Téma: Vyrážka na nohách, rukách, břiše 2Y92/12

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2019-05-04 02:54:16, odpověď na #25776 ukázat v kontextu reset

Zkuste to tamponovat RK, v případě svědění v nebytném rozsahu RK-S, jinak mazat PM-Ag pokud není alergický na propolis, pokud je, tedy RM.
Omývat naším mýdlem DK
Sif 4 a dýchat 6xD 3-5 minut
k pití JK 12 kapek do trochy vody 4xD
S jídly 1 lžička OKHI 2 i vícekrát denně
Ten GP na nějaký čas změňte na GH nebo GO

MŘV 2019-04-29 22:06:05 ukázat v kontextu reset

Dobrý den,

prosím Vás o radu ohledně mého syna, 2 roky, 92cm, 12kg.

Synovi se před týdnem udělala vyrážka na dlaních a mezi prsty u rukou. Po týdnu se vyrážka výrazně zhoršila, rozšířila se po celých nožičkách, včetně chodidel, i ručičkách, lehce kolem pupíku. Syn je bez teplot, rýmy, kašle. Jeví se jako naprosto zdravý klučina. Pediatr i kožní lekář neví, zda se jedná o vyrážku virového charakteru nebo exantém. Kožní lékař nasadil nejprve léčbu exantému kortikoidovou mastí po dobu 3 dnů (mazat horní část těla dopoledne, spodní část večer), následně pak používat Ichthamol. mast na noc + Zyrtec 2x denně 5 kapek. Pokud kortikoidová mast nezaúčinkuje, bude se zřejmě k vyrážce přistupovat jako k vyrážce virového charakteru.

Prosím Vás o radu, zda neexistuje nějaký šetrnější způsob, jak léčit výše zmíněnou vyrážku. Případně, jakým způsobem následně vyčistit tělo od kortikoidů.

S manželem k Vám pravidelně docházíme do poradny, poslední návštěva proběhla 1.4. letošního roku. Syn od září 2018 denně užívá směsi na posílení imunity (Gambit P + Vit. C + PK+). Doposud neměl žádný zdravotní problém.

Předem děkuji za odpověď.

Hezký večer

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele