vytvoř vyhraněný názor na to,co je pravdivé,a tak dosáhneš opravdové moudrosti.Nauč se dobře využívat své dary a pracovat se svojí energií,máš výborné předpoklady dosáhnout na své životní cestě velké pokroky.
Pokud budeš věnovat příliš mnoho pozornosti detailům,budeš zapomínat na to hlavní a zatížíš tím své okolí i sebe sama.Pozor na své sliby,dodržuj je,snaž se být zodpovědný a ne marnotratný.Dej si pozor,abys nepromarnil nějakou jedinečnou příležitost.Věř,že poznáš,kdy je ten pravý čas,aby ses dozvěděl,že je potřeba vystoupit o schůdek výš a přehlédnout své dosavadní činy.Z této výšky pak uvidíš,co tě tak svazovalo a dělilo od volnosti a světla.
Afirmace :
Rozvíjím své pozorovací a tvořivé schopnosti pro rozvíjení duchovních vloh a vyšších hodnot.Nemusím být tak přísný ani k sobě,ani ke svému okolí.....

Krásný večer Sokolíci i všichni ostatní...

martecka 2010-10-06 23:11:50 ukázat v kontextu reset

Dobry vecer, zdravi Vas vlk ! Je hezke cist si horoskop zase z jineho prostredi a musim take priznat ze sedi.

Dekuji jmenem vsech vlku a tech co je to zajima

Martecka

babi Helča 2010-10-06 18:59:46, odpověď na #7261 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem...

A hned popojedem..........jo Gio,to chce trpělivost,já jsem taky AŽ v listopadu...takže vydržať !!!

VLK 19.2 - 20.3.

Lidi narozené mezi 19.únorem a 20.březnem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu " Vlky".
Tyto zrozence ovlivňuje vodní živel / cit,emoce,empatie,duševno/. Vládne jim pak vítr severní,který s sebou přináší uzdravení a obnovu.V evropské kultuře bylo toto zvíře štvancem,který byl určen k záhubě.Vlk byl znamením ďábla,v pohádkách představoval zlo,jeho tesáky znamenaly smrt.V indiánské mytologii byl asi nejpoužívanější bytostí,objevuje se v mnoha historkách,příbězích.
Byl uctíván pro jeho nadpřirozené a mystické schopnosti.Míval velký význam při šamanských a kouzelnických rituálech.Představoval tajemnou stránku života.
Vlka bylo ve volné přírodě obtížné spatřit.Pokud se tak stalo,považovali to indiáni za velkiké štěstí.I když se to nezdá,je totiž tenhle tvor velice plachý a citlivý.Podobně je to s lidmi narozenými v totemu Vlka - v Kruhu Země poslední znamení.Jejich citlivost se projevuje ve dvou směrech.Směrem vně ze skupiny,ve které žijí,projevují právě plachost,nesmělost a ostýchavost.
Naopak směrem dovnitř, tedy k ostatním členům jejich "smečky",se chovají velice starostlivě,intuitivně vycítí potřeby druhých,dokážou pochopit a pomoct.Jsou to velice jemné povahy.Bojí se dát své emoce plně znát,často je skrývají a drží se v ústraní.
Jsou dobromyslní,srdeční a důvěřiví.Nejednou se však stávají terčem jiných "dravějších " jedinců,kteří je zneužívají.Není divu,že před okolní skutečností utíkají do svého snového světa,staví si bariéry,které je mají ochránit.Raději si svůj život naplánují a vymyslí ve své fantazii,ve svých představách.Se zájmem se pak věnují různým tajemným záležitostem,mají blízko k věcem,které jsou mimo hmotnou realitu.Je-li však nejhůř,dokážou se vyburcovat k mohutné obraně,leckdo by to do nich neřekl.Pozor,dají potom jasně na srozuměnou,že vlk je šelma.
Na životní cestu potřebuje ten,kdo se narodil ve znamení Vlka, partnera,který by ho schoval pod ochranná křídla,který by ho ochránil.
Takový člověk pak na oplátku dostane skvělého druha,vždy připraveného pomoct,vyslechnout a pohladit.....

Tak si to užijte.....pohodový večer...

Šťovka 2010-10-05 22:42:40, odpověď na #7238 ukázat v kontextu reset

Helčo, dobrý horoskopíky, husa sedí velice dobře a i dvě vydry znám, taky dobrý, už se těším na pokračování pápá Šorotka Dorotka

Gio 2010-10-05 09:59:53, odpověď na #7238 ukázat v kontextu reset

Babi,a co my, novembrove (listopadove), co sme za zver?
Inak, Husa sedi presne...
Dedko, dufam, ze ste si objednali krasne zlte a take, co vedia plavat a hlavne - musia piskat, inak to nie su tie prave...k starostlivosti o ne prikladam dolezitu informaciu - potrebuju vela pohybu a aktivity, takze ich treba dat do vane vsetkym rodinnym prislusnikom, ak by odmietli, treba vziat kacicky von - uviazat ich na snurku a tahavym pohybom povodit po potôčiku...uvidite ake budu stastne a Vy tiez

Revelacao 2010-10-05 09:13:02, odpověď na #7243 ukázat v kontextu reset

No to sice nevím,
ale brouzdal jste nocí pěkně k ránu dneska.
Asi stejně jako já ...

Dědek kořenář 2010-10-05 02:45:51 ukázat v kontextu reset

Ty kačeny na fotce vypadají jako lahev od vína.
))

Revelacao 2010-10-04 21:12:59, odpověď na #7238 ukázat v kontextu reset

Teda babi!
Co já znám Vydry - dokonce dvě v mé blízkosti ...
S humorem nic moc, a doma je nejlépe ... ta druhá ale létá světem dost ... to je fakt. Jedna Vydra dokonce učila taneční výchovu do svých 80 let!!!
A skotačila hodně. Moc se těším na další zvěř - ofšem na to svoje zvířátko si budu muset hodně dlouho počkat!

babi Helča 2010-10-04 21:05:43, odpověď na #7231 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer......

Juanka to s vámi myslí dobře dědoušku a vy zase s náma...to je jasný.Chcete říct,že na BUNSU příští rok budete sedět na vejcích Kachních
Já chápu,že už máme všichni plné zuby těch slimáků....né zuby,zase to votočíte....prostě nervy s nima,no...ale co s nima proboha budeme dělat na BUNSU jsem nepochopila...odmítám sedět na vejcích.... k jídlu to snad ani není.....tu kunu neodlovíte...těžko se chytá...máme jich tu taky plno...nejlepší obrana....žádná zvířata...tuhle mi bestie vlezla do litinového kastrolu s gulášem a jak je těžký,tak ho otevřela.....potvory a nic na ně neplatí...jako na ty krtky.Jen by mne zajímalo,kam ten pojízdnej kurník budete vozit ?

Tak jsme se zasmáli i když......

a dávám k dispozici druhé znamení horoskopu podle indiánů....

VYDRA 20.1. - 18.2.

Lidi narozené mezi 20.lednem a 18.únorem zveme v názvosloví Indiánského horoskopu "Vydry".
Tyto zrozence ovlivňuje vzdušný živel /myšlení,rozum,pohyblivost,bystrost /,vládne jim pak vítr severní /uzdravení,obnova/.Indiáni považovali vydru za velmi hravé a svým způsobem i roztomilé zvíře.Byl to symbol něčeho nového,změny k lepšímu.V mnoha mýtech vystupovala vydra jako bytost se schopností zahnat obavy a strasti.Přinášela naději a sílu pokračovat v započaté cestě.
Na poutích bájných hrdinů se objevovala jako průvodce a poutníkův pomocník.
Díky optimismu a životnímu nadšení zvládají lidé zrození v totemu Vydry existenční trampoty neobyčejně lehce.To,co jiný vidí jako svízel,nebo těžkost,chápe Vydra jako výzvu,hru.
Ke všemu přistupuje s humorem,dokáže podržet i v těch nejhorších chvílích.
Proto jsou ve společnosti velice oblíbení.Mívají hodně přátel,jsou to dobří společníci.Lehce se skamarádí.
Lidé narození v tomto znamení bývají nadaní,vynikají aktivitou,pracovitostí,mají neobyčejný smysl pro spravedlnost.Pokud cítí nějaké příkoří,neváhají okamžitě zasáhnout a pomůžou tomu,kdo je podle nich v právu,pomůžou slabšímu proti převaze.Nejednou mívají nápady,jejichž realizace končí nejdál někde v polovině,většinou jsou schopni udělat jen první krok.
Jejich představy a plány jsou většinou reálné v jejich fantazii.Neumí rozlišit utopii od uskutečnitelných vizí.Pak potřebují někoho,kdo by je podržel "na zemi".
I když si to nepřipouštějí,konstruktivní kritiku potřebují,jinak by zbytečně spotřebovali příliš energie a času na realizování svých nerealizovatelných projektů.Z toho vyplývá i určitá nestálost,zásadní věci neumí brát příliš vážně.
Na mysli mi vytanulo přirovnání k motýlovi,který si volně poletuje po louce,tu sedne na květinu,tu ochutná nektar z jiné.
Letí kam chce,příliš se nikde neváže.Možná by bylo dobré,aby se tito lidé naučili určité disciplíně,pak se v jistých záležitostech snad dostanou dál,než jen do půli cesty.
Dejte si pozor,Vydry bývají dobrými kamarády,ale díky jejich přelétavé povaze můžou společnost,ke které se hlásí,změnit ze dne na den.Pokud jim něco přestane vyhovovat,nebo se cítí příliš svázáni,prostě zapomenou a přidají se jinam.
Podobně je to i v partnerském soužití.Neobejdou se bez volnosti,neumí se usadit.Řeknou-li "navždy",já bych to viděl nejdéle na pár let.Potřebují druha,který by jim vycházel vstříc a který by se toulal a poznával nové s nimi.
Vydra prostě není příliš domácký typ....

Krásný večer s indiány přeji všem čtoucím....

Dědek kořenář 2010-10-03 22:37:27, odpověď na #7223 ukázat v kontextu reset

Juana mi pořád říká, že si mám pořídit na koupání kačenku, tak jsem si objednal 3 kačeny a k nim kačera, a teď mi pro ně perspektivní zeď vymýšlí adekvátní kurník. Jsou to ony, co žerou slizouny... Až budou mít vejce, tak si jich vysedím zásobu a budeme si je brát i na BUNS.
Do té doby pro ně musím vymyslet kurník na kolečkách...
A odlovit kunu, která nám pozabíjela slepice.

babi Helča 2010-10-02 21:19:32, odpověď na #7179 ukázat v kontextu reset

Krásný večer všem...

A protože breviář jsme již dočetli a já nevěděla,čím bych vás zaujala....napadlo mne,že by se vám mohl líbit Indiánský horoskop,tak jako mně...a jak ho pro všechny své přátele vypisuje na Facebooku jeden můj milý kamarád....
Vždycinky vám sem hodím jedno znameníčko,abyste se mohli pokochat,jak nás viděli ti,co měli k přírodě nejblíže INDIÁNI......mimochodem jsme podle nich všichni ve znamení nějakého zvířete.........a jsou to zajímavé vlastnosti....alespoň mně se jeví tento horoskop ze všech nejvíce pravdivý a blízký.....

22.12. - 19.1. HUSA

Lidé narození v tomto znamení mají racionální přístup k životu,rádi dodržují řád,cítí stabilitu a jistotu a jdou za svým vytyčeným cílem.
Husu si často můžeme představit jako těžkopádného a pomalého ptáka.Je třeba si však uvědomit,že i když to huse trvá mnohem déle než ostatním ptákům,nakonec se jí vždy podaří vzlétnout.Je schopna podat obdivuhodné výkony,je neúnavná.Za svým cílem dokáže doletět hodně daleko.
Stejný přístup k životu mají lidé narození v tomto znamení.Dokáží překvapit ohromnou silou a odhodláním,se kterým přistupují k životu.Jejich přednosti však nespočívají v okamžitých rozhodnutích a spontánních reakcích.Naopak,dají si načas,záležitost proberou ze všech stran,zváží všechny alternativy.Pokud už se k něčemu odhodlají,jdou za svým záměrem přímo.Jsou to houževnatí,pracovití a cílevědomí lidé.Často se stává,že si stanoví příliš obtížně dosažitelný cíl,ne však nesmyslný či pošetilý.
Jsou to tvrdohlaví,umínění a ctižádostiví lidé.Jsou velmi pilní a úspěch se u nich dostaví sice později,ale stojí na pevných a prověřených základech.Raději udělají jednu věc,avšak pořádně,než by se pustili do řešení více problémů,o nichž ví,že je stejně nedotáhnou do konce.
Ve většině případů raději řídí své okolí ze zákulisí,ale vždycky existuje výjimka,která potvrzuje pravidlo.Narodili se pro povolání,kde mohou druhým radit,jestliže samozřejmě nezaměstnávají jen sami sebe, a kde mohou použít obrovský zásobník zkušeností,aby je uchránili před případnými omyly.
Jistota v zaměstnání je pro ně zakotvenou lodí v přístavu.Žádné vzdušné zámky je neuchvátí.Husy jsou šťastné jedině tehdy,když jsou zapojené do pracovních vztahů takovým způsobem,který je dopraví na úplný vrchol hory zvané kariéra,kam směřují od svého dětství.O tom není pochyb.
Nezapomínej,že jsou i jiné věci než jen práce.Neuškodí to občas si užít,odpočinout a ze své disciplinovanosti občas trochu slevit.Uvědom si svoji touhu poznat záležitosti nadpřirozené a mystické.
Jsi o sobě velice přesvědčena a žádáš za svou dovednost uznání.Což kdyby se lidé dozvěděli,že všechno je jen ješitnou škraboškou.......

Krásný večer...

babi Helča 2010-09-28 21:16:39, odpověď na #7120 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem...

SLOVO

Věren buď sobě i ženě své, svým !
Kdo není věrný, je třtina, je dým,
propadne,zřítí se v života strž.
Slovo je svaté.Co slíbil jsi, DRŽ !......

Máš děti - máš křídla...........Srbské přísloví

Znám otce,který ví přesně,kolik
stojí vyučování jeho syna.
Vše si zapisuje.
Ale čemu sám se od svého syna učí,nezapisuje.
To je nespravedlivé.................................Holandský spisovatel Multatuli

Do domu plného dětí ďábel zřídka vkročí..............Kurdské přísloví

Živ jsa ne-otec,umřeš ne-člověk...................Ruské přísloví

Děti jsou stupně do nebe................Božena Němcová

Děti jsou louky a lesy a zpěvy.
Děti kdo nemá,co radost je,neví.
Jaro a slunce a květy jsou děti.
Děti jsou křídla - kdo děti má,letí..........

A to je vše moji milí ze stařičkého breviáře z roku 1938.......

Snad jsem vás tím moc nenudila,bylo tam spousta zajímavostí,které mne zaujaly a vím,že jsou platné i v této době......to už si přebere a posoudí každý sám....

pěkný večer.....

babi Helča 2010-09-23 21:09:09, odpověď na #7069 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
....doufám,že se mi nepřihodí to,co včera....napsla jsem stránku a pak si jí vymazala....dobrý,né?

Ještě zbytečky z breviáře z roku 1938

Kdo mimo svou duši hledá
a mimo duši svých drahých,
ten nenajde lepších světů...........Antonín Sova

Když ti svědomí neříká,co máš
dělat ve věci práva,nebo bezpráví,
otaž se své ženy !..........................J.H.Lorimer : Starý drak Graham

Lepší jest krmě z zelí,
kdež jest láska, nežli
z krmného vola,kdež jest nenávist........Písmo svaté

Ženatý muž je hoden vyššího služného
nežli svobodný,
jeho žena dělá ho cennější............J.H.Lorimer

Dobrá žena nad zlatý sloup.......

Dobré ženy není ceny......Česká přísloví

Dvě není dvakrát jedna.Dvě je tisíckrát jedna............Gibert K.Chesterton

Ženu neudeř nikdy ani květem !..............Japonské přísloví

Nejčistší je nejsilnější..............Emil Zola

Ein Mann - ein Wort.
Slovo dělá muže.............Německé přísloví

Příjemný večer........

babi Helča 2010-09-19 19:46:41, odpověď na #7038 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem

Tak co jsem slíbila...plním

Lékař LÁSKA

Láska je pramen radosti i zdraví.
Nenávist je cesta ke hrobu - duševně i tělesně.
Láska je soulad,mír,síla.
Nenávist je rozbroj,válka,sebeotrava,sebevražda.-
Láska je zdraví.- Nenávist je slabost,třeštění.
Nenávist je nemoc.
Láska spojuje,přitahuje,váže.
Nenávist rozdvojuje,odpuzuje.
Člověk je jako raketové auto - tím rychleji jede,
čím více dává,čím více miluje.

Láska je nejsilnější a nejlevnější hygiena,pramen zdraví.
Nenávist je hřích proti zdraví nervů,proti zdraví těla a duše.
Cesta do kanálu.Zdravým mozkům neimponuje ani Levý ani Pravý,
nenávidí-li ty na druhém břehu ! - Lidé,mohou měřit zdraví
své bytosti jen velikostí svého srdce,své lásky.

