Sirup šípkový

Sirup šípkový

Sirup šípkový koncentrovaný

Cholosas – koncentrovaný šípkový sirup.
Výborný pro objemové pití, vynikající též pro večerní mlsání.

Objem: 250 ml
Výrobce: Chimfarm (Ukr.)

O léčivém působení Šípku (Fructus Cynosbatie) se pochvalně zmiňuje už anglosaský herbář z 11. století. V moderní historii se na počátku 30. let prováděla první klinická pozorování účinků extraktu z Šípku na zánětlivá onemocnění jater a žlučových cest. Na extrakci byla vyvinuta speciální technologie a výsledek zaveden do výroby pod názvem Cholosas. Pod tímto názvem je možné ho zakoupit dodnes (v Rusku).

Cholosas má schopnost stimulovat vylučování žluči a poskytuje dobrý terapeutický efekt v případech subakutních a chronických onemocněních žlučníku a žlučových cest. Pacientům léčeným Cholosasem mizela bolest v pravém horním kvadrantu břicha, pocit tíhy jater, teplota se navracela k normálu spolu s dalšími příznaky zlepšujícího se zdraví.

Příznivý vliv má sirup i u lidí, trpící žaludečními vředy. Klinická pozorování ukázala, že zavedení Cholosasu u těchto pacientů vedlo ke snížení bolesti, výraznému zlepšení celkového zdraví a chuti k jídlu. K zvláště nápadné změně docházelo u podvyživených pacientů, kteří rychle přibývali na váze, rychle se jim vracela svěžest a vitalita.

Cholosas se osvědčil na léčení chudokrevnosti a při harmonizaci tvorby žaludečních šťáv – po nasazení se prudce snižuje kyselost žaludečního obsahu a umocňuje zažívání. Experimentálně bylo prokázáno, že trávicí schopnost žaludku je lepší po podání Cholosasu v mnohem větší míře, než po podání roztoků čistého vitamínu C, a to při stejné koncentraci, jako v sirupu. Vysvětlení této skutečnosti se nacházejí v oblasti fyziologicky aktivních látek obsažených v šípku. A těchto látek je v šípku hodně.

Spolu s kyselinou askorbovou (vitamin C), šípkový extrakt obsahuje vitaminy P, B2, K, soli fosforu, vápníku, draslíku a hořčíku 

Chlosas se běžně užívá nejen pro své výše popsané účinky, ale také při stavech, které nazýváme "nachlazení" nebo "rýma". Obojí jsou známkou oslabení organizmu, který vyčerpal své energetické možnosti a potřebuje nové ve formě cukru a vitaminu C, kterého je Cholosas vynikající celoroční zásobou.

Pro dokonalé uchování vitamínu C je Cholosas velice ceněn, protože tento vitamín se nedá dlouho "skladovat" – v běžných nápojích (džus, sirupy) vydrží několik měsíců, než samovolně zoxiduje, v suchém stavu (sušené plody, čaj) se jeho obsah po jednom roce se sníží o 50 procent.

Šípková růže je rostlinka se vzácnou kombinací užitečných vlastností. Není tomu dávno, co byla pěstována na plantážích pro své květy, které nádherně voní a vyráběl se z nich těkavý růžový olej, který patří mezi nejstarší kosmetické prostředky a pak pro své plody, ze kterých je možné připravit sirup nebo po usušení čaj.

Vyhledávání


Přidat k oblíbeným

Přihlášení uživatele