FRUKTÓZA

FRUKTÓZA

FRUKTÓZA

Ovocný cukr s vysokou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, vhodný i pro diabetiky.
Fruktóza je monosacharid, který je obsažen ve zralém ovoci, medu, je součástí třtinového cukru. Může se používat jako ostatní sladidla, dávkování je však nižší. Ovocný cukr je vhodný pro sportovce, rekonvalescenty. U diabetiků je denní dávka 60 g rozložených do celého dne. Před prvním použitím u diabetiků je vhodná konzultace s lékařem.

  • fruktóza je jednoduchý ovocný cukr, který má sladivost o 30 % vyšší než cukr
  • fruktózou mohou doslazovat diabetici, fruktóza totiž neovlivňuje inzulín
  • fruktóza je alternativní zdroj energie pro sport (jiný mechanismus vstřebávání)
  • fruktóza má nízký GI (glykemický index)

Dávkování:
Doporučená denní dávka 50 g
Upozornění: sladivost fruktózy je o 30 % větší než řepný cukr.

Složení:
fruktóza 99,5 %
pH: 5 - 7

100 g přípravku obsahuje:
sacharidy – 99 g
bílkoviny – 0 g
tuk – 0 g

Energetická hodnota ve 100 g: 1692 kJ/388 kcal.

Obsah:
500 g

Výrobce:
Ing. Miroslav Szepesi, Provodov

Vyhledávání


Přidat k oblíbeným

Přihlášení uživatele