Milujte ! Milujte ! Milujte !

A všechno ostatní bude vám přidáno.......

Krásný večer....

Sluníčko3 2010-09-17 19:23:02, odpověď na #7037 ukázat v kontextu reset

helé, nechte si ty Vánoce,jó. Velikonoce budou až koncem dubna, takže nás čeká hooodně dlouhá zima.
Ahojky Babí, chtěla jsem to napřed na tebe tady prásknout, proč že tu nejsi ,ale já tušila,že to na sebe práskneš sama...tak říkáš,že lepší,jo?...tak pošli někdy obrázky

babi Helča 2010-09-17 17:14:58, odpověď na #7030 ukázat v kontextu reset

Dobré odpoledne všem
...cítím tady nostalgii z nadcházejících UŽ vánoc......dyk je to každoročně a tak už jsme si snad zvykli....nechce se nám do té zimy, jasně...taky mám ráda,když to vše kvete a vzduch voní,nemrazí.Dědoušek nás ve škole naučil dýchat do futrálu ...jakéhokoliv,sice z jiného důvodu,ale bude se nám to za chvilku hodit i do těch mrazů..
...hezky se to tu čte,jen co je pravda....jsem ráda,že to tu opět obživlo,taky šéf zavítal a to je dobře.
Revelacao babi taky sice občas medituje - vysvětlí mi někdo rozdíl mezi relexací a meditací ?.....ale taky si toho nabrala docela dost a skoro nestíhá....říkám skoro..
Já jsem se asi fakticky musela zbláznit /i když můj učitel tvrdí,že né/...chci toho totiž stihnout ještě tolik....občas mi zavzdoruje hmota...někdy i rozum,ale......udělala jsem si na má obvyklá stará kolena velikánskou radost...konečně mám bourák - pardón - fotoaparát,se kterým se seznamuji,zkouším,fotím,blbnu,nejde mi to,vztekám se,směju se....no a tak.Tak vidíte,co má babi za starosti,ale krásné...stejně za to může tady náš učitel a ti kluci na fcb,kteří mě všichni provokovali svými krásnými záběry.....nyní mluvím o těch z fcb,dědoušek náš rozmilý se musí taky ještě moc učit fotit...hlavně starší vosoby,aby nevypadaly ještě hůř než ve skutečnosti...jasný?.Copak fotit bych uměla,už mám i nějaké snímky nafocené,ALE...dostat to třeba na fcb...tak to je pro mne neskutečný problém,anžto je v novém prohlížeči,který je k aparátu vše v jazyce anglickém,takže babi opět zamrzla a jde shánět nějakého dobrovolníka,kterej jí poradí...Ten fcb mne ale fakt donutí přes tu zimu se znovu pustit do angliny,nic jiného mi totiž nezbývá...tam je i častá konverzace v tomto jazyce a to mě docela vadí,že nemůžu mluvit.
Takže děti moje....nebojte,babi nikam neodchází,nekončí....neboť je zde silně citově vázaná...jen prostě coby důchodkyně NEZVLÁDÁ.....
Ještě mám pár stráneček v breviáři...tak až ho najdu pod tou hromadou různých prospektů,přijdu zase vám tady něco napísat,ano?
Sluníčko,šéf se mne bojí,že mám výkonnější foťák než on...hurá..to se mi povedlo!!!
Všem krásný večer...

Šťovka 2010-09-17 00:14:14, odpověď na #7029 ukázat v kontextu reset

Pravda, moje babička v září pravidelně pronášela tuto památnou větu ,,: Jé děti, vy jdete do školy, to už budou brzo vánoce",...myslely jsme si (my děti), že se asi zbláznila. Teprve jako čím dál dospělejší jedinec, jí dávám každý rok za pravdu a i já říkám, vnoučatům : je září, to už budou brzy vánoce...a ono opravdu.
A zaskakuje mě to každý rok stejně, ale už si z toho mnoho nedělám a jsem v pohodě. Nemusím stát jako kdysi fronty na mandarinky, mandle, máslo, oříšky, toaletní papír,...ale mělo to taky své kouzlo, to dobrodružství, jestli seženu to či ono a vánoční stromek přes známého hajného či jeho přítele, atd. pamnětníci vědí, jaké to bylo dobrodružství. No nic, to já jen tak jsa inspirována přípisem DK

pápá Šorotka Dorotka

Dědek kořenář 2010-09-17 00:03:12 ukázat v kontextu reset

Moc se neradujte, začínají vánoce!!! Můžete uklízet, zima vás stejně zaskočí... se těšte...

Revelacao 2010-09-16 11:19:51, odpověď na #7014 ukázat v kontextu reset

Ale to snad bylo jen o prázdninách. Už je škola a ta volááááá!

Gio 2010-09-16 11:07:15, odpověď na #7012 ukázat v kontextu reset

Alebo ju relaxuju vnucata...na plny uvazok

Revelacao 2010-09-16 09:20:16, odpověď na #7009 ukázat v kontextu reset

Babi nám asi někde relaxuje ...

Gio 2010-09-16 09:12:48, odpověď na #7007 ukázat v kontextu reset

Ahojte babi a vsetci, co rubriku citate a prispievate..
Je uzasne, ze kazdy ma co povedat..ja som doteraz nevedela, ci mam aj ja..ale nasla som nieco, co ma uchvatilo..tak prajem prijemne citanie...

Bud v zivote otvoreny vsetkemu.
Vzdy vsak nasleduj svoju hviezdu.
Nechaj sa nadchnut vsetkym, s cim sa stretnes.
Prenikaj dalej do tajomstva zivota
Hladaj ho vsetkymi zmyslami.
Pokus sa preskumat vysky i hlbky zivota..

Miluj pritomnost a bud pokojny.
Pokus sa natrenovat si pokoj tak, ze veci, ktore vidis,
budes jednoducho iba pozorovat.

Rozhliadni sa po svojej izbe bez toho,
aby si na nej chcel nieco menit.

Tes sa z toho, co je.
Vcit sa do veci.
Pocuvaj, co ti hovoria.
Pozri sa na krajinu bez toho, aby si si chcel zachovat jej obraz.

Pozri sa na skutocnost bez toho,
aby si ju menil.

Vnimaj co je a nechaj to tak..

Bud pokojny a objavis nove veci.
Pocitis hlboky vnutorny pokoj.
Vo vsetkom objavis krasu.
Objavis vnutorne suvislosti
a budes stale slobodnejsi od nutkania
menit vsetko podla vlastnych predstav.

Nechaj veci tak, ako su.
Opusti svoje prestavy.
Vtedy veci rozkvitnu.

Nechaj toho druheho, aky je.
Nech uz je to tvoj priatel alebo nepriatel.
Vzdaj sa snahy zmenit ho. Jednoducho pozoruj.
Vzi sa donho.
Je, aky je.
Je, aka je.
Tvoje netrpezlive ocakavania zmiznu.
Smie byt taky aky je..
Smie byt taka aka je..
Je dobre, ze je taky aky je..
Je dobre, ze je taka aka je..

A objavis, co sa v nom a v nej skryva:
mudrost, sila, tuzba, laska..

Pokoj ta bohato obdari
Bude ti dobrym vodcom
pri laskavom zaobchadzani s ludmi.

Pokojny mozes byt uplne pritomny
Pokojny si mozes uzivat danu chvilu
Pokojny si slobodny od tlaku
Nemusis zazit vsetko mozne.

A pocitis, ze nic nie je viac...

A:Anselm Grun

Revelacao 2010-09-16 07:59:17, odpověď na #6972 ukázat v kontextu reset

Nesnesitelná těžkost býti Hughem Lauriem. (Dr. House)
Ať už v jeho výkonu v seriálu House nebo v jeho vlastním bezohledném sebekritizování, Hugh Laurie přetvořil pocit úzkosti v umělecký směr.
Robert Crampton si povídal s ustaraným člověkem.

Výňatek z rozhovoru:
Když už zmínil psychiatra, jak často ho vídáte?
"Jednu hodinu týdně. Dělal jsem tuhle práci jen pár týdnů a už jsem nesnášel slovo "stresující" - není to tu takové jako být v Baghdádu - ale taky mě to dostalo a stále dostává. Ale věci jsou stresující pouze tehdy, pokud na ně myslíme.
Myslím, že to byl Marcus Aurelius, kdo řekl:
'Pokud jste nešťastní kvůli něčemu nepodstatnému, bolest není příčinou samotného problému, ale vašeho vlastního postoje k němu a kvůli tomu máme sílu ho kdykoliv změnit'."

Ale co na mě opravdu zapůsobilo během těch pár hodin, co jsme si spolu povídali, je síla (mohutnost, pevnost) jeho intelektu. Zdá se, že je to člověk, jenž přemýšlí o životě s čistou myslí a rozvinul si schopnost (a prokletí) dokázat rozpoznat obě strany mince.
Jak jeho oblíbený stoik řekl: "Moudrý má problém s životem, hloupý s řešením."

Jsem si jistý, že mě nepotřebuje k tomu, abych ho nasměroval k dalším moudrým slovům od Marca Aurelia:
"Neztrácej čas diskuzí o tom, jak být dobrým člověkem. Buď jím."
Nebo trefněji:
"Nenechej svoji mysl zabývat se čím pozbýváš, stejně jako tím kolik toho již máš."

j.hermanek 2010-09-14 09:16:27, odpověď na #6969 ukázat v kontextu reset

Dovoluji si reagovat aforismem pro tento týden ze stolního kalendáře:
~Vyhněte se slovům vždycky a nikdy.
Většinou nejsou na místě a nutí lidi, aby se začali bránit.~

a dál si zahraji na papouška:
~Nejsi-li ochoten změnit svůj život, není ti pomoci~ (Hippokrates)

~Každý člověk má tři charaktery:
ten který mu připisují, ten který si připisuje sám
a konečně ten, který fakticky má.~ (Victor Hugo)

Střípky myšlenek, jen ať prší ještě ....

babi Helča 2010-09-13 21:52:51, odpověď na #6935 ukázat v kontextu reset

Krásný večer...

Tvá budoucnost...
Je prázdná strana.
Bude taková,jakou si ji uděláš.......

....toto je velmi široký svět pro poctivého člověka,
ale velmi malý pro darebáka.................J.H.Lorimer : Starý drak Graham

Dokonalosti se dosahuje maličkostmi,
ale dokonalost není maličkost.............Michel Angelo

Přičiň se,abys byl opravdu tím,čím se chceš zdáti !................J.W.Goethe

Bumerang

Špatná práce - bumerang,
řekl kdysi kdos.
Vrátí se vždy k Tobě zpět,
rozbije ti nos.............

Zbytky z Breviáře z roku 1938..............co bude dál,.....řekne nám čas......

Krásný večer přátelé........

babi Helča 2010-09-10 19:52:41, odpověď na #6924 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem ...

Ještě jsem neskončila,pár stránek z breviáře zbývá.........

Na prahu zlatých časů...

Vždycky bylo sladko žíti,ale žíti dnes je stokrát sladko.
Žíti v době,kdy staré názory pukají jako ledy na jaře,
kdy mikádo odzvonilo copům prvních lásek
a kdy se brousí nůžky,aby se pustily i do ostatních copů lidstva.
Pánové,gratuluji sobě a vám všem,že jsme se dožili těchto slavných časů...

Žijeme na prahu velkých dnů.Teprve nyní začíná nová zlatá éra lidstva.
Teprve nyní začínají doopravdy dějiny doby nové - doby spolupráce - lásky -
služby všech všem !
Plačte,všichni morousové,zbožňující zlatý věk minulosti,
plačte,všichni škarohlídi,kteří říkáte : Svět je zkažený,protože sami jste zkažení.

Plačte, vychovatelé lidstva,když se k vám obrací rozumný svět zády,
protože jste jej učili,co je Mléčná dráha a kolik má hvězd souhvězdí Orionu,
a neřekli jste mu co je mužnost,aktivita,průbojnost a služba !

Středověk,který se točil jen kolem Boha,minulá století,která se točila
jen kolem Přírody s velkým P,patří minulosti...

Dnešek se točí a zítřek teprve bude točit konečně kolem č l o v ě k a...

Náboženství včerejška mělo nám pomoci žíti tak,
aby se to líbilo Bohu.
Dnešní a hlavně zítřejší doba pomůže nám žíti tak,aby to bylo milo člověku.

Středověk pohrdal světem,utíkal světu : ať špinavý,jen když Bohu milý,
ať rozedraný,jen když dobrý,ať chorobný,jen když silně věřící.
Dnešní doba říká : především zdraví,sílu,radost,lásku.
Život není slzavým údolím,ale příležitostí mít radost ze života,
ze zdravých nervů,z kamarádství celého světa.

Středověk chtěl na člověku oběti,oběti,oběti,
dnešek chce jen jedno jediné : dát člověku kus pozemského štěstí.
Dnešek ví,že mé Dobře je závislé na Tvém Dobře.
Proto chce,aby také Tobě bylo dobře

A jako dříve byla filosofie a věda vůbec "služkou náboženství ",
točí se dnes obě - konečně ! - kolem časného blaha,
kolem distribuce hodnot hmotných i duševních.

Hospodaření hodnotami hmotnými i duševními stává se pomalu,
ale jistě osou světa.Pověry a copy včerejška nenávistného,
ustrašeného,ulekaného,úzkoprsého,pavlačového počínají se
chvěti před velikými nůžkami zítřka......

Hezký večer ........

Šťovka 2010-09-09 22:24:21, odpověď na #6921 ukázat v kontextu reset

Já se připojuji s díkem, čtu si zde pravidelně, ale nevím, co bych na ta moudra odpovídala, prostě si přemýšlím, čtu a děkuji. A tímto způsobem sem chodí jistě mnoho lidiček, kteří ani psát nechtějí, ale je to tady pro ně inspirativní, takže...piš, piš,piš,...nebo tě sní myš
pápá Šorotka Dorotka

Patricius 2010-09-09 21:29:24, odpověď na #6921 ukázat v kontextu reset

Babi Helčo,
Vaše přepisy jsou pro mě hodně inspirativní. Tak Vám za ně chci prostě poděkovat.

Mějte krásné dny

babi Helča 2010-09-09 19:36:36, odpověď na #6916 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem kteří možná čtou....
....a protože mi ještě něco zbylo v tom breviáři,dopíšu to sem,aby to bylo komplet

Nejlepším bojem o život je spolupráce.....

Největším bohatstvím pod sluncem je milující srdce....

"Dej mi,kam bych se postavil, a pohnu zemí," - řekl jste,pane Archimedes....

To místo je tady: je to láska člověka k člověku....

Láska je jediná,jediná,opravdová síla na světě....

Nejsilnější je,kdo miluje nejvíc....

Člověk štědrý bývá bohatší, a kdož svlažuje,také sám bude zavlažen.....Písmo sv.

Kdo miluje zlato,nenávidí sebe.......Ruské přísloví

Čím více dáš - tím více máš....

Lakomý jako pes na seně.
Sám nežere,jiným nedá.............Ruské přísloví

Dávej chudým,co nemůžeš podržet,abys získal to,co nemůžeš ztratit..........Sv.Augustin

Je to tak,přátelé,je to tak prosté,
láskou se nechudne,láskou se roste......

Neškudli,nemamoň,nelakoť,přej,
životu,rodině,což jejich,dej !
Držgrešle,mamonář špatné má sny,
peníze pro nás jsou,ne pro ně MY.....

Hezký večer....

Revelacao 2010-09-09 00:03:11, odpověď na #6911 ukázat v kontextu reset

Ale Helenko ... Ha!
Nový den začal - takže bych nezavírala vrátka, ale dala novou myšlenku na stůl a ..... a vůbec. Už se chystáte na SNM?
Já momentálně do Hajan.

babi Helča 2010-09-08 20:59:27, odpověď na #6898 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer
Moc mi do úsměvu není,...přečetla jsem si přípis jak od Revelacao,tak od Levandulky.......a tak jako pomalu končí můj Breviář z roku 1938 ze kterého jsem vám sem přepisovala zajímavé úryvky,sloky a myšlenky....tak cítím,že i končí psaní do těchto diskuzí..... ať už to bylo zastavení v Bylinkách,nebo u Zapperu.... na Pavlači,kde jsme si podrbaly o Dědouškovi a on nás za rohem pozoroval,bylo mi krásně ve Váze,kde jsme se cáchaly ve voděnce,která nám dávala sílu a zasmáli se s kytkou Říhovou......pročítali jsme tu knihy,skládali jste tady někteří své verše,dokonce mi byla Dědouškem zřízena samostatná rubrika,do které vám zatím ještě píšu.Řešili jsme nošení kulicha,dýchání se sifonem,cvičení Novpoklon a myslím si,že nám tady všem bylo moc dobře........ano,myslím si,že jsme se zase posunuli dál...neumím to tak krásně napsat jako Levandulka nebo Revelacao.....vím jen,že je mi smutno,končí něco,co pro mne hodně znamenalo a vím,že se sem budu stále vracet,ale už jen jako zájemce o nové výrobky, rady,nápady,služby a vše ostatní,co se tu stále nabízí a to ve velké kvalitě a od odborníka.

Jediná síla..
Nač se přít o nadoblačné fantómy - shodněme se o člověka
Ne oblaka - ale země !
Můžeme se všichni shodnouti v tom,co je člověk,co je lidstvo,
co mu škodí na těle,co mu škodí na duši,co mu prospívá
na těle,co mu prospívá na duši.
Kdo nemiluje člověka,ať mlčí !

Legitimace každého,kdo píše,mluví,tvoří,je a musí býti
láska k člověku.
Milovat člověka,milovat svět !
Milovat všechno živé i mrtvé,ženu i ušmudlané dítě
s nudličkami u nosu,propoceného dělníka
i neduživého milionáře,štěně i skálu,strom i řeku,
lva i hyenu,papouška i supa !
Učíme se věřit v člověka a v jeho dílo, v auto,v pneumatiku,
v aeroplán, v to,že nás strojvůdce dobře doveze,a v to,
že nám mrakodrap nespadne na hlavu.
Věříme ve vítězství rozumu - v logiku.
Ve fakta.V to,že jsme lidé,že se dohodneme.
V to,že jen všem dobře je dobře.
Že celý svět je na jedné lodi. V to,že bude líp !
Půjde to !
Lidé si zaslouží mnohem větší důvěry,než kolik jí dostávají.
Stokrát víc chybím nedůvěrou,nenávistí,než láskou.
Co platno člověku,kdyby celý svět získal,
ALE ŽIL BEZ LÁSKY.

Hezký večer...............

babi Helča 2010-09-07 20:03:02, odpověď na #6886 ukázat v kontextu reset

Krásný večer

A pokračujeme vážení.......

Tři klíče k lidským srdcím

Zdvořilost je výrazem ušlechtilého srdce.
Nejsi na světě sám.A nejsi nejdokonalejším tvorem
pod sluncem.
Nikdo není tak nepatrný,abys ho mohl přehlížet.
Každého na světě můžeš jednou potřebovat.
Musíš vidět v bližním člověka,který si pro některou svou vlastnost
zaslouží úcty.
Neboj se poprosit,i když můžeš poroučet !
Nestyď se poděkovat a buď vždy ochotný pomoci druhým,posloužit !
Budeš-li mít tyto tři vlastnosti,budou tě mít lidé rádi.
Nebuď hranatý,nezdvořilý,krobián,neomalený,klackovitý.
Pamatuj na tyto tři klíče k lidským srdcím :
1. PROSÍM
2.DĚKUJI
3.MILERÁD

Tyto tři klíčky ti otevrou cestu k lidským srdcím, a to je jediná
cesta k trvalému úspěchu a životnímu štěstí..........

Příjemný večer vám všem..........

babi Helča 2010-09-06 20:35:43, odpověď na #6873 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem

Breviář z roku 1938 ..............

Kredo zítřka

Jediný zákon : opravdové,dalekozraké sobectví....

Jediné přikázání : ....aby se všem dobře vedlo na zemi.....

Jediný hřích : Hloupost...

Jediná svátost : Láska...

Jediná taktika : Spolupráce...

Kdo vyslovuje spílání,je nemoudrý.....Písmo sv., Přísloví

Řeknou-li ti,že špatně někdo o tobě mluví,
nehaj se proti řečem těm,nýbrž odpověz :
"Nevěděl tedy o ostatních mých chybách,neboť by nebyl mluvil toliko o těchto."
.......... Epiktetos : Rukověť mravních naučení

Tři hlasy o spolupráci.

Jsem přesvědčen,že je lepší hledat dobré stránky lidí,
s nimiž pracujeme,než se obdivovat filmovým hvězdám.
Jeden skutečný člověk je víc než neskutečný romantický filmový hrdina....
.............H.N.Casson : Jak nahoru

Nežli komu řekneš ostré slovo, dobře si to
rozvaž,nikdy však si nedej ujít příležitost,říci slovo dobré.
Zasloužená chvála jsou dobře uložené peníze........................J.H.Lorimer : Od píky

Když zacházíme s lidmi podle toho,jací jsou...činíme je horšími.
Když s nimi zacházíme tak,jako by byli tím,čím by měli být,
zavedeme je tam,kam je máme zavést.................. J.W.Goethe

Spíše přibijete vítr,který letí přes vrcholky hor,
spíše přinutíte Niagaru,aby tekla vzhůru,
spíše dokážete,aby slunce vycházelo na západě ---
NEŽ MI VEZMETE LÁSKU K ČLOVĚKU............

Tak toto bylo krásné uzavření dnešního zasnění nad breviářem,co říkáte?

babi Helča 2010-09-05 21:40:20, odpověď na #6865 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem...
Dáme si chvilku oddych od toho krásného breviáře....a zase něco trochu z Murphyho zákonů,co říkáte? Nikdo nic neříká,tak si to tu rozjedu sama

První zákon sociogenetiky : Staropanenství není dědičné....
Farberův zákon : Díky nutnosti postel nikdy nevychladne.....
Hartleyův zákon : Nikdy nelez do postele s větším bláznem,než jsi ty sám....
Parkerův zákon : Krása je pomíjivá,ošklivost věčná.....
Zákon plukovníka Pennyho : Kašlu NATO......

Pardovy postuláty :
1. Je-li něco v životě příjemného,je to buď nezákonné,nemravné
nebo to jde na tloušťku......
2. Tři věci v životě nejvěrnější : peníze,pes a ošklivá manželka.....
3. Žije-li se ti dobře a máš všechno,co potřebuješ,co na tom,jestli jsi bohatý,nebo ne.....

Katzův zákon : Po vyčerpání všech ostatních možností se lidé
i národy chovají rozumně.....
Parkerův zákon politických výroků :
Pravdivost tvrzení je zcela nezávislá na jeho věrohodnosti a naopak....

Coleův axióm : Inteligence na naší planetě zůstává ve svém souhrnu
konstantní.....počet obyvatelstva však neustále stoupá......

Issawiho zákon zachování společenského zla :
Úhrná výše společenského zla zůstává v jakémkoliv systému neměnná.
Tudíž zmenší-li se zlo jedním směrem - například snížením bídy
či nezaměstnanosti - naroste druhým směrem,
třeba zvýšením kriminality nebo smogu.....

Hezký večer Vám všem...

babi Helča 2010-09-04 22:05:57, odpověď na #6859 ukázat v kontextu reset

Krásný večer...

Jenom láska dává radost.Člověk je narozen pro radost,
pro stálou radost,pro tryskavou radost,pro radost dítěte,které se směje na celý svět
a na které se také celý svět směje.
Smutní lidé jsou také buď nemocní,nebo hlupáci.
Láska tvoří lásku - láska je oheň,který živí sám sebe...
Našli jsme elektřinu,měli jsme Voltu a Edisona,
našli jsme páru,měli jsme Watta a Stephensona,
Měli jsme Blérioty a Lindberghy.
Našli jsme světlo - pohyb - spojení.
Nesmíme ztrácet s očí to hlavní : člověka a jeho štěstí.
Máme aerodynamická auta - auta,která se mohou pohybovat s nejmenším
odporem,ale nemáme aerodynamické lidi,kteříumějí jít rychle kupředu,
rychle myslit,kladně myslit,dobře sloužit.
Srdce - láska činí člověka aerodynamickým....

Co nás pojí - je poznání pravdy a tou je láska,štěstí lásky,štěstí srdce
milujícího a milovaného.
Co mezi námi stojí, co nás dělí,to jsou programy samozvaných
proroků,programy stran a straniček,vůdců a diktátorů.
Co mezi námi stojí,to je to,že neumíme mluvit k člověku člověčí řečí,
že se neumíme smát srdcem,že neumíme mít rádi,
že neumíme získat srdcem srdce,že neumíme být šťastni...
Hledá se Petr Amienský,který spojí všechno lidstvo - heslem :
"Člověk tomu chce !"

Hledá se Napoleon srdcí.Věřím,že bude mít tolik síly,
aby jeho hlas byl slyšán po celém světě.
Jeho silou bude to, co je jedinou skutečnou a neodolatelnou silou tohoto světa :

L Á S K A.............

Uzavřeli jsme kapitolku o lásce,........to se prosím psal rok 1938 !!!
Nezdá se vám to aktuální i dnes ?

Příjemný večer.klidnou dobrou noc....

Šťovka 2010-09-04 00:25:33, odpověď na #6857 ukázat v kontextu reset

Moudré a milé, krásný víkend všem pápá ŠD

babi Helča 2010-09-03 22:53:51, odpověď na #6851 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem......

Hledejme člověka jako je Diogenes - posviťme si naň -
-získejme ho! Naučme se ho mít rádi a naučíme se
největšímu umění pod sluncem : umění milovat a
být milován,umění svítit,umění radovat se a
umění býti šťasten.
A toto umění je jediné,čemu se musí učit
a k čemu se musí vychovávat naši básníci,toto umění
je posláním umělcovým.
Básník,malíř,sochař,skladatel musí umět objevovat lidem
Království lásky,zákon lásky.Musí se naučit mluvit k lidem
lidskou řečí. A to je, a jen to je umění.
Láska je věčná lampa před oltářem života.
Lásce stačí srdce,které hoří,slza,kterou můžeme setřít
ústa,kterým můžeme podat chléb,mrznoucí,kterého umíme zahřát.

Touto láskou hořel Ježíš - tento Kolumbus lásky.
Ano,po dvou tisících letech hřeje nás jeho láska,jeho prostá slova.
Ježíš byl největším vůdcem všech dob,protože miloval nejvíc.
Koho miloval : člověka.V tom je jeho velikost,jeho síla,
jeho příklad.
Jenom láska všech ke všem,přes hranice věku a zemí spojí lidstvo
a přinese mu mír.
Jenom láska národa k národu,rasy k rase, může spojit všechny.
Co stojí mezi námi lidmi - to jsou jen trámy
hlouposti,nafoukanosti,krátkozrakého sobectví...........

Mějte krásný večer a klidnou noc.......

Revelacao 2010-09-03 08:43:04, odpověď na #6850 ukázat v kontextu reset

Simonko, je to tak.
Září je šrumec pro hodně lidiček, ale utřepe se to a v klidu rozjede.
Nenapadlo mne, že vlastně nemohou ani poděkovat pacienti ... ale mohou v té nové rubrice. Tak to hoďte tam ... Hezký den!

sestricka 2010-09-03 06:33:42, odpověď na #6827 ukázat v kontextu reset

Revelacao,pěkné ránko děkuji za váš příspěvěk,chtěla jsem p.Novému poděkovat za radu,ale nešlo mi to...myslela jsem,že je chyba v na mém PC...či něco podobného...díky vám,vím,že to tak není....jak mohu,čtu vaše odkazy tady a nejen tady,slíbila jsem,že přijdu i já s pár řádky,ale děti nastoupili do školy,a ikdyž jsou téměř dospělé,je pro nás to září náročné.....
ikdyž nepíši, tak jak mohu alespon čtu krásné řádky tady....pěkný den všem Simona

babi Helča 2010-09-02 20:39:13, odpověď na #6847 ukázat v kontextu reset

Revelacao,potřebuji s vámi mluvit na Skype,ozvěte se díky....

babi Helča 2010-09-02 20:30:30, odpověď na #6845 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
Opět dáme něco z breviáře 1938......

Jediná moc je na světě stálá - je to síla srdce.
Silný miluje - slabý nenávidí.
Ne pěstí,ale srdcem dobudeš světa.
Nemůžeme chtít od nikoho nic jiného,
než aby měl sebe rád.
Můžeme ode všech chtít jenom toto
ušlechtilé sobectví.
Ve jménu sobectví pravého,osvíceného,
dalekozrakého sobectví spojíme celý svět.
Udýchané sobectví,sobectví,které myslí jenom
na dnešek a ne na zítřek,které chce napálit
a obelhat druhého dnes - je krátkozraké.
Jenom ten,kdo má rád druhého,kdo slouží
druhému,slouží sobě.
Chytrák je nakonec vždycky hlupák.
Není náhodou,že hloupému Honzovi
nakonec vždycky připadne království a princezna.
Láska je obětování chvíle pro zájem mnohých let.
Láska snad přinese dnes utrpení,ale zítra štěstí......

Vypadá to,že ke knížce se dostanu jako vždy až v posteli.....krásný večer

babi Helča 2010-09-02 15:37:51, odpověď na #6843 ukázat v kontextu reset

Konečně mám knihu "Ženy,které běhaly s vlky".........!!! Kdybych se tu dlouho neukazovala,jsem tvrdě začtená a nedostupná...............

Revelacao 2010-09-02 14:26:13, odpověď na #6841 ukázat v kontextu reset

Milá vílo heřmánková.
To je nádhera.

j.hermanek 2010-09-02 14:16:19 ukázat v kontextu reset

„Intuice je vedení duše, které se v člověku přirozeně ukazuje v oněch okamžicích, kdy má mysl v klidu…Pravdu nelze stvořit, lze ji jenom vnímat.“
Paramahamsa Jogánanda

Je úplně jedno,co děláme,dokud nepřijmeme sami sebe.Jakmile jednou sami sebe přijmeme,je úplně jedno,co děláme.”
Charly Heavenrichová

„Na cestách života potkáváme
stále znovu sami sebe v tisíceru převlecích“.
C.G.Jung

„Pravdu má člověk druhým lidem nabízet jako plášť,do kterého mohou,jsou-li připraveni,vklouznout – a ne jim jí jako mokrým hadrem mlátit o hlavu.“
Voltaire.

“Nevykročíš-li do lesů,nikdy se nic nestane a tvůj život nikdy nezačne.”
Ženy,které běhaly s vlky od Clarissy Pinkoly Estée,Ph.D

Šťovka 2010-09-01 23:04:45, odpověď na #6825 ukázat v kontextu reset

To je krásné, to já můžu, děkuji
Šorotka Dorotka

Revelacao 2010-09-01 22:11:34, odpověď na #6825 ukázat v kontextu reset

Helenko, vysvětlím:
Chtěla jsem reagovat trochu v Poradně a teď už tam není možnost Reagovat. Myslela jsem, že je to nějaká chyba webu. Pak jsem od pana Nového zjistila, že už do Poradny bude odpovídat jen sám.
Původně to tak bylo.
Ale vytvořil tady novou rubriku, kdybychom chtěli případně občas přece jen někdo reagovat v Poradně, třeba zkušeností, radou ... povzbuzením.
Může se to stát. Tak abychom mohli třeba tady.
No a můj příspěvek z Poradny přenesl sem.
To je celá záhada ...

babi Helča 2010-09-01 20:14:17, odpověď na #6816 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
A protože jsem tady prvně na těchto stránkách docela zmatená,neboť dědoušek tu mluví jako Revalacao a pak má /on/ nějaké problémy f poradně... a já si připadám,né normálně,nebo aspoň ovíněně...tak dneska nebude breviář,ale o LÁSCE...... za trest a máteto,dělat tady takový nepřístojnosti,tak.....

A jestli jsi miloval někdy ženu,nebo zemi,
prožil jsi výjimečné štěstí a umřeš-li potom,
to už není důležité...............................Ernest Hemingway

Skutečná láska dvou lidí nemůže nikdy
skončit "Happy Endem"..........................E.H.

Šetři slovy.Řeč opravdové lásky je na slova chudá........Babler

Když máš milovat nepřemýšlej,
když přemýšlíš.. nemiluj..............Francesco Petrarca

Člověk......má v srdci místa,o nichž mnohdy nemá ani potuchy ;
teprve až se zaplní bolestí,dozví se o jejich existenci..................León Bloy

Je třeba být si trochu podobní,
abychom si rozuměli,ale trochu
rozdílní,abychom se milovali.
Ano,podobní a přece rozdílní !.......................J.J.Rousseau

Byli jsme dva - dva na všechno.
Na život,na boj i na hodinu štěstí !
Na život a na smrt - dva .................Josef Čapek

Příjemný večer.....

Šťovka 2010-08-31 22:04:12, odpověď na #6815 ukázat v kontextu reset

Helenko, ta jsi tak úžasně pracovitá, že stíháš psát, jsem tu a čtu, díky pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-08-31 18:48:01, odpověď na #6801 ukázat v kontextu reset

Hezký večer přátelé...

Láska je mír.Láska je síla.Válka,nenávist je slabost,jako vášeň je slabost.
Válka je vášeň,průtrž,pouštění žilou,hazard a běsnění.Láska je jediným
motorem na světě.Mír je ovládnutí,harmonie,klid.
A právě k míru,k ovládnutí je třeba síly.
Láska je jediné pevné pouto na světě.
Jen láskou lze vést,jen láskou lze dobývat,jen láskou lze přemoci.

Láska je jediná základna,na níž se může sejít celý svět - Němec i Francouz,
Japonec i Číňan,Angličan i Rus.

Jediné můžeme chtít ode všech : aby měli rádi sebe.
Ale aby měli opravdu sami sebe rádi.Kdo má rád sebe a své zdraví,
své nervy,svůj majetek,ten musí mít rád i toho druhého.

Není bohatých,dokud jsou chudí.Není síly,dokud jsou také slabí.
Jenom "všem dobře" je dobře.Kdo jinému pomáhá,
sobě pomáhá.Kdo jiného bije,sebe bije.
Kdo na jiného plije,na sebe plije.

Jsme bohatí jenom svým srdcem,tím,co jsme dali,
a tím co můžeme dát.
Je jediný program pro všechno lidstvo :
ČLOVĚK
Je jediná cesta k jeho dosažení :
LÁSKA

Láska je jediný klobouk,pod nímž se může sejít všechno lidstvo.
Láska je jedinou řečí,které každý člověk rozumí.

Láska je nejlepší esperanto.Kdo nenávidí svého zaměstnance,hřeší.
Ne proti Bohu.Ale proti svému zdraví,proti svému úspěchu,proti své kapse.
Kdo nenávidí svého šéfa,hřeší proti sobě,proti svému zdraví.

Zlý člověk - je buď nemocný,nebo hlupák.
Jenom dobrý,milující a přející člověk je moudrý.
Naším symbolem je Slunce - které dává,dává,dává...........

Příjemný večer všem...

babi Helča 2010-08-30 21:15:58, odpověď na #6787 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem lidičkám,kteří si tu čtou...

Pokračování ze včerejška.....

Toto štěstí není v klidu.Toto štěstí je jen dobrá cesta.
Jíti dobrou cestou,jíti za dobrou hvězdou - to je štěstí.
Míti kompas - to je štěstí.Kterou cestou?Který kompas ?
Je jediný kompas a jediná cesta : Láska. Láska člověka k člověku
Láska,která neublíží,neuráží,neponižuje.Láska,která chápe a odpouští.
Láska,která neznásilňuje.Láska,která nezná rozdílu kabátu,třídy,
národa,rasy.Láska,která kast ani hranic ani ostatních trámů,
dělících člověka od člověka.Láska,která je službou člověka člověku.
Láska,která pokorně umývá nohy bližních.

Láska,která neproklíná a nekamenuje.

Láska,která trpělivě počká a zvolní krok,když bližní nestačí. Láska,
která je modrým květem romantiky a která svítila na čele rytířů.
Láska,která dává křídla. - V srdcích a duších většiny lidí je zaražen trn nenávisti.
Hledá se Androkles,který by uměl vytrhnout tyto trny z lidských srdcí.
Bude to těžká práce,těžká operace. ALE půjde TO !
Androkles,nebude ani sežrán ani roztrhán.

Kde je konečná trpělivost a nekonečná láska - tam jde všechno.

Všechno.Kdo nemá srdce,i kdyby byl milionářem,je žebrák.
Kdo má srdce - byť v kapse nic - je bohat.

Jen láskou lze získat bližního - jen láskou se dostaneme k sobě,
jen láska spojuje k spolupráci.Láska je jediná moudrost života..........

A opět pokračování zítra.........

babi Helča 2010-08-29 21:38:51, odpověď na #6777 ukázat v kontextu reset

Krásný večer všem

Umění života.
Nesmíš se starat moc,života bát,
starost je stárnutí,starost je kat.
Klidný buď,dni ať jdou čehý neb hat.
Nesmíš je proklínat,nesmíš jim lát.
Život je zahrada,život je sad,
znáš-li být dítětem,znáš-li si hrát.
Milován někým,mít někoho rád -
to je to umění : věčně být mlád.......

Potkáš-li člověka, řekni si :
pro které vlastnosti bych jej mohl milovat,
co je na něm hezkého ?
Čemu bych se mohl od něho naučit,
čemu bych mohl naučit jeho?
Co bych mu mohl dát?........................................To že se psal rok 1938?

Víra -- Naděje -- Láska
Kdo miluje - letí....................Tomáš Kempenský

Miluj a doufej a v sebe vždy věř,
skuhravé sýčky si s úsměvem měř,
heslo si vytesej do štítu skal :
MILUJU,DOUFÁM,JDU VÝŠ A JDU DÁL...........krásné

Láska k člověku..
...a kdybych měl tak velikou víru,
že bych hory přenášel...
lásky kdybych neměl, nic nejsem......Sv.Pavel : 1Kor.13,2

Celý svět trpí.Na nás všech leží mlha nejistoty,nedůvěry,neklidu.
Hledáme.Tápáme.Mrzneme.Hladovíme.Víc duševně než tělesně.
Ztrácíme smysl života.Kde jej najdeme?Kde najdeme klid,
vnitřní mír?
Kde najdeme svou Severku?Proč jsme tady?Kam jdeme?
Nevíme.Ale jedno víme,cítíme,chceme :
Chceme být šťastni.
Trvale šťastni.

A protože je to dlouhatánské,tak pokračování zítra,ano?
Krásný večer a klidnou dobrou noc.......

Šťovka 2010-08-28 22:45:48, odpověď na #6776 ukázat v kontextu reset

Zdravím, jsem tady, čtu, přemýšlím a díky.
pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-08-28 20:52:14, odpověď na #6774 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
Vidím,že dneska tu vůbec nikdo nebyl ? Ani kontrola?

Tak Vám tady aspoň dám něco ke čtení já ze svého breviáře.....

Kapitolka o štěstí.

Člověk je na světě,aby byl šťasten. A může býti šťasten.
Jen umět štěstí hledat a nalézat.Vždyť život sám je široký a bohatý a krásný !
Je třeba jej žít zdravým tělem a zdravou duší - kvetoucím tělem a kvetoucí duší.
Štěstí roste z lásky dávané a přijímané.Štěstí roste z boje a ze zápasu.
Nedělejme si ze štěstí neřešitelnou rovnici ! Nevymýšlejme si marné otázky
o nadzemském smyslu života !

Nehledejme Clemenceauovu černou kočku potmě v černém pokoji,
kočku,která tam stejně není ! Nehledejme nic kromě štěstí !
Štěstí dítěte,lidského mláděte - na jarní louce života.
Štěstí prostých a chudých.Štěstí tiché a čisté jako modrá obloha.
Zlato,brilianty,ústřice,humři,jachty a paláce,nádhera a lesk,sláva a moc -
- všechno nestojí za zlámanou grešli,všechno je pára a dým proti kráse
milujícího srdce,proti štěstí dítěte na zelené louce.....

Mnohého dosahujeme přízní.
Schopnost sama nestačí.Ani sám
charakter nepostačuje.
Nesmíme nikdy zapomínat,že úspěch
konec konců je to,co jiní lidé pro nás učiní.......N.H.Casson : Jak nahoru...

Sympatie rodí sympatii...........Staří Římané...

Když vyhledáváme dobro svých bližních,své vlastní nalézáme.......... Plato

Přátelé jsou lepší kapitál než peníze.
Přátelé nám pomohou vydělávat peníze,
kdežto pro peníze často ztratíme přítele....................N.H.Casson : Jak nahoru.....

Příjemný večer a sladkou dobrou kulichovou......

babi Helča 2010-08-27 22:00:18, odpověď na #6770 ukázat v kontextu reset

A dostali jsme se v breviáři na krásnou stránku o lásce

Od Ježíše učíme se lásku k Bohu soustřeďovat na bližním..........T.G.M.

Nyní pak zůstává víra,naděje,
láska...to tré,ale největší z nich jestiť láska....Sv.Pavel I Kor 13,13

VYZNÁNÍ
Miluju, miluju lidi i svět,
miluju zápas a miluju květ -
miluju slunce a miluju stín,
miluju snění a miluju čin.
Miluju moře a miluju les,
miluju město a miluju ves !
Co nejvíc beru,bych nejvíc moh´dát,
milován být chci a všechny mít rád.............

Je pěkné míti peníze a všechny ty věci,jež možno za ně koupiti,
ale je rovněž dobré občas se přesvědčit,zda jsi nepozbyl věcí,
které nelze za peníze dostat.
Když člověk dosáhne toho,za čím se na tomto světě vydal,
měl by se časem odebrat na několik neděl do lesů,aby se
přesvědčil,že je stále mužem a ne žokem bankovek
v cylindru a císařském kabátě.....
Nedosáhneš-li největších věcí na světě,nedovedeš-li ovládat lidi
- a nemůžeš ovládat lidi,necítíš-li s nimi,
a cítění s bližním začíná v pokoře....................J.H.Lorimer :Starý drak Graham

Vše,co skutečně potřebujeme,lze koupit
za nepatrný peníz,jen zbytečnosti jsou drahé.
Skutečně krásné věci se neprodávají vůbec : smíme
volně hledět na východ i západ slunce,na oblaka
plující po obloze,na kvítí u cesty.
Také do síně noci,osvětlené pravými hvězdami,se vstupné neplatí.......Axel Munthe...

Krásný večer všem.......

babi Helča 2010-08-27 11:31:11, odpověď na #6769 ukázat v kontextu reset

Vidím,že se tu někdo vrtí............
Já bych Revelacao trochu doplnila..........mně osobně občerstvují bylinky a jiné přírodné lektvárky
A ta druhá věta od Neznámého ? .......opčas mě loupne v kostech,žeby suchem?

Nenechte se rušit........jen jsem nahlédla............hledám dvě divoké cizinky

Revelacao 2010-08-27 08:59:45, odpověď na #6768 ukázat v kontextu reset

Srdce veselé občerstvuje jako lékařství,
ale duch zkormoucený vysušuje kosti.

Neznámý ...

Revelacao 2010-08-27 08:57:25, odpověď na #6763 ukázat v kontextu reset

„Největším objevem v mém životě je zjištění,
že lidé mohou změnit své vnější životy změnou vnitřního myšlení.“

William James

Šťovka 2010-08-26 23:11:11, odpověď na #6759 ukázat v kontextu reset

Čtu, zdravím a přeji dobrou noc.
pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-08-26 21:19:41, odpověď na #6747 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
A opět se ponoříme do doby dávno minulé.......

Mladé srdce !

V St.Ives v Anglii jezdí denně na dlouhé vyjížďky autem farmář John Ewison,který řídí vůz od roku 1912 a kterému je dnes 92 let !

Paní Anna van Skike z Venice v Kalifornii oslavila své 76 narozeniny tím,že uplavala
15 kilometrů ! / já jí trhnu ! /

V 45 letech boxoval ještě s úspěchem Jack Britton. - Vybojoval 375 matchů,poslední,když jeho syn Boby byl význačným amatérským boxerem.

Rukavici bacilům !

Bacil je vždycky věc poslední.
Jsou-li tu předpoklady,
nějaký ten bacil se už najde.....

Neboj se bacilů,tělo včas tuž,
tělo měj z ocele,chceš-li být muž.
Bacily spaluj,buď hořící keř :
dravosti bílých svých krvinek věř !

Hodnota zdraví

Muž úspěchu musí mít jiskru,musí mít
kuráž,musí mít tempo,a to churavému
člověku chybí.Zdraví je půl životního
úspěchu,je to motor,který nás žene
kupředu ! Naše životní síla,energie,je
závislá na zdraví.Každé vítězství je
otázkou záloh,reservy.Člověk slabý,
nemocný tohoto přebytku,těchto záloh
energie nemá.Vezměte kteréhokoli muže
úspěchu,co je tak máme na očích,ať
Edisona,Forda nebo Tomáše Baťu,
Hindenburga nebo Bismarcka,Masaryka
nebo Beneše,všude vidíme,co znamená
železné,kypivé zdraví a životní síla pro
průbojnost.
Proto je tak významné,aby každý z nás,
kdo to chceme v životě někam dotáhnout,
dopracovat,měl na mysli,že zdraví je základ,
že zdraví je největším kapitálem každého................

Dobrý večer,dobrou noc.........

Šťovka 2010-08-25 23:15:16, odpověď na #6742 ukázat v kontextu reset

Několik myšlenek z ,,Tajemství"

Na co teď myslíme, to utváří náš budoucí život.

Pozitivní myšlenka je stokrát silnější než negativní. (hurá !)

My jsme tím, kdo si volí myšlenky a kdo pocitově prožívá, proto máme tu moc cokoliv změnit.

pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-08-25 20:16:56, odpověď na #6736 ukázat v kontextu reset

Já mám děcka takový frmol.........nevím,co dřív...a to jsem si myslela,že až budu v důchodu,že budu mít spoustu času,a já ho mám čím dál tím míň......chjo,tak deme na ta moudra z breviáře...

Jsme v léčitelských stránkách,tak něco o ZDRAVÍ......

Čím slabší tělo,tím více poroučí,
čím je silnější,tím více poslouchá.....J. - J. Rouseau /krásné/

Kdo pije,nemyslí,
kdo myslí,nepije.........

Budoucnost patří střízlivým,totiž
těm,kdož se rozhodli pro vyšší,
mravnější světový názor a způsob života...........T.G.M.

Je věc,která v minulých stoletích
byla dobrá a je dobrá i do našich
dnů a nedá se ani nejgeniálnějším
strojem nahradit.
To je schopný člověk a jeho zdatnost...................Jindřich Waldes

Zdraví nad miliony !
Více než milion,více než cokoli
ten má,kdo zdraví má,koho nic nebolí.
Všecko se dokáže,všecko se dohoní.
Jak máme zdravíčko,vždycky jsme NA KONI

Život začíná ve 40..................Walter B.Pitkin

Několik šedivých vlasů nic není.
Na několika vráskách nezáleží,zvláště
jsou-li kolem očí,a ne kolem úst.
Hlavní věc jest,aby nebyly vrásky na
mozku.
Ani na srdci.
Ani na duši.
Tak dlouho,pokud člověk chodí a každého rána skáče
s úsměvem s postele,tak dlouho je mladý...........................H.N.Casson

Krásný a pohodový večer všem

Gio 2010-08-25 12:53:10, odpověď na #6724 ukázat v kontextu reset

Moje oblubene :

Jsme to, co opakovane delame.
Vynikat v necem tedy neni cin, ale zvyk.. (Aristoteles)

D.Millman :
Prestan prijmat myslienky zvonka.Pravdu hladaj vnutri seba.

Strach, nie peniaze su korenom vsetkeho zla.

Mudry kona, hlupy reaguje.

Aky pribeh rozpravas, taky prezivas (Neviemkto )

babi Helča 2010-08-24 20:07:40, odpověď na #6713 ukázat v kontextu reset

Hezký večer všem
Opět breviář 1938....

Čím déle žiji,tím pevněji jsem
přesvědčen,že rozdíl mezi dvěma
lidmi,mezi slabým a mocným,
velkým a bezvýznamným,vězí jen
v činorodé síle,v nezviklané odhodlanosti,
v předsezvetí,které zná jen smrt nebo vítězství.......................R.F.Burton,1890

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly......................Johnson

Veškerý úspěch ve svém životě
přičítám tomu,že jsem byl vždy
o čtvrt hodiny na místě dříve,než jsem byl povinen................Admirál Nelson

Slabí lidé čekají na příznivou příležitost,silní si ji vytvářejí................O.S.Marden

Hledá se chlapík ----
Každou snad zdatnost dnes zaplatí svět,
za to,co dáš mu,dá zlato Ti zpět.
Nejníže v kursu je slaboch a rab -
nejvíce placen jsi za to,žes CHLAP.......

Svět patří tomu,kdo si jej vezme............Jindřich Waldes

Sero venientibus ossa.
Pozdní hosti jedí kosti..............Latinské přísloví

....duše váhavá lačněti bude...........Písmo sv.,Přísloví 19,15

Pes,který běží,najde kost................Baskické přísloví

Nejlepší zbraní v boji o život je dosud stále budíček............Jasques Deval /no šéfe /

Vše začíná rozhodnutím...............Jindřich Waldes

Pohodový večer všem

babi Helča 2010-08-23 21:44:05, odpověď na #6712 ukázat v kontextu reset

Asi bráška,co? Dyby něco,stačí brnknout na Skype.......jsem tu

Revelacao 2010-08-23 21:23:15, odpověď na #6710 ukázat v kontextu reset

Díky Helenko,
tak tohle si musím všechno vytisknout - potřebovala jsem to vidět, číst, slyšet právě teď ... Holt, když se motáš v kruhu, přijde poselství ... a něco se stane. Jen to odchytit a dešifrovat ...
Hezkou dobrou noc!

babi Helča 2010-08-23 20:15:34, odpověď na #6710 ukázat v kontextu reset

Zapomněla jsem se rozloučit
Takže všem přeji krásný večer a ještě hezčí noc.......

babi Helča 2010-08-23 20:14:07, odpověď na #6692 ukázat v kontextu reset

Koukám šéfe,žeste samý baby........aby z vás nebyl baby admirál co ho máte na tý echinacei

Vrátíme se raději do roku 1938 k breviáři,co říkáte? Tam jsou taková silná slova,ta mne vždy povzbudí......,i když jsem vzbuzená zatím dost.Dělám sama sobě pokusnýho králíka,po poradě s učitelem prej si neublížím,no ostatně to poznáte i Vy až se tu přestanu ozývat......je to jasné,jo a mám ráda Michalovo "Až mě andělé zavolají k sobě" a kytky nechte na zahradách,tam je jim líp...............
Tak jsem se s Vámi virtuelně rozloučila a teď začnu být virtuálně moudrá,ju?

Tak toto se mi moc líbí :

Kdo se umí rychle rozhodovat,
rozhoduje se i za jiné lidi.Rozhodnost
je ostrý nůž,který řeže čistě a rovně
a rozděluje tuk od masa.
Nerozhodnost je tupý nůž,který
rve a trhá a zanechává po sobě nečistý řez.
Říkej ANO nebo NE - málokdy SNAD.................................J.H.Lorimer :Starý drak Graham

Rozhoduj rychle a rázně si veď,
bílý neb černý buď,nikdy však šeď..
"Ano" neb "Nikoli", nikdy však "Snad",
patrony váhavé zdar nemá rád...............

Chyť okamžik za pačesy !..........William Shakespeare

Ve válce jako v politice se ztracené chvíle nikdy navracejí .................N.Bonaparte

Odkládání dělá snadnou věc těžkou
a těžkou nemožnou...........................J.H.Lorimer : Od píky

Když přijdu k někomu do kanceláře
a vidím jeho stolek pokryt zaprášenými dopisy,
vím hned,že má v hlavě pavučiny..

...člověk,jenž má stůl zasypán včerejšími záležitostmi,
nikdy nemá kdy dělati plány na zítřek...................J.H.Lorimer :Starý drak Graham

Chceš-li čin zabíti,odlož jej teď !
Chceš-li co udělat,začni to hned !
"Zítra" je,to mi věř, činů všech hrob.
Kdo chceš mít úspěchy,okamžik chop!

Slabí lidé čekají na příznivou příležitost,
silní si ji vytvářejí...................................O.S.Marden

Dědek kořenář 2010-08-22 00:43:58, odpověď na #6688 ukázat v kontextu reset

Ba ba, ba bi
))

babi Helča 2010-08-21 22:59:08, odpověď na #6683 ukázat v kontextu reset

A opět něco z Murphyho zákona.

Zadarmo nikde nedostanete ani minutu,natož minutku.....

Vláda se rozrůstá tak,že zprvu pohltí celý národní důchod a později několik......

Prvním úmyslem průmyslu je zaplnit ekonomické vakuum.......

Jak stanovit čas na splnění určitého úkolu :
odhadni,jak dlouho by práce mohla trvat,vynásob dvěma
a jednotku,v níž je výsledek udán,nahraď nejbližší vyšší.
Z tohoto důvodu obvykle na hodinovou práci vymezujeme dva dny.........

Pokrok se dostavuje každý sudý pátek......

Zisk znamená přenést papírování na zákazníka........

Žádáte-li o půjčku,musíte napřed doložit,že ji vůbec nepotřebujete........

Kompromis je vždycky dražší než kterékoli z navrhovaných řešení...........

V Americe nezáleží na tom,kolik co stojí,ale kolik na tom ušetříte........

Zásadních omylů si nikdo nevšimne.......

Každá změna vypadá na první pohled strašně...........

Klidnou dobrou noc.....

babi Helča 2010-08-20 23:13:32, odpověď na #6672 ukázat v kontextu reset

Pěkný páteční večer

Opět breviář z roku 1938.........

Nakonec to vždy vyhrávají idealisté...................T.G.M.

Ničeho nelitovat je počátek vší moudrosti....

Hleďme vždy vpřed,chceme-li VPŘED !

Věř jenom v to všechno,co je silné a dobré a veliké !
Je-li dnes pod mrakem,věř v jasný zítřek !
Jsi-li dnes sláb,věř,že zítra přijde den Tvé síly !
Věř,věř,věř,neboť Tvá dobrá,veliká víra v život je Tvou vládou
nad životem,jedinou vládou;neboť jiné není.....................Peters,Strahlende Krafte

Růžový zítřek
Pro včera naříkat hloupost je - jed.
Co bylo,to bylo : Dívej se vpřed !
Včerejšek pod drnem klidně nech spát !
Zítra Ti růžemi rozkvete sad.........

Slovo?Úmysl?Myšlenka?Plán?Předsevzetí?
Rozhodnutí?Úsilí?Houževnatost?
Nikoli.
Čin je všechno - jen čin..........Georges Clemenceau

Kdo chvíli stál,již stojí opodál;
den žádný dvakráte se nenarodí,
čin dvakrát nezraje...................Jan Neruda

Rychlost - půl vítězství............Napoleon Bonaparte

Dobrou noc přátelé.....

babi Helča 2010-08-19 19:53:25, odpověď na #6662 ukázat v kontextu reset

A zase bychom mohli dát ten krásný breviář...jsem asi tak v polovině,šetřím si ho pro vás...

Nefňukej,nefňukej,neškareď hled,
patronům smutným se vyhýbá svět.
Přílišnou vážnost si na pohřby nech,
ať vymře mračivých morousů cech !

Mlád jsi,když umíš se ze srdce smát,
Pompes a Funebres nemá svět rád.
Lidé jsou za světlem jak jepic pár.
Přitahuj lidi - a přitáhneš zdar........

Sýčkové,smolaři,sešli se v sněm,
skuhrali do noci : " Běda nám všem.
Osud zlý všechny nás doštval až sem !
Plačtivým údolím celá je zem.
Nejde to ! Běda nám :Ouvej,ó,ach !
Hrozí nám deficit,bída a krach !"
Dušičku z těla jim vytřepal strach.
Sluníčko našlo je na marách........

Život je a zůstane boj : dovést se
čestně probít,nikdy nezoufat,mít
zdravý životní optimismus,to je
první záruka životního štěstí......................Edvard Beneš : Podmínky úspěšného života

Magnet /Beník?/

Každý je magnetem toho,nač myslí.
Na sysly mysli a budeš sám syslí.
Slunce nos v duši a budeš sám svítit !
Na propast mysli - budeš se řítit !

Každý si přitáhne,co v srdci nosí.
Kdo seje úspěchy,úspěchy kosí,
ostrouhá kolečka ten,kdo si hoví.
Nebe vždy pomáhá
OPTIMISTOVI !

Příjemný večer všem........

Revelacao 2010-08-19 07:55:41, odpověď na #6660 ukázat v kontextu reset

Jak milujeme, tak budeme milováni.
Myšlenky jsou síly. Každá tvoří sobě rovné.
Každá se vrací obtížena svým příslušným účinkem,
jehož je příčinou.

„Buď čistý i v tajných myšlenkách,
jsou živou silou.
Podle jejich drah se řídí slov i sudby sled:
tak spletitý je Boží svět.“

R.W.Trine

babi Helča 2010-08-18 23:07:55, odpověď na #6653 ukázat v kontextu reset

--Stává se --

Někdy se stane : rozejdeš se s milou,
z hlouposti,z trucu,pro pravdu či lež.
A srdce bolí stonásobnou silou.
Ztracenou lásku náhle miluješ.

Probloudíš noc.A když se do ulice průzračný
mladý úsvit začne drát,zavoláš - TMA - a zdá se ti,
že více nebudeš schopen milovat.....

Proletí dny,měsíce,roky....laskavou dlaní pohladí tě čas.
Pak přejde kolem zázrak světlooký a ty.... se náhle zamiluješ zas.

Tak zbytečně často mladí lidé a často zbytečně pohřbíváme cit.
Vždyť jako slunce vždycky znovu vyjde,
tak ani lásku nelze uhasit.

Pak řekneme,když stokrát silněji
vzpomínajíce na to slovo - TMA - jací,
ach jací byli jsme to blázni !
Jak mnoho krásy v sobě život má...........

Tak to byla ukázka z mého památníčku z mládí....kde jsem k tomu přišla,nevím je to už tak dávno..... Psala jsem si deníček asi jako každá dívenka,dnes možná píší do PC a jestli vůbec píší ? Taky jste měli památníček,deníček...........Šorotko a co Cancák,ty bys to mohla znát,tam si píší trempové,viď?
Přispějte mi sem taky něco ze svého mládí....prosím..

Krásnou dobrou noc ...

Revelacao 2010-08-18 15:40:24, odpověď na #6648 ukázat v kontextu reset

Helenko, klidně.
Kolem osmé zkusíme profouknout éter!

babi Helča 2010-08-18 14:18:13, odpověď na #6648 ukázat v kontextu reset

Moji milí...tak jsem tu ráno napsala tak obsáhlé poděkování,až jsem v té horlivosti zmáčkla bez uložení a....pink ......je to f pr..yč.
Jó i takto se platí za blbost a tak jsem vzteky utekla na fcb...
Už jsem zase zpátky...uklidněná,vyrovnaná......no......nojono
Tak znovu...děkuji děfčátka moc...taky už jsem všechny známé Helči obvolala a popřála.My se sejdem až o víkend celá rodina a víte,že už to je smutná oslava?Můj svátek a manželovo narozky za sebou je vlastně konec léta,odjedou vnoučata a já zase osiřím a bude mi smutno........chjo,budu muset vymyslet nějakou činnost ještě navíc,abych zahnala chmury....
...a Ty Šorotko vylez z toho kouta,jó...ať Ti můžu dát bez kulicha a bez igelitu :-
Lidunko,díky moc....nenechám to prchnout...můžu dnes večer tak kolem 20hod. Skype?Nebo i pozdějc?

Revelacao 2010-08-18 08:04:57, odpověď na #6647 ukázat v kontextu reset

Krásný den, Helenko!

Jsou-li okna tvé duše špinavá a zakalená, pokrytá vrstvou cizích látek,
budeš jimi vidět svět špinavý, zakalený a nesouladný.
Přestaň však naříkat.
Ponechej si svůj pesimizmus, „ty bídné nešťastné já“,
nebo prozradíš, že tvá okna cosi nadmíru potřebují.
Ale věz, že tvůj přítel, který má svá okna čistá,
aby Věčné Slunce mohlo uvnitř všechno prosvětlovat
a venku všechno činit viditelným,
věz, že on žije v jiném světě než ty.

„Je zrádkyní každá tvá pochybnost,
protože ochromuje bázní tak tvou dlaň,
že prchá ti, cos mohl získat.“

Ralph Waldo Trine

Šťovka 2010-08-17 23:50:38, odpověď na #6636 ukázat v kontextu reset

Revelacao, díky za inspiraci

Šťovka 2010-08-17 23:49:48, odpověď na #6643 ukázat v kontextu reset

Tak nejdříve toto:
Já malé poupě, já sedávám v koutě,...no prostě, já ti Helenko přeju k tvému svátku hodně radosti, lásky a zdraví a okolo sebe smečku jenom bezva lidiček.
Posílám ti pusu na kulicha, tvoje Šorotka Dorotka
P.S. čti až po půlnoci

babi Helča 2010-08-17 20:55:39, odpověď na #6636 ukázat v kontextu reset

Krásné Revelacao,díky

Dobrý večer všem........
A zase si dáme starý známý breviář,ano?

Bude líp !

Po bouři sluníčko,
po poušti háj,
po pátku svátek je,
po lednu máj.
Neztrácej náladu,
neztrácej vtip !
Vydrž a dočkáš se !
BUDE ZAS LÍP !

Nikdy si neříkejme,že naše snažení je marné,
neboť mnohem častěji dosáhneme zdárného
zakončení svých předsevzetí než opaku............. Jindřich Waldes

I za mraky září slunce.........Holandské přísloví...

Každý mrak má stříbrnou obrubu......Anglické přísloví

Veliké příležitosti
vyrostly z deprese..........Typ - magazin pro ty,kteří chtějí vpřed.....

Hapal jsi synáčku,rozbil sis nos?
Naříkáš,běduješ na špatný los?
Neplakej synáčku,osuš si zrak :
Obrubu stříbrnou každý má mrak.......

Spero,dum spiro
Doufám,dokud dýchám............ / pro Šorotku i s latinou /

Sursum corda !
Vzhůru srdce !

Nejsilnější život
je život největšího množství nadějí...........Otokar Březina : Hudba pramenů...

Doufej,dokud dýcháš....
Každého jedenkrát přejedou kdes¨,
pod křížem života každý snad kles¨.
Trny má každičký růžový keř.
Dokud však dýcháš jen,
DOUFEJ A VĚŘ !

Příjemný večer Vám všem.....

Revelacao 2010-08-17 11:00:43, odpověď na #6622 ukázat v kontextu reset

Přenášet minulost do přítomnosti,
slovy minulosti popisovat současné dění,
to vše ničí živoucí krásu okamžiku.
Na tradici není nic svatého, ať je dávná nebo moderní.
V mysli se uchovávají vzpomínky na včerejšek,
jež představují tradici a mysl se bojí je opustit,
protože nedokáže čelit novému.
Tradice se stává naší obranou
a jestliže je mysl takto chráněná, tak upadá.
Musíme jít vlastní cestou, ničím neomezováni,
volně, bez jakéhokoliv úsilí
a nesmíme se zastavit v žádné svatyni, u žádného pomníku,
hrdiny či světce, společenského či náboženského;
musíme jít pouze s krásou a láskou.

Krišnamurti

babi Helča 2010-08-16 21:56:27, odpověď na #6614 ukázat v kontextu reset

Krásný večer
Dnes žádné perličky nemám,takže dáme rovnou Murphyho,ostatně ten perlí sám o sobě...

Jsou čtyři druhy lidí :
jedni v klidu sedí a nic nedělají,
druzí vykládají o tom,jak by si nejradši sedli a nic nedělali,
třetí dělají
a čtvrtí vykládají o tom,jak je třeba dělat......

Jakmile se zlepšuje ekonomická situace,
všechno ostatní jde do háje........

Zákon zvrácenosti přírody : Nikdy nelze s jistotou předem určit,kterou stranu chleba si namazat......
Zákon selektivní přitažlivosti : Předměty padají tak,aby napáchaly co nejvíce škody..........
Zákony k zlosti :Jakmile jste si při nějaké práci jisti,že už určitý nástroj nebudete potřebovat a uložíte ho, v tu ránu ho potřebovat budete..........
Anthonyho zákon dílny :Shodíte-li si nějaké nářadí z ponku,zakutálí se vždy do toho nejhůře přístupného rohu...
Z čehož vyplývá : A ještě vám předtím spadne na nohu....
Paulův zákon : Z podlahy nic nespadne......
Základní konstrukční zákon :Uřízněte to větší a pak to tam namlaťte...... krásný....
Meissnerův zákon : Kovářova kobyla chodí bosa a v továrně na žárovky pracují potmě......

Hezký večer všem...............

Revelacao 2010-08-16 12:23:27, odpověď na #6611 ukázat v kontextu reset

JPP
Jedna paní povídala ...

babi Helča 2010-08-16 10:09:56, odpověď na #6604 ukázat v kontextu reset

Zdravím krásnou vílu....nikdo by to neřekl lépěji.......Strážce dokonce........
.....ale něco se tu děje za mými zády v mým obýváku..........no co to je toto? Jaká CDéčka,a babi nic?Je zvědavá.... na muziku kór !!!
Mch......krásná zkratka,budu používat,už takhle někdo mému hraní s češtinou nerozumí,tak ať zamotám hlavinky více... Jo víte co to je ....DODO ? Docela Dobrý............to je taky dobrý,co?
Krásný den a večer naschle..........

Revelacao 2010-08-16 07:55:39, odpověď na #6602 ukázat v kontextu reset

Jó Cimrman! Jó Majáček! Jó ... a další! To jsou všici borci!
Strážce přece není od toho, aby Vám bránil v odsunu v pelíšek!
Strážce dokonce ručkou ukáže, kudyže cestička vede, když již usínající borec klopýtá ... a víka oční již tíhou klapou ...
Mch. Kéž by byla "ta" CD obě OK. Ale hlavně že je "to" CD pro radost funkční a potěšilo. Muzika je to krásná. Denver i Lorena mne hodně oslovili.
Zoluška funguje? Rok 1947! Půvabné.
Trápila mne vypalovačka a tak jsem ráda, že vše jede.

Dědek kořenář 2010-08-16 00:19:00, odpověď na #6601 ukázat v kontextu reset

Skoro jak Cimrman.
Jste na stráži, tak můžu jít z práce se rychle vyspat.
Mch. (mimochodem) to CD je perfektní.

Revelacao 2010-08-15 23:06:14, odpověď na #6600 ukázat v kontextu reset

Jo Murphy je velký lišák
Nebojte babi - jsem tady na stráži! ))
Už vidím jak na školení budete probírat omluvenky ...
Dobrou noc!

babi Helča 2010-08-15 22:00:52, odpověď na #6596 ukázat v kontextu reset

Konečně se opět na chvilku objevila má dobrá víla Revelacao nemám tu žádnou oporu :
Učitel mne uvádí do rozpaků,chce abych se ptala nějakého pana Solóna na omluvenky,nevím,nač je potřebuje.......já teda doufám,že fše probereme ve škole..

A nyní Vám všem nabídnu MURPHYHO....... našla jsem opět zajímavou knížečku

Murphyho filozofie : Usmívejte se.Zítra bude hůř.....

Murphyho konstanta : Hmota se ničí přímo úměrně ke své hodnotě....

