MALTODEXTRIN

MALTODEXTRIN IT19

Maltodextrin je znám jako výhodný zdroj energie pro sportovce. Vzniká spojením pěti molekul glukózy - jednoduchého cukru sloužícího jako hlavní zdroj energie pro naše tělo. Výhodou tohoto spojení je možnost pozvolnějšího uvolňování glukózy jako zdroje energie. Dokáže tak dodávat potřebnou sílu po delší dobu, než samotné jednoduché cukry. Maltodextrin se nejčastěji používá ve sportovních nápojích jako rychlý a dlouho trvající zdroj energie. Dokáže velmi výrazně zlepšit a prodloužit výkon sportovce. Je-li přidán do nápoje, zabraňuje nechtěnému stavu přepitosti (těžký žaludek apod). Použití nachází nejen v energizačních nápojích pro atletiku a kulturistiku, ale i v potréninkových regeneračních nápojích (nízkoproteinové i vysokoproteinové nápoje). Jeho použití je skutečně široké a podle způsobu použití se hodí pro všechny typy sportů. Vhodný je k posílení před delším sportovním výkonem, hodí se do výbavy cyklisty i maratonce.

Maltodextrin se postupně štěpí v našem střevě na jednotlivé molekuly glukózy. Ty se pak plynule vstřebávají a zajišťují poměrně stabilní zvýšení hladiny krevního cukru. Stabilní hladina cukru (glykémie) odpovídá stabilní dodávce energie pro svaly mozek a pro srdce. Rychlé výkyvy hladiny krevního cukru způsobené jednorázovým příjmem většího množství jednoduchého cukru vedou ke střídání pocitu sytosti, hladu a únavy. Pro vytrvalostní sporty (cyklistika, vytrvalostní běh) není takový způsob hrazení energie právě ideální. Ideálního efektu se docílilo právě spojením několika molekul glukózy do krátkého řetězce - maltodextrinu.

Přestože je maltodextrin připravován většinou uměle, není pro naše tělo žádnou cizorodou látkou. Hned v tenkém střevě se většina požitého množství štěpí na tělu dobře známé molekuly glukózy. Ty se pak vstřebávají do krve a slouží jako důležitý zdroj energie. Jako ostatní potravní doplňky obsahující glukózu není maltodextrin vhodný pro diabetiky (cukrovkáře). Pokud jako cukrovkáři maltodextrin přesto užíváte, měli byste ho zahrnout do výpočtu denní dávky cukru.

Dávkování:
Dle potřeby a požadavků na doplnění stravy jednorázová dávka - ne více jak 50 g.

Odměřte čajovou lžičkou (1 lžička = cca 2,5 g). Pro přímé užití je možné vmíchat do vody, do nápojů, mléčných koktejlů. Nepoužívejte alkoholické nápoje. Po otevření je vhodné výrobek spotřebovat do 30 dnů. Výrobek neobsahuje látky dopingového charakteru.

Složení:
Enzymaticky štěpený sacharid.

 

Obsah:
250 g

Výrobce:
Ing. Miroslav Szepesi, Provodov

Vyhledávání


Přidat k oblíbeným

Přihlášení uživatele