Téma: Karcinom v tlustém střevě, chemoterapie 71Y176/93 III

Celkem 2 příspěvků.

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.
Břetislav Nový 2019-07-14 21:27:59, odpověď na #25934 ukázat v kontextu reset

Žádné z mých přípravků by se neměly tlouci s jakoukoliv lékařskou terapií, nebo o nevhodných interakcích nevím. Tato ostropestřecová kaše by neměla dělat významné množství odpadu, nicméně pro jistotu to vynechte.
Na přímý dotaz o informaci zda informovat lékaře, jsem povinen ze zákona vás upozornit, že jsem vás na to upozornil.

adla 2019-07-14 21:15:37 ukázat v kontextu reset

Dobrý večer, pane Nový,

tak Vás musím o radu požádat znovu. Bohužel pouze chirurgický výkon nestačil, v jednom vzorku z uzlin odebraném po zákroku byly nádorové buňky a manžel musí zítra nastoupit na chemoterapii. Chtěla bych se zeptat, které z přípravků, které nyní užívá,
nebo které jiné přípravky má manžel během chemoterapie brát, které má vysadit a zda je nutné o nich informovat doktory. Manžel ještě nyní bere Ovosan a po 3 měsících má brát Kočičí dráp. Ať se všechny ty přípravky mezi sebou netlučou.
Děkuji a přeji hezký večer
MF

Dobrý večer, pane Nový
5.6. jsem Vás žádala o radu pro manžela - viz níže uvedený dotaz a Vaše odpověď. Nakonec se pro manžela lůžko našlo a je již doma po operaci. Vzhledem k tomu, že má 6 týdnů dodržovat bezzbytkovou dietu se chci zeptat, zda může pokračovat se všemi Vámi doporučenými přípravky, nebo má s něčím nějakou dobu počkat. (např. v ostropestřecové kaši jsou zrníčka, která by neměl). Máme od Vás vše, co jste nám doporučil. Moc děkuji a přeji hezký zbytek večera
MF





Dobrý den, pane Nový, manželovi diagnostikovali kolorektální karcinom v tlustém střevě.
Zatím to vypadá, že bude stačit pouze chirurgický zákrok, odstranění nádoru, doufejme. Nádor není prorostlý a nikde jinde v těle nejsou metastázy. Operace je naplánována až na 16. července, protože v nemocnici nejsou volná lůžka. Chtěla bych Vás poprosit, zda byste nám mohl poradit, co bychom mohli udělat pro zlepšení stavu manžela a jeho imunity před operací a taky po zákroku.
Zatím od Vás užívá 3 kávové lžičky Měsíčkovorakytníkového oleje denně a po jídle JK+ 200 ml Ostropestřecová směs.
Manželovi je 71 let, 176 cm, 93 kg, časté bolesti bederní páře, sedavé zaměstnání, noční služby. Klidová tep cca 63-68 za minutu.
Děkuji
MF

V Poradně může odpovídat jenom Břetislav Nový.

Přihlášení uživatele