Loftovo postesknutí : Nos nelze dost dobře nestrkat nikam....

Bolingův postulát : Cítíte-li se skvěle,buďte bez obav.To přejde.....

Whiteova věta :Nedopusťte,aby vám spadlo srdce do kalhot....

Owenův komentář k Whiteově větě : Třeba by vás o ně rád někdo připravil.....

Byrdovo rozšíření Owenova komentáře k Whiteově větě : Ale kvůli tomu se vám přece nebude
hrabat v kalhotách......

Fluggův zákon : Že celý svět sestává z hliníku a umělé hmoty zjistíte ve chvíli,kdy potřebujete
něco zaklepat na dřevo......

Ducharmova poučka : Vhodná příležitost se vždy dostaví v ten nejnevhodnější okamžik.......

No ,myslím,že pro začátek stačí,ne? Krásný večer všem

sestricka 2010-08-15 20:17:01, odpověď na #6559 ukázat v kontextu reset

děkuji za odkaz,už jsem si knihu našla na netu a přemýšlím o objednání meditací není nikdy dost... pěkný večer...Simona

Revelacao 2010-08-15 14:49:35, odpověď na #6592 ukázat v kontextu reset

Hezkou neděli fšem!
Nějak to tady ta vedra s bouřkami a povodněmi dostávají do varu ...
Holt příroda frčí na fšech frontách Aji s babi a dědy ...
A znovu dle klasika:
"Kdo chvíli stál ... už ho nevidím ..."
Nu ... 3x za měsíc - to snad není až tak nesplnitelné
No a s vyhlídkami na harmonizaci vztahů ... hmmmmm ?
Možná Nové Rozpuknufší se téma SNM ...

Dědek kořenář 2010-08-15 12:12:18, odpověď na #6591 ukázat v kontextu reset

No dobře, ale jestli přijdete do jiného stavu, tak se nedivte... - já jsem vás varoval.

A mohla byste mi ještě zjistit, jak Solón ověřoval dodržování zákona a jaké byly tresty při nižších erotických výkonech nebo kdo vystavoval omluvenky.
;-(

babi Helča 2010-08-15 09:38:02, odpověď na #6590 ukázat v kontextu reset

Dobré ránko
Já se snad tady na těchto stránkách naučím na stará kolena červenat.. Vedle v Poradně čtu - Zanícený camprlík.........tady na mne dědouš vybafne se Solónem :
Jo obnovovat vzájemné smlouvy časem...........
nebo důkazy přízně po neshodách.....?

To víte - cvičím,nekouřím,dýchám,směju se,zpívám si,tancuju,omezila jsem kvantově jídlo /nevečeřím/,chodím jako královna,nic mne nevytáčí,jsem v pohodě,myšlénky - když už na chlapa,tak na fšechny,co se teď na mne nabalujou /to je sebevědomí,co?/
............tak mi to prosím nekažte ňákejma hrozbama,ju?

Ale hlavně :snažím se pozitivně myslet,snažím se pomáhat /šak víte/,získávám nové a nové přátele na fcb,kteří mi pomáhají a vůbec jim nevadí,kolik mi je i když to vědí........asi jsem mladá duchem,myšlenkami,bláznovstvím.....co já vím....ale je mi moc fajn......tak asitak

NECH BROUKA ŽÍT................

Dědek kořenář 2010-08-15 05:28:52, odpověď na #6588 ukázat v kontextu reset

Tedy, babčo... vy vyloženě mládnete (i éroticky...? - počkejte, až se to o Solónovi dozví muž!...)
))

babi Helča 2010-08-14 21:59:16, odpověď na #6572 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem,kdo nakukuje.....
To s tím stromem,tak to se mi móc líbí Šorotko,musím vyzkoušet........máme uprostřed zahrady ohromnou starou jabloň,je to už jen dominanta prostoru,ale víš,že jsem to s ní ještě nezkusila?Když ono je kol ní samé mraveniště,hlavně letos......tam si asi nesednu,no šak to nějak vyřeším,zkusím to....

A co kdybychom si dnes dali aforismy a to sportovní? Když je léto,chce to pohyb,né?

Poprvé se díval na kopanou
místo na hřišti, u obrazovky.
Choval se však jako normálně....
oprava televizoru ho stála osm stovek.................. No,tak to je hodně staré,dnes by ho to
stálo o hódně víc..

Jsi mladý,tak koukej využít každou
příležitost ke sportování.
Tady máš pětku a klusej pro pivo...........

Považovali ho za aktivního sportovce.
Neustále skákal druhému do řeči,
šplhal jiným po zádech na vyšší postavení,
kopal do podřízených...........

Nakonec něco velmi poučného

Manželský styk.

Solón byl daleko nejzkušenějším zákonodárcem
ve věcech manželských,když přikázal,
aby muž nejméně třikrát za měsíc souložil se svou manželkou.
Jistě nikoliv pro požitek,nýbrž protože si přál,aby -
podobně jako obce obnovují časem vzájemné smlouvy -
i manželství bylo znovu obnovováno těmito důkazy
přízně po neshodách,které se čas od času
v něm nastřádají.............................. zajímavé ....................Plutarchos - Životopisy

Příjemný večer.....

babi Helča 2010-08-13 21:10:22, odpověď na #6559 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem,
....ano,máš pravdu Šorotko,občas mívám přívaly takové zvláštní energie,chtěla bych jí poslat někomu,ale neumím to /už si sepisuji otázečky do školy/.............nebojte,nejsou to návaly v přechodu,což jsem si původně taky myslela,tato energie je jiná,taková radostná,jak tady někde už píšu,nutí mne se smát čemukoliv /taky si připadám divně/,dále zpívat,tancovat,prostě je to jak bych omládla,nevím zda je to díky Benovi,nebo nekouření,nebo jen tomu prostě,že jsem změnila svůj přístup k životu?
Ále já si myslím,že je to vše dohromady......

A opět dáme něco moudrého,ano?A začneme něčím velmi v dnešní době aktuálním...PENÍZE...

Peníze nejsou nic,
jsou-li všecko.
Peníze jsou mnoho,
nejsou-li všecko......

Srdce veselé občerstvuje jako lékařství,
ale duch zkormoucený vysušuje kosti...............Písmo sv.,Přísloví 17,22

Všechno ztrať,co jen máš,
všeho se vzdej !
Dohoníš všechno,
jen jedno vždy měj,
jediné ztratit je smrtelný hřích !
Nad všechny poklady světa je ---SMÍCH

Vytrvejte a zachovejte se pro dobré časy !............... P.Vergilius Maro

Není cesty tak smutné,
na níž bychom se nemohli potkati
pojednou s takovým oblakem vůně,
že se až musíme zastavit omámeni................Otokar Březina : Hudba pramenů

Nikdy si neříkejme,
že naše snažení je marné,
neboť mnohem častěji dosáhneme
zdárného zakončení svých předsevzetí než opaku..........Jindřich Waldes

Krásný večer přátelé.....

Šťovka 2010-08-13 10:26:39, odpověď na #6558 ukázat v kontextu reset

Knížka s názvem ,,Oranžová kniha, meditační techniky" autorem je Osho, vydala Pragma.
Mě se 13. narodila první dcera, druhá je narozena 4. (1+3),zeť je taky narozen 13.,první vnučka 13., vnuk 22.( to je 4, tedy 1+3). Takže já mám 13. ráda a pátky taky můžu. Takže se rozhodneme a uděláme si dnešní den krásný a šťastný.
pápá Šorotka Dorotka

sestricka 2010-08-13 06:11:43, odpověď na #6548 ukázat v kontextu reset

krásné ránko
Dorotko moc se mi líbí váš úryvek...z které je to knihy? ráda bych si ji zakoupila
Babi, moc pěkné a výztižné,co jste naposledy napsala,někdy si myslím,že to všichni víme...jen to bereme jako samozřejmost či na to zapomínáme....a je to moc velká škoda....mocinky pěkné
všem přeji pěkný den, ikdyž je pátek 13
Simona

Šťovka 2010-08-12 18:50:59, odpověď na #6548 ukázat v kontextu reset

Promiňte překlepy

Šťovka 2010-08-12 18:49:25, odpověď na #6518 ukázat v kontextu reset

Ahoj Helčo, ty jsi opravdu napumpovaná energií a těch mouder a v nočních hodinách, úžasné.
Včera jsem si v noci listovala v knížce, ve které nabízí Osho různé meditační techniky a jednu hezkou sem napíšu, ano?...ano

Spřátelte se se stromem

Jděte ke stromu, povídejte si sním, dotýkejte se jej, prociťujte jej, objímejte jej,
seďte vedle něj, nechte, ať strom pocítí, že jste dobrý člověk a že mu nechcete škodit. Postupně se spřátelíte, a zašnete cítit, že kdykoli přijdete, kvalita stromu se okamžitě změní. Budete to cítit, budete vidět na kůře stromu pohyb obrovské energie kdykoli přijdete. Když se dotknete stromu, bede šťastný jako dítě, jako milovaná bytost. Když si sednete ke stromu, budete cítit různé věci, a brzy budete schopni cítit, že kdykoli jste smutní a přijdete ke stromu, váš smutek v přítomnosti stromu zmizí. protože jen vy budete chápat, že jste vzájemně závislí. Můžete udělat strom šťastný a strom může udělat šťastným vás, a všechno živé ve vzájemné závislosti. Tuto závislost já nazývám Bůh.

Pápá Šorotka Dorotka

babi Helča 2010-08-11 23:23:36, odpověď na #6481 ukázat v kontextu reset

No tak já ještě spát nemizím,ještě mám nějaké povinnosti i radosti
....ale teď si dáme něco z breviáře,co říkáte?

Na štěrku života....
Tvoje duše,to je pneumatika.
Musí být vždy napumpována
nadšením a láskou,humorem
a dobrou vůlí -
sice Ti cestou necestou života
cvakají zuby.......

Nadšení rozmnožuje krvinky...
Humor - podle mého názoru -
udržuje více lidi zdravými
než lékaři.
Člověk,který je rád na světě
bude pravděpodobně živ
deset let déle,než mrzout.............H.N.Casson : Jak nahoru...

Starost a strach podlamují
životní síly člověka,
jeho průbojnost a zdraví
víc než kterákoliv ze zákeřných nemocí..............Berty Ženatý

Veselá mysl...
Peníze nejsou vše,
zdraví je víc,
zdraví půl znamená
veselá líc.
Slunce máš,raduj se !
Patří Ti den.
A co snad ten Ti vzal,
vrátí Ti sen..............

Klidnou dobrou noc všem.................

babi Helča 2010-08-11 00:14:08, odpověď na #6480 ukázat v kontextu reset

Skoro opůlnoční čas,chjo,nějak nestíhám...
A teď slíbený breviář,aby tu Babi nebyla za slibotechnu...

Filosofská...
Neštěkej na měsíc,na horko,déšť,
co změnit nejde,to ať vezme nešť !
Tím jen,co změnit jde,hlavu si lam !
Neklej a nečekej ! Opři se sám !

Prší-li,řekni si :"To jsem rád !"
S osudem dobře být kamarád.
Změnit když nemůžeš cokoli --
z toho ať hlava Tě nebolí !

Nic Ti být nemusí na škodu,
ve všem si najdi svou výhodu,
perské se přesily nesmíš bát :
Ve stínu budeme bojovat !

Pověrčivým do ouška...
Ty věříš pověře,ve štěstí,smůlu,
člověče,styď se,styď !
Cožpak jsi Zulu?
Ty věříš v pavouky,na sena fůry,
v lógr a podkovy,na nožky můry ?!
V mládence slepé a v královnu Sáby?
Pověře dneska přec věří jen baby.
Pověře věří jen slaboch a robě.
Celý muž,pravý chlap - VĚŘÍ JEN SOBĚ !

Krásnou dobrou ......

Šťovka 2010-08-10 23:55:53, odpověď na #6454 ukázat v kontextu reset

Já jen pozdravím, přečtu si, přivítám sestřičku a mizím spát.

Jeden citátek :
Chceš-li sám sebe znát, pohlédni jen, jak ostatní si vedou,
jestli jim rozumět chceš, nahlédni do svého srdce.

pápá Šorotka Dorotka usínající

sestricka 2010-08-10 21:36:36, odpověď na #6454 ukázat v kontextu reset

Pěkný večer Babi Helčo, děkuji za přivítanou tady.....i dříve jsem mrkla na diskusi,jen jsem nevěděla ,jak se sem zapojit,měla jsem pocit,že se tu všichni znáte,a já nemám co přidat k vašim příspěvkům...
četla jsem vaše odkazy,jak jste přestala kouřit..moc vám gratuluji
Jsem taky kuřák,a Beníka mám,ale jen méně kuliček,než všichni co si obj.(mám jen 42....) takže jen nárámek na jednu ruku....ale jsem ráda,že mám alespon něco...chtěla jsem v sobě najít cestu,čemu se věnovat,co dělat po práci,aby se člověk "nenudil"..a když to jde čtu odkazy tady...
někdy je i den složitý,a u mě jsou to spíše dny...ale to je vše na dlouhé povídání...
určitě máte můj obdiv,za vytrvalost, a hlavně čas,kterým dokážete pomoci lidem tady...stačí někdy jen slovo..jako Revelacao....
jste obě moc fajn,ikdyž vás znám jen písmenkama...děkuju ,že tu jste..pěkný večer..S...

babi Helča 2010-08-10 10:24:16, odpověď na #6447 ukázat v kontextu reset

Taky sluníčkový den zde....
Mám zetku za včerejšek,já vím,učila jsem se na fcb až hodně přes půlnoc a pak se mi očka tak zavírala...
Tak se budu snažit to napravit...
Vidím,že nám sem konečně přešla z Poradny Sestřička a to je dobře,protože tady se může vypovídat ze všeho jak je jí libo,v té poradně se opravdu radí jen těm co potřebují akutní pomoc.

Breviář bych dala až večer,teď dáme jen tak něco ze života....

Člověk,který cestuje s touhou DOZVĚDĚT SE,
směřuje přes všechny dálky hlavně K SOBĚ SAMÉMU.........

Dětská lež nemusí být vždy vadou,
může být také příznakem fantazie.....

Přirozeností člověka je hledání radosti......

Epochy a staletí jsou ony mžiky na jevišti,
kdy vlastní ucho se diví,co vlastní huba povídá..............Jan Werich

Jako mlaďounká dívenka jsem dostala od jednoho romantického chlapce tyto verše...tenkrát jsem myslela,že umřu,tak jsem byla zamilovaná...dnes se tomu pousmívám...

"Bylo by krásné zpívat Tobě baladu,
zatím se snažím skládat básně
a prosím Tě Helen o radu...
Proč jsi Helenou,
zákon přírody - schválnost?
Miluji jinou - a Ty...Ty a já - hloupost...
Snad stačí to,co jsem napsal..
Vysvětlení dám později,
jsi hezká,promiň,.........jinou mám raději."

Tak těmito verši z mého památníčku zatím končím....Krásný sluníčkový...

Revelacao 2010-08-09 18:36:00, odpověď na #6446 ukázat v kontextu reset

To je dobře, že jste přešla sem - je tady trochu prázdno, ale babi přijde. S těmi povodněmi je to moc smutné. Citát je opravdu moc pěkný - je to čitelné ...
Kolik lásky je předstírané ...
Krásné je stát v blízkosti těch, co září ...
A nemusí vykřikovat nic ... a bít se v prsa také ne.
Oni ji totiž ani neukryjí ...
ONA JE.

sestricka 2010-08-09 17:57:21, odpověď na #6445 ukázat v kontextu reset

myslela jsem citát od p.Revelacy..

sestricka 2010-08-09 17:55:51, odpověď na #6435 ukázat v kontextu reset

Moc pěkné a hlavně výstižné..moc se mi ten citát líbí

Revelacao 2010-08-09 07:34:07, odpověď na #6437 ukázat v kontextu reset

Dobré ráno!
Tak přece i v Pardubicích - fcb nemám ... Voda je živel naprosto nekontrolovatelný - jen člověk si myslí, že ano. Přijde její čas a projde se tam, kde jí libo.
Jsem teď v Praze, jezdím do Poděbrad za bráchou. Tam je opravdu zvláštní atmosféra, lidé korzují v parku, poslouchají na lavičkách hudbu. Jazz band ... prima klídek ...
Myslím, že to Ostravu nezasáhlo vůbec ... uvidím v pátek.
Zítra Nová luna ...
Přeji klidný den.

babi Helča 2010-08-08 23:21:52, odpověď na #6435 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem....Revelacao píše ve Váze,že byl dlouhý a já přidám,né moc veselý den..
Také v Pardubicích jsou problémy s vodou, DK to dává na fcb......
O mne nemějte obavy Revelacao,jsem na Rakovnicku,fšude kol křivoklátské lesy,ty to snad trochu odvrátily...i když taky se zde asi před 14dny přehnal nějaký uragán a dost kácel stromy,v lesích i jen tak mezi obcemi.
Ty sobotní deště nás také zasáhly,ale jsme v údolí,žádná řeka,jen potok se trochu vylil...sice mám na zahradě houpavé podloží - bažinu,trávě se moc daří,ale sekačka by se asi dobře bořila,musím počkat až to trochu proschne.Tam kde jste Vy Lidunko,tam jezdí syn pomalu každý druhý den,teď se také vrátila snacha,byla u babičky,tam je prý celkem klid,snad až na řeku...

Tak aspoň trošičku z toho našeho herbáře dáme?

Angličan - boř se svět - neztratí klid.
Angličan neumí vztekat se,klít.
Anglický klid vždycky,lidé drazí,
ať nás nic na světě nerozhází....... Ó...jak akutní v těch záplavách...

Čeho jsme se nevzdali,
nikdy jsme neztratili............... Friedrich Schiller

Neztrácej hlavu a v trampotách zlých
humor si zachovej,píseň a smích !
S osudem křížiti kordy se uč !
Hlavu jen ztratíš-li,všecko je fuč........

Pokud možno klidnou dobrou noc.......

Revelacao 2010-08-08 22:34:13, odpověď na #6423 ukázat v kontextu reset

LÁSKU NENAJDETE TAM KDE NENÍ,
ALE NEPŘEHLÉDNETE, TAM KDE JE.

babi Helča 2010-08-07 23:11:54, odpověď na #6417 ukázat v kontextu reset

TRP KOZÁČE,
BUDEŠ ATAMANEM ! Opět diář 1938

Rány jsou hořké,však sladké vždy přec,
bojovat,bít se,to chlapská je věc,
muž musí umět se s životem rvát,
vydržet ránu a ránu zas dát.

Hledej,co hořké,a hledej vždy boj,
hořké a tvrdé - toť síly je zdroj,
sladkému uhýbej - měkkých se chraň,
každičký sval Tvůj se ocelí staň ! ......

Bičuj nás dešti,budeme otužilejší,
per do nás větře,budeme hrdinější...........Josef Kopta

HOUPAČKA
Život je houpačka,věřte mi,
jinak to nechodí na zemi.
Nahoru,dolů zas - to je řád,
tak se to střídává napořád.

Jas a stín,úsměv a slzičky
život nám splétají celičký.
Tenhle řád pro Tebe má se snad
pojednou převrátit?
AKORÁT !

Stát pevně,mužně,důstojně a
klidně na svém místě - to je první
náš národní a politický úkol !......................Dr.Edvard Beneš ke studentům 15.1.1938

Klidnou dobrou noc přátelé...

babi Helča 2010-08-06 23:19:53, odpověď na #6399 ukázat v kontextu reset

Tak Šorotka někde v přírodě,oheň,vůně lesa,velká skála nade mnou,krásná voda přede mnou....ó ó pardón,nějak jsem se zasnila a ocitla se zase někde ve snu....to ta Dorotka jedna.. i v tom dešti jí závidím,ano momentálně mám tu špatnou vlastnost a závidím....fůj,to se nedělá,šak se taky dočkáš babi a možná i dožiješ?
Tak...konec srandiček a odebéřeme se do roku 1938....,stejně to byla krásná čeština,co?

Stokráte....
Stokráte knockoutem sražen být v prach,
stokráte klesnout a neříc' ni : "Ach",
stokráte povstat a znovu se bít -
hrdina života vyryl si v štít.....

Když jsem si rozbil nohu a chodil opatrně,šetřil se,zlehounka našlapoval,
říkal mi otec ostře a energicky :"Šlap na to !"...To bylo jeho heslo.

Šlap na to !
Ať bolí,co bolí,srdce či dráp,
neřiď se synáčku příkladem bab !
Neplač a neskuhrej,jsi muž,jsi chlap !
S ničím se nemazli,šlap na to šlap !

Útrapy jsou solí života......Rabínská moudrost

Pohodlí činí z lidí děti,
obtíže z nich činí muže.....Samuel Smiles

Silná individua odmítají rozkoše,
jako plavci se vyhýbají úskalím.......Napoleon

S meditační hudbou od Rolanda Santé...krásnou dobrou noc přátelé.....

Šťovka 2010-08-05 22:39:11, odpověď na #6398 ukázat v kontextu reset

Děkuji, šikulka latiník

Chvátala jsem dnes, až jsem si rozbila koleno a udělala díru do kalhot (na koleně), takže díky za citát, hodí se

babi Helča 2010-08-05 21:53:40, odpověď na #6386 ukázat v kontextu reset

Tak mi tu opět profajádovala Šorotka...
....děfče já mám taky fofr,dnes jsem s prckama zase šla na houby,celej les hulákal :"Babí...co to je za houbuuuu...babí je tadleta jedláááá?
Docela jsme si vyšlápli pěknej kousek,houby také nějaké byly,takže hezké odpolko bylo...
...jo jo,kdyby to i s těmi dospělými bylo tak fajnové,jako s těmi dětmi......chjo :¨(

A opět breviář....

Přelétavcům za rámeček.
Deset kdo zajíců najednou honí,
nechytí žádného,slzičky roní.
"Chviličku toto a chviličku toto"
smolařů zdá se být odvěké moto.
Devět kde řemesel,desátá bída
z chudého talíře nestálých jídá.
Soustřeď se ! V jediném - pravda to čirá -
místě se udělá do světa díra........

I nejvyšší věž byla začata od základů.......čínské přísloví

Dočkati se jest největší moudrost života........ Jaroslav Vrchlický

Chvátej pomalu ! /pro Šorotku - Festina lente ! /

Hlupáci umírají brzy. --
Intelektuálně vyšší lidé žijí déle než nižší.--.......... Walter B.Pitkin :Život začíná ve 40

Jednou ranou dub nepadne.....české přísloví

Lidem neschází síla,schází jim vůle..........Victor Hugo

Tak a pro klidné spinkání naší Šorotky - Gutta cavat lapidem non vi,sed saepe cadendo

A pro Vás ostatní ... krásnou dobrou noc

Šťovka 2010-08-04 23:09:58, odpověď na #6313 ukázat v kontextu reset

Revelacao, píšete tak, že mi promlouváte z duše a já jen čtu, většinou souhlasím a líbí se mi vaše závěry. Jste osoba tajemná, inspirující a moudrá, děkuji.
Jak zpívá Nedvěd v písničce...,,všichni jsme herci, jenom někdo míň nebo líp umí hrát, ..." hrajeme si každý tu svou hru a buď se bavíme nebo ne, ale učíme se navzájem jeden od druhého. Je úžasné to úsilí pozorovat a nebo se nechat vtáhnout do hry a užít si to.
Toť vše pápá Šorotka Dorotka

Šťovka 2010-08-04 23:02:17, odpověď na #6383 ukázat v kontextu reset

Ahoj Helčo, chystám se zítra dopolko, dříve než půjdu pracovat, zaky na houby, takže lovu zdar, nazdar.

Tvůj středověký verš mi opět připoměl školu, kdy jsem se učila latinu, kterou samozřejmě neumím, ale pamatuji se kousek ze studentské hymny a zrovna tento citát, který jsi napsala. Myslím, že to znělo takto (latiníci prominou překlepy).
Guta cavát lapiden non vi, set sepe cadendo (teď jsem hledala na internetu a snad ani latinský překlad nemají, no není to podstatné).
Pokud to umí někdo napsat správně, uvítám to zde, děkuji.
Je to česky:
Kapka vyhlubuje kámen ne silou, ale častým dopadem .
A vybízí nás k trpělivosti, kterou já příliš neoplývám, leč učím se.

babi Helča 2010-08-04 20:48:39, odpověď na #6352 ukázat v kontextu reset

Tak jsem chytla s vnoučatama krásný den na výlet,vydařil se.... od zítřka má zase nastat podzim,no lítá to počasí jedna radost...
....do autobusu přistoupil pán s vrchovatým košíkem hub... a už mne to zase popadlo,takže zítra vyrážíme,kdyby trakaře padaly.....jo a prý jsou ještě borůvky?

A nyní zase něco ke vzdělávání,nebo jen tak pro zasmání....jak se tenkráte myslelo v tom roce 1938 ? A teď jsem si všimla,že už je to třetí vydání,co tu mám...takže to bude ještě starší...

Každá rána,kterou jsme utržili,
vyrazí z nás nějaký klín,který nám překážel........Tomáš Baťa

Dvoje věci berme klidně :
předně ty,které se změnit dají,
a za druhé ty,které se změnit nedají........Neznámý filosof

Co chceš,to můžeš.........U.J.Kruse

Filosofská :
Neštěkej na měsíc,na horko,déšť,
co změnit nejde,to ať vezme nešť !
Tím jen,co změnit jde,hlavu si lam !
Neklej a nečekej ! Opři se sám !.......

Pro inteligenty,profesory,učitele,
vychovatele,ale i pro všechny ostatní,
je velmi důležito,aby byli v něčem skutečnými specialisty.......Eduard Beneš : Podmínky
úspěšného života

Kapka hloubí kámen ne silou,
ale tím,že často dopadá !....................Středověký verš

Kdo není specialistou,není ničím...........Fr.Vymazal

Žádný člověk není takový hlupák,
aby nedošel úspěchu v jedné věci,
je-li v ní vytrvalý..............................Leonardo da Vinci

Některé jsou úsměvné,jiné jakoby z dnešní doby,což?
Hezký večer všem

babi Helča 2010-08-03 21:34:49, odpověď na #6338 ukázat v kontextu reset

Celej barák mi drnčí vnoučaty....je tu veselo,zatím stíhám....,je vidět,že jsem letos odolnější,taková nějaká smířlivější s neustálou haldou prádla,čistého,špinavého,pohozeného,zapomenutého..... hromadou nádobí,použitého,taky leckde zapomenutého....vývařovnou polévek,omáček a pečení koláčů,perníků atd.atd.Opčas zavítá jedna snacha,aby aspoň vyžehlila,nebo proběhla sekačku po zahradě,pokud neprší....Jo jo,vím,že mi bude smutno až odjedou na konci prázdnin,ale zatím si je užívám....

a teď zase něco ke čtení,abyste neřekli,že Vás nudím...

Naučila jsem se :
....že ignorování skutečnosti,nemění skutečnost jako takovou...
....že když člověk plánuje jít společnou cestou s někým,dává mu současně možnost,
aby mu ubližoval.....
....že to láska,ne čas,hojí všechny rány.....
....že pod tvrdou schránkou každé osobnosti se skrývá někdo,kdo potřebuje být oceněný
a milovaný......
....že nejlehčí cesta vyrůst,jako osobnost,je obklopit se lidmi šikovnějšími,než jsem já......

A nakonec něco moudrého.....

Je nádherné vědět,že alespoň v království myšlenek
jste bez pout,
že máte právo zkoumat všechny výšiny a hlubiny,
že v žádné ze všech rozsáhlých prostor myšlení
neexistují zdi ani ploty,
žádná zakázaná místa
ani žádné posvátné kouty...............Robert Green Ingersoll...

Něžnou dobrou noc....

babi Helča 2010-08-03 13:24:07, odpověď na #6337 ukázat v kontextu reset

Ještě Šorotko,nauč se už chatovat děvčico,ať můžem pokecat taky někde inde.... a doufám,že dojedeš v září....Ty kerá to má nejblíž,tak žádné výmluvy,jasný?
Moc se těším,že pojedete příští rok na ten BUNS s námi,bude sranda,doufám,že se sejdeme ta parta,co tam byla a ještě další fajn lidičky.......hodně let jsem se tak nezasmála,jako tam za týden....no,prostě neuvěří ten,kdo se nedostaví a basta...

babi Helča 2010-08-03 13:18:33, odpověď na #6324 ukázat v kontextu reset

Sluníčko,mé milené...japato,že tak málo pracuješ?Dyk furt máme podzim....no co to je za pořádky?
....no jó,Ty stěma úhlama furt,víš jak jsem nesnášela matiku a kór geometriiA ještě mi tady budeš dávat úhly pohledu
Cesta vpřed?Nejsem rak....samozřejmě,že vpřed a k novému,stačí malé n Je tu pro fšechny,nebudu si ho přeci usurpovat,né?
Už mám jednou našlápnuto,tak nohu z plynu nesundám,neboj....
Mimochodem,budu řešit příjezd už asi v pátek do těch Pardubic,sice nevím,kde tam přespím,ale abych byla ráno v 9hod. ve škole,tak to mne tam bohužel nic nehodí tady od nás.Jo jo,co fšechno člověk podstupuje jenom kvůlivá tomu,aby nasbíral co nejvíce vědomostí o tom,jak fešácky dožít...hmmm ...nebo prodloužit žití?Proboha u nás je dlouhověkost,do kdy tu pak budu strašit?Ale já jsem si zvolila kvalitu a né kvantitu,takže vzhůru do boje a neutíkat,prosím....

Šťovka 2010-08-03 00:23:51, odpověď na #6313 ukázat v kontextu reset

Ahoj miláčkové, venku nádherně prší, já sedím u ,,noťasu" a snažím se orientovat na facebooku (či jak se ta potvora píše), můj muž vedle kutí cosi na počítači (sem tam přiběhne s radou a já žasnu a žasnu, co vše je možné). Dokonce se mi podařilo zpracovat a upravit a překopírovat několik fotografií, takže opět žasnu a raduji se a směju se svámi a poučuji se,...
Revelacao, květinko vzácná v noci kvetoucí, vy jste úžasná, zcela souhlasím s Vašimi závěry, takže ,,nemám co dodat". Doufám, že se uzříme v září u DK.

Sluníčko3 2010-08-02 22:59:29, odpověď na #6318 ukázat v kontextu reset

..Babí, zkus to brát pohledem z jiného úhlu ...jako pochvala, energie na Cestu vpřed k novému nebo k Novému? )))

...a neboj, nejsi sama

Revelacao 2010-08-02 22:46:17, odpověď na #6318 ukázat v kontextu reset

Dobrou noc, Babi!

babi Helča 2010-08-02 21:47:46, odpověď na #6313 ukázat v kontextu reset

Tak emoce a proudy už se tady snad uklidnily a zase Vám nabídnu něco z toho krásného breviáře,ano?

HOUPAČKA

Život je houpačka,věřte mi,
jinak to nechodí na zemi.
Nahoru,dolů zas - to je řád,
tak se to střídává napořád.

Jas a stín,úsměv a slzičky
život nám splétají celičký.
Tenhle řád pro Tebe má se snad
pojednou převrátit?
AKORÁT !

Nejlepší recept proti hněvu : ODKLAD /stará moudrost/ .................ó jak moudrá

Nechť Tě netrápí,co se nevrátí...... /staročeské přísloví/

Rámus není autorita..........J.H.Lorimer

Klidná síla v obtížích je prvním znakem pravé velikosti........Angl.fil.Thomas Carlyle 1881

Neztrácej hlavu a v trampotách zlých
humor si zachovej,píseň a smích !
S osudem křížiti kordy se uč !
Hlavu jen ztratíš-li,všecko je fuč........

Rozčilení není program........T.G.M.

...po bouřlivém dni...klidnou a krásnou dobrou noc všem......

Revelacao 2010-08-02 17:21:00, odpověď na #6312 ukázat v kontextu reset

Helenko,
fotky jsou nádherné, komentáře půvabné, sestava milá!
Fotograf, nebo „ové“ pohotový a laskavý. Děkuji!!!!
Specielně jednu fotografii jsem si okamžitě hodně zamilovala ... je čistá a fotografem – řekla bych „ukořistěná“ ...
Už jsem s Majáčkem zažila leccos, hodně na minulých stránkách.
Vyráží do boje prudce, či pozvolna – někdy vyčkávaje ... ale vždy s otevřeným hledím, pevným štítem, plus-mínus kopí – dle situace ...
Je to rytíř ... tak je třeba ho respektovat. Pak bude i on respektovat nás. Zákony bumerangů.
Co může být za znamení ...?
Kdože to tady kdesi psal, že by „JE“ někdy zabil ... ? Ho Ho Hoooooo (citoslovce)
Také se mi líbí – „co se škádlívá ...“
Děkuji mu za to, že mne naučil pečlivě vážit slova ... mockrát obrátit v hlavě, než je dám na papír ... A ještě tady!!!
Na „obrovském jevišti“ s nelítostnými reflektory ze všech úhlů, které vše prosvítí až do kořenů.
A s ještě větším, stálým, viditelným i ukrytým publikem ...
Představení o mnoha dějstvích, příbězích, bolesti, radosti, nesmělosti, odvaze, ohleduplnosti, smutku, beznaděje i touhou ovládat, vlastnit, zvítězit ...
Babi, půjdeme vedle něj. Souhlasíte? Před ním, ani za ním nemůžeme. Máme svoje cesty.
A pokud mne nebodne on zleva kopím, nebo Vy zprava jedovatou bodlinkou, pak se nám může jít i hezky ... oba dva máte kulichy a láskou srdíčka plná ...

babi Helča 2010-08-02 15:43:01, odpověď na #6300 ukázat v kontextu reset

Jó Lidunko,tak to vypadá,když se zdrcne Štír se Střelcem,copa já za to můžu?
Beru Vás za ruku a deme.....ale za Majákem už nejdu,ten mi dneska posvítil až až.Někdy mne to jeho světlo přímo oslňuje,ještě že jsem si pořídila ty nové brýle.......někdy bych řekla,že spíš pleskne,než aby pofoukal....nerozumím tomu.
Už jste viděla fotky?Znovu jsem si ten krásný týden plný uvolnění,humoru,lásky a energie,ale hlavně zajímavých přednášek připomněla.....

Revelacao 2010-08-02 08:30:23, odpověď na #6299 ukázat v kontextu reset

Hezké ránko!
To je zase nádhery vůkol!
Je krásné, Majáčku, pozorovat, jak opuncováváte to, co člověk uvnitř cítí. Vytahujete to na světlo a dáváte tomu zazářit.
Hned jsem koukla do Googlu abysem věděla ....
Usurpace - bezprávné, násilné ovládnutí, uchvácení ... no teda, babi!

Citace DK:
„Babča roste do moudrosti docela dobře, jen někdy spěchá a nestačí promýšlet, co je za řádky. Je dychtivá, emotivní a bouřlivá.“
Konec citace.

Babi, musím se smát nad tou trefnou „bouřlivou a emotivní“ ... Vy jste tak skvělé znamení! Mám Vás ráda! Majáček (nevím co je on ...) je půvabný v tom, že chvíli zhasne a čučí potmě. Přece to vidíte pod kulichem, ne? My se motáme ve „vlastní kaši emocí, vzdoru a dupeme nožičkama a máváme pěstičkama“ – a zrajeme a bouříme jako mladý mok v demižonu ...
A pak klidně jakoby nic opět zasvítí, pohladí, pofouká (utře si pot z čela a oddechne)
a jde se dál ...
Vězte, že jsem stejný dychtivec a katastrofický plánovač ... jako mnoho jiných. Je to naprosto normální. Leč už si dávám trochu čas (život mne naučil), nechávám odvanout první emoce, které temní mozek, promnu posléze očka a Ejhle! Uvidím, co jsem třeba vůbec dříve neviděla. Ego mi profesionálně „mlžilo“!
Docvakne to, rozsvítí se v makovičce a už to není tak chmurné, jak to vypadalo. Prokouknu přes mlhu svého půvabného a miloučkého a „vždy připraveného“ Ega. Ono zeslábne a stane se opět na chvíli mým hercem a ne režisérem ... (není z mojí hlavičky, ale líbí se mi to moudro)
Všechno je z jiných hlaviček a kdysi už tady mockrát bylo. Je to stálý koloběh ...
Přiznám ale, že se ještě neodvažuji říkat moudré věci „jako své“.
Takže Helenko, uhladíme se svá motýlí křidélka, nazujeme botičky, narovnáme tykadélka a ťap, ťap, ťap po hezké cestičce.
Za Majáčkem? Hmmmmmmm... Nevím ... Ale světýlko má dobré ...
Držím Vaši ručku, jestli mi ji půjčíte, a jdem ...

Dědek kořenář 2010-08-01 23:25:24, odpověď na #6297 ukázat v kontextu reset

Babča roste do moudrosti docela dobře, jen někdy spěchá a nestačí promýšlet, co je za řádky. Je dychtivá, emotivní a bouřlivá. To se ale nejen může, ale je to znakem přeměny. Za rok ji na Bunsu určitě nepoznáme... snad jen podle hlasu...
))

Dědek kořenář 2010-08-01 23:02:23, odpověď na #6296 ukázat v kontextu reset

Babčo, proč si usurpujete odpověď jen pro sebe? Vybíráte si jen to, co vidíte na povrchu, ale nenahlédla jste dovnitř.

"To,že někdo opisuje moudra již dávno řečená,se sám přece nestává moudrým?!"

Nestává, ale má šanci se je naučit a podle nich jednat a tím se stává moudrým. Nemusí být učitel přítomen vždy, když je v textu již dávno bezejmenný. Nový nositel dávno vyřčené myšlenky se automaticky stává novým autorem, novým nositelem myšlenky a jeho žáci převezmou štafetu učitele a klidně mohou říkat, že to vymysleli, protože se s tím ztotožnili a jen použili formu pro posluchače akceptovatelnější.

Sám si nemyslím, že jsem svá moudra vymyslel jediný a sám na celém světě, protože v určitém nastavení mysli se stále znovu objevují, jsou tu prostě někde mezi námi v prostoru a pozorný pozorovatel za vhodného rozpoložení mysli a okolností je uzří a nalezne jako poklad předků. Když ho objeví a řekne, že je jeho, to je jen nějaká jeho rétorická forma příslušnosti na prozatímní živole bez významné důležitosti. Podstatná je přeci myšlenka a je jedno zda na pergamenu, keramice nebo wordu. Již více mých žáků začalo hlásat takzvaně mé myšlenky, které jsem jim léta opakoval nebo které si i roky přehrávali ze záznamů mých přednášek a za nějaký čas se podivím, poslouchaje je, že používají mé obraty a vývody a neuvědomují si, že je to moje sémě v nich a já se usmívám spokojeností, že myšlenky ožily novými autory...
))

Budeme se učit, že každý začíná ve hmotě a postupuje od ní k duchu a každý je svým způsobem elévem deroucím se za sluncem nahoru přesně podle matrice bytí. Tedy i oni nehodní a námi souzení jdou za svým Bohem. A co je nejlepší, že on je chce všechny, nezatracuje nikoho, kdo přicházet chce. A nekašle ani na ostatní, i když je nechává kdesi podle takzvané jejich vůle. Ani na ty, kteří to dělají nešikovně, ani ty, kteří původně trucovali a zapírali ho. Někdo jen zůstane na cestě hodně vzadu obalen hmotou, statky, uspokojovačkou, pohodlím a nakonec dobíhá či je dobíhán časem nic už nechápaje než to, že to, co měl, opouští nepřipraven a velmi trpí ztrátou kontinuity v pocitu zbytečnosti nechápaje, že se jako oživovatel myšlenky neosvědčil, protože se stal jejím pouhým vlastníkem.

I skrz písmena tohoto textu hleďte se všemi čtenáři do hloubky podstaty, proč jsem ho psal takto na váš podnět a proč přišel zrovna skrze vás.

Revelacao 2010-08-01 22:30:17, odpověď na #6296 ukázat v kontextu reset

Vstupuji tichoučce a po špičkách ... létá to tady vzduchem ... spravedlivá přírodní vichřice nám ofukuje veselý majáček ... Aby mi to moc vlásky nenačechralo!
Nevím, jestli se trefím ... ale náš skřítek Ostropestřík má bohaté zkušenosti z větší části s bytostmi, co opravdu hodně lpí ať už na lidech, či věcech, či názorech a moře dalším ... Říká tomu pracovně „berličky“. Ale tuším, že to se už asi moc netýká těch, co tady píšou ...
Myslím, že to, že nasloucháme a jdeme za moudrými lidmi, čteme knihy, vůbec neznamená, že na nich „lpíme“. Špatně by se jim dýchalo ... A to přece nechceme...
Jen si srovnáváme myšlenky, vybíráme každý podle svých potřeb kamínky do svých mozaiek ... Každý máme jinou, každý se rozvine jinam a každý je „svůj“. To by bylo tady hodně nezajímavě a nudně, kdyby tady běhaly jen klony ... Jen si představte třeba 30 panů Nových ... katastrofa. 60 Karlů Gottů ... Nějak jsem se zamotala ... zkusím ven:
Nikoho si nelze přivlastnit ... Nikdo není „ničí“. A myslím, že kdo se cítí vlastněn, dříve či později se „uvolní“ ... sám. A je fuč ...
Mám ráda moudré lidi ... Občas na mne odněkud bafnou a je to nádhera!
Tak babi! Lovu na „moudra“ ZDAR!

babi Helča 2010-08-01 21:57:11, odpověď na #6295 ukázat v kontextu reset

Ale já na Vás přeci nelpím sakra,teď ste mne nadzved.Co je na tom špatného pochválit někoho,kdo si to zaslouží,za dobře odvedenou práci
Ani si Vás nepřivlastňuji,však kdybyste to řádně přečetl,velkou zásluhu mám na své přeměně hlavně já...kdybych to nechtěla,nikdo by mne nedonutil...Vy jste mi jen pomohl.
A pokud není myšlenka moje,nepřivlastňuji si jí,jen jí předávám dál druhým... Už vůbec se neumím chlubit cizím peřím a Vy to víte.

Dědek kořenář 2010-08-01 21:24:04, odpověď na #6291 ukázat v kontextu reset

Babčo i opisováním mouder se člověk dříve nebo později je naučí a za nějaký čas i vstřebá až nakonec se sám stane jejich autorem. Tak to má být. A ne pořád lpět na nějakém učiteli, autorovi, duchovním vlastnictví.

Duchovní vlastnictví by mělo být všech a ne jen vyvolených jako velký byznys pro parazity, kteří z něho dělají hmotné vlastnictví. Když někdo něco vymyslí a nedá to dál, ale blokuje všechny ostatní, kteří to nesmějí vymyslet pod trestem inkvizice či propadu hrdla za nápad. To už tu přeci bylo - a přesto hoří hranice, na nichž hyne rozum.

Kdo chce argumentovat, že za nápad si zaslouží odměnu - ale to je problém aplikací a ekonomiky a jejího nastavení - podobně jako u lékaře, který je placen z části za to, že k němu nechodíte a vždy za to, když k němu chodíte.

babi Helča 2010-08-01 19:34:15, odpověď na #6274 ukázat v kontextu reset

Nó,vidím,že tady trochu řádil majitel stránek a to v mnoha rubrikách a to je dobře,už to potřebovalo oživit....
Tak a teď si dám pohovor s dědouškem naším milovaným..
Já už nikam neporostu učiteli,leda tak vobráceně,jako mrkev....
Hezky se to poslouchá,jste milý jako vždy,ale nesouhlasím s Vámi......,mám svou pravdu.
To,že někdo opisuje moudra již dávno řečená,se sám přece nestává moudrým?!
Nechci se po světě ještě ten zbytek co mám /škoda,že jsem Vás nepoznala dřív/ potloukat jako nějaká přežívající mátoha,toť VŠE.Snad jsem začala být moudrá tím,že jsem přestala kouřit,pozdě,ale přeci.Asi k tomu všemu musí člověk dospět sám a věkem a okolnostmi a já nevím,čím ještě.Děkuji Bohu,že jsem nebyla donucena zdravotně,jen to byla má vůle a touha.Tu jsem si splnila,ale zase díky Vám učiteli,protože mne vedete,stále se mám i ve svém věku co učit a doufám,že toho učení bude s Vámi ještě hodně...
Moc se mi změnil život,ale já to tak chtěla,nikdo mne nenutil....prostě chci žít a né přežívat,hrát si,stavět vzdušné zámky,koupat se ve Váze se všemi bylinkami a kytičkami,které jsem tu poznala a s kterými mi je moc fajn.A je mi jedno,co si o mně myslí ostatní,cizí,když vidí bábu na zahradě po ránu cvičit,když místo obvyklého cigárka mám na krku stříbrné korále.Jsem moc šťastná a nenechám si to vzít nikým
Jsem šťastná,protože už se mi daří učit ve své rodině,od těch nejmenších a začínají mě konečně už brát i ti dospělí a za to vše vděčím svému učiteli,který vede mé kroky.Jsem ráda,že ho mám /pardón - znám,nesmím vlastnit!/
Žeby toto bylo to MOUDRO ?

Dědek kořenář 2010-08-01 11:47:11, odpověď na #6267 ukázat v kontextu reset

Tohle v reálu by naznačovalo, že rostete do moudrosti...
Jen tak dál... a ještě z vás něco bude...
))

Levandulka1 2010-08-01 07:33:54, odpověď na #6267 ukázat v kontextu reset

Podle posledního řádku by se musel i hodně nemocný ve velkoměstě uzdravit, babi
Krásnou neděli přeji

babi Helča 2010-07-31 23:29:52, odpověď na #6249 ukázat v kontextu reset

Naučila jsem se :

....že nikdo není dokonalý,pokud se do něj nezamiluješ...
....že život je tvrdý....
....že šance nejsou nikdy ztracené...ale tu,kterou člověk propásne,dostane někdo jiný....
....že pokud je člověk naplněný trpkostí,štěstí zakotví někde jinde....
....že by si člověk přál povědět mamince ještě jednou,jak ji má rád,předtím,než odešla....
.... že úsměv je nejlevnější způsob,jak vylepšit svůj vzhled....
....že si člověk nemůže vybrat jak se cítí,ale může si vybrat,co s tím udělá....
....že každý by chtěl žít na vrcholu,ale všechno štěstí a růst se uskutečňuje na cestě tam....
....že každý,koho potkáš,si zaslouží být pozdravený úsměvem....

.....a já se také loučím s úsměvem a přáním klidné noci všem.....

Revelacao 2010-07-30 23:08:40, odpověď na #6248 ukázat v kontextu reset

Hele ho, šibala!

http://www.readbookonline.net/readOnLine/47597/

Revelacao 2010-07-30 23:06:09, odpověď na #6247 ukázat v kontextu reset

Ten Trotty Veck se mi moc líbí.
Je to hodně pravdivé.
Jednou jsem také chtěla vzdát situaci a rezignovat.
Pak jsem uslyšela hlas:
"Udělej to, už stojíš v bráně cíle ...
Copak nevíš, že nejtěžší je poslední úsek stoupání pod vrcholem?"
Měl pravdu.

babi Helča 2010-07-30 21:46:56, odpověď na #6246 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer všem
Dáme stranou kritiku našich milovaných a znovu se začteme do starého breviáře,co říkáte?

Za pecí Honzíčku,nečekej zdar!
Za pecí u buchet škoda Tvých jar.
Vydej se na cestu ,volá Tě svět!
Zmoudřelý,bohatý,vrátíš se zpět.
Nedrž se maminky za sukně jen,
neboj se,vyprav se daleko,ven!
Jednou se vnoučatům pochlubíš rád :
"Já jsem se,broučkové,neuměl bát!"............

Kdo nikdy svého chleba v slzách
nejedl,kdo nikdy v strastných nocech
na svém loži v pláči neseděl,
ten Vás nezná,moci nebeské !................Slova ta si zapsala 5.prosince 1806 královna Louisa
do deníku,když prchala ve sněhu před Napoleonem
do Královce.

Být ohrožen,to velkým býti nutí,
být ohrožen,to síla je a růst............Viktor Dyk : Anebo

Nepozbývejte mysli :
bývá to často poslední klíč
ve svazku,jímž se otevře zámek..............Trotty Veck

Pohodlí činí z lidí děti,
obtíže z nich činí muže...........Samuel Smiles

Útrapy jsou solí života............Rabínská moudrost

Tak myslím,že pro dnešek je toho moudra tak akorát.......

Revelacao 2010-07-30 18:54:17, odpověď na #6245 ukázat v kontextu reset

Já vím Helenko, dobrota z Vás plápolá z každého slova!
To já jen chtěla pozdravit ty, které mají ty smutnější zkušenosti. I já jsem se kdysi „netrefila“, ale naštěstí rozum zvítězil, cesty jsme od sebe odpojili a duše si s úlevou oddechly...
Není to tak ale vždy ... to je fakt.
Moje guru napsala jeden z krásných příkladů myšlení muže.
Muž je plánovač a není ho dobré nějak tlačit rychle k výsledku. Dělá jednu určenou činnost, jiné neregistruje - narozdíl od ženy.
„Prosím, mohl bys přibít obraz na zeď?“
Oba zvládnou tuto činnost – muž i žena. ALE!
Muž si v klidu sedne a zamyslí se:
Jaký obraz, jak je těžký, co za skobu musí najít, kam a do jaké výšky bude zavěšen, žebřík či ne, sám či s pomocí kamaráda a v neposlední řadě, jestli nevede v místě umístění obrazu ve zdi elektřina ... přemýšlí. Nehýbá se směrem k ležícímu obrazu ...
Žena ovšem nabude myšlenky, že asi neslyšel, nechce se mu, nebo se jí chce za něco „pomstít“, ONA tady musí dělat všechno a sama bez pomoci ... a rozčílí se.
Muže samozřejmě nepříjemně vyruší z úvah a je opravdu mírně vykolejen ze svého plánování. Žena urychleně vezme kladivo a hřebík, který je poruce a v záchvatu neúměrných emocí a vzdoru šlápne na židli (nebo uklouzne), vybere špatný hřebík (asi malý, nebo velký), udělá dvě až tři díry ve zdi a v horší případě se setká i s elektrickým vedením a nastane – v lepším případě - tma ...
Nebo obraz krásně visí, ale vládne dusno - „kdyby nebylo jí, nikdo by to neudělal...“
To vše sleduje překvapený muž, kterého jsme nenechaly svou činnost naplánovat a uskutečnit.
Jedna moje milá žačka na toto vyprávění s úsměvem poznamenala – to je jako náš tatínek. My mu něco řekneme, on se usměje a řekne, že si to zařadí do plánu